ayak şişmesi

zpoison

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
175
0
116
Kocaeli
gny arkadaşlar ben 16 haftalık ikiz bebek anne adayıyım sizin gibi.
benim sorunum çok fazla kilo almamama rağmen ayaklarım çok şişmesi
16 haftalığım toplam 4 kilo aldım ama ayaklarım çok şişiyor.
sizibde böyle oluyormu eğer oluyorsa çaresi varmı
yardımcı olursanız çok sevinirim.

benim ayaklarım fil ayağı gibi ama 20 haftamdan sonra şişti
tansiyon yükselmesi ve şeker problemin yoksa dr un onlara baksın tahliller yaptır ikiz gebelikte normal ve tedavisi yok ancak tuzlu suya sokabilirsin ayaklarını uzanırken altına yastıklar koyabilirsin onlar biraz rahatlatır yinede şişmeyi engelleyemiyorsun benim ayaklarım 4 numara büyüdü

37 numara ayaklarım vardı,
41 numaranın üzerinden taşıyordu,
doğumdan sonra da 38.38.5 kaldı açıkçası..
Oluyor,hiçbirşey de geçirmiyor maalesef..

canım ayak şişmesi normal aslında. gerçi benim 28. hftadan sonra çok şişmişti. 41 numara olmuştu:( yinede sana tavsiyem. bir idrar testi yaptır. idrarda proteine baktırman. çünkü protein arttıkça el ve ayaklar şişebiliyor.

gny arkadaşlar ben 16 haftalık ikiz bebek anne adayıyım sizin gibi.
benim sorunum çok fazla kilo almamama rağmen ayaklarım çok şişmesi
16 haftalığım toplam 4 kilo aldım ama ayaklarım çok şişiyor.
sizibde böyle oluyormu eğer oluyorsa çaresi varmı
yardımcı olursanız çok sevinirim.

canım benim de ayaklarım ve ellerim çok şişerdi..ayaklarım tam 1 numara büyüdü ama doğumdan sonra indi şişliği..ellerimse biraz indi ama hiç bir yüzüğüm falan olmuyo baştan alyans aldık :)))

şişme için tuzu kes, mümkünse hiiiçç yeme olmadı özel tuzlar var sodyumsuz falan..kabartma tozu da neden oluyor bu tip şeylere kek vs yeme..bir de kapalı paketli şeyleri yasaklamıştı doktorum şişlikler yüzünden işte kurabiye, bisküvi, çokoprens vs yeme derim..ama her koşulda ödemden ötürü bir miktar şişlik oluyor..merak etme doğumdan bir süre sonra hepsi bitecek :))
hayırlı ve sağlıklı doğumlar dilerim..

benimde 1 numara büyüdü hatta 2 numara büyük bile giyebilirm. son aylara doğru
daha da şişecektir sanırım allah yardım etsşn hepimize.
4 aylık oldum ama daha 4 kilo aldım acaba bu kilo normalmi yemek falan da yiyorum güzel meyve falan ağzım hiç boş durmuyor
hep birşeyler atıştırıyorum ama 4 ayda 4 kilo azmı diye korkuyorumda bebekler için bir sorun olmasında korkuyorum
ilk gebeliğim olduğundan dolayı bazı şeyleri bilmiyorum o yüzden belkide bu kadar çok endişelerim var

benimde 1 numara büyüdü hatta 2 numara büyük bile giyebilirm. son aylara doğru
daha da şişecektir sanırım allah yardım etsşn hepimize.
4 aylık oldum ama daha 4 kilo aldım acaba bu kilo normalmi yemek falan da yiyorum güzel meyve falan ağzım hiç boş durmuyor
hep birşeyler atıştırıyorum ama 4 ayda 4 kilo azmı diye korkuyorumda bebekler için bir sorun olmasında korkuyorum
ilk gebeliğim olduğundan dolayı bazı şeyleri bilmiyorum o yüzden belkide bu kadar çok endişelerim var

normal canım ikizlerde hiç belli olmuyor ben ilk 3 ay kg vermiştim şimdiye kadar 10 kg aldım dahada alıyorum önemli olan miniklerin sağlıklı olması zaten istemesende alıyorsun kg almaya çalışma

benim ayaklarım fil ayağı gibi ama 20 haftamdan sonra şişti
tansiyon yükselmesi ve şeker problemin yoksa dr un onlara baksın tahliller yaptır ikiz gebelikte normal ve tedavisi yok ancak tuzlu suya sokabilirsin ayaklarını uzanırken altına yastıklar koyabilirsin onlar biraz rahatlatır yinede şişmeyi engelleyemiyorsun benim ayaklarım 4 numara büyüdü

37 numara ayaklarım vardı,
41 numaranın üzerinden taşıyordu,
doğumdan sonra da 38.38.5 kaldı açıkçası..
Oluyor,hiçbirşey de geçirmiyor maalesef..

Ay kızlar korktum valla şimdi.Zaten ben 39 giyiyorum,çok şişerse eşimin ayakkabılarını mı giyeceğimkafamçokkarıştı

çok şükür ayaklarımda daha şişme olmadı 23 haftalık hamileyim.doktorum tuzlu ve hamur işini fazla yersen vücudunda şişmeler olur demişti yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum oyüzden.bence doktorunuza mutlaka sorun bunu.

geçmiş yazıları okumaya zamanım yok,bebekler pek özgür bırakmıyor:) belki arkadaşlar yazmıştır canım ama ayak şişmesini ciddiye al bence.önce tansiyonunu ölçtür derim.benimde ayaklarım fil ayağı gibi olmuştu.meğer tansiyonum yükseliyormuş.bir gece ansızın ankaraya sevk edildim ve yüksek tansiyondan dolayı 33 haftalıkken doğum yaptım.üstelik o geceye kadar tansiyonum hep mükemmel gidiyordu.sadece aykalarım çok şişmişti.

Benimde ayaklarım çok şişti.. Tansiyonumu hergün ölçüyoruz evde.. Doktorumuz büyük 17 küçük 10 olursa hemen arayın dedi.. Genelde 13-8 yada 14-9 çıkıyor.. Şişlikde azalmıyor yapacak bişey yok sanırım dogumdan sonra geçecek heralde.. Acaba kaç gün içinde geçerki.. Bünyeden bünyeye değişiyordur belkide..

doğumdan hemen 3-5 gün sonrası içinde normale dönüyor..
ama bende ayak numarası 1-1.5 numara büyük kaldı:kedi:

valla ben doğum yapalı bugün tam bir ay oldu ama hala şişliklerim çok inmedi.eski ayakkabılarımı giyemiyorum:((.

bencede ciddiye alınacak bi konu benim ayaklarda şiş ve çok kötü ağrıyor 29 haftalığım ve erken doğum belirtisiymiş meğerse bi dr. danış istersen

somun ekmek gibi oldu ya ayaklarım:) ayakkabıyı geçdim terlik bile olmuyor... bugün kendime 40 numara terlik aldım normalde 38 giyiyodum....

Bende 40 alcaktım 39la arasında fark yoktu öne doğru girmiyo ayak :) koca ayakk modunda geziyorumm

Back
X