• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp mı ettim?

bu işçi sınıfına acıyan tavrı da çok gereksiz buluyorum. okuldaki öğretmene,hastanedeki doktora kimse acımaz "ama asgari ücretle çalışıyor" diye kadın için duyar kasılmış. Ne alaka? sanki bedava çalışıyor. Herkesin bir maaşı var o kadın da eminim maaşı kadar iş yapıyordur maaşından fazlasını yapsa hani saat 7 den sonra gelenlere yemek verse konu sahibi de böyle konuşsa "ayıp etmişsiniz kadın iyilik yapmış" derim ama zaten bu hak onlara verilmiş.
ne diye kendince millete laf sokmaya çalışıyor? önce işinin gerekliliklerini yerine getirsin. 7ye kadar orada duracaksa dursun fazlasını isteyen olursa sokar lafını.

çok iyi söylemişsiniz bugün bir şey demeseniz ertesi gün de çıkar "6 buçukta gelmediniz" diye laf sokar. her gün yüzyüze bakacak olabilirsiniz ama bu muhatap olmanızı gerektirmiyor bundan sonra teşekkürünüzü eder geçersiniz yeter.
Hosgeldin baby pek sevindim dönmene
Sana ozelden bisiler sorucam ankarayla ilgili bi bakiver mesaj kutuna

Şu cümle korkunç cidden.
İş ortamında fazla iyi niyet bazılarının haddi olmayan davranışlarda bulunmasına neden olabilir ama denk bulmamak ne demek? Ne farkları var?

Her iş yerinde tabii ki bi hiyerarşi var.Ben nasıl genel müdürle veya kendi müdürümle denk değilsem onlar da benle değil.Gelip yanıma eteğimin boyuyla ilgili yorum yapma cüretini müdürüm iş arkadaşım kendinde bulmuyoken bunlar kendinde öyle bi hak buldular.Bazılarının haddi olmayan davranışlar nedense hep bu insanlardan geldi başıma bugüne kadar.Ben dersimi aldım valla bidaha tövbe zaten.

Böyle konuşan birine kendi dilinde cevap vermeliydiniz,şakaya vurarak yani.Neyse birkaç güne unutur çok takılmayın.

Bir de insanları mesleklerine göre genellemesek çok harika olur.

Valla bazi yorumlar dehşet ...
İşçi sınıfına acımak yanlışmış da bilmem ne.. su cumleyi okumak bile garibime gitti Siz sanırım aristokrat kısmına dahilsiniz
Hey Allahım daha neler göreceğiz
Sizin, yavrum sıranın altında çöp bırakma deyince, öğretmenim temizlikçilerin işi ne temizlesinler diyen öğrenciden farkınız ne oldu şimdi
Gerci bu yasa kadar bu kafada gelmiş biri burdaki iki üç mesajla mi değişecek o da ayrı mevzu ..
Konu Sahibi belli ki senin de için rahat etmemiş ki konu açmışsın Bence abartmışsın Yarın o bayana bir güler yüz gösterirsen gönül almış olursun Bu sadece bir tavsiye

bu işçi sınıfına acıyan tavrı da çok gereksiz buluyorum. okuldaki öğretmene,hastanedeki doktora kimse acımaz "ama asgari ücretle çalışıyor" diye kadın için duyar kasılmış. Ne alaka? sanki bedava çalışıyor. Herkesin bir maaşı var o kadın da eminim maaşı kadar iş yapıyordur maaşından fazlasını yapsa hani saat 7 den sonra gelenlere yemek verse konu sahibi de böyle konuşsa "ayıp etmişsiniz kadın iyilik yapmış" derim ama zaten bu hak onlara verilmiş.
ne diye kendince millete laf sokmaya çalışıyor? önce işinin gerekliliklerini yerine getirsin. 7ye kadar orada duracaksa dursun fazlasını isteyen olursa sokar lafını.

çok iyi söylemişsiniz bugün bir şey demeseniz ertesi gün de çıkar "6 buçukta gelmediniz" diye laf sokar. her gün yüzyüze bakacak olabilirsiniz ama bu muhatap olmanızı gerektirmiyor bundan sonra teşekkürünüzü eder geçersiniz yeter.

Yani belki biraz abarttım evet ama kadına iyi davrandıkça gerçekten abartıyor. Elinize sağlık diyorum mesela ben hep cevap bile vermiyor. Ben de artık tepsiyi bırakıp geçiyorum. Bir de herkesin içinde yemek yok sana vs tarzı konuşuyor gerçekten hiç hoş değil çocuk değilim sonuçta.

Valla bazi yorumlar dehşet ...
İşçi sınıfına acımak yanlışmış da bilmem ne.. su cumleyi okumak bile garibime gitti Siz sanırım aristokrat kısmına dahilsiniz
Hey Allahım
Sizin, yavrum sıranın altında çöp bırakma deyince, öğretmenim temizlikçilerin işi ne temizlesinler diyen öğrenciden farkınız ne oldu şimdi
Gerci bu yasa kadar bu kafada gelmiş biri burdaki iki üç mesajla mi değişecek o da ayrı mevzu ..
Konu Sahibi belli ki senin de için rahat etmemiş ki konu açmışsın Bence abartmışsın Yarın o bayana bir güler yüz gösterirsen gönül almış olursun Bu sadece bir tavsiye

Zaten bundan önce hep güleryüzlüydüm ama sürekli laf sokma derdindeydi. Her yemek almaya gittiğimde laf sokucak bir şey bulur mu insan? Ellerinize sağlık dememe bile cevap vermeyen bir insan

Kendi açınızdan haklı olabilirsiniz fakat bir de şu açıdan düşünün orda çalışan anneniz ya da akrabanız olsa o kadar sert tepki verebilir miydiniz? Veyahut siz o kadının evde bekleyen çocuğu olabilirdiniz. Çalışan emek veren kadınlara ayrı bir hassasiyetim var. Bir de kadın başta şaka yollu takılmış size sert ve tripli bir şekilde söylemiş olsa haklısınız dyebilirdim ama bir de burdan bakın.

Annem ya da akrabam öğrencilere bu şekilde davransaydı malesef onlara da hak veremezdim. Gerçekten insanların içinde küçük düşürücü cümleler kuran bir insan. Bundan sonra böyle bir polemiğe asla girmem tabi girmek de istemem ama tepki vermedikçe dozu arttırıyordu

6-7 arası demek 6 da baslar 7 de biter demek.
Neyse zaten zıtlaşmışsın dikkat et yemeğine tükürebilir veya geç kaldın yemek bitti diyebilir

Öyle bir şey diyemez. Yurt müdürü var, kurallar var. Yıllardır değişmeyen kural bu 7de yemek alımı biter. Ayrıca 100 öğrenci 6da yemek alıp 7te kadar yemeğini nasıl yemiş olacak acaba?

Sert çıkmışsın bence, gülerek 'o zaman müdireyle anlaş, yemekleri 5.30'da bitirsin bundan sonra, biz de açlıktan ölelim gece' deseydin sıkıntı olmazdı.

Yemeğe istediğin saatte gidersin o konuda haklısın. Öyle şaka ayağına ağzına geleni söyleyen tiplere de uyuz olurum. Ama senin ki gereksiz bir davranış olmuş. Onun işten erken çıkmak istemesi senin problemin değil. Bir derdi varsa müdürle falan halletsin.

"işçi sınıfı " diyince illa asgari ücretle çalışan insanlar mı aklınıza geliyor ,doktorda muhendiste ,öğretmende ve diğer tüm meslek grupları bir iş yapıyor ve işçiler işin özünde "vasıflı işçi " de denebilir

İşçi sınıfı derken bile nasıl bir küçümseme vallahi hayret ediyorum

Öyle bir şey diyemez. Yurt müdürü var, kurallar var. Yıllardır değişmeyen kural bu 7de yemek alımı biter. Ayrıca 100 öğrenci 6da yemek alıp 7te kadar yemeğini nasıl yemiş olacak acaba?
E kendin söylüyorsun 7de yemek alımı biter diye:KK51:
Neyse yaşayıp görürsün eğer yaparsa

Haklısın karşındaki kişi bencillik etmiş sende bencillik etme demissin

Kadın bir tek sana mı bu şekilde yapıyor peki ?diğer öğrencilere de aynı mı tavrı ?

Mesela yer olmayınca tepsiyi alıp dışarıda yiyoruz. Yani ben yeniyor mu yenmiyor mu bilmiyodum ilk gün. Dışarda yiyen kızları gördüm. İçerde de yer yoktu. Tepsiyi aldım çıktım. Peşimden geldi işte neden geldin dedi ben de yer yok içeride dedim. Diğer kızlar da dışarıda yiyo demedim görür zaten diye. Onların yanından öylece gitti.

konu sahibi umarım demek istediğimi anlamışsınızdır siz :)

para karşılığı işini yapan insanlara ekstra minnet etmenin gereği yok bunu anlatmaya çalıştım. herkes emeğine göre yemek alıyor yani maaşı az diye "böyle insanlara şöyle olunca üzülüyorum" tarzı yorumlar gereksiz.

o size elinize sağlık dediğiniz zaman cevap vermese bile siz demeye devam edin insanlık çünkü. linç başlamadan kaçıyorum. :KK55:

Direk konuya gireyim. Yurtta kalıyorum özel. Yemek saatlerimiz 6-7 arası. Çok erken bence yani ben uyumadan önce tekrar acıkıyorum. O yüzden yemeğe 6.45-6.50 gibi iniyorum zaten daha öncesinde yer de olmuyor. Yemek yapıp veren abla sürekli laf sokan bir tip ama gülerek. En sevmediğim insan tipidir net olunmasını isterim. Her neyse işte yine gülerek sana yemek yok nerde kaldın dedi. Ben de ters bir şekilde 7de bitmiyor mu yemek? Dedim. Evet de işte beni hiç düşünmüyosunuz ablamız hemen toplasın da evine gitsin demiyorsunuz dedi tabi yine şakaya vuruyor. Sonra ordan bir kız ama zaten zor yetişiyoruz dedi. Kadın ben işte dün 9da çıkabildim burdan vs vs dedi. Baktım kadın resmen kendini haklı görüyor, yemek saati 6-7 arası yazıyor 7de de gelebilirim. Kaldı ki işimiz oluyor dışarıda tek işimiz yemek saatini beklemek değil. 6ta bitseydi yemek bu sefer de neden 5 buçukta gelmiyosunuz derdiniz. İşe başlarken de bana sormadınız, şartları biliyorsunuzdur heralde. Hayrına da bu işi yapmıyorsunuz, zorla yaptırmıyor kimse size dedim. Bişeyle mırıldandı. Ama çok sinirlendim kızlar patladım artık. Çünkü sürekli böyle laf sokma hakkı görüyor kendinde modumu düşürüyor. Ben de sonunda dayanamadım. Sonra pişman oldum tabi biraz keşke o kadar sert konuşmadaydım diye ama geçti artık. Çok mu abartı bir tepki vermişim?
hayrına yapmıyor sonuçta iyi tepki vermişsiniz en azından artık susar

Back
X