• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp mı ettim?

Tam olarak aslında aldığım karar son cümleniz. Teşekkürker.

Şimdi şöyle bir dışarıdan bakış da vereyim size, bir izlenim daha oluşsun gözünüzde.
Farz edin ki bir evladınız var; benim bir evladım var direkt onu düşünerek konuşayım hatta:
Bir sevgilisi var 6 yıllık ilişkilerini sürdürüyorlar ama ailesi hakkında çok bir fikrim yok bu kişinin, tanışmıyorum.
Evladımın sevgilisi, mütemadiyen bizi hediyelere boğuyor, ben bu sevgiliyi henüz aile ortamında filan görmemişim, kültürel olarak nasıl yetişmiş nedir necidir emin değilim ama evladımın tercihine güveniyorum, gördüm de hoş biri, kanım ısınıyor yavaştan...
Ancak bu kişi, benim torunuma kadar her özel günü, hiçbir şeyi sektirmeden hediye alıyor, her şey aklında, mütemadiyen telefonda vb...
Ben biraz "Neyi kapatıyor?" fikrine istemsizce kayarım. "Göz mü boyamaya çalışıyor?" filan diye bir fesat girebilir bu kadar özverinin ne derece samimi olabileceğini irdelemeye başlayabilirim nitekim ben her özel günü ıvırı zıvırı takip eden, önemseyen bir tip değilim, bana tuhaf gelebilir ve daha geride kalmak isteyebilirim işler iyice ciddileşene kadar.
Anlatabiliyor muyum?

Yani bu açıdan düşününce de, elbette hiçbir geri dönüş olmaması kabalık buna itirazım yok, insan hediye alınca vermeyi de ister, ama demek istediğim, bu kadar iyilik, insana samimiyeti de sorgulatabilme potansiyeline sahiptir.
Ondan mesafe iyidir kendinizi hiç yormayın, kv adayınızın sürekli sizi arayıp darlamaması da ekstra iyi bir şey ayrıca.

Son düzenleme:
Yok canım az bile yapmışsın.
Kaynana başta nasıl davranıyosa evlendikten sora daha beter davranır.
Ben böyle durumlarda büyüklerin gelini yada damadı benimsediğini göstermek için ufak tefek tatlılıklar yapmaları taraftarıyım.
Evet beklememiş olabilirler ama insan nezaketen bir şekilde karşılık vermeli.
Böyle şeyler aradaki samimiyeti sıcaklığı arttırır.
Ama sanırım çok benimsenmimişsiniz durum bunu gösteriyor.
Nyse önemli olam evleneceğinz adam.
O sizi haklı buldugu sürece sorun yok.
Ama verici olmayın derim.
Anlamaz çünkü bazıları.
Benim kaynanamda öle kapı duvar.
Napsam boş.
Bende artık aynen onun yaptığı gibi yapıyorum.
Aramıyorum sormuyorum hiç bişey paylaşmıyorum.
Sadece haftada bir çocugu götürürüm bi kerede zorla o gelir çay içer gider.
Sana nasıl davranılıyorsa öyle davran.

Şimdi şöyle bir dışarıdan bakış da vereyim size, bir izlenim daha oluşsun gözünüzde.
Farz edin ki bir evladınız var; benim bir evladım var direkt onu düşünerek konuşayım hatta:
Bir sevgilisi var 6 yıllık ilişkilerini sürdürüyorlar ama ailesi hakkında çok bir fikrim yok bu kişinin, tanışmıyorum.
Evladımın sevgilisi, mütemadiyen bizi hediyelere boğuyor, ben bu sevgiliyi henüz aile ortamında filan görmemişim, kültürel olarak nasıl yetişmiş nedir necidir emin değilim ama evladımın tercihine güveniyorum, gördüm de hoş biri, kanım ısınıyor yavaştan...
Ancak bu kişi, benim torunuma kadar her özel günü, hiçbir şeyi sektirmeden hediye alıyor, her şey akında, mütemadiyen telefonda vb...
Ben biraz "Neyi kapatıyor?" fikrine istemsizce kayarım. "Göz mü boyamaya çalışıyor?" filan diye bir fesat girebilir bu kadar özverinin ne derece samimi olabileceğini irdelemeye başlayabilirim nitekim ben her özel günü ıvırı zıvırı takip eden, önemseyen bir tip değilim, bana tuhaf gelebilir ve daha geride kalmak isteyebilirim işler iyice ciddileşene kadar.
Anlatabiliyor muyum?

Yani bu açıdan düşününce de, elbette hiçbir geri dönüş olmaması kabalık buna itirazım yok, insan hediye alınca vermeyi de ister, ama demek istediğim, bu kadar iyilik, insana samimiyeti de sorgulatabilme potansiyeline sahiptir.
Ondan mesafe iyidir kendinizi hiç yormayın, kv adayınızın mütemadiyen sizi arayıp darlamaması da ekstra iyi bir şey ayrıca.
Aslına bakarsanız çok haklısınız. Sevgilim de ilk başlarda böyle hediye özel gün işlerini hiç bilmezdi parası olmadığından sevmediğinden felan değil öyle bir alışkanlığı gelişmemiş hatta hiç oluşmamış kendisi söylüyor bunu. Ama şuan benden daha düşünceli ben atlarsam o atlamaz felan kıvamında. Zamanla ailesi de alışır diye düşünmek istiyorum en azından aramayı sormayı felan.

Diğer konuda da çok haklısınız öyle düşünmek isterlerse düşünebilirler ama şöyle bir durumda var 6 senedir ben sürekli böyle değildim. Ne zaman kendi param oldu o şekilde gelişti yani ortalama iki senedir felan diyeyim. Yaranmak istesem daha önceden başlardım kaynanacim kaynanacim diye dolanmaya diye düşünmelerini beklerim. Biraz elimizi emeğimizi cekelim bakalım niyetimizin sadece iyilik olduğunu anlasınlar :KK200:

Yok canım az bile yapmışsın.
Kaynana başta nasıl davranıyosa evlendikten sora daha beter davranır.
Ben böyle durumlarda büyüklerin gelini yada damadı benimsediğini göstermek için ufak tefek tatlılıklar yapmaları taraftarıyım.
Evet beklememiş olabilirler ama insan nezaketen bir şekilde karşılık vermeli.
Böyle şeyler aradaki samimiyeti sıcaklığı arttırır.
Ama sanırım çok benimsenmimişsiniz durum bunu gösteriyor.
Nyse önemli olam evleneceğinz adam.
O sizi haklı buldugu sürece sorun yok.
Ama verici olmayın derim.
Anlamaz çünkü bazıları.
Benim kaynanamda öle kapı duvar.
Napsam boş.
Bende artık aynen onun yaptığı gibi yapıyorum.
Aramıyorum sormuyorum hiç bişey paylaşmıyorum.
Sadece haftada bir çocugu götürürüm bi kerede zorla o gelir çay içer gider.
Sana nasıl davranılıyorsa öyle davran.
Bir kaç defa börek yapmisligi var şimdi çokta kötülemeyim bozuk saat bile doğru gösterir hesabı ama gerçekten fazla kendimi yormaya gerek yok. Zaten benim endişem sevgilimi incitmiş olmaktı yoksa anası danası gerçekten umrumda değil üzülmem de kırılmam da ama işte laflar ağızdan çıktı bir kere 🤷🏼‍♀️

Haklılık payın var ama üslubun sert.
Sevgilim bana bu üslupla konuşsa soğurdum biraz.
Öyle deme ya :KK43: gerçekten demek ki önemli olan ne söylediğin değil nasıl söylediğin ben de bunu başaramadım sanırım.

Öyle deme ya :KK43: gerçekten demek ki önemli olan ne söylediğin değil nasıl söylediğin ben de bunu başaramadım sanırım.
Düşünsene evlenmeyi düşündüğün erkeğin annesi sana kek yapmak istiyor.Ama müstakbel kocan anne gerek yok yapma sevmez diyor.Sonra başlıyor ben senin ailene neler aldım ettim bir kez bile arayıp sormadılar madem onlar öyleler ben de artık öyle olurum ki siz daha evlenmemişsiniz bile ve birden ailenize karşı set çeken bir eş adayı var.
Soğumaz mısınız?
Böyle durumlarda empati yapılmalı.
Suç sizin.
Kimse size hediye al demiyor.

Valla hayatımdaki insan hele hele 6 yıllık bir ilişkiyse ve benim aileme bu denli öfke dolmuşsa,bu kadar kısasa kısascılık duruma gelindiyse durup bir sorgularım. Daha aileler devreye girmemiş ve tanışmamışken bu kadar dil uzatmak doğru gelmedi bana. Onlar da mesafelerini korumak istiyor olabilirler çünkü resmiyete dair hiçbir adım atılmamış. Yani şuan sizi arayıp aramamaları hediyeler falan tamamen paşa keyiflerinin bileceği iş. Siz de içinizden gelmiş yapmışsınız abartacak bir durum yok. Bundan sonra kim bana nasıl davranırsa öyle davranacağım,ben hediye aldım,ben aradım onlar aramadı vs. Çok uzatmışsınız. Yani iyi ki ailelerin devreye girmesi için erkenmiş bir de girseler ne olurmuş bilemiyorum. Kaldı ki evliliğe daha 1.5 sene varmış şimdiden sevgilinizin başının etini yerseniz ilişki yıpranır özür dileyip konuyu bir daha açmayın bence..

Bir de bende şu algıyı yarattın:Senin ailen benimle ilgilenmiyorsa benim ailem de seninle ilgilenemez.Anneninizin müstakbel damada olan ilgisini siz gelin olarak karşı taraftan görmediğiniz için kısasa kısas yapıyorsunuz.Ve bu kısasa kısas olayına evlendiğinizde sevgiliniz de girerse o zaman olanlar olur.

Düşünsene evlenmeyi düşündüğün erkeğin annesi sana kek yapmak istiyor.Ama müstakbel kocan anne gerek yok yapma sevmez diyor.Sonra başlıyor ben senin ailene neler aldım ettim bir kez bile arayıp sormadılar madem onlar öyleler ben de artık öyle olurum ki siz daha evlenmemişsiniz bile ve birden ailenize karşı set çeken bir eş adayı var.
Soğumaz mısınız?
Böyle durumlarda empati yapılmalı.
Suç sizin.
Kimse size hediye al demiyor.
Teşekkürler

Bir de bende şu algıyı yarattın:Senin ailen benimle ilgilenmiyorsa benim ailem de seninle ilgilenemez.Anneninizin müstakbel damada olan ilgisini siz gelin olarak karşı taraftan görmediğiniz için kısasa kısas yapıyorsunuz.Ve bu kısasa kısas olayına evlendiğinizde sevgiliniz de girerse o zaman olanlar olur.
Tam olarak bu.

Valla hayatımdaki insan hele hele 6 yıllık bir ilişkiyse ve benim aileme bu denli öfke dolmuşsa,bu kadar kısasa kısascılık duruma gelindiyse durup bir sorgularım. Daha aileler devreye girmemiş ve tanışmamışken bu kadar dil uzatmak doğru gelmedi bana. Onlar da mesafelerini korumak istiyor olabilirler çünkü resmiyete dair hiçbir adım atılmamış. Yani şuan sizi arayıp aramamaları hediyeler falan tamamen paşa keyiflerinin bileceği iş. Siz de içinizden gelmiş yapmışsınız abartacak bir durum yok. Bundan sonra kim bana nasıl davranırsa öyle davranacağım,ben hediye aldım,ben aradım onlar aramadı vs. Çok uzatmışsınız. Yani iyi ki ailelerin devreye girmesi için erkenmiş bir de girseler ne olurmuş bilemiyorum. Kaldı ki evliliğe daha 1.5 sene varmış şimdiden sevgilinizin başının etini yerseniz ilişki yıpranır özür dileyip konuyu bir daha açmayın bence..
Zaten beni üzen kısım sevgilimi kırmış olmaktı diğer konu umrumda değil çenemi tutamamış olmama üzüldüm.

İnsanlar kocam benim aileme yakın olsun isterken sen tam tersini yapmaya çalışıyorsun şu anda.Yaptığın bu fevri hareket tamamen senin zararına döner,şu an farkında değilsin.Erkekler evlenene kadar sana hak verir ama evlendikten sonra ailem de ailem derler.Bizzat kardeşimin evliliğinde gördüm.

İnsanlar kocam benim aileme yakın olsun isterken sen tam tersini yapmaya çalışıyorsun şu anda.Yaptığın bu fevri hareket tamamen senin zararına döner,şu an farkında değilsin.Erkekler evlenene kadar sana hak verir ama evlendikten sonra ailem de ailem derler.Bizzat kardeşimin evliliğinde gördüm.
Ay Allah korusun. Ailesini atsın satsın istemem tabi ama biz artık onunla aile olmuş olunca doğduğu ev ikinci planda kalması lazım diye düşünüyorum. Umarım öyle olur.

Kusura bakmayın ama ıcınızde kalanları soylemek ıcın sankı bır an kollamıssınız ve ılk olasılıkta hepsını bosaltmıssınız. Ama bence hıc alakasız ve gereksız bır yerde olmus. Sevgılınızın aıle yapısı buysa sevgılınızın sucu ne. Yanı annesı sıze sızın ona davrandıgınız sekılde yakın davranmıyor olabılır, bunun hıncını da sevgılınızden almanız bence acımasızlık. oncelıkle sunu kabul etmenız gerekıyor her aılenın yasam tarzı, bakıs acıları faklı. Sızın hedıyeler almanız, onemlı gunlerı kutlamanız sizin yetistirildiğiniz aile için gereklilik ama onlar boyle dusunmuyor olabılır. Nacızane tavsıyem, henuz aıleye katılmadan bu onyargılarla doldurmayın kendınızı. gereksız yere de ılıskınızde sorunlar cıkarmayın. Annem yıllarca aılemı zıyarete gıttıgımde kızım aksam yemegıne ne yemek yapayım dıye sordu, evlendım sımdı de yıllardır kızım ogluma sor bakalım canı ne ceker dıye soruyor. Bence aralarına hıc gırmeyın sonucta evlendıgınızde bır aıle olacaksınız boyle onyargılarla o hıssı yakalamanız zor olacaktır.

Kusura bakmayın ama ıcınızde kalanları soylemek ıcın sankı bır an kollamıssınız ve ılk olasılıkta hepsını bosaltmıssınız. Ama bence hıc alakasız ve gereksız bır yerde olmus. Sevgılınızın aıle yapısı buysa sevgılınızın sucu ne. Yanı annesı sıze sızın ona davrandıgınız sekılde yakın davranmıyor olabılır, bunun hıncını da sevgılınızden almanız bence acımasızlık. oncelıkle sunu kabul etmenız gerekıyor her aılenın yasam tarzı, bakıs acıları faklı. Sızın hedıyeler almanız, onemlı gunlerı kutlamanız sizin yetistirildiğiniz aile için gereklilik ama onlar boyle dusunmuyor olabılır. Nacızane tavsıyem, henuz aıleye katılmadan bu onyargılarla doldurmayın kendınızı. gereksız yere de ılıskınızde sorunlar cıkarmayın. Annem yıllarca aılemı zıyarete gıttıgımde kızım aksam yemegıne ne yemek yapayım dıye sordu, evlendım sımdı de yıllardır kızım ogluma sor bakalım canı ne ceker dıye soruyor. Bence aralarına hıc gırmeyın sonucta evlendıgınızde bır aıle olacaksınız boyle onyargılarla o hıssı yakalamanız zor olacaktır.
Teşekkürler

Kerizim sanırım ne bileyim:KK14:

Herkes iyi olsun mutlu olalım sevelim sevilelim takılmak istemiştim sadece.
Bunu o kadar iyi anlıyorum ki aynı ben. Bense akıl almaya geldim. Ne olacak bizim bu halimiz. Yaptiklarimizdan sonra soylemediklerimizden sonra soylediklerimizden pisman olusumuz.

Bu benim fikrim tabiki ama ben en azından nişan olana kadar yani iş resmiyete dökülene kdar kızın çocuğun ailesine bu kadar hediye almasına, ilgi göstermesine vs karşıyım. Çünkü maalesef genelde erkek tarafı aa ne iyi düşünceli kız demiyor sanki kız onlara yaranmak için bunları yapıyor gibi kendilerini naza çekiyorlar.

Bunu o kadar iyi anlıyorum ki aynı ben. Bense akıl almaya geldim. Ne olacak bizim bu halimiz. Yaptiklarimizdan sonra soylemediklerimizden sonra soylediklerimizden pisman olusumuz.
Sevgilimi kırdığım için çok üzüldüm sonuçta konunun muhattabı o değil ama işte aptal kafam

Back
X