Aynı anda çok şey başarılamaz mı?

Ben bütün gün 3 yaşındaki çocukla ilgilenip, üstüne ev işi yapıp, diğer taraftan japonca çalıp ielts sınavına hazırlandım ve gayet güzel puan aldım. Şimdi aralıktaki japonca sınavına hazırlanıyorum. Biz kadınlar bir anda çok şey yapabiliyoruz, yapımız buna uygun ama erkekler gerçekten tek şeye odaklanabiliyor. O sözü söyleyen erkektir belki 😁
Ay evet erkekti :D :D.
Dün bir eğitime girdim de orada hoca söyledi moralimi bozdu :D.
Mü-kem-mel bir tespit oldu gerçekten :D.

Bu arada sizi de kutlarım müthişsiniz
Benim şokla ve hayranlıkla baktığım insan grubuna dahil oldunuz tebrik ederim :D

Yani imkansız değil dimi ya.
Bunları en iyi deneyerek fark edebilirim.

Birçok şeyle uğraşınca bu bana çok iyi hissettiriyor. Ne bilim kendimi çok farklı ve özgüvenli hissediyorum.
Yok tabi ki değil. Bana da iyi hissettiriyor o yüzden deniyorum arada. :)
Bir de arada bağlantılı konular olursa da çok zevkli alıyor. Hele ki bir konuda öğrendiğiniz bir bilgiyi başka bir konuda uygulama beceriniz varsa.

Yok tabi ki değil. Bana da iyi hissettiriyor o yüzden deniyorum arada. :)
Bir de arada bağlantılı konular olursa da çok zevkli alıyor. Hele ki bir konuda öğrendiğiniz bir bilgiyi başka bir konuda uygulama beceriniz varsa.
Çok doğru kesinlikle.
O galiba var ya emin olamadım şuan ama bu şekilde ilginç çizimler vs yapıyordum bir zamanlar.
Doğada gördüğüm bir şeyi tasarım haline getirebiliyordum demek ki var :D

Çok doğru kesinlikle.
O galiba var ya emin olamadım şuan ama bu şekilde ilginç çizimler vs yapıyordum bir zamanlar.
Doğada gördüğüm bir şeyi tasarım haline getirebiliyordum demek ki var :KK70:
Bak demek ki var yetenek. 🤩 Yukarı da yazdığını okudum. Yok yapamazsın olmaz falan diyenleri takma. Moralini bozmalarına izin verme. Birşeyi yapıp yapamayacağına sen karar verirsin bir başkası değil. Kendileri yapamadıkları zaman başkalarının da yapmasını istemeyen bir tayfa hep vardır çünkü.😏

Yapabilen için zor değildir ama bana çok zor valla 😂😂😂 kafam götürmez yaşım 40 a doğru gidiyor bir evlat var diğeri yolda 😂😂😂 üstlendiğim işi düzgün yapayım yeter diyorum🙃🙃🙃
Mesela 2 dilden birisi ingilizce diğeri işaret diliyse olabilir alanlar farklı çünkü ama diğer türlü ingilizce almanca gibi iki dili birlikte. Benim harcım değil kafam karışır.

Allah bağışlasın çocuklarınızı sağlıkla gelsin ikincisi de inşaallah
Amaan valla belli bir noktada insan öyle bir ruh haline giriyor ki evi süpürsen bugün çok büyük şey başardım diye bakıyorsun.
O yüzden bence şuan her şeyi iyi sırtlıyorsunuzdur eminim. Bunlar da kolay şeyler değil çünkü

Yok kova burcuyum :KK70:.
Ya ben 25'imdeyim daha. 40'ı bekleyemem ı-ıh olmaz :KK70: zaten sağlam yerim yok o seneleri göremeyebilirim bu riski almayayım :KK70:

Bende de bir aralar gördüğüm her hobiyi deneme yapmak isteme olayı vardı.
Malzemeler alıyordum.
Koltuğun altı bu malzemelerle dolu şuan.
En son bir yerde ebru seti görünce almak istedim de kendimi zor tuttum senin neyine maymun iştahlı diye.
Elimdekileri denemeden değerlendirmeden yenisini almamaya karar verdim çok şükür :KK70:.
Karıyer kısmının eşi çalışır karı yer kısmındayım şuan daha çok ama kendi paramı kazanmayı çok istiyorum ve gördüğüm her şeye acaba bunu nasıl paraya çevirebilirim gözüyle bakıyorum.
Ne güzel ticari zeka demeyin.
İş gerçekleştirmeye gelirse asla özgüvenim yok bu konuda.
Sanki para kazanmak dünyanın en zor şeyi gibi geliyor.
Hem okuyan hem çalışan hatta evli olan çocuğu olan insanlar görüyorum böyle bakıyorum :KK57:
Benim için o derece büyük ve zor bir şey çünkü.

Terzilikten örnek vermişsiniz ya hani ben de dikim biliyorum ama bir şey dikip satmaya asla cesaretim yok.
Muntazam dikemem gibi geliyor.
İşte muntazam dikebilmek için belki 100 şey dikmek lazım benim sabrım on şey dikmeye yok. Artık vaktim de yok.

Yaş 25 ise olur çocuk olmadan bir iki sene yoğunlaşıp sadece bir hobiye kendinizi geliştirebilirsiniz.

Hem çalışıp, hem okuyan ben vardım. Çocuk olunca çalışmayı bıraktım. Okumaya çabalasam da o da zor. O da kaldı. Çok vaktim varmış gibi, terzilik, örgü, tarım, aşçılık, temizlik, fitness, finans( forex) hatta inşaat (boya-badana) her konuda geliştiresim var kendimi. Reelde ise tek kulvarda ilerleyebilirim o da annelik. Benimki biraz da ücretsiz izindeyim diye sanırım. Birden işe gitmeyeceğim o zaman birşeyler yapayım gibi oldu ama hiçbiri olmuyor. Biraz aşçılık, biraz temizlik, çokça bebek bakımı öğreniyorum şu an...😂

Not: kova da olur o da hava grubundan. Fikirler çabuk değişiyor bu burçlarda😂

Bak demek ki var yetenek. 🤩 Yukarı da yazdığını okudum. Yok yapamazsın olmaz falan diyenleri takma. Moralini bozmalarına izin verme. Birşeyi yapıp yapamayacağına sen karar verirsin bir başkası değil. Kendileri yapamadıkları zaman başkalarının da yapmasını istemeyen bir tayfa hep vardır çünkü.😏
Valla gaza geldim ha :D.

Değil mi ya.
Bazen ben de okuyorum görüyorum ve diyorum ki ya onlar insan değil mi nasıl yapıyorlar o zaman.
Aynen izin vermemek en doğrusu

İşte muntazam dikebilmek için belki 100 şey dikmek lazım benim sabrım on şey dikmeye yok. Artık vaktim de yok.

Yaş 25 ise olur çocuk olmadan bir iki sene yoğunlaşıp sadece bir hobiye kendinizi geliştirebilirsiniz.

Hem çalışıp, hem okuyan ben vardım. Çocuk olunca çalışmayı bıraktım. Okumaya çabalasam da o da zor. O da kaldı. Çok vaktim varmış gibi, terzilik, örgü, tarım, aşçılık, temizlik, fitness, finans( forex) hatta inşaat (boya-badana) her konuda geliştiresim var kendimi. Reelde ise tek kulvarda ilerleyebilirim o da annelik. Benimki biraz da ücretsiz izindeyim diye sanırım. Birden işe gitmeyeceğim o zaman birşeyler yapayım gibi oldu ama hiçbiri olmuyor. Biraz aşçılık, biraz temizlik, çokça bebek bakımı öğreniyorum şu an...😂

Not: kova da olur o da hava grubundan. Fikirler çabuk değişiyor bu burçlarda😂
Ben o yüz şeyi okul zamanı ve kurs zamanı çok diktim ilerledim ama yok yani o inanç yok :(
Elim de biraz yavaş.
Güzel dikiyorum ama onu o hale getirmem zaman alıyor. E bu da terziliğe ters.
Bu ara ev işleriyle elimi hızlandırma aşamasındayım. İnşallah olur :)

Bayağı bir ilgi alaniniz varmış ya ne güzel inşallah bunları da yaptığınız günler gelir.
Bence bebek bakmak tek başına yetenek zaten tebrik ederim valla

Kisiden kisiye degisir. Ben birkac ise birden ayni anda konsantre olamam. Ama Leonardo da Vinci mesela hem resim, hem tıp, hem muhendislik gibi bir suru isle ugrasabilmis 😉

Kisiden kisiye degisir. Ben birkac ise birden ayni anda konsantre olamam. Ama Leonardo da Vinci mesela hem resim, hem tıp, hem muhendislik gibi bir suru isle ugrasabilmis 😉

İşte bunlar insan değil mi ya demek ki yapılabiliyor.
Hocaya mesaj atıp kizayım ben moralimi bozdunuz diye :))

Valla gaza geldim ha :KK70:.

Değil mi ya.
Bazen ben de okuyorum görüyorum ve diyorum ki ya onlar insan değil mi nasıl yapıyorlar o zaman.
Aynen izin vermemek en doğrusu
Ohhhh arada dışardan güdülenme iyidir. 😂
Yok yok senin moralini bozacak , senin moodunu düşürecek şeyleri okuma , izleme ve dinleme.
Tabi ki. Yapan yapıyorsa imkansız değil demek ki. Hadi onu geçtim yapmamamız için bir sebep var mı ? Yok. Ama başladığımıza göre yapmamız için bir sürü sebebimiz var :)
Öyle olumsuz insanların yanında hemen tüy ben öyle yapıyorum. Burada ise gözardı ediyorum. 😂

Ben o yüz şeyi okul zamanı ve kurs zamanı çok diktim ilerledim ama yok yani o inanç yok :KK43:
Elim de biraz yavaş.
Güzel dikiyorum ama onu o hale getirmem zaman alıyor. E bu da terziliğe ters.
Bu ara ev işleriyle elimi hızlandırma aşamasındayım. İnşallah olur :)

Bayağı bir ilgi alaniniz varmış ya ne güzel inşallah bunları da yaptığınız günler gelir.
Bence bebek bakmak tek başına yetenek zaten tebrik ederim valla
Bunlar ilgi alanı olsa iyi... Maymun iştah alanlarım😂 Yeteneğim olan, başarı sağlayabileceğim içlerinden çok az muhtemelen.

Yaşadığım şehirde iş kuran bir bayan var. Çok güzel pasta, kurabiye tarzı gıda işinde. Çok kaliteli ama çok pahalı. Senerce uğraştı küçük bir dükkanla başladı. O mesela yapıyor bitince daha yok. Ya da sipariş üzerine. Sıcak satış diyorlar sanırım. Yani güzel, kaliteli olduktan sonra gerisi önemli değil. Ama terzilik zor bence çünkü kalıp önemli. Zayıf, düzgün bir vücuda herkes dikim yapabilir. Annem küçükken bana dikerdi. Çocuğa dikmek daha kolay diye.

Ohhhh arada dışardan güdülenme iyidir. 😂
Yok yok senin moralini bozacak , senin moodunu düşürecek şeyleri okuma , izleme ve dinleme.
Tabi ki. Yapan yapıyorsa imkansız değil demek ki. Hadi onu geçtim yapmamamız için bir sebep var mı ? Yok. Ama başladığımıza göre yapmamız için bir sürü sebebimiz var :)
Öyle olumsuz insanların yanında hemen tüy ben öyle yapıyorum. Burada ise gözardı ediyorum. 😂
Benim baktığım eğitimdeki hoca dün söyledi ona şey oldum :D.
Zaten son 2 videosu kaldı daha da yüzünü görmem hıh :D.

Bu karakter ve yaşam koşullarıyla alakalı bir durum. İnsan kendini şartlamamalı. O an içinden ne geliyorsa onu yapmalısın. Aynı anda birkaç kitap okumak zorunda değilsin. Neden olsun ki? Bekarken üniversite zamanımda daha çok şeyle meşguldüm ama bunu herşeyi yapayım öğreneyim mantığıyla yapmaz keyif alırdım. Evlendikten sonra hem iş hayatı hem çocuk bakımı zaten yeterli vakit olmuyor. Tek birşeye yoğunlaşmak istiyorum. Mesela akşam çocuk uyuduktan sonra bir akşam kitap okuyorsam diğer akşam işleme yapıp tv izliyorum. Başka bir akşam boyama yapıyorsam diğer akşam kasnak işliyorum. Hepsini aynı ana sığdırınca kafamın içinde kaos oluşuyor dinlenemiyorum. Bazen hiçbir şey yapmayıp müzik dinleyip yatıyorum mesela. Kişi çok heyecanlıdır çok enerjiktir bir güne istediğini sığdırır hayatta tek bir doğru yoktur öyle olsa neden milyarlarca insan yaratılsın değil mi :)

Bunlar ilgi alanı olsa iyi... Maymun iştah alanlarım😂 Yeteneğim olan, başarı sağlayabileceğim içlerinden çok az muhtemelen.

Yaşadığım şehirde iş kuran bir bayan var. Çok güzel pasta, kurabiye tarzı gıda işinde. Çok kaliteli ama çok pahalı. Senerce uğraştı küçük bir dükkanla başladı. O mesela yapıyor bitince daha yok. Ya da sipariş üzerine. Sıcak satış diyorlar sanırım. Yani güzel, kaliteli olduktan sonra gerisi önemli değil. Ama terzilik zor bence çünkü kalıp önemli. Zayıf, düzgün bir vücuda herkes dikim yapabilir. Annem küçükken bana dikerdi. Çocuğa dikmek daha kolay diye.
Kesinlikle katılıyorum.
Kalıp bile başlı başına kolay bir şey değil.

Öyle insanlara nasıl özeniyorum varya maşallah kazancı bol olsun

Şimdi bana bunu söyledin bu defa kurabiye yapıp satasım tutar diyormuşum :D :D

Bu karakter ve yaşam koşullarıyla alakalı bir durum. İnsan kendini şartlamamalı. O an içinden ne geliyorsa onu yapmalısın. Aynı anda birkaç kitap okumak zorunda değilsin. Neden olsun ki? Bekarken üniversite zamanımda daha çok şeyle meşguldüm ama bunu herşeyi yapayım öğreneyim mantığıyla yapmaz keyif alırdım. Evlendikten sonra hem iş hayatı hem çocuk bakımı zaten yeterli vakit olmuyor. Tek birşeye yoğunlaşmak istiyorum. Mesela akşam çocuk uyuduktan sonra bir akşam kitap okuyorsam diğer akşam işleme yapıp tv izliyorum. Başka bir akşam boyama yapıyorsam diğer akşam kasnak işliyorum. Hepsini aynı ana sığdırınca kafamın içinde kaos oluşuyor dinlenemiyorum. Bazen hiçbir şey yapmayıp müzik dinleyip yatıyorum mesela. Kişi çok heyecanlıdır çok enerjiktir bir güne istediğini sığdırır hayatta tek bir doğru yoktur öyle olsa neden milyarlarca insan yaratılsın değil mi :)
Aslında siz de birçok şeyi bir arada yapabiliyorsunuz o zaman bak ne güzelmiş.
Onu ben de düşünüyorum günlere ayırabilirim diye demek ki olabiliyor.

Bende kasnakta punç öğreniyorum sürekli kumaş çıkıyor fıtık oluyorum.
İşleme de zor bir şeydir bravo valla yapabiliyorsanız 😊

Ben hem İngilizce kursuna gidiyordum hem üniversiteye gidiyordum. Ünidede hep üstten aldığım derslerle oldukça yoğun olurdu. Hem formasyon alıyordum. Hem kpss ye hazırlanıyordum.
Ne oldu diye sorarsan tabiiki çorba oldu 😄. Üniden mezun olup formasyonu aldım tabiiki ama İngilizce kursuna ve kpss ye odaklanamadım. Ben sadece kpss olmazsa yds olur o olmazsa şu olur garanti olsun kafasındayım. Sadece bir mezun oldum ve hiçbiri olmayınca iş aradım 1 yıl boyunca onuda bulamadım. Yani sonunda ne İngilizcem vardı ne kpss oldu ne iş bulabildim. Planlarım patlamıştı.
Şimdiki kafam olsaydı ya yds ye yüklenirdim ya da sırf kpss ye. Çünkü hepsini benim beynim kaldırmıyormuş anladım.

Ben hem İngilizce kursuna gidiyordum hem üniversiteye gidiyordum. Ünidede hep üstten aldığım derslerle oldukça yoğun olurdu. Hem formasyon alıyordum. Hem kpss ye hazırlanıyordum.
Ne oldu diye sorarsan tabiiki çorba oldu 😄. Üniden mezun olup formasyonu aldım tabiiki ama İngilizce kursuna ve kpss ye odaklanamadım. Ben sadece kpss olmazsa yds olur o olmazsa şu olur garanti olsun kafasındayım. Sadece bir mezun oldum ve hiçbiri olmayınca iş aradım 1 yıl boyunca onuda bulamadım. Yani sonunda ne İngilizcem vardı ne kpss oldu ne iş bulabildim. Planlarım patlamıştı.
Şimdiki kafam olsaydı ya yds ye yüklenirdim ya da sırf kpss ye. Çünkü hepsini benim beynim kaldırmıyormuş anladım.
Sanırım bilgilerin ve ögrenileceklerin birbiriyle çakışmaması gerekiyor.
Hepsi benzer olunca dediğiniz gibi kafa da çorba oluyor.

Hayırlısı buymuş üzülmeyin. Bazen hayatta bir şeyler ters gidebiliyor.
Umarım bundan sonra işleriniz kolaylaşsın 😊

Kizlar günaydın.
Size bir sorum olacak.

Dün yine o malum cümleyi duydum ve kafama takıldı.
"Aynı anda birçok şeye yönelen hiçbirisini başaramaz"
Aynı anda birçok şey öğrenilemez mi ya da hayatımıza katamaz mıyız gerçekten?
Ne bilim hem dil öğrenip hem resim çizmeyi öğrenemez miyiz?
Bu sırada başka hobilerimiz de olamaz mı?
Bu gerçekten çok mu imkansız bir şey ya :KK43:

Yani mantık olarak doğru olabilir ama o zaman insanlar kpssyi nasıl kazanıyor bir sürü konuyu öğreniyorlar? Ay bilemedim saçma mi oldu örnek..

Sizin var mı çevrenizde böyle birçok şeyi başaran yoksa gerçekten haklı bir cümle mi?
Moralim bozuluyor bu cümleyi duyunca. :KK43:
Ben istiyorum ki böyle her şeyi öğreneyim her şeyi yapayım.
Gerçi yapamıyorum ama bu erteleme huyumla alakalı onu değiştirmek için çabalıyorum bu süreçte zaten.

Siz ne düşünüyorsunuz? :KK43:
Burda kastedilen yapamayacak olmamız değil. Uzmanlaşamayacak olmamız. Derdiniz bir meselede derinleşmekse bir dolu şey ile ilgilenmek bu derinliğe engel olur. Yoksa hobi olarak iki üç şey yapabilirsiniz

Back
X