Ayda 200 lira yeter mi ki?

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Ben mimarlık okuyorum ablalarım, kırtasiye masraflarımız çok fazla, okulda yemek 7.5 lira 3 çeşit, onun dışında yiyebileceğim en ucuz şey börek o da hem doyurmuyor hem de 5 lira. Annem 200 lira verdi bu ay için. Ama bana sanki yetmez gibi geliyor çünkü yol ve yemek anca 200 tutuyo ya:26: yol param günlük en az 4 lira yemek de 5 olsa aylık 180 yapıyor. Kalan 20 lira da ne kırtsaiye masrafına yeter ne başka bi şeye :26::26:

sizce ideal ne kadar olmalı? ya da 200 normal mi? :44:

yemeğe başka çözüm bulamaz mısın ?? ne bileyim yol üstündeki pastaneden poğaça falan alsan 5 tl tutmaz günlük.

çok çok az.. durumunuz nedir bilmiyorum ama bu şekilde kesinlikle yetmez.. ve üniversite hayatı sonuçta yani sadece okula yeme içme otobüs parası değilki.. biri bi gün bişeler yapalım diyor biri plan yapıyor hepsine hayır denmiyorki.. dışarda da bi hayat var.. ailenizin durumu yoksa kesinlikle burs alın. eger aileniz almanızı istemiyorsa bursu gizlice alın ben bu sene öyle yapcam.. yoksa çekilmiyor bu şekilde ben bide sigara içiyorum aldıgım para sigaraya gidiyor sadece ucu ucuna. kredi almamıda istemiyorlar. ama ben gizliden alcam. işe girince öderim yavaş yavaş. hele siz mimarlık okuyormuşssunuz yani haliyle hemen iş bulursunuz gayet iyi maaşla ve ödersiniz zamanla. inanın rezillik çektiğinize degmez.

yemeğe başka çözüm bulamaz mısın ?? ne bileyim yol üstündeki pastaneden poğaça falan alsan 5 tl tutmaz günlük.

Bir noktadan sonra servisle gidiyorum okula o yüzden okulun oralardan bir şey almam mümkün değil, zaten okulun çevresinde pek bir şey yok. Ama evin yakınlarından alabilirim aslında .. :16:

Yemek 7,5 fazla veriyorsun öğrenci halinle

Mesela simit sarayları çok güzel sandviçler sıcak çayla yiyebilirsin tutacağı 3-4 lira arası bir şey.

7,5 liraya 2 günü idare edebilirsin.Elbet hep pasta börek olmaz ama arada öyle arada yemek yaparsan kırtasiye masrafını çıkartırsın en azından

Bir noktadan sonra servisle gidiyorum okula o yüzden okulun oralardan bir şey almam mümkün değil, zaten okulun çevresinde pek bir şey yok. Ama evin yakınlarından alabilirim aslında .. :16:
evin oralardan al en azından biraz daha artar paran bu arada geri ödemeli burslardan alsan olmaz mı işe girince ödersin ilerde

çok çok az.. durumunuz nedir bilmiyorum ama bu şekilde kesinlikle yetmez.. ve üniversite hayatı sonuçta yani sadece okula yeme içme otobüs parası değilki.. biri bi gün bişeler yapalım diyor biri plan yapıyor hepsine hayır denmiyorki.. dışarda da bi hayat var.. ailenizin durumu yoksa kesinlikle burs alın. eger aileniz almanızı istemiyorsa bursu gizlice alın ben bu sene öyle yapcam.. yoksa çekilmiyor bu şekilde ben bide sigara içiyorum aldıgım para sigaraya gidiyor sadece ucu ucuna. kredi almamıda istemiyorlar. ama ben gizliden alcam. işe girince öderim yavaş yavaş. hele siz mimarlık okuyormuşssunuz yani haliyle hemen iş bulursunuz gayet iyi maaşla ve ödersiniz zamanla. inanın rezillik çektiğinize degmez.

siz ne okuyorsunuz?
ya bence de yetmez, ailemin durumu çok çok super değil daha fazlasını istesem verirler belki ama onları da zorlamak istemiyorum. Annem geçen şakasına (mı bilmiyorum artık) haftasonu iş bul çalış o zaman dedi. Ben de isterim ama haftasonu proje yapmam gerekebiliyor sık sık. Krediyi ben de düşündüm ama başvuruları kaçırdık :(

evin oralardan al en azından biraz daha artar paran bu arada geri ödemeli burslardan alsan olmaz mı işe girince ödersin ilerde
evet çok iyi fikir nasıl aklıma gelmedi benim :) çok teşekkürler :)

Yemek 7,5 fazla veriyorsun öğrenci halinle

Mesela simit sarayları çok güzel sandviçler sıcak çayla yiyebilirsin tutacağı 3-4 lira arası bir şey.

7,5 liraya 2 günü idare edebilirsin.Elbet hep pasta börek olmaz ama arada öyle arada yemek yaparsan kırtasiye masrafını çıkartırsın en azından

Sabah alıcam da öğlene kadar pestil omaz inşallah, çünkü öğlen sadece 1 saat aramız var ve o sürede okuldan çıkıp bişey almam çok çok zor.

siz ne okuyorsunuz?
ya bence de yetmez, ailemin durumu çok çok super değil daha fazlasını istesem verirler belki ama onları da zorlamak istemiyorum. Annem geçen şakasına (mı bilmiyorum artık) haftasonu iş bul çalış o zaman dedi. Ben de isterim ama haftasonu proje yapmam gerekebiliyor sık sık. Krediyi ben de düşündüm ama başvuruları kaçırdık :(

ben çevre mühendisliği okuyorum. keşke kaçırmasaydınız. başka burs veren yerleri araştırın bence ve önümüzdeki seneyi kaçırmayın derim. bu sene zehir olcaktır size çok yaşadım o durumu ben 3.sınıfım. 2 senedir kıt kanaat geçiniyorum üstüme başıma bişe alırkende kendim veriyorum borç üstüne borç. bunları düşünmekten okulum sallantıya düştü ve canıma tak etti artık bu sene yana yana ocak ayını bekliyorum ilk bursumu almak için :)

yada boş zamanlarında marketlerdeki stand işlerini falan yapacaksın ama bi daha ki yıl bursa başvur derim

ve ben ikinci öğretimim part time gündüz iş buldum inanın çekilmiyor 3 ay dayanabildim o tempoyu kaldırmak çok zor işi hiç düşünmeyin bence kredi çekin keyfinize bakın. okul bitince 4 yıla kadar müsadesi var zaten 4 yıl içinde mutlaka bi işe girersiniz ve yavaş yavaş ödersiniz öyle çok yüklü rakamlar olmaz sıkıntıya sokmaz sizi.

ben çevre mühendisliği okuyorum. keşke kaçırmasaydınız. başka burs veren yerleri araştırın bence ve önümüzdeki seneyi kaçırmayın derim. bu sene zehir olcaktır size çok yaşadım o durumu ben 3.sınıfım. 2 senedir kıt kanaat geçiniyorum üstüme başıma bişe alırkende kendim veriyorum borç üstüne borç. bunları düşünmekten okulum sallantıya düştü ve canıma tak etti artık bu sene yana yana ocak ayını bekliyorum ilk bursumu almak için :)

bir dahaki sene için ocak ayında mı başvurmak lazım? ben kyk bursu veye kredisi almak istiyorum bir dahaki seneyi mi bekleyeyim başvuru için? :)
ben de muhtemelen bu seneyi öyle geçiricem, anneme ne zaman konu açsam iş bul diyor da düzenli bir işe girebilecek vaktim yok malesef. zaten bir ödevi yapmamız bir gün alıyor :/

yada boş zamanlarında marketlerdeki stand işlerini falan yapacaksın ama bi daha ki yıl bursa başvur derim
başvurucam inşallah :)

bir dahaki sene için ocak ayında mı başvurmak lazım? ben kyk bursu veye kredisi almak istiyorum bir dahaki seneyi mi bekleyeyim başvuru için? :)
ben de muhtemelen bu seneyi öyle geçiricem, anneme ne zaman konu açsam iş bul diyor da düzenli bir işe girebilecek vaktim yok malesef. zaten bir ödevi yapmamız bir gün alıyor :/

başvurucam inşallah :)

başbakanlık bursu ve öğrenim kredisini aynı anda alamazsın. ikisinden biri çıkar. inş şansına başbakalnlık bursu çıkarda hiç geri ödeme derdin olmaz. ocak ayında değil başvurular yeni öğretim yılının ilk aylarında oluyor eylülden sonra kaçırma mutlaka başvur bence

Evde kendine sandviç filan yapsan olmaz mı?

Mesela, sodalı poğaça yapsan 5 günden önce bayatlamıyor
Hergün 2 tane götürsen yeter içine artık peynir, patates ne koyacaksan..

yarım kilo unla yapsan bi hafta rahat götürür seni
her hafta değişik yaparsın
hem yemeğe de masrafın kalmamış olur

evet çok iyi fikir nasıl aklıma gelmedi benim :) çok teşekkürler :)

Sabah alıcam da öğlene kadar pestil omaz inşallah, çünkü öğlen sadece 1 saat aramız var ve o sürede okuldan çıkıp bişey almam çok çok zor.

Aslında dışarıdan almak yerine sandviçlerini kendinde hazırlayabilirsin.Daha uyguna gelir hem zevkince yaparsın.Bir şey olmaz güzelce paketlersen.

Sonra poaçalar yapsın annen sana kargolasın.Güzel 3-4 gün bayatlamaz kekler poaçalar kurabiyeler.Arada onları yersin arada yemek

başbakanlık bursu ve öğrenim kredisini aynı anda alamazsın. ikisinden biri çıkar. inş şansına başbakalnlık bursu çıkarda hiç geri ödeme derdin olmaz. ocak ayında değil başvurular yeni öğretim yılının ilk aylarında oluyor eylülden sonra kaçırma mutlaka başvur bence

seneye başvurucam inşallah başbakanlık bursu çıkar o zaman :/

Evde kendine sandviç filan yapsan olmaz mı?

Mesela, sodalı poğaça yapsan 5 günden önce bayatlamıyor
Hergün 2 tane götürsen yeter içine artık peynir, patates ne koyacaksan..

yarım kilo unla yapsan bi hafta rahat götürür seni
her hafta değişik yaparsın
hem yemeğe de masrafın kalmamış olur

sodalı poğaça hiç duymadım bir araştırayım, güzel fikir :)

evden sandviç yap götür yada öğleni meyveyle geçiştir ben öyle yapıyorum bizim okulda da yemek çok pahalı istanbuldaysan aylık akbil yap daha ucuza gelir yol masrafın

Bir ogrenci icin 200 lira az.Krediye basvurmani oneririm.O da bu sene 300 lira olacak.Her sene 20 lira artiyor. 200 ailen verse 500 kiraya gul gibi okursun. Benim ailemden pek para almiyorum yurdum ucuz onu veriyolar sadece.200-250 ye cikariyorum ayi kendi paran olmasinin rahatligi var.Nereye harcadigini bildikten sonra gayet guzel idare ediliyor.Yemek bira pahali geldi ozel okuldasin sanirim.Kampus ya da yurt cevrelerinde genelde ev yemekcileri oluyor bi corba yemek 4-5 lira gibi. gunde 3 lira azalsa harcamandan haftada okul gunleri icin 15 lira ayda 60 liran artabilir kirtasiye masrafina yardimci olur.ya da arada kir pidesi filan al hem ucuz doyurucu.

Özel üniverstede okuyosun sanırım bizim okulda dört çeşit yemek 1 tl. Bence evden meyve kraker filan koy. Öğlende bi tostla geçiştirisin akşam sonuçta eve gitmiyomusun.

hangi okulda okuduğunu merak ettim zira üniversite yemekhanelerinde yemek parası maksimum 2 liradır ona da durumun yoksa yemek bursu oldukça kolay çıkan bir burs. onu geçtim poğça maksimum 1 lira gidip en pahalı pastaneden alışveriş yapmana gerek yok. yani yemek işini günlük 2-3 liraya halledebilirsin. hatta o da çok geliyosa hafta sonu bim'e git, bi paket 5'li sandviç ekmeği, tek yemelik salamlardan ve küçük boy kaşar al. hergün sandviç yap kendine böylece günlük yemek masrafını 1.5 liraya kadar indirebilirsin. yol parasına gelince, benim bildiğim zengin ailelerin çocukları servisle okula gider hele ki üniversitede ise. normal öğrenci profili 70 liraya aylık akbil doldurur onla idare eder. bu şekilde davranırsan aylık yemek+yol giderin 120 lirayı geçmez. yine de 200 lira yetmiyor dersen ki diyebilirsin öğrenim kredisi al mezun olunca peyderpey ödersin. ya da borçlanmak istemem diyorsan part-time çalış. bunları yüksek lisansla birlikte 7 yıl ailemden uzak öğrenci olmuş biri olarak söylüyorum. bugünlerde gençlerde hep bi rahat düşkünlüğü ve başkalarından destek bekleme var nedense umarım sende öyle değilsindir.

Back
X