Ayhan bey....

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
dün bir arkadaşıma gittim. babası oradaydı. yaşı oldukça var babasının. arkadaşım dediki baba ,adının nasıl verildiğini anlatsana.
babası anlattı. istanbuldalar. arkadaşımın babaannesi hamile. ve arada bir parka gidiyor. hava almaya. eşi subay. yani arkadaşımın babasının babası. yani dedesi.
bir gün bankta oturuyor.yanına hoş bir genç bayan geliyor.konuşmaya başlıyorlar. bayan diyorki ,bende erkek arkadaşımı bekliyorum...kendisi subay. birazdan burada olur. neyse konuşuyorlar falan. aradan zaman geçiyor. uzaktan bir subay görünüyor..
babaanne bakıyorki eşi. ama uzakta. kadın diyorki,işte ayhan bu. erkek arkadaşım. babaaannesi bir şey demiyor. eşi görmeden onu,müsaadenizle deyip uzaklaşıyor.
meğer eş o kadınla,parklarda buluşup ,adınıda ayhan diye tanıtıyormuş.
ve hiç konuyu açmıyor. bildiğini söylemiyor babaanne..
ve bebek doğuyor. adını ne koyalım diyorlarr karı koca. babaanne kocasına dönüp, ayhan koyalım diyor. ve manalı bir bakış atıyor. o an anlıyor kocası herşeyi.
bir şey diyemiyor.
intikama bakın. . babası dediki,her adımı duyduğunda babam yaptığının anlasın diye kondu bu ad. bundan daha büyük bir ceza olabilirmi sizce.
eski kadınlar ve yaptıkları... bana çok ilginç bir olay geldi. sizle paylaşayım dedim..

.

çok ilginç gerçekten ama arkadaşının babası da cezalandırılmış gibi dediği doğru aslında

Kadının düşüncesine hayran kaldım gerçekten çok iyi yapmışşş zemuszemus
Öpüyorum onu burdan opuyorumnanaktan

Gerçekten bravo o kadına...
eskiler ne derlerse,ne yaparlarsa doğru yaparlarmış...
cezaya bakar mısınız ya...

kadının yaptığı zekice bir davranış.
ama arkadaşının babası için kötü bir durum bence.
babasının paravan adını kullanmak hoş olmasa gerek..

Zekasına hayran kaldım..
Tam bir Osmanlı kadınıymış..

eskilerde sabır varmış ama bizde yok,şahsen ben olsam önce kocamı sonrada o kadını oracıkta benzetirdimkötükedihüso

kadının yaptığı zekice bir davranış.
ama arkadaşının babası için kötü bir durum bence.
babasının paravan adını kullanmak hoş olmasa gerek..

valla amca , anlatırken pekte buna değinmedi. tam tersi,gülerek anlattı bunu. onu pek etkilememiş demek ki bu....

eskilerde sabır varmış ama bizde yok,şahsen ben olsam önce kocamı sonrada o kadını oracıkta benzetirdimkötükedihüso

kadının evli olduğunu bildiğini sanmam. adını bile yanlış biliyor. ama ben o kocayı yolardım tabii. ama eski kadınlar çok farklı bakış açısına sahiplermişş demek. onu öğrendim dün.

helal olsun valla evlat acısını gibi oturtmuş adamın içine her zaman aklında ..

Osmanlı kadınları bu şekilde cezalandırırmış..
Ama günümüzde boşanma sebebi..
Şimdi hepimiz ''aman ne güzel cezalandırma'' diyoruz bu topicte ama, normalde olsa, ''boşan'' deriz hepimiz sanırım..

Değil mi kızlar?

:1shok:

bu kadar büyük bir yüreğe sahip olamazdım lmaz:
o anda o ayhana bir tepik koyardım olurdu mayhoş lmaz:

şimdi bu olsa KK da neler konuşulurdu acaba:umursamaz:

:1shok:

bu kadar büyük bir yüreğe sahip olamazdım lmaz:
o anda o ayhana bir tepik koyardım olurdu mayhoş lmaz:
olurmu hasbiş adamı bi kere öldürmek yerine hergün öldürmüş
gerçi ben o bankta oturup bana doğru gelmesini ve yüzüne tükürmeyi beklerdim
herkesin yapabilceği bişey değil

şimdi bu olsa KK da neler konuşulurdu acaba:umursamaz:

ben bekleyememişim demişim valla

Bana göre çok da zekice bir davranış değil..O zamana göre zekice olabilir belkii..çünkü o zamanlar boşanma yok tabii fazla,ayıp..

Çocuğuma hiç de koymazdım o ismi..

olurmu hasbiş adamı bi kere öldürmek yerine hergün öldürmüş
gerçi ben o bankta oturup bana doğru gelmesini ve yüzüne tükürmeyi beklerdim
herkesin yapabilceği bişey değil

ikisini bir arada görse ne düşünür ne yapardı acaba adamkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…