Kafa rahatlığı konusunda çok doğru söylediniz.Kafanız yerindeyse neden olmasın :) aynı anda 2-3 işi birden yürütebilen insanlar mevcut .Şahsen ben yapamıyorum tek bir yere odaklanmam lazım .Bir den fazla şeye odaklanirsam verim düşüyor .
Yok benim de istediğim şeyler hepsi.Kafanız rahatsa, hobi olarak yaparsanız pek çok şeyi aynı anda yapabilirsiniz ama zorunluluktan, istemeyerekse olmaz.
Kafa rahatlığı konusunda çok doğru söylediniz.
Kesinlikle hak verdim.
Yani rahat diyebilirim bir problemim yok kafamı kurcalayan vs
Mesela çevrenizdeki insanlar ne tarz şeyleri bir arada yapabiliyor?
Birbirinden farklı alanlar mı?
Bu mesaj çok değerli oldu benim için öncelikle çok teşekkür ederim.İhtiyaç duyduğumuz , gerçek anlamda bize fayda sağlayacak, belki maddi getirisi olan ve ilgi ve yeteneğimizin olduğu şeyleri daha çabuk öğreniriz . Her şeyi öğreneyim diye bir gayem olmadı şimdiye kadar ancak yaptığım işi hakkıyla yapmaya çalıştım .
Piyano çalamam daha doğrusu müzik aleti çalamam , olsun henüz zamanı gelmemiştir.
Resim yeteneğim yok , sıfır yani . Düz çizgi bile çizemem olsun .
Kendinizi tanımanızı tavsiye ederim. Ben çocuklarıma her şeyi denettiriyorum . Seviyorlarsa devam ediyorlar . Sevmiyorlarsa bırakıyorlar.
Hadi diyelim ki çok zamanım ve ilgim vardı ; tıp , diş hekimliği , felsefe , Almanca Öğretmenliği , hukuk fakültesi hepsini bitirdim . Okudum , emek verdim. Ne olacak ?
Ben hayatta çocukları öğrenmenin yeterli olduğuna inanıyorum. Çocuk gibi görmek dünyayı , çocuk gibi sevmek , çocuk gibi şaşırmak , çocuk gibi hayvansever olmak gibi gibi .
Ben de aynı anda anneyim , eşim , kızım , kardeşim , arkadaşım , öğretmenim , açşıyım , hasta bakıcıyım , berberim , yaşam koçu ,..... bir sürü işim var.
Bence her yıl kendinize yeni hedefler koyun . Her yıl onu yaşayın . Bir sürü şey öğrenmiş olursunuz. İmkanınız varsa yeni yerler keşfedin . Yeni insanlar tanıyın , gönüllü olarak çalışın . Farklı hayatlar dinleyin .
Ben de bir ara 2 kitap okuyordum birisi kişisel gelişim birisi roman valla çok keyifli oluyorAsla tek is yapamam. Ayni anda bikac kitap okurum. Dizi izlerken biseyler yaparim. Bi puzzle yaparken asla tekte kalamam 2 puzzle baslarim. Dogustan Multitaskim ben.
Bence istiyorsan yapilir.
Herkes farklı oluyor demek ki.Odaklanabilirseniz bence hiç sorun yok .Belki size basit gelebilir ama ben araba kullanırken telefonda konuşamam mesela ,aynı zamanda farklı kitaplar okuyamam :) bunlar aklıma gelenler.Ama arkadaşlarımdan çift yabancı dil öğrenen,hem telefonla konuşup ,hem araç kullanabilen insanlar mevcut :)
Yani imkansız değil dimi ya.Bu sizin zamanı yönetme beceriniz , öğrenme hızınız ve çabanız ile değişebilecek bir soru bence.
Ayni anda öğrendim ben. Bir seyi ayni anda yapmak mümkün. Ama kafa dolunca bir işi bile yapamiyorsunHerkes farklı oluyor demek ki.
Benim de biraz kendimi denemem lazım galiba
Çift dili aynı anda mi öğrendiler yoksa arka arkaya mi.
Ne çok soru sordum bugün
Yok kova burcuyumTıpkı ben
Belli yaştan sonra olmuyor olamıyor.
Gençlikte de kafa havada olduğundan olmuyor.
40 yaşımdan sonrayı bekliyorum bakalım.
İkizler burcu musunuz siz de?
Başlayıp başlayıp sonunu getirememe ya da çok iyi olamama oluyor bende.
Kariyer manasında zaten herkes büyük yarışta. Örneğin en iyi terzi değilsen çok büyük bir etki yaratmak zor.
Pandemi de hiç alakam olmayan şeylere hevesim oluştu ama 10 aylık bir bebekle yapabilmem imkansız.
Gerçekten tebrik ederim.Ayni anda öğrendim ben. Bir seyi ayni anda yapmak mümkün. Ama kafa dolunca bir işi bile yapamiyorsun
Herkes farklı oluyor demek ki.
Benim de biraz kendimi denemem lazım galiba
Çift dili aynı anda mi öğrendiler yoksa arka arkaya mi.
Ne çok soru sordum bugün
O kafa bende yokValla aynı anda öğrendiler nasıl kafaları varsa artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?