• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp mı ettim?

menetrier

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
378
1.014
313
26
Direk konuya gireyim. Yurtta kalıyorum özel. Yemek saatlerimiz 6-7 arası. Çok erken bence yani ben uyumadan önce tekrar acıkıyorum. O yüzden yemeğe 6.45-6.50 gibi iniyorum zaten daha öncesinde yer de olmuyor. Yemek yapıp veren abla sürekli laf sokan bir tip ama gülerek. En sevmediğim insan tipidir net olunmasını isterim. Her neyse işte yine gülerek sana yemek yok nerde kaldın dedi. Ben de ters bir şekilde 7de bitmiyor mu yemek? Dedim. Evet de işte beni hiç düşünmüyosunuz ablamız hemen toplasın da evine gitsin demiyorsunuz dedi tabi yine şakaya vuruyor. Sonra ordan bir kız ama zaten zor yetişiyoruz dedi. Kadın ben işte dün 9da çıkabildim burdan vs vs dedi. Baktım kadın resmen kendini haklı görüyor, yemek saati 6-7 arası yazıyor 7de de gelebilirim. Kaldı ki işimiz oluyor dışarıda tek işimiz yemek saatini beklemek değil. 6ta bitseydi yemek bu sefer de neden 5 buçukta gelmiyosunuz derdiniz. İşe başlarken de bana sormadınız, şartları biliyorsunuzdur heralde. Hayrına da bu işi yapmıyorsunuz, zorla yaptırmıyor kimse size dedim. Bişeyle mırıldandı. Ama çok sinirlendim kızlar patladım artık. Çünkü sürekli böyle laf sokma hakkı görüyor kendinde modumu düşürüyor. Ben de sonunda dayanamadım. Sonra pişman oldum tabi biraz keşke o kadar sert konuşmadaydım diye ama geçti artık. Çok mu abartı bir tepki vermişim?

Suçlusu ve muahtabı siz değilsiniz tabi ki.
Çok dert yanıyorsa müdüre söylesin çalışma saatlerini.
Büyük ihtimal kadına yemekler bitip toplayınca çıkarsın denilmiştir.
O yüzden 10 dk da olsa kar sınıyordur.

İşini yapıyor üzerine para da alıyor di mi? Hayır ayıp etmemişsin. O ayıp etmiş.

Bence abartmışsın sonuçta asgari ücretle çalışan biri Büyük ihtimal yaşı da senden büyük
Bak bizim okulda çocuklara kurs veriliyor ders cikislarinda Kağıt üzerinde 5te bitmesi gerekirken okul müdürü kendi diyor ki 15 20 dakika erken bitirin de temizlikçiler temizliğini erkenden bitirsin
Bunlar karşılıklı anlayış gerektiren şeyler Böyle tepkileri abartılı buluyorum

Bence gayet de iyi yapmışsın. O erken çıksın diye apar topar yemek mı yiyecekmişsiniz? Ayıp yani ordan para alıyor hayrına iş yapmıyor. Ve gerçekten işe girerken de bu konuşulmuştur. Bence hiç bozmayın bu şekilde devam edin herkes yerini bilsin.

Direk konuya gireyim. Yurtta kalıyorum özel. Yemek saatlerimiz 6-7 arası. Çok erken bence yani ben uyumadan önce tekrar acıkıyorum. O yüzden yemeğe 6.45-6.50 gibi iniyorum zaten daha öncesinde yer de olmuyor. Yemek yapıp veren abla sürekli laf sokan bir tip ama gülerek. En sevmediğim insan tipidir net olunmasını isterim. Her neyse işte yine gülerek sana yemek yok nerde kaldın dedi. Ben de ters bir şekilde 7de bitmiyor mu yemek? Dedim. Evet de işte beni hiç düşünmüyosunuz ablamız hemen toplasın da evine gitsin demiyorsunuz dedi tabi yine şakaya vuruyor. Sonra ordan bir kız ama zaten zor yetişiyoruz dedi. Kadın ben işte dün 9da çıkabildim burdan vs vs dedi. Baktım kadın resmen kendini haklı görüyor, yemek saati 6-7 arası yazıyor 7de de gelebilirim. Kaldı ki işimiz oluyor dışarıda tek işimiz yemek saatini beklemek değil. 6ta bitseydi yemek bu sefer de neden 5 buçukta gelmiyosunuz derdiniz. İşe başlarken de bana sormadınız, şartları biliyorsunuzdur heralde. Hayrına da bu işi yapmıyorsunuz, zorla yaptırmıyor kimse size dedim. Bişeyle mırıldandı. Ama çok sinirlendim kızlar patladım artık. Çünkü sürekli böyle laf sokma hakkı görüyor kendinde modumu düşürüyor. Ben de sonunda dayanamadım. Sonra pişman oldum tabi biraz keşke o kadar sert konuşmadaydım diye ama geçti artık. Çok mu abartı bir tepki vermişim?
Gayet de güzel konusmussunuz ,haketmiş .hiç pişman olmayın ,biz de çalışıyoruz ve mesai saatimiz neyse o.
Beğenmiyorsa başka iş bulsun

Kendi açınızdan haklı olabilirsiniz fakat bir de şu açıdan düşünün orda çalışan anneniz ya da akrabanız olsa o kadar sert tepki verebilir miydiniz? Veyahut siz o kadının evde bekleyen çocuğu olabilirdiniz. Çalışan emek veren kadınlara ayrı bir hassasiyetim var. Bir de kadın başta şaka yollu takılmış size sert ve tripli bir şekilde söylemiş olsa haklısınız dyebilirdim ama bir de burdan bakın.

Bu yorumum çok eleştiri alabilir ana önemli değil çünkü bu bizzat benim tecrübem ve maalesef bu tecrübe yıllar içinde yaşadıklarımın sonucu.

Böyle gerizekalı kendini bi halt zanneden iki güler yüz gördü diye kendini senle denk sanan çaycı,temizlikçi,şöför,odacı, yemekhane görevlisi gibi kişilerden nefret ediyorum.Şu saydıklarımın hepsiyle farklı anım var.Örnek veriyim.Bizim iş yerindeki temizlikçilere fazla iyi davranıp bi gün bile kalplerini kırmadığım için en son bana eteğimin kısa olduğuyla ilgili ayar verip laf sokmaya çalışmışlardı.Bi de niye oruç tutmadığımın hesabını sormuşlardı.Ha bi de daha ileri gidip bi yer kirlenince falan azarlamaya kalkmışlardı.

Aynı şekilde şöförler de iki günaydın iyi akşamlar dedim diye kendilerini benim arkadaşım sanıp ismimle hitap etmeye başlamışlardı.Ve bunun gibi yüzlerce örnek daha.

O gün anladım ki bu tür insanlarla fazla samimi olmayacaksın çünkü samimiyetini kullanıyolar.Kendilerine köpek gibi davrananlara çıt çıkaramıyolar çünkü üzgünüm ama alışık oldukları muamele bu, insan gibi davranılınca neye uğradıklarını şaşırıyolar.Herkese olduğu gibi davranmak gerek.Ben artık öyle yapıyorum şahsen.

İyi söylemişin valla bazıları kendilerini bir halt zannediyor tövbe tövbe yA

kendini senle denk sanan çaycı,temizlikçi,şöför,odacı, yemekhane görevlisi gibi kişilerden
Şu cümle korkunç cidden.
İş ortamında fazla iyi niyet bazılarının haddi olmayan davranışlarda bulunmasına neden olabilir ama denk bulmamak ne demek? Ne farkları var?

bu işçi sınıfına acıyan tavrı da çok gereksiz buluyorum. okuldaki öğretmene,hastanedeki doktora kimse acımaz "ama asgari ücretle çalışıyor" diye kadın için duyar kasılmış. Ne alaka? sanki bedava çalışıyor. Herkesin bir maaşı var o kadın da eminim maaşı kadar iş yapıyordur maaşından fazlasını yapsa hani saat 7 den sonra gelenlere yemek verse konu sahibi de böyle konuşsa "ayıp etmişsiniz kadın iyilik yapmış" derim ama zaten bu hak onlara verilmiş.
ne diye kendince millete laf sokmaya çalışıyor? önce işinin gerekliliklerini yerine getirsin. 7ye kadar orada duracaksa dursun fazlasını isteyen olursa sokar lafını.

çok iyi söylemişsiniz bugün bir şey demeseniz ertesi gün de çıkar "6 buçukta gelmediniz" diye laf sokar. her gün yüzyüze bakacak olabilirsiniz ama bu muhatap olmanızı gerektirmiyor bundan sonra teşekkürünüzü eder geçersiniz yeter.

Valla kendimizi de yırtsak her işyerinde denk geliniyor böyle durumlarla.Mesela ben. Hizmetli görevlilerinden bir hanımefendi ve 20 senelik bir çalışan.Kendisine ablam gibi davranıyorum. Abla aşağı, abla yukarı. Birgün oturuyorum, ayağımın ucunda iskemle var. Geldi havalı havalı. 'Ya bu iskemleleri buraya kim koyuyor, çıldıracağım' dedi iskemleyi teperek. Ayağım acıdı. Laf söylesen çatlak bir kadın. Dedim 'Mine çamura taş atma, üsstüne sıçrar.' O gün bugündür kimseye hanım bey demeyince ağzımı açmıyorum. Mis.

Back
X