Aylik kisisel harcamalariniz (bakim, alisveris )

Ne iş yapacaksınız çok merak ettim sadece kendinize aylık 1000 lira ayıracaksınız :) Türkiye de askeri ücret 1600 lira bu para ile kira, fatura, gıda, giyim masraflarını ödeyip geçinmeye çalışan insanlar var.Büyük şehirlerde geçim zor küçük şehirlerde daha kolay.Umarım hem kendinize 1000 lira harcayıp hemde altın alabilirsiniz bu arada altının gramı 160 lira falan sanırım.

Çok çok üzüldüm durumuna.
Esinin yaptigi cok büyük ayip.
Ne diyecegimi bilemedim.
Ben de ogretmenim ve izindeyim su an.
Kendim kazanmaya alışık olduğum icin bircok ihtiyacimdan fedakarlik yapiyorum ama esimin bunlardan haberi bile olmuyor.
Bu sekilde davransa cok zoruma giderdi.
Ben senin yerinde olsam o kredi kartini patlatirdim
Sonra da kusura bakma cebimde nakit olmayinca hesabimi bilemiyorum oh cirt cirt cektir gitsin fark etmeden harcamisim derdim.
Sonra o çeksin derdini
Yok yapamam ben işte,cüzdanımda ne varsa onu harcarim kart aklıma bile gelmez.Daha bombasini söyleyeyim ben Allah'ın izniyle sağ salim dogurayim,bebeğimi saglikla kucağıma alayim, iki kız çocuğunu giydirecegim diye adagim oldu.Hafta sonu yagmurluydu ben cikamiyacaktim bebekle,hediye kartı varmis Lcw nin.Esime aldirip para yuklettim.Eve gelince bu hayrın parasini benden aldı biliyor musun:işsiz:

Bu yaşadığın muhite göre değişir.
Ben her ay veya her hafta düzenli olarak kuaföre gitmiyorum. Manikürsüz ve fönsüz gezebilirim. Evde kaş bıyık alıp epilasyon yapabilirim. Geçen saç kestirmeye gidince ufak tefek ağda kaş bıyık işimi hallettim mesela.. O yüzden size kuaföre şu kadar veriyorum diyemem.

Spor, kuaför, gezme tozma, alışveriş bunlar hep yaşayacağınız ve takılacağınız yere bağlı bir durum.
Ben 20tl kazak alır giyerim. Öteki üye hep marka takılır mesela..

Nerede yasayacaginiza da cok bagli, maddi imkanlariniza da...

Mesela disarida nerede yiyeceksiniz? Kuafore spora nereye hangi semtte gideceksiniz?

Disarida 20 liraya da mcdonaldsda yiyebilirsiniz guzel bir yere gideyim derseniz 500 liraya cikar. Kahve ben sabah starbuckstan aliyorum. 5.75. Ayni boy kahve vakkoda 18 tl. Tchiboda daha da ucuz.

Biz ukraynaya erken rezervasyonla gittik 3 gece konaklama ve biletler dahil iki kisi 500e mal oldu. Ama bir cok yerse tek gecelik otel 500 tl.

Aylik 80 liraya da spor salonu var saatlik 250 liraya ozel egitmenle de calisabilirsiniz.

Acik parfum de alabilirsiniz 20 lira orijinal de alabilirsiniz 500 lira.

Yani bu istediklerinize 250 lirayi yetirecek insan da var 5000 yetiremeyecek de... tamamen tercihler edeceginiz segmentle alakali.

Keşke benim eşim de kredi kartı verseydi bana, kart hep cezbetmiştir beni. :KK70: Ama kart kullanmıyoruz. :KK43:

Konuya gelirsek bu işler çevreye göre değişir. Benim aman aman bir kuaför masrafım yok mesela. Manikürümü, pedikirümü kendim yaparım; saçlarımın kırıklarını; kaşlarımı kendim alırım. Boya falan zaten yapmıyorum. Sadece mevsim geçişlerinde kuaföre gider bu işlemleri şöyle adam akıllı yaptırırım. :KK70:

Kişisel bakım masrafım işte hangi ürün biterse odur 100 diyelim, kıyafet masrafı 200,evime aldığım garip ürünler 100, sigara 200, benzin 500, kedimin maması vitaminleri doktoru 400, dışarda yeme içme_kahve 400, kitap alışveriş 50.

2bin civarı. Şimdi bunu kalkıp bir akşam yemeğine veren de vardır. Çok spesifik bir konu bu.

kedi/ kopek yok bizde ne kadar cok masraflari varmis ayda 400 tl o_O
arabamda yok benzinden yirttim :halay:
kalanlarlada iste 800e gecinmeyi hedefliyorum

Kredi kartı verdim ya oradan harca diyor.Elime 50 tl bile vermiyor.İstedim de üstelik vermedi.Calisirken ben de 600/800 TL arasi ekders alıyordum .Tum kişisel harcamalarimi ve yazın harçlığımı bu o paradan karsiliyordum.Bu parayı eşime vermedigim için benimle tartistigi oldu,evliliğimizde ayrı kese yapıyorsun dedi.Oysa lensimden kuaforume,işyerindeki sosyal fondan ,çay parasına,kiyafetime,kızımla dışarıda yedigimize kadar ben tüm kişisel harcamalarimi bu paradan yapıyordum.Neyse konuyu sabote ettim sanırım,kusura bakmayın konu sahibi

rica ederim. Bence esinize bunu dile getirin tekrar, sonucta kredi karti disinda nakite ihtiyac var, ornegin toplu tasima bi yere gideceginiz zaman? veya ne bileyim bi cay ictiniz, bi simit aldiniz en basitinden kart gecmeyen yerler var. veya bisey oldu Allah korusun taksiye atlayip bi yere yetiseceksiniz o zaman nolcak ? bilemedim neden esiniz nakit para vermiyor. bence sizde aylik para isteyin bu sekilde ayip ediyor esiniz..

kedi/ kopek yok bizde ne kadar cok masraflari varmis ayda 400 tl o_O
arabamda yok benzinden yirttim :halay:
kalanlarlada iste 800e gecinmeyi hedefliyorum

Belki büyüyünce masrafı azalır ama şuan 5 aylık kızçemiz. Aşıları çok bi de temeli sağlam olsun diye iyi mamayla başladık. :D
Benzin çok pahalı gerçekten. Haddinden de çok..

Şimdi X markete gidersen harcadığın para ile Y markete giderken harcadığın para değişir.

X mekanda bir durume 20tl verirken salaş bi yerde aynı dürümü 5tl ge yersin.

Geçen ay maaşımın yarısını dışarda yemeye verdim.baktim olacak gibi değil artik evde takiliyorum.

Konuyu takipteyim.tasarruf önerilerine açığım .

Istanbulda yasayacagiz, muhtemelen migrostan alisveris yaparim, sebze meyveyi pazardan almaya calisirim ama ayda 1 gidip toplu alisveris yaparim, diger zamanlar usenir migrostan devam ederim kesin.

Çalışıp kendine bu kadar bütçe ayıramayan ve konu sahibine özenen arkadaşlar, bence özenmeyin. Maddi sorunumuz yok diyor ama anladığım kadarıyla henüz bir evleri vs. yok, birikimleri de yokmuş, çocukları da yok. Yani eşinin geliri ile bir şekilde geçiniyorlar. Ev kredisine girip iki çocuk okutmaya başlayınca konu sahibinin ve eşinin düşünceleri de değişecektir.
Konu sahibine gelince evin hiçbir masrafına karışmadan, çok da abartmazsan 1000-1500 TL arası kendi çapında sosyetik bir ev hanımı olabilirsin:)

Ozenecek birsey yok zaten, ben fikir almak istiyorum bende harcayayim hepsini yiyeyim demiyorum biriktirelim diyorum. daha kredi borcumuz yeni bitecek hic bi birikimimiz yok, esimin geliri iyi idare ediyor bizi ama dedigim gibi kemer sıkmadan birikim yapilmiyor iste, ve evet cocuk dusunuyoruz.

800-900 gecmemeyi dusunuyorum, kalanida birikim yapayim altin alayim her ay, ne mutlu olurum :) yine sosyetik olurum bence bunada :)

Belki büyüyünce masrafı azalır ama şuan 5 aylık kızçemiz. Aşıları çok bi de temeli sağlam olsun diye iyi mamayla başladık. :KK70:
Benzin çok pahalı gerçekten. Haddinden de çok..

cok tatli :) iyi bakiyorsunuz sizde belli.. evet asiri pahali. araba bende istiyorum ama malesef ona ayiracak butcemiz yok suanda. benzinde cabasi. birde calismadigim icin hep kullanmam sanirim.

Ne iş yapacaksınız çok merak ettim sadece kendinize aylık 1000 lira ayıracaksınız :) Türkiye de askeri ücret 1600 lira bu para ile kira, fatura, gıda, giyim masraflarını ödeyip geçinmeye çalışan insanlar var.Büyük şehirlerde geçim zor küçük şehirlerde daha kolay.Umarım hem kendinize 1000 lira harcayıp hemde altın alabilirsiniz bu arada altının gramı 160 lira falan sanırım.

calismayacagim isi birakiyorum, esimin geliri ile gecinecegiz. bende bana verdigi miktarin bir kismiyla kendi ihtiyaclarimi gorup kalanini birikim yapmak istiyorum. ne kadara gecinilir nasil kemer sıkılır onun icin yazdim.

Istanbulda yasayacagiz, muhtemelen migrostan alisveris yaparim, sebze meyveyi pazardan almaya calisirim ama ayda 1 gidip toplu alisveris yaparim, diger zamanlar usenir migrostan devam ederim kesin.
migros sanal market aldiklarini eve getiriyor :KK53:

Nerede yasayacaginiza da cok bagli, maddi imkanlariniza da...

Mesela disarida nerede yiyeceksiniz? Kuafore spora nereye hangi semtte gideceksiniz?

Disarida 20 liraya da mcdonaldsda yiyebilirsiniz guzel bir yere gideyim derseniz 500 liraya cikar. Kahve ben sabah starbuckstan aliyorum. 5.75. Ayni boy kahve vakkoda 18 tl. Tchiboda daha da ucuz.

Biz ukraynaya erken rezervasyonla gittik 3 gece konaklama ve biletler dahil iki kisi 500e mal oldu. Ama bir cok yerse tek gecelik otel 500 tl.

Aylik 80 liraya da spor salonu var saatlik 250 liraya ozel egitmenle de calisabilirsiniz.

Acik parfum de alabilirsiniz 20 lira orijinal de alabilirsiniz 500 lira.

Yani bu istediklerinize 250 lirayi yetirecek insan da var 5000 yetiremeyecek de... tamamen tercihler edeceginiz segmentle alakali.

dogru.
Istanbul kadikoy civarinda yasayacagiz, kuafore ayda 1 gider toplu bakim yaparim diyorum heralde 120-130 tutar oralarda.
spora yine oyle aylik yazilsam heralde 150 tl falandir?

kahve starbucksin ustune cikmam ben, oda haftada 1 kez alsam yeter, evdeyim zaten yaparim kahvemi. daha luks kahveci istiyosamda esimle gideriz muhtemelen.

tatilleri onceden planlamak mumkun olurmu bilmiorum esimin isine gore bakicaz bakalim...

kozmetik, bakim urunlerini cok seviyorum ama abartmamaya calisicam eger gider boyner , sephora , gratis gezersem mutlaka alirim zaafim var. o yuzden uzak durayim ihtiyac oldukca alayim diyorum :)

Sadece kendiniz için söylüyorsanız o biraz sosyal yaşantınıza bağlı ama mutfak Hariç aylık 800-1000 TL arası minimum bir kişi için derim .

evet sadece kendi masraflarim icin, yemem icmem gezmem kuafor bakim masraflari giyim alisverisi vs.. bunlar icin. yeter saniyorum..

evet sadece kendi masraflarim icin, yemem icmem gezmem kuafor bakim masraflari giyim alisverisi vs.. bunlar icin. yeter saniyorum..
Yeter ama ne kadar gezdiğinizde sigara içip içmediğimize arkadaşlarınızla ne Sıklıkla görüştüğünüze misal sacınızı boyatıyor musunuz bunlara göre de değişir .

Merhaba,

Bi suredir yurtdisindaydik esimin isinden dolayi Turkiye'ye tasiniyoruz, bende isi birakiyorum yakinda, maddi olarak bir sorunumuz yok cok sukur. Ilk defa calismayacagim evlendigimden beri, esimle konustuk bana her ay belli bir miktar verecek harclik gibi istemeyeyim diye biraz rahatsiz edici bi durum gibi geliyo simdi, siz nasil yapiyorsunuz bunu?

Aylik harcamalariniz nasil ? mutfak masrafi haric kisisel bakiminiz, alisveris, kuaforunuz, disarda yeme-icmeniz , veya varsa spor/ hobi masraflariniz?
ne kadar gider totalde merak ediyorum , birde mumkunse her ay para biriktirip altin almak istiyorum olabildigince, paylasirsaniz cok sevinirim fikir olur banada.

benim ongordugum ayda 1000tl harcarim gibi geliyor.. fazlami sizce?

Yaşam tarzınıza göre değişir bu konu
Ama bence şahsi harcamalar için 1000 TL fazla fazla yeter, yarısı ile altın bile alırsınız

Merhaba,

Bi suredir yurtdisindaydik esimin isinden dolayi Turkiye'ye tasiniyoruz, bende isi birakiyorum yakinda, maddi olarak bir sorunumuz yok cok sukur. Ilk defa calismayacagim evlendigimden beri, esimle konustuk bana her ay belli bir miktar verecek harclik gibi istemeyeyim diye biraz rahatsiz edici bi durum gibi geliyo simdi, siz nasil yapiyorsunuz bunu?

Aylik harcamalariniz nasil ? mutfak masrafi haric kisisel bakiminiz, alisveris, kuaforunuz, disarda yeme-icmeniz , veya varsa spor/ hobi masraflariniz?
ne kadar gider totalde merak ediyorum , birde mumkunse her ay para biriktirip altin almak istiyorum olabildigince, paylasirsaniz cok sevinirim fikir olur banada.

benim ongordugum ayda 1000tl harcarim gibi geliyor.. fazlami sizce?

Sırf kişisel masraflarınız için 1000 lira fazla fazla yeter. Oturduğunuz muhite göre harcadığınız miktar değişir tabi ama dışarıda yemesi içmesi, kişisel bakımı, alışverişiyle falan 1000 lira size gayet yeterli olur.

Back
X