Ayhan bey....

olurmu hasbiş adamı bi kere öldürmek yerine hergün öldürmüş
gerçi ben o bankta oturup bana doğru gelmesini ve yüzüne tükürmeyi beklerdim
herkesin yapabilceği bişey değil

öldürmüşte ne olmuşş wiht
en büyükk cezayı kendine vermiş aslında her ayhana baktığğında o anı canlanmış hanım ninemin hatıralarında :gitme:
yok yok orda tepik atmalıydı
ayhan mayhoş olmalıydı :umursamaz:

türk filmi gibi ya süperrr:lepi::lepi:
kadında ne sabır ne sabır maşallah CADIARZUCADIARZU
eskiler ne sabırlı insanlarmış ya şimdi olsa çoktannnnn çocuk karnında boşanmışlardı

helal olsun valla kadına süper bir ceza vermiş valla kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi helal olsun yaşıyorsa ellerinden operım rahmetli ise allah rahmet eylesin mekankı cennet olsun sabrı için....

türk filmi gibi ya süperrr:lepi::lepi:
kadında ne sabır ne sabır maşallah CADIARZUCADIARZU
eskiler ne sabırlı insanlarmış ya şimdi olsa çoktannnnn çocuk karnında boşanmışlardı

kısaca ne derler biliyomusun bu durumaa maymun şimdi gözünü açtı :umursamaz:

ikisini bir arada görse ne düşünür ne yapardı acaba adamkaydirigubbakcemile3
bunu yapan adamda yüz naarasın
pişkin pişkin durumu idare etmeye çalışırdı

valla bende olsaydım siyah kuşaktan hareketler sergilerdim hasbişimzemuszemus

evet babanne bi şekilde tepkisini dile getirmiş
o zaman için zekice bir davranış belki
ama bunu günümüz koşullarında değerlendirmek yanlış
o zamanın kadınları genelde susup, kırıp dizini oturup kocasının kürkçü dükkanına dönmelerini beklerdi
bu teyzemiz onlara göre bir marjinallik yapmış
eminim dedemize de öyle işkence olmamıştır, hatta çapkınlığıyla övünmüştür bile
eski insanlarımız farklı arkadaşlar, şimdiki bakış açımızla değerlendiremeyiz...
şimdi bir kadın böyle bişey yapsa dünyanın en saf kadını ilan ederiz, etmez miyiz ???

ama hikaye cidden ilginç kaydirigubbakcemile3

Eskilerin bakış açısı bu işte:gitme:
Şimdi olsa; önce kadının saçını başını yolardı sonra kocasının burnundan fitil fitil getirirdi :mymeka:

Eskilerin bakış açısı bu işte:gitme:
Şimdi olsa; önce kadının saçını başını yolardı sonra kocasının burnundan fitil fitil getirirdi :mymeka:

ben olsam kadının saçını başını falan yolmazdım, kadından önce kocam suçlu sonuçta
kocama napardım bilmiyorum ama ilk önce yüzüğü eline verirdim :gitme:

Boşan demek bazıları için çok kolay ama ben kimseye böyle bişey demem.
Günümüzde böyle bi olayla karşılaşsam bi şekilde ceza vermesini söylerdim ama böyle bişey hayatta aklıma gelmezdi..
Adam oğluna seslenememiştir bile...
Bundan iyi ceza olamazdı.

ben olay çıkarırdım o kesin. vede direkt mahkeme. ve kapıya konurdu çakma ayhan bey..

günümüzdeki sağlam evliliklerde bu olmaz zaten korkma sen yasakkelime
adamları altına edecek kıvama getirdik hep birlikte :roflol:
yaşasın biz kadınlar :lepi:

Hani eskiden adın kimle çıktıysa canında onla anlayışı hüküm sürdüğünden dolayı teyzem kendince cezalandırmış ama gerçekten çok yürekli imiş kolay kolay sindirilebilecek bir şey değil.

Düşünüyorum hani diyelim ki öyle bir düşüncedeyim başıma böyle bir şey gelecek çocuğuma eşimin beni aldatırken kullandığı takma ismi vericem çocuğuma ismini dedikçe cinlenir o herifi boğardım.:mymeka:klava:

Ben derim..
Mesela kocasından kemerle dayak yiyen, eziyet gören bir kadına boşan derim..
Tabii burda öyle abartı bir durum yok..
Yani tabii ki her olayda hemen boşan demesek bile, ona yakın birşeyler söyleriz çoğumuz..

Neyse konu bu değil tabii dağıtmayayım konuyu:)

Ama isim konusu bana hala mantıksız geliyor..

Kocamın başka kadınlarla haşna fişne yaparken kullandığı takma ismi, çocuğuma koyma fikri bana ters geliyor hala..:):dilcikar:

zekice demem günümüz şartlarına göre değil tabiki.
okypete ayhan amcanın yaşlı olduğunu yazmıştı.
demek en azından 60-65 yıl önce falan gerçekleşmiş bu olay.
o zaman ne zırt diye adam boşanırmış ne de kocaya sitem edilirmiş.
kocasının neler karıştırdığını bildiğini adama bildirmenin yolu bu açıdan zekice.
yoksa şu an biri karşıma çıksa ve ben kocamın paravan adını oğluma koydum dese açarım ağzımı yumarım gözümü herhalde..

ben olay çıkarırdım o kesin. vede direkt mahkeme. ve kapıya konurdu çakma ayhan bey..

He valla sen kıyameti koparırdın haa..

Ben olsam ordan kalkar, saklanır, kocam geldikten sonra yanlarına gidip ''hayatım merhaba arkadaşınla beni tanıştırmayacak mısın?'' der ve kocamın yüz ifadesi karşısında zevkten dört köşe olurdum sonrasını bilemem artık:)))

Evt şekerim haklısın,eskiden boşanma mı vardı ya?CADIARZU

Şimdi artık boşanma lafını o kadar çok duyuyoruz ki, sıradan bir olay gibi geliyor, hayırlısı deyip geçiyoruz..CADIARZU

Kadın ekonomik özgürlüğü kazandı kazanalı boşanmalar arttı..CADIARZU

Zaman, insanlar çok değişti..Hangisi doğru tartışılır.CADIARZU

her kelimesine katılıyorum
günümüz şartlarıyla kıyaslamamak gerek
babanemde dedemin ve ailesinin yaptıklarını anlattıkça neden boşanmadın derim her zaman
ah yavrum biz boşanmanın ne olduğunu bile bilmezdik der...

kadının zekasına ve sabrına hasta oldum.....

biz olsak hemen anında boşardık.....şahsen ben öyle yapardım.....

ya zekası ?

kim bilir o ana kadar neler düşündü ve hiç çaktırmadı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…