Sizinki ayni anda birden fazla yere yetismekten ziyade birbiriyle celisen islerin pesinde kosmak gibi, zaten o yuzden kafaniz karisik muhtemelen.
Konunun tamamini okumadim ama okudugum kadarindan aldigim his cocuk istediginizin fazla olmasi. Esinizle maddi ve manevi olarak hazirsaniz buna oncelik verebilirsiniz ama bu senaryoda is hayatina veda etme olasiliginiz var. Sonradan üniversite okurum veya kpss calisir rahat bir yere atanirim planlari zamanla suya dusuyor cunku. O kadar disiplinli biri zaten simdiden o islerin pesinde kosar halledip kenara koyar. Bunu kotu anlamda soylemiyorum, kendinizi ve sartlarinizi iyi taniyin diye. Yoksa kimseye disiplin ve motivasyon borcunuz yok.
Diger alternatif de cocuk isini iki yil kadar erteleyip kpss hazirlanip atanmak. Muhendis kokenli birisi 90 ustu alir. Yasiniz henuz gencse ben olsam bu yoldan giderdim, dunyanin binbir turlu hali var, aktif yapabildiginiz bir mesleginizin olmasi iyidir.
Akademi konusunda ise, eger rahat is hayati istiyorsaniz hic bulasmazdim. Dil ogrenmeniz, kendinizi surekli gelistirmeniz gerek, bitmeyen bir yol. Yuksek lisans derslerini verdiyseniz tezi de yazip bitirin, yazik olmasin. Ama ana motivasyonunuz kadro bulmak ise o is zor, o yuzden yuksek lisanla da ugrasmazdim. Kpss yolu daha mantikli.
Ikinci universiteyi de sirf atamasi kolay diye okumazdim, siz okulu bitirene kadar ne olacagi belli de degil ayrica.
Yani ozetle sizin sartlarinizda kpss calisip atanip sonra cocuk yapmak hem sizin hem ailenizin gelecegi icin makul gorunuyor.