• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayıp olmadı mı şimdi 🥺

Bu üslupla avukatlık yapabiliypr musunuz gerçekten?
Terslemek yerine, avukat icraya koymasa sallamazlardı,mağaza zamanında yokuşa sürmeseydi buna gerek kalmazdı diyebilirdiniz mesela
Yalniz takdir edersiniz ki siz 1800₺ ayakkabı için hakkınızı ararken avukatın yapacagi işlemi "faydalandı" olarak lanse ettiğinizden diğer avukat üye de okuyunca rahatsız olmuş. O cümleyi okuyunca şahsen ben de rahatsızlık duydum. Biraz etkiye tepki yorumu olmuş sonrasindakiler.

Ben Mağazanın haberinin bile olduğunu düşünmüyorum.

Onun dışında Koltuk vs.. Benzeri durumları bilemiyorum ama kaç tane ayakkabı, kıyafet vb.. Durumlarda Mağazalar hakem heyetinin kararına saygı duyup ya değişim ya para iadesi yaptılar ben şimdiye kadar bu konularda sorun yaşamadım.
Olay gecen yıl olmuş ama mağaza zincir mağaza imiş haberleri olmuştur bence olmamaları imkansız.İcra takibi genel merkeze gitmiştir genel merkezin hukuk birimi mağazaya olayla ilgilenin talimatı vermiştir.

Mağaza şimdi gelin diyormuş mağaza vermek istese 1 yıl önce konu sahibi mağazaya gittiğinde verirlerdi parayı yada yerine yeni ayakkabı verirlerdi.

Ben kuruma gitmedim, e devletten başvuru yapıldığını avukattan öğrendim takıldığım maddeleri de sordum, fırsata çevireceğini bilsem kuruma giderdim valla

Fırsata çevirmek dediğiniz bilmediğiniz konularda size yol göstererek sorununuzu çözmesi karşılığında para kazanması mı?
Bir şeyler öğrenip bildiklerini paraya çevirmek için okuyup meslek sahibi oluyor zaten insanlar.
Siz hobi olarak mı çalışıyorsunuz?

Yalniz takdir edersiniz ki siz 1800₺ ayakkabı için hakkınızı ararken avukatın yapacagi işlemi "faydalandı" olarak lanse ettiğinizden diğer avukat üye de okuyunca rahatsız olmuş. O cümleyi okuyunca şahsen ben de rahatsızlık duydum. Biraz etkiye tepki yorumu olmuş sonrasindakiler.
Direkt kendine bişey söylemedim, düşüncemi söylerim beğenir beğenmez kendi bilir ama saygılı olmak zorunda

Merhaba, bir çocuk ayakkabı mağazasından aldığım ayakkabı 1,5 ayda üstten birkaç yerinden yırtılınca iade etmek istedim red geldi. Avukatıma danıştım, Tüketici hakem Heyeti'ne dilekçe yazarken telde yardımcı oldu.Başvurum kabul edilince avukata bilgisini verdim, evrağın PDF sini istedi icraya koymak için, ben de dilekçede yardımcı oldu diye bişey söyleyemedim 😞Az önce mağazadan arayıp oraya çağırdılar hafta sonu fln, tmm dedim ama sonra aklıma icra geldi 😞Bu saatte avukata da yazamıyorum ama ayıp olmadı mı şimdi mağazaya. Çok arada kaldım. İcra var desem avukat ücreti inde indirim olur vaktinde ödeneceği için ama bir yandan da 1800 için avukat vekalet ücreti ve 950 mahkeme masrafı ödetiyor diyecekler, avukat da arkamdan iş çeviriyor diyecek.
Sizce engel mı olmalıydım, nasıl gideceğim mağazaya ben şimdi
Mahkeme yoğunluğu bunlar yüzünden oluyor işte. Pes yani 1 ayakkabı için dava mı açtınız? Biz enayiyiz o zaman ne deyim.

Fırsata çevirmek dediğiniz bilmediğiniz konularda size yol göstererek sorununuzu çözmesi karşılığında para kazanması mı?
Bir şeyler öğrenip bildiklerini paraya çevirmek için okuyup meslek sahibi oluyor zaten insanlar.
Siz hobi olarak mı çalışıyorsunuz?
Benim için problem yok, vekalet ücreti cebime girmiyor.İcraya koymak için önemsiz bir konu olarak gördüm sadece. Demekki ayıp olmamış sizin dediğinize göre

Mahkeme yoğunluğu bunlar yüzünden oluyor işte. Pes yani 1 ayakkabı için dava mı açtınız? Biz enayiyiz o zaman ne deyim.
Dava değil, konuyu iyi okursanız anlarsınız, tüketici hakem heyeti başvurusu internetten. Mahkemeye taşıyan avukat

Benim için problem yok, vekalet ücreti cebime girmiyor.İcraya koymak için önemsiz bir konu olarak gördüm sadece. Demekki ayıp olmamış sizin dediğinize göre

Adamlar size dandik ayakkabı satıp arkasında bile durmamış. Millete saçma sapan ürünleri saçma sapan fiyatlara iteleyen mağazaya neden ayıp olsun?

Önemsiz bir konuysa 1800 lira için yana yakıla avukattan yardım almayacaktınız o zaman.
Para sizin olunca üç kuruşun peşine düşüyorsunuz ama söz konusu başkasının zamanının, emeğinin ederi olunca susup otursun istiyorsunuz.

Ayakkabı satıyorum. Yanlış anlamayın özür dilerim ama en ucuz sattığım ayakkabi 4000tl
İade, değişim Max 1hafta kabul edilebilir.

Bir buçuk ay nedir. Üstelik çocuk ayakkabısı.

Siz konunuzda haklı olunca okey ama avukata görevi karşılığı aldığı ücrete bla bla.
İnsanların emeğine yazık.

Icra’ya koymak için önemsiz bir konuysa ( ki haklı olabilirsiniz) avukata danışmak yerine kendiniz çözseydiniz keşke. Sadece başlangıçta başvururken değil sonuölandığında da avukata danışmışsınız ki gel icraya koyalım demiş.

Back
X