Ayet ve Hadis Paylaşım Bölümü

Her kim kendine zulmedene beddua ederse, ondan intikamını (dünyada) almış olur. -Tirmizî, Daavât 115

Kim Kur'ân hakkında ilme dayanmadan söz ederse ateşteki yerini hazırlasın. -Tirmizî, Tefsir 1

Canım kudret elinde olan Allah’a yemin ederim ki sizler iman etmedikçe cennete giremezsiniz.Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.

Müslüman Müslüman’ın kardeşidir; ona zulmetmez, onu küçük düşürmez, ona hakaret etmez. -Buhari, Nikah, 45

İnsanda ilk (çürüyüp) kokacak olan yeri karnıdır. Öyleyse, kim, karnına temiz olandan başka bir şey girdirmeyebilirse mutlaka bunu yapsın!

İki şey vardır, asla reddedilmezler: Ezan esnasında yapılan dua ile insanlar birbirine girdikleri savaş sırasında yapılan dua. Muvatta Nidâ7

Hasetleşmeyin, birbirinize buğzetmeyin, birbirinize sırt çevirmeyin, ey Allah'ın kulları, kardeş olun." (Buhari, Edeb:57)

"Sakın zanna yer vermeyin. Zira zan, sözlerin en yalanıdır. Tecessüs etmeyin, haber koklamayın, rekâbet etmeyin..." (Buhari, edeb:57)

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ellerini dua ederken kaldırınca, onları yüzlerine sürmedikçe geri bırakmazlardı. -Tirmizî, Daavât 11

Kim bana çeneleri ile bacakları arasındaki şeyler hususunda garanti verirse ben de ona cennet hususunda garanti veririm. -Buhari, Rikak 23

Âlimin âbide (anlamını bilmeden ibadet edene) üstünlüğü, benim, sizden en basitinize olan üstünlüğüm gibidir. -Tirmizi, İlim 19

Allah beni zorlaştırıcı ve şaşırtıcı olarak değil, öğretici ve kolaylaştırıcı olarak gönderdi! -Müslim, Talâk, 29

Kim kuşluğun bir çift (namaz)ına devam ederse, deniz köpüğü kadar çok da olsa, Allah günahlarını affeder. -Tirmizi, Salat 346

Mü'min ne ta'n edici (kötüleyen, dil uzatan) ne lânet edici, ne kaba ve çirkin sözlü, ne de hayasızdır." (Tirmizi, Birr 48)

Kınamayınız, kınadığınız şey başınıza gelmedikçe ölmezsiniz. -Tirmizi, Kıyamet, 53

Edepsizlik ve çirkin söz girdiği şeyi çirkinleştirir. Haya ise girdiği şeyi güzelleştirir." (Tirmizi, Bir 47;İbnu Mace, Zühd 17)

Bana bir koyunun inciği kadar ayağı hediye edilse kabul ederim, böyle bir yemeği yemeye çağırılsam icabet ederim. -Tirmizi, Ahkâm 10

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…