Aynanın Karşısındaki Ben Miyim?

siyahbeyazbilgisayar

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
893
188
323
38
Arkadaşlar bu yıl Kpss ye hazırlanıyorum.Aylardır sınavdı testti denemeydi geçiyor vaktim.Kpss kursuna gidiyorum ve çoğunlukla evdeyim ders çalışyorum.
aralıkta ders çalışmaya başladım ve o zamandan beri sosyal ortamlara girmedim arkadaşlarımla görüşmedim.Sadece birkaç kez görüştüm onun dışında ders çalışıyorum.
Bugün tartıldım ve tam 15 kilo aldığımı fark ettim:53::53::53::53:.Zaten zayıf bir insan değildim hatta kiloluydum ve senelerce emek emek verdiğim kiloları aldım.Her tarafımdan fırlayan fazlalıklar dudağımda köşe kapmaca oynayan uçuklar nerdeyse 2 3 haftadır geçmek bilmeyen başağrım ve ben bir bütün olduk.
Ablam rahatsızlanmıştı hergün on dakika gördüm geldim bi taraftanda vicdan azabı çekiyorum.Keşke daha fazla gitseydim diye:40::40:
Geçen bir arkadaşım çağırdı ve gitmediğim için darıldı:40:
ve henüz atanmam için yetecek puanı alamıyorum denemelerde:40: şükürsüzlüğe düşmek istemiyorum çok şükür sağlığım yerinde ailem destek oluyor çok samimi olduğum bir kaç arkadaşım destek oluyor.
Ama sınav sonuna kadar 300 kilo olacam ve etrafımda kimse kalmayacak sanırım :26::26::26::26::26:
İşin özü aynaya baktım üstüm başım özensiz zaten bir sürü alınmış kilo uçuklar vs kendimi çok kötü hissediyorum:40::40::40::40:

Azıcık daha sıkın dişinizi. Ben de ilk hazırlandığım yıl 8 kilo almıştım ama sonra verdim.
Kiloyu dert etmeyin 24 gün kaldı şurada.Sınav bitsin sıkı bir diyete girersiniz kurtulursunuz fazlalıklarınızdan.
Kaygı düzeyinizi artırmanın size hiçbir faydası yok.Bu kadar stres yaparsanız, iyi puan alabileceğiniz bir sınavdan bile düşük puan alırsınız.
Dershane denemelerine çok takılmayın. Çok belirleyici olmuyorlar.Yayından yayına, denemeden denemeye farkediyor.
Bugün olduğumuz denemeyi kafaya takarsam çalışmayı bırakmam lazım.Ama sınavda daha iyisi olacak inşallah, buna şartlıyorum kendimi.
Biraz rahatlamaya çalışın.Dershanenizin rehberlik bölümü varsa kaygı düzeyinizi düşürmek adına, onlarla görüşüp yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.
Çok zor bir süreç yıllardır çekiyorum ama az daha dayanın
.

Son düzenleme:
Krizi fırsata çevirmek cümlesini bilir misin? O cümle şu an seni kurtarabilir.
Madem kilo aldığın için endişeleniyorsun ve sınavı kazanman gerekiyor.
O zaman önce kendine bir diyet listesi oluştur.
Sonra, her denemeden önce, bir önceki denemene karşı +5 net hedef koy önüne.
+5 neti yapabilirsen de, 1günlük istediğin herşeyi yeme özgürlüğünü kendine tanı.
Bu şekilde, hem kilo verebilir, hem de daha başarılı olabilirsin.

bence öncelikle sınavı kazanman önemli tabiki ama canımm kendinede dikkatt tatlımmm çok aşırı kilon varsa diyetisyene git...
Arkadaşlar bu yıl Kpss ye hazırlanıyorum.Aylardır sınavdı testti denemeydi geçiyor vaktim.Kpss kursuna gidiyorum ve çoğunlukla evdeyim ders çalışyorum.
aralıkta ders çalışmaya başladım ve o zamandan beri sosyal ortamlara girmedim arkadaşlarımla görüşmedim.Sadece birkaç kez görüştüm onun dışında ders çalışıyorum.
Bugün tartıldım ve tam 15 kilo aldığımı fark ettim:53::53::53::53:.Zaten zayıf bir insan değildim hatta kiloluydum ve senelerce emek emek verdiğim kiloları aldım.Her tarafımdan fırlayan fazlalıklar dudağımda köşe kapmaca oynayan uçuklar nerdeyse 2 3 haftadır geçmek bilmeyen başağrım ve ben bir bütün olduk.
Ablam rahatsızlanmıştı hergün on dakika gördüm geldim bi taraftanda vicdan azabı çekiyorum.Keşke daha fazla gitseydim diye:40::40:
ve henüz atanmam için yetecek puanı alamıyorum denemelerde:40: şükürsüzlüğe düşmek istemiyorum çok şükür sağlığım yerinde ailem destek oluyor çok samimi olduğum bir kaç arkadaşım destek oluyor.
Ama sınav sonuna kadar 300 kilo olacam ve etrafımda kimse kalmayacak sanırım :26::26::26::26::26:
İşin özü aynaya baktım üstüm başım özensiz zaten bir sürü alınmış kilo uçuklar vs kendimi çok kötü hissediyorum:40::40::40::40:

son 1 ay kaldi az daha sabret sonra zaten verirsinde..ama simdi öncelik sinavin..kendinle ugrasma bide insallah emeklerinin karsilignda güzel bir puan alirsin atanirsin...

sonra kilo iflan kalmaz iyce bakarsin kendine basarillar canm

ne kalmış sınava biraz daha sabret sınavdan sonra hem fazla kilolarını verirsin hemde arkadaşlarınla doya doya gezersin, ablana gelince üzme kendini o seni çok iyi anlıyordur ve çok gitmediğin için kırılmamıştır bile şimdi ders çalışma zamanı kolay gelsin sanaaa

zaten olan olmuş, kilo almışsın. benim bi arkadaşım da sınava çalışıyo, o da bariz almış. boşver canım yaa sınavın önemli, sınavdan sonra hemen harekete geç ama, dikkat edersin spor yaparsın verirsin. önce sınaavv :ssz:

sınavı atlatta gerisi kolay....
şimdi çok takılma bunlara...
yada bi kuaföre git güzel bi bakım yaptır biraz daha iyi hissedersin kendini..

sıkma canını, sınavdan sonra herşeyi halledersin.. suan sınava konsantre ol... herkesten , cevreden kendini soyutlama. sınava çalış ama bazende kafayı dağıtmak içinde arkadaslarınla yada senin için önemşli olan kişilerle görüşebilirsin...

Son düzenleme:
sıkma canını diyemeyeceğım çunku ister istemez sıkacaksın. insanın bazen boyle birden fırlıyo kilosu. bende sevgilimden ayrıldığımda 63 lerden 78lere çıkmıştım düşün:43: napmıştım kendime oyle. millet stresle zayıflar ben daha çok şişmiştim:ssz: sonra tekrar inmeye başladım yuruyuş yapmaya dikkat etmeye başladım. tabi mutlu olmamın kilolarımı vermemde etkisi çoktu.
oyuzden sana tavsiyem olurda sınavda başarı sağlayamazsan sakın ama sakın daha çok stres yapıpta kilolara kilo ekleme. sonra vermesi çok zor oluyo. hayat bu ,bu sınav olmazsa bir başka sene gene sınav var sonuçta. ama bu kilolar insanı depresyona kadar göturuyo. o yuzden dikkat et sınava bir ay kala rejime gir demiyorum ama azalt yiyeceklerini mumkun olduğunca. bir ay içindede bi 4-5 kilo daha almak istemezsin herhalde

cnmm bunlarla stres yapma kendine tatlm:23::23::23::23::23:
ayrıca cnm kilodan önce sen sınav stresinden çatacak yer arıyorsun... kendini rahat bırak stresten o göbecikler biraz rahat ol bak göreceksin kendiliğinden vermeye başlayacaksın cnm bnm herşeyin başı sağlık sağlığın yerinde olsun gönlün rahat olsun herşeye çare vardır sen sınavına hazırlanmana bak...
ama önce git bir kuaföre maske yaptır saçına başına bak bu bile biraz içine su serpicektir... kendinde yapabilirsin ama kuaföre gitmeni:4::4: kafanı birkaç saatliğine dağıtmanı:37: ve önümüzdeki 1 ay kafanı kaldırmamanı öneririm

bizleri bu duruma düşürenler utansın...

Cevap yazan arkadaşlar hepinize tek tek çok çok teşekkür ederim :16::16::16:
Ayrı ayrı hepiniz çok çok sağolun.
3 hafta var sınavıma sınavımdan sonra hayatımı düzene sokacam inşallah.Acayip derecede bunalmıştım buraya yazıp rahatladım.
Umarım size burdan atandığım haberini de vermek nasip olur tekrar çok çok teşekkürler:54::54:

Cevap yazan arkadaşlar hepinize tek tek çok çok teşekkür ederim :16::16::16:
Ayrı ayrı hepiniz çok çok sağolun.
3 hafta var sınavıma sınavımdan sonra hayatımı düzene sokacam inşallah.Acayip derecede bunalmıştım buraya yazıp rahatladım.
Umarım size burdan atandığım haberini de vermek nasip olur tekrar çok çok teşekkürler:54::54:

Sınav bitsin her şey kendiliğinden yoluna girecek gör bak.İnşallah atanırsın, atanırız. Branş ne?

Son düzenleme:
Sakin ol:) sen çalışıyorsan gerisini Allah'a bırak :34: Benim en yakın arkadaşım da ünv sınavında istediği puana yaklaşamıyordu bile uğraştı uğraştı ama asıl önemli olan sınavda başardı:)) Denemeleri salla yani önemli olan son sınav inşallah başarırsın istediğin yere atanırsın.Sonra da herkesi gönlünü alırsın :34:

Bilmiyorum tabi kişiye göre değişebilir ama ben kendini tamamen kapatıp ders çalışmayı çok elverişli bulmuyorum :50:

Arada nefes almalısın , dışarı da çıkmalısın ki kitap sana sen kitaba bakakalma aklında bu saydıkların varken :44:

Böylece kafanı dışarda bi boşaltıp eve gelince yeni baştan başlarmışçasına rahat bir zihinle ders çalışır ve sevdiklerinden de tepkiler almamış olursun :40:

Emeklerizin karşılığını almanız dileğiyle... :34:

İnsanın biraz zaman ve azimle kurtulabileceği şeyleri dertten saymamak lazım bence. Kiloymuş, uçukmuş siz istedikten sonra hepsi geçici şeyler. Takmayın kafanıza. Üniversite döneminde 20-25 kilo alıp, üstüne kıyafet bulmakta zorlanan bir arkadaşım vardı. Sonra diyetisyene gitti, 1 seneye kalmadan çıtı pıtı bir şey oluverdi.

KPSS için bir şey diyemem ama. O illet birçoğumuz için dert. =)

Back
X