Ayet ve Hadis Paylaşım Bölümü

Resulullah buyurdular ki: "Yazıklar olsun o kimseye ki, insanları güldürmek için konuşur ve yalan söylerler! Yazık ona, yazık ona."

Son düzenleme:
Resulullah (sav)`ı işittim, diyordu ki: "İki kişinin arasını düzelten, hayır söyleyip, hayır tebliğ eden kimse yalancı değildir."

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semada bulunanlar da size rahmet etsinler. Rahim (akrabalık bağı) Rahman`dan bir bağdır. Kim bunu korursa Allah onunla (rahmet bağı) kurar, kim de koparırsa, Allah da ondan (rahmet bağını) koparır."

Kim arkadaşını, tevbe ettiği bir günahtan dolayı ayıplarsa, o kimse, aynı günaha müptela olmadan ölmez." [Tirmizi]

“Allah’ım ölüm sancılarından ve ölümün şiddetinden dolayı bana yardım et.” (İbn Mâce, Cenaiz: 64)

Allah'ım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim. (Tirmizî, Deavât, 73)

"Bir kötülük işlediğinde peşinden hemen bir iyilik yap ki onu silsin." [Tirmizi, Birr: 55]

Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. (Buhârî, Edeb 27)

"Yemeklerinizi birlikte yiyin ve Allah'ın ismini zikredin ki bereket.lensin." (Ebu Davud, Etime,14)

Münâfığın alâmeti üçtür: Konuşunca yalan söyler.Söz verince sözünde durmaz.Kendisine bir şey emanet edilince hıyanet eder (Riyazü's Salihin)

ALLAH'ım sen affedicisin, cömertsin, affetmeyi seversin, beni de affet. (Hadis-i Şerif, Tirmizî, Deavât, 89)

Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun. (Riyazü's Salihin, No.310)

“Geçimini sağlaması gerekenleri ihmâl etmek, insana günah olarak yeter.” (Riyazü's Salihin, No.296 | Ebû Dâvûd, Zekât 45

Yâ Rabbî! Beni göz açıp kapayıncaya kadar bile olsa nefsime bırakma!.." (Câmiu's-Sağîr, c.I, s.58)

Rızkının çoğalmasını, ömrünün uzamasını isteyen kimse, akrabasını kollayıp gözetsin. (Riyazü's Salihin, No.321 | Buhârî, Edeb 12)

Veren el alan elden hayırlıdır. Yardım etmeye, geçimini üstlendiğin kimselerden başla.

Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: “Akrabalık bağını kesen cennete giremez.” (Buhari 5984, Müslim 2000)

“ Zenginlik mal çokluğuyla değildir; bilakis göz tokluğuyladır.” (Buhari, Rikâk 15)

Dua ibadetin anahtarıdır. Abdest, namazın anahtarıdır. Namaz da Cennetin anahtarıdır." [Camiü's Sağir]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…