ayırımcılık var...

kxuxbla

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2008
104
66
298
bunu hazmedemiyorum.8 aylık evliyim ve 4 aylıkta hamileyim.eşimin ailesi bize gelecegi zaman her seferinde düşünürüm ne alsak çayın yanına yada ne yapsam die.eşimde düşünür bişeyler alırız pasta tatlı falan... bizimkiler ayda yılda bi gelir zaten ama bi sefer yaş pasta alırmısın desem pisküvit koyarız masraf çıkarma canım iş yok zaten diyo.neden böyle.eşimin aileme karşı bu tavrını hiç sevmiyorum bi kere bile annemi aramaz cumaları.cuman mübarek olsun die.ben her zaman sorarım ama hafta bi kaç kez ararım kayınvalidemi nasılsın anne ne var ne yok die.böyle davranması hiç hoşuma gitmiyo hatta bu yüzden çok kötü tartışmıştıkta.ama hep haklı çıkarıyo kendini.arada huzursuzluk olsun istemiyorum.ama sinirdende çatlıyorum:20:

bunu hazmedemiyorum.8 aylık evliyim ve 4 aylıkta hamileyim.eşimin ailesi bize gelecegi zaman her seferinde düşünürüm ne alsak çayın yanına yada ne yapsam die.eşimde düşünür bişeyler alırız pasta tatlı falan... bizimkiler ayda yılda bi gelir zaten ama bi sefer yaş pasta alırmısın desem pisküvit koyarız masraf çıkarma canım iş yok zaten diyo.neden böyle.eşimin aileme karşı bu tavrını hiç sevmiyorum bi kere bile annemi aramaz cumaları.cuman mübarek olsun die.ben her zaman sorarım ama hafta bi kaç kez ararım kayınvalidemi nasılsın anne ne var ne yok die.böyle davranması hiç hoşuma gitmiyo hatta bu yüzden çok kötü tartışmıştıkta.ama hep haklı çıkarıyo kendini.arada huzursuzluk olsun istemiyorum.ama sinirdende çatlıyorum:20:

uyar sende ..ben senın aılene böyle mi yapıyorum deeee..farkettir sinir oldugunu..

bundan sonra sizde onun ailesi geldiğinde hiç bişey yapmayın, eşiniz talepte bulunursada onun size verdiği cevabı siz ona söleyin...

geçen annemlere koyduğumuz bisküvi güzeldi ondan koyalım diyebilirsin onun annesi geldiğinde. veya sizinkiler geldiğinde geçen annenlere aldığımız pasta vs. güzeldi ondan alalım de. yani iğnele direk söyleme de dolaylı yönden işle canım.

güzellikle konuş senin yaptığın ayrımcılıktan etkilenerek bende artık ailen geldiğinde senin davrandığın gibi davranacağım de ayrıca sürekli kayınvalidenizi aramanızda tuhaf inşallah ilerde bundan faydalanıp yüzgöz olmazlar

geçen annemlere koyduğumuz bisküvi güzeldi ondan koyalım diyebilirsin onun annesi geldiğinde. veya sizinkiler geldiğinde geçen annenlere aldığımız pasta vs. güzeldi ondan alalım de. yani iğnele direk söyleme de dolaylı yönden işle canım.

Bence de mantıklı :31:

evet bende öyle yapıcam artık.ya önemsemicem yada igneleyerek söylemek lazım.

çatlarsın tabii,,ben eşimin ailesi gelnce pek istemesemde yapıyorum görevimii,eşimde der hep neden böylesin kendi annenler gelince öyle yapmıyosun ama diyo mantığa bak bikere şöyle bişey var diyorum sana noluyo seninkilerde gelse benimkilerde gelse hep koşturan benim kime ne istiyosam yaparım,,okadar hoşnut değilsen annenlere kendin hizmet et derim:23::27:
ama allah var ayrımcılığı yoktur benimkilere kendi ailesinden daha çok şey alır yalakalıkmı yapıyo nee:31::9:
canım demem oki,,ben olsam senin ailen gelince işyok durumum yok demiyosun herşeyi alıyosun maşallah benimkilere gelincemi yok derim açık açık..sen dedinmi böyle bişey:31:

Ya da şöyle yapabilirsin, annenler geleceği zaman kendi ellerinle kekler börekler hazırlar ikram edersin, kocanınkiler geleceği zaman pastane işi pasta alır koyarsın önlerine, uğraşmazsın :1:

dışarıdan hazır birşeyler almak şart değil ki...bisküvi ile yapılabilecek onlarca ikramlık tarif var...sen evde birşeyler hazırlamayı denesen,ona da karışmaz herhalde...

neden böyle?
çünkü kendi ailesini iyi ağırlamak istiyor.
sizin ailenizi de önemsemiyor,geçiştiriyor.
ama bu tip şeyler kadının elindedir.bence iki taraf içinde dışardan bir şey almak hoş değil yani bizde uğraşmamış geçiştirmiş derler.onun için bir kek çırpsanız ve iki tarafa da aynı ikramı gösterseniz kimsenin morali bozulmaz.

canım sen de eşine, al getir deme, kendin yap..
onun ailesine de ,senin ailene de aynı şeyleri yap o zaman..

ama bir kez de ,onun ailesine püskevit koymayı dene, bakalım ne diyecek..:34:

Ayda yılda bir gelen annenlere bisküvi koyarak mı ağırlıyor?

Bu nasıl bir zihniyettir. 7 kat el geliyor misafir bize yinede ahım şahım sofra hazırlanır.Çünkü Allah ın misafiridir.

Kaldı ki, hanımın annesi babası kardeşi vs. gelecek dolabı tıka basa doldurması gerekir.

Hem onlar bizim büyüklerimiz.Kızını alırken iyiydi ama değil mi?

Tatlım sende ondan para iste.Annenler geldiğinde pasta, tatlı, çerez, meyve al en güzellerinden.

Ben yerin dibine girerim bisküvi ile annemi babamı ağırlamaktan.

Ah canım kocanı uyar.Birde tel.de konuşsun.O konuşmuyorsa bende konuşmuyorum de.Sen ne diye annesini arıyorsun.O da senin annene saygı göstersin.

Damatın böyle yapması kız annelerini çok üzer.

ama bi tip erkekler vardır.Kız tarafını ayda yılda bir arar.Kızı aldılar ya işleri bitti sanıyorlar.

Son düzenleme:
o senin anneni babanı aramıyorsa sende onun annesini babasını arama
böylelikle zoruna gitmemiş olur ben arıyorum o aramıyo diye
onun ailesi geleceği zamanda bisküvi yeter masrafa gerek yok de aynı eşinin dediği gibi
bu kadar basit

Bence onun ailesi geldiğinde de, kendi ailen geldiğinde de kendi yaptığın tatlıdan ikram et. Anne babaya püskevitler, çikiletalar ikram edilmez.

Son düzenleme:
eşine benim annemde anne, sen benimkini aramazsan bir daha bende senin anneni aramam de, bide ben olsam o çay meselesini söylerdim, umarım sorun kavga cıkmaz ama hamilesinde içinde kalıcagına dışarı vur gitsinn

Bu durumu eşinle konuşmalısın ama başına kakarak değil canım.Kendinden örnek ver buraya yazdığın gibi "Ben anneni arayıp arada hatrını soruyorum ne var sen de annemi arasan, hem kadın damadından bir telefon bekliyor çok görme" diyerek biraz da duygu sömürüsü yap o zaman seni anlayabilir.

Bir de ağırlama konusu evet o senin elinde. Eşini olaya sokmadan kendi ailene de eşinin ailene de aynı şeyleri yapabilirsin.O zaman benim aileme neden pasta yapmadın derse "Kendi aileme de yapmadım da ondan, onların benim gözümde bir farkı yok" dersin lafı gediğine koyarsın umarım tüm bunları anlar.

Back
X