Erkek İnfertilitesi aydında bildiğiniz iyi bir ürolog var mı? (sperm sorunu için)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fizikci09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2016
81
43
38
38
Merhaba arkadaşlar eşimin sperm sayısında ve morfolojisinde sıkıntılar var 3 defa tüp bebek denedik ama maalesef negatif sonuç aldım o yüzden iyi bir ürolog aramaktayım yardımcı olur musunuz?

Merhaba arkadaşlar eşimin sperm sayısında ve morfolojisinde sıkıntılar var 3 defa tüp bebek denedik ama maalesef negatif sonuç aldım o yüzden iyi bir ürolog aramaktayım yardımcı olur musunuz?
Çok geçmiş olsun canım bende Aydın'da yaşıyorum Özcan kılıç da tedavimiz devam ediyor bizim tüp bebeği nerde denediniz acaba

Çok geçmiş olsun canım bende Aydın'da yaşıyorum Özcan kılıç da tedavimiz devam ediyor bizim tüp bebeği nerde denediniz acaba
sizede geçmiş olsun canım üroloji doktorumu Özcan bey tüp bebek için mi ona gidiyorsunuz ben iki kere izmire gittim son denememızı denızlıde yaptık ama olmadı o yüzden bir ürolaga gidelim bari dedik sizin sorun neydi canım

sizede geçmiş olsun canım üroloji doktorumu Özcan bey tüp bebek için mi ona gidiyorsunuz ben iki kere izmire gittim son denememızı denızlıde yaptık ama olmadı o yüzden bir ürolaga gidelim bari dedik sizin sorun neydi canım
Ben 15 aydır evliyim bende sorun çıkmayınca esin gitsin dedi medinovadaki Pınar hanım bizde araştırdık ilk bı doktora gittik varikosel var dedi ameliyat olmanız gerekiyor dedi yinede araştırın deyince bı yakinimizin önerisiyle gittik oda aynı şeyi söyledi detaylı sperm testi yaptirdik sayımız baya düşük çıktı bizde ameliyat olmaya karar verdik 17 Ağustos da ameliyat oldu eşim sayımız baya yükseldi ml de ilk 14.900 du Kasım'da testi tekrarladik 35.800 olmuş progeny kullanıyoruz hala hızımız %38 biraz hız sorunumuz var şuan normal yolla olur artık dedi fakat ben beklemek istemedim bu seferde yine medinovada Cenk beye gittim aşılama istediğimi söyledim ilk rahim filmi cekilmem gerekiyormuş çekildim hiç bı sorun çıkmadı tuplerim açıkmis şubata kadar bekle dedi olmazsa Şubat'ta adet olunca gel aşılama deneyelim dedi ve hiç gebe kalmadım 15 aydır biraz uzun oldu ama şimdi ben sorayım tanıdığın daha iyi bı jinekolog varmı acaba bı kaç kişi Ali Rıza odabaşı ni söyledi bilmiyorum kafam karışık

Evet üroloji doktoru

canım ben aydında hasan akalın ve leylant ova Demirtaş tan memnun kalanları duydum onlarada gidebilirsin istersen bi leylant hanım tüp bebekte3 yapıyor bildiğim kadarıyla

ben denizlide yunus aydına gittim son denememde bizim sıkıntımız sperm orada tıkanıyoruz inşallah üroloğa gidince çözeriz sorunu

volüm:7.2
sperm sayısı/ml: 100.000
morfoloji: %100 anomali
total molilite: %25
prograsif : -%10
non prograsif: -%15
aglütinasyon: yok
yuvarlak hücre: 1-2 adet

böyle yazıyor canım bizim testte

Morfoloji %100ü anormal bu demek oluyorki 100.ooo asker var ama hepsi sıkıntılı doğrumu anlıyorum

Canım morfoloji sorunumuz olmadıgı için pek bilgim yok yanlış Bilgi vermek istemem

Çok geçmiş olsun. Sperm değerlerine çok ayrıntılı bakılmamış galiba. Ayrıntılı göremedim. Sperm volüm yüksek yani ml olarak yüksek ama 1 ml de yüz bin adet sperm olarak yorumladım. 7 ml ise eğer Buda 700 bine tekabül ediyor yüzde yüz morfoloji bozuk anladığım kadarıyla. Bu bozukluk spermin başında mı boynunda mı Yada kuyruğunda mı Buda çok mühim. Beni aydınlatırsan ben yorumlayabilirim. Eşinin değerlerinin düşük olma nedenini araştırdınız mı?
Varikosel var mı?
Hormon değerlerine baktırdınız mı?

Çok geçmiş olsun. Sperm değerlerine çok ayrıntılı bakılmamış galiba. Ayrıntılı göremedim. Sperm volüm yüksek yani ml olarak yüksek ama 1 ml de yüz bin adet sperm olarak yorumladım. 7 ml ise eğer Buda 700 bine tekabül ediyor yüzde yüz morfoloji bozuk anladığım kadarıyla. Bu bozukluk spermin başında mı boynunda mı Yada kuyruğunda mı Buda çok mühim. Beni aydınlatırsan ben yorumlayabilirim. Eşinin değerlerinin düşük olma nedenini araştırdınız mı?
Varikosel var mı?
canım biz sadece bir doktora gittik hormon yaptı ama ayrıntılımı bilmiyorum normal demiş hormonlarına varikoselde az miktarda varmış ama ameliyata gerek yok dedi doktor asma ben işte daha ayrıntılı bi doktora gitmek istiyorum morfoloji bozukluğun dolayı tüp bebektede başarıda sağlayamadığımızı düşünüyorum ilerlemiyor embiryolar

Varikosel var mı?
nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyorum ,ilk önce sperm bozukluğunu çözmemizgerekiyor sanırım 4. denemeye başlamadan önce bu şekilde başlarsak yine hüsran olacak galiba ne yapmalıyım bilmiyorum

nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyorum ,ilk önce sperm bozukluğunu çözmemizgerekiyor sanırım 4. denemeye başlamadan önce bu şekilde başlarsak yine hüsran olacak galiba ne yapmalıyım bilmiyorum
Kesinlikle başlamayın hemen. Başka hekimlere gidin. Sayınız çok düşük bunun mutlaka bir sebebi olmalı. Bazen düşük dereceli varikosel de çok etki edebiliyor. Belki de gerçekten ameliyat gerekiyor güzel bir üroloğa gidin. İlk önce varikosel konusunda aydınlanın. Bazen düşük varikosel görüyorlar ama ameliyat esnasında daha yüksek derecede olduğunu da görebiliyorlar.
İstanbulda olsanız yardımcı olmaya çalışacağım ama Ege de bildiğim hiç Yok.
Prof Dr. Kaan aydosa bir mail atın bakalım o ne diyecek. Ondan cevap gelene kadar da siz değişik hekimlere de gidebilir siniz. Devlet hastanesinde değişik değişik ürologlara da gidin sadece fikir alın.
Ona göre yön belirlersiniz yine buraya yazın bakalım ne diyorlar. Spermlerle ilgili birsürü testlerde var onlara da. Bakılması gerekir.

Back
X