• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp mı ettim?

Duygusal ilişkilerde taktikle ilerleyen insanlara saygı duyamıyorum. Birini aramak istiyorsanız ararsınız. O aramazsa aramam ay şu ay bu. Ne gerek var buna...

Hem içimden geldi yaptım diyorsunuz hem onun annesi bana ilgi göstermiyor benim annem de sevgilime ilgi göstermesin diyorsunuz. E bu basbaya karşılık beklemek oluyor zaten. Bu şekilde ilişkinize zarar verirsiniz. Kendi ailenizle sevgiliniz arasında da soğukluk yaratırsınız hiç yoktan. Ayrıca da aileleri sözle dahil etmemişsiniz ama ha bire hediye yollamışsınız. Orada da biraz tezat var gibi geldi bana açıkçası 🤷🏻‍♀️
6 senede 6kere hediye kardeşine yaptiklarim haricinde annesine 6 yi geçmemiştir bile bence bu sıkboğaz etmiş olmak olmuyor. Yani bir sene icin de gerçekleşen olaylarda kutladım aradık ettim bir senenin sonunda da tavırlarına karşılık böyle bir davranış yapmayı uygun gördüm.

Duygusal ilişkilerde taktikle ilerleyen insanlara saygı duyamıyorum. Birini aramak istiyorsanız ararsınız. O aramazsa aramam ay şu ay bu. Ne gerek var buna...
Ben böyle bir karakter değilim ne yazık ki. Her zaman özverili olmaya calsiirim ama karsimdakinden bir adım fazlasını da yapmam.

9 yaşında ki bebe için niye bu kadar paralandınız ki? Ne gerek vardı?
Ne bileyim üzüldüm. Ben ergenken fikrilerim ailemden farklıydı malum ergenlik...
Istediğim kıyafetleri alamazdım açık giymek isterdim annem usturuplu olsun derdi sinema isterdim vakit olursa babam götürürse giderdim. Ne bilim bi şey istersin paran olmaz alamazsın felan. Yani ruhun uçmak ister ailen sana yetemez. Aynı şekilde sevgilimin kardeşi de öyle ici cıvıl cıvıl ama aile hep mutasip takilalim gibi bizim gibi olmasin gonlu bir seyde kalmasin diye hep ilgilenmeye calistik abisi de ben de .

Pardon orayı atlamışım, o zaman sorun yok.
Yapılanları ve yapilmayanlari bastan bilsin bence.
Birlikte yaşadığımız olayları bile o görmemiş gibi oldu. Sonuçta benim yaptığım hareketleri de biliyor ailesini de ama hiç bu acıdan düşünmemiş olacak ki sanki ben söyleyince aydınlanmış gibi oldu. Sonrasında bana hak verdi.

Ben böyle bir karakter değilim ne yazık ki. Her zaman özverili olmaya calsiirim ama karsimdakinden bir adım fazlasını da yapmam.

O yolları birbirinize karşı değil de, ileriye doğru yürürseniz yanınızdakinin yavaşladığında elinden tutup yanınıza getirirseniz özverili ve gerçek sevgi sahibi olmuş olursunuz.

O yolları birbirinize karşı değil de, ileriye doğru yürürseniz yanınızdakinin yavaşladığında elinden tutup yanınıza getirirseniz özverili ve gerçek sevgi sahibi olmuş olursunuz.
Haklisiniz ve bence doğrusunuz da ama dediğim gibi ben öyle biri değilim.

Gelin olmadan gelin psikolojisine girmişsin gibi geldi bana. Önyargılı davranıyorsunuz. Anneniz bir kek yapınca da sevgilinizin ayağına dünyayı sermiş olmuyor. Ilerde evlenince eşim annemgile hiç gelmiyor dersiniz. Birakinda sizin kuramadiginiz(sizden veya karşı taraftan kaynaklı ) kayinanne gelin/damat iliskisini sevgiliniz kursun . Bu misilleme taktigide cok ise yaramaz soyleyeyim yarin eşin de o benim anneme gülmüyor bakmıyor gelmiyor gitmiyor vs türeyip misilleme yapacaktır. hayirlisi olsun sizin adınıza
Teşekkür ederim

Üzüldüm nişanlınıza kaç sene icinde neler biriktirmişsin ayrıca sen yapiyorsun diye karşında ki illa yapacak diye birsey yok karakterleri öyledir bende soğuk her dk arayan mıç mıç bir insan değilim bide bilmem kimin karne şeysi ne allasen :110:
Neyse şunu da ekleyeyim ben birşey yapiyorsam öyle olduğum içindir başkası gibi davranıcaksam ondan ne farkım kalır yapılan şeyde karşılık beklenmeden yapılır ;)

Bu isin sonu evlenince senin ailen benim ailem meselesine donerse kotu olur. Ben senin aileni ariyorum, annemler de seni ariyor ama senin ailenden kimsecaramiyor gibi kiyaslara varirsa bu iliski zedelenir.

Bu isin sonu evlenince senin ailen benim ailem meselesine donerse kotu olur. Ben senin aileni ariyorum, annemler de seni ariyor ama senin ailenden kimsecaramiyor gibi kiyaslara varirsa bu iliski zedelenir.
Haklisiniz

Merhaba hemşireler hepinize muhteşem geceler diliyorum öncelikle sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak istediğim bir konu var.

Bugün erkek arkadaşımla bir yerde kahve içerken aramızda bir konu geçti. Ilk önce gerekli açıklamaları yapayım. Sevgilim ile 6. Senemiz bitecek Allah nasip ederse de bir buçuk seneye evlenmiş oluruz diye plan yapıyoruz. O benim ailemle ben onun ailesi ile tanıştık anlaştık iyiyiz. Aileler henüz birbirini görmedi çünkü dahil olmaları için erken bulduk ne kadar az ve geç dahil olurlarsa o kadar iyi diye düşünüyoruz ikimizde. Şimdi konumuza gelirsek;

Annem sevgilime kek yollamak istedi ve sevgilimin yanimdayken telefonla aradı. Ben de sevgilimin yaninda anneme dedim ki bosver o yemez zaten gerek yok. Gercekten de yemez hem de annem bu kadar ilgi gostermesin istemedim acikcasi cunku ben onun annesinden o kadar buyuk bir ilgi görmüyorum. Sonra üzerinden geçti bu konuşmanın cümle icin de dedim ki bundan sonra insanlara karşı tavrım fazla ya da eksik olmaz herkes bana nasıl gelirse ben de öyle giderim. Aman fazlasını yapayım falan tarzında takılmam diye bir cümle attım konu içinde o da neden böyle bir kelime kullandın felan dedi konumuzla bağlantılı olarakta devam etti yani dedi senin annenle benim ilişkim ne olursa benim annemle de senin ilişkin aynı mi olacak dedi ben de evet dedim.
Ve ekledim arayani ararım sorani sorarım kimseden de beni neden aramadı sormadı diye trip atmam hesap sormam felan. Sonra o başladı benim annem mesaj yazmayı bilmiyor aramak içinde seni rahatsız eder müsait olmazsın diye korkuyormuş felan dedi. Dedim müsait olmazsam sonra ben onu ararım bu bir bahane değil eğer aramasına geri dönmezsem dediğinde doğru ama şimdiye kadar hiç böyle bir durum olmadı. Artık kusura bakmasın ben de aramam ararsa konuşurum dedim. Sevgilim beni çok sert olmakla, tavır almakla suçladı. Ben de ona açıklama yaptım. Benim kimseden bir bekletim yoktu her zaman ilk adımı ben attım. Ilk kandil mesajını ben yolladim. Bayramda ben aradım. Ilk doğum günü hediyesini ben aldım. Anneler gunu cicegi yolladim.Yeni yıl hediyesini ben aldım. Yiğenin doğdu gelmesem bile hediyemi alıp yolladım. Senin ailende ki herkese gerektiği ölçüde hep ilk adımı ben attım dedim. Ama ne doğum günüm kutlandı ne de bir çorap hediye aldım sadece ara sıra cuma mesajı vatsaptan geliyor o dedim. Daha fazla devam etmedim cunki yalakalik gibi algılanmasından korktum ama her zaman onları düşündüğümü gösteren adımları ben attım inanın gorumcemin (9yasinda )karne günü doğum günü yaz tatili yani aklınıza gelebilecek her şeyinde aradım mesaj attım hediyesini aldim yani o sırada elimden ne geliyorsa onu yaptım yeri geldi gezdirdim yemek yedik alışveriş yaptık. Yani çocuk sonuçta gönlü ne isterse onu yaptım hiç kırmadım. Neyse ben bi baktım kendimi tutamamışım her şeyi aklıma geldiği kadarıyla söylemişim. Sonra dedim ben bu kadar şey yaparken sen beni katı olmakla tavır almakla suçlayamazsın bunların hepsini karşılıksız olarak yaptım. Fakat devam etmek istemiyorum böyle sanki insanları eziyormuşum gibi olur dedim hediyeyle felan eğer dedim onlar bana sıcak yaklaşırlarsa yine hazırım karşılığını her zaman veririm. Ama ailen demek ki böyle şeyleri sevmiyor ya da alışkın değil ben de ilk adımı attım kendi bildiğim dilden yaklaştım ama dönüt olmadı (böyle diyince de onlar bana hediye almadı ama gibi oluyor ama vallahi değil) ben de hoşlanmadıklarını düşündüğüm için artık Başka bir çaba göstermeyeceğim dedim. O da bana hak verdi işin sonunda sen haklısın bizimkiler biraz duvar gibi dedi bilmezler boyle seyi geline sadece altin takilir felan saniyorlar sanirim dedi senin kadar ince dusunmedikleri icin kirilma uzulme dedi. Ben de uzulmuyorum sadece artik onlar gibi davranmak istiyorum dedim. Yani bana geldikleri kadar giderim dedim konu kapandı.

Fakaaaattt sonra çok pişman oldum. Sanki kendimin suçlu olmadığını kanıtlamak için yani aslında tavir almadığını belirtmek için yaptığım bütün iyilikleri dökmüşüm gibi oldu. Gerçekten üzüldüm böyle konuştuğum için sonuçta onlar benden bir sey istemedi ara sor hediye yolla demedi benim kendi içimden geldi yaptım simdi de hoşlanmadıklarını düşünerek geri çekildim sadece onlar gibi yaklaşıyorum demek istemiştim. Sizce yanlış mı yaptım? Eğer yanlışsa bu yanlıştan nasıl dönebilirim. Kimseye karşı bir tavrım kırgınlığım felan yok esasen ama bu cümlelerimden sonra yanlış anlasilmis olabilir miyim?
Sonunda hatanı anlaman guzel. Insan boyle seyleri karşılık beklemeden yaparsa daha mutlu olur hem karşılık beklemedim demesiniz hemde niye almadı niye aramadı diye yakınmışsınız tuhaflık sizde insanların yapıları sizinle bir olmak zorunda degil karşılık beklemişsin baktn istedgm gbi degil sende ona gore hareket et bence sevgilini kırmışsın

Sonunda hatanı anlaman guzel. Insan boyle seyleri karşılık beklemeden yaparsa daha mutlu olur hem karşılık beklemedim demesiniz hemde niye almadı niye aramadı diye yakınmışsınız tuhaflık sizde insanların yapıları sizinle bir olmak zorunda degil karşılık beklemişsin baktn istedgm gbi degil sende ona gore hareket et bence sevgilini kırmışsın
Isın sonunda anladım ki ben halen arayıp sormalarını bekliyorum. Beklentim karşılamayinca da üzülüyorum.

Hayır, doğru olanı yapmışsın. Şimdi geriye tutarlı olmak ve söylediklerinin arkasında durmak kalıyor. Olması gereken bu zaten sonra çok üzülürsün. Bi öyle bi böyle olmaz neyse o.

yazık.....!
siz ve sizin gibi düşünenlere.....!

sveginin içinde alçakgönüllülük hoşgörülük anlayışın olduğunu unutmuşsunuz..
siz sevgiyi yozlaşmış ve riyakar tutum ve davranışlar içinde arıyorsunuz..sanımışınız ki sizin istediğiniz davranışları yaparlarsa size gerçekten değer verdiklerini düşünmüşsünüz..ki hayatın gerçekleri öyle değil....
insanların fıtratları tutumu insanlara karşı tutumları farklıdır..önemli olan siz kötü duruma düştüğünüzde sizin yanınızdalar mı ona bakın....
günümüzde herkez herkesin herhangi bir gününü kutluyor....gerçek sevginin olmadığı cümlelerle süsleyip ifade ediyorlar.....sonra da kötü gününüz olduğunda hiç biri yanınızda olmuyor....

iyilikten zarar gelmez ne ekersen onu biçersin...gönül almak zor olmasa gerek...siz size yakışanı yapın.....

yazık.....!
siz ve sizin gibi düşünenlere.....!

sveginin içinde alçakgönüllülük hoşgörülük anlayışın olduğunu unutmuşsunuz..
siz sevgiyi yozlaşmış ve riyakar tutum ve davranışlar içinde arıyorsunuz..sanımışınız ki sizin istediğiniz davranışları yaparlarsa size gerçekten değer verdiklerini düşünmüşsünüz..ki hayatın gerçekleri öyle değil....
insanların fıtratları tutumu insanlara karşı tutumları farklıdır..önemli olan siz kötü duruma düştüğünüzde sizin yanınızdalar mı ona bakın....
günümüzde herkez herkesin herhangi bir gününü kutluyor....gerçek sevginin olmadığı cümlelerle süsleyip ifade ediyorlar.....sonra da kötü gününüz olduğunda hiç biri yanınızda olmuyor....

iyilikten zarar gelmez ne ekersen onu biçersin...gönül almak zor olmasa gerek...siz size yakışanı yapın.....
Yine vatan haini ilan edildik canına yandığımın KK'sinda :KK43:

Back
X