Aynı anda çok şey başarılamaz mı?

Ay evet erkekti :KK70: :KK70:.
Dün bir eğitime girdim de orada hoca söyledi moralimi bozdu :KK70:.
Mü-kem-mel bir tespit oldu gerçekten :KK70:.

Bu arada sizi de kutlarım müthişsiniz
Benim şokla ve hayranlıkla baktığım insan grubuna dahil oldunuz tebrik ederim :KK70:
Aha bak erkek işte 😄 Erkek milletinde multitasking yok. Mesela ben elimde ki bir oyuncağı odaya götürürken yandaki bardağı alırım, mutfağa uğrar bardağı bırakır,kirli havluyu alır , odaya gider oyuncağı bırakır ,geçerken havluyu kirliye atar dönerim. Eşim oyuncağı götürmeyi düşünemez bile televizyon izliyor çünkü bitti, beyin full kıllanımda 😄En basiti erkek uzanır TV izler , kadın TV izlerken örgü yapar , nette takılır, yarının yemek planını yapar ve evde biten şeylerin listesini çıkarır vs vs.

Siz hiç bakmayın o hocaya. O kendi yapamadığından herkesi kendisi gibi sanıyor 🤭🤭🤭

Yaş, öğrenim ve hedeflerinizi bilsek daha doğru tavsiye veririz. Ben KPSS’den yüksek bir puan aldım. Öğretmen olduğum için iki sınava gireceğimden çok çalışmam gerekiyordu. O yılı sadece sınava çalışmaya ayırdım. Çalışma aralarında örgü ördüm, bisiklete bildim. Yıl ortasında da bir kez Uludağ’a gittim. Hayatımdaki diğer her şeyi durdurdum.
Ama şu an çalışma hayatı, spor ve resimi bir arada devam ettirebilirim. Yani ne yapmak istediğiniz önemli. Çok zor ve kapsamlı işler bir arada olmuyor tabii
25 yaşındayım
Şuan evliyim üniv okumadım ama AÖF de olsa mutlaka bir bölümü bitirmek istiyorum tabi sevdiğim ve işe yarar bir bölüm olursa. Şuan kafamda net bir şey var dersem yalan olur.

Yapmak istediğim şeyler şuan için dil olarak ingilizce ve işaret dili öğrenmeye çalışıyorum. İkisi de farklı olduğu için beni zorlamaz diye düşünüyorum.
Punç ilgimi çekiyor ona çalışıyorum.
Bir yandan eğitimler alıyorum online olarak.
Farklı şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor.
Dikişimi ve çizimini geliştirmek istiyorum.
Ramazandan sonra spora başlamak düzenli kitap okumak ne bilim yeni tarifler denemek.
Bu tarz şeyler.
Aslında çokta zor şeyler değil.
Gayet yapılabilir şeyler.

Kendi paramı da gerçekten severek yaptığım bir şeyle kazanmak istiyorum ama şuan hedefim şu diyebileceğim bir fikrim yok.
Sanırım biraz da o yüzden her şey ilgimi çekiyor ☹️

Aha bak erkek işte 😄 Erkek milletinde multitasking yok. Mesela ben elimde ki bir oyuncağı odaya götürürken yandaki bardağı alırım, mutfağa uğrar bardağı bırakır,kirli havluyu alır , odaya gider oyuncağı bırakır ,geçerken havluyu kirliye atar dönerim. Eşim oyuncağı götürmeyi düşünemez bile televizyon izliyor çünkü bitti, beyin full kıllanımda 😄En basiti erkek uzanır TV izler , kadın TV izlerken örgü yapar , nette takılır, yarının yemek planını yapar ve evde biten şeylerin listesini çıkarır vs vs.

Siz hiç bakmayın o hocaya. O kendi yapamadığından herkesi kendisi gibi sanıyor 🤭🤭🤭
O kadar doğru şeyler ki hepsi çok güldüm :D :D.

Ben de harıl harıl yemek yaparken bir yandan mutfağı toplamayı bir şeyler dinlemeyi kendi kendime konuşmayı arada da kuşuma bakmayı falan çok severim
Koşuşturmaktan keyif alıyorum nedense :D.

Multitasking'i sizden duydum isim olarak bilmiyordum öğrenmiş oldum 😁

25 yaşındayım
Şuan evliyim üniv okumadım ama AÖF de olsa mutlaka bir bölümü bitirmek istiyorum tabi sevdiğim ve işe yarar bir bölüm olursa. Şuan kafamda net bir şey var dersem yalan olur.

Yapmak istediğim şeyler şuan için dil olarak ingilizce ve işaret dili öğrenmeye çalışıyorum. İkisi de farklı olduğu için beni zorlamaz diye düşünüyorum.
Punç ilgimi çekiyor ona çalışıyorum.
Bir yandan eğitimler alıyorum online olarak.
Farklı şeyler öğrenmek hoşuma gidiyor.
Dikişimi ve çizimini geliştirmek istiyorum.
Ramazandan sonra spora başlamak düzenli kitap okumak ne bilim yeni tarifler denemek.
Bu tarz şeyler.
Aslında çokta zor şeyler değil.
Gayet yapılabilir şeyler.

Kendi paramı da gerçekten severek yaptığım bir şeyle kazanmak istiyorum ama şuan hedefim şu diyebileceğim bir fikrim yok.
Sanırım biraz da o yüzden her şey ilgimi çekiyor ☹️
Bunların içinde dil öğrenmek zor. Dili işler şekilde kullanmak için uzun ve zaman alıcı bir eğitim gerekir. İleride meslek hayatınızda kullanmayacaksanız yani dil öğrenmeyi es geçebilirsiniz. Diğer hobiler tabii ki yapılabilir şeyler.

Kizlar günaydın.
Size bir sorum olacak.

Dün yine o malum cümleyi duydum ve kafama takıldı.
"Aynı anda birçok şeye yönelen hiçbirisini başaramaz"
Aynı anda birçok şey öğrenilemez mi ya da hayatımıza katamaz mıyız gerçekten?
Ne bilim hem dil öğrenip hem resim çizmeyi öğrenemez miyiz?
Bu sırada başka hobilerimiz de olamaz mı?
Bu gerçekten çok mu imkansız bir şey ya :(

Yani mantık olarak doğru olabilir ama o zaman insanlar kpssyi nasıl kazanıyor bir sürü konuyu öğreniyorlar? Ay bilemedim saçma mi oldu örnek..

Sizin var mı çevrenizde böyle birçok şeyi başaran yoksa gerçekten haklı bir cümle mi?
Moralim bozuluyor bu cümleyi duyunca. :(
Ben istiyorum ki böyle her şeyi öğreneyim her şeyi yapayım.
Gerçi yapamıyorum ama bu erteleme huyumla alakalı onu değiştirmek için çabalıyorum bu süreçte zaten.

Siz ne düşünüyorsunuz? :(

Herkesin kapasitesi ve motivasyonu farkli.
Kendisi yapamayacak olan kisiler sizin de yapamayacaginizi dusunur bu normaldir, siz takilmayin.

Sevdiginiz ve azicik yeteneginiz olan seyleri rahatca ve kolayca ögrenirsiniz.

Ben dile cok yatkinim mesela. Cok rahat ögreniyorum. Ama akrepli yelkovanli saati anlayamiyorum. Sagimi solumu karistiriyorum. Araba kullanmayi cok zor ögrendim. Her insani ayni kefeye koymamak lazim. Insanlar genelde olumsuz konusur. Cok takilmayin. Ben aöften bi bolum okudum zaten sinavsiz falan kayit olunuyordu. Cikmis sorulari calisip her dersi de geciliyordu. Bir de bi universiteye örgün egitime kaydoldum ama hic gitmedim. Bu mesela burda dalga konusu olmustu her yerinden ilim irfan fıskırıyor diye. E devletten 10 dakikada yapilan kayit bile kimine göre buyuk is demek ki. Benim kendimi kiyaslayacagim kitle bu olamaz cunku ya yerimde saydirir ya dibe ceker.

Veya mesela ben gezmeyi cok severim. Schengenden de muafim.
Haftasonu yunanistana gitmek benim icin bir kamil koç otobüs biletine bakiyor. (Pandemide degil tabi)
Bursaya ankaraya gitmek icin bindigim terminalden binip gidiyorum. Ama omrunde memlekete ve askere gitmek disinda yasadigi ilden disari cikmamis insana bu cok yapilamaz bir sey, cok uc bir örnek gibi geliyor. Halbuki bir otobus bileti...

Kimseye takilmayin, yöneleceginiz alanlari profesyonel olsun, hobi amacli olsun iyi ve kendinize uygun secin yeter. Yaparsiniz.

Herkesin kapasitesi ve motivasyonu farkli.
Kendisi yapamayacak olan kisiler sizin de yapamayacaginizi dusunur bu normaldir, siz takilmayin.

Sevdiginiz ve azicik yeteneginiz olan seyleri rahatca ve kolayca ögrenirsiniz.

Ben dile cok yatkinim mesela. Cok rahat ögreniyorum. Ama akrepli yelkovanli saati anlayamiyorum. Sagimi solumu karistiriyorum. Araba kullanmayi cok zor ögrendim. Her insani ayni kefeye koymamak lazim. Insanlar genelde olumsuz konusur. Cok takilmayin. Ben aöften bi bolum okudum zaten sinavsiz falan kayit olunuyordu. Cikmis sorulari calisip her dersi de geciliyordu. Bir de bi universiteye örgün egitime kaydoldum ama hic gitmedim. Bu mesela burda dalga konusu olmustu her yerinden ilim irfan fıskırıyor diye. E devletten 10 dakikada yapilan kayit bile kimine göre buyuk is demek ki. Benim kendimi kiyaslayacagim kitle bu olamaz cunku ya yerimde saydirir ya dibe ceker.

Veya mesela ben gezmeyi cok severim. Schengenden de muafim.
Haftasonu yunanistana gitmek benim icin bir kamil koç otobüs biletine bakiyor. (Pandemide degil tabi)
Bursaya ankaraya gitmek icin bindigim terminalden binip gidiyorum. Ama omrunde memlekete ve askere gitmek disinda yasadigi ilden disari cikmamis insana bu cok yapilamaz bir sey, cok uc bir örnek gibi geliyor. Halbuki bir otobus bileti...

Kimseye takilmayin, yöneleceginiz alanlari profesyonel olsun, hobi amacli olsun iyi ve kendinize uygun secin yeter. Yaparsiniz.
Burada gerçekten güzel yorumlar aldım.
Teşekkür ederim size de 😊
İnsanlar kendisi açısından bakar her şeye.
Oysa ki onların olmaz dedikleriyle insanlar neler başarıyor.
Örnek üyelerden birisi ingilizce ogrenmemin içinde bulunduğum koşulda zor olacağını söyledi. Kızmadım tabi ki herkesin kendi görüşü ama ben aynı şeyi düşünmüyorum.
Zaten İngilizceyi öğrenmeyi konuşmaktan ziyade anlamak için istiyorum çünkü o zaman önümde çok güzel kaynaklar olacak.
Bütün yorumları dikkate alıp düşünüyorum ama son karar ve hayat tabi ki benimdir 😊
Sizin için de inşallah her şey yolunda gider.

Burada gerçekten güzel yorumlar aldım.
Teşekkür ederim size de 😊
İnsanlar kendisi açısından bakar her şeye.
Oysa ki onların olmaz dedikleriyle insanlar neler başarıyor.
Örnek üyelerden birisi ingilizce ogrenmemin içinde bulunduğum koşulda zor olacağını söyledi. Kızmadım tabi ki herkesin kendi görüşü ama ben aynı şeyi düşünmüyorum.
Zaten İngilizceyi öğrenmeyi konuşmaktan ziyade anlamak için istiyorum çünkü o zaman önümde çok güzel kaynaklar olacak.
Bütün yorumları dikkate alıp düşünüyorum ama son karar ve hayat tabi ki benimdir 😊
Sizin için de inşallah her şey yolunda gider.

Belki zorlanirsiniz belki de kolayca ogrenirsiniz ingilizceyi. Ben sagimi solumu karistiriyorum dedim ya 🤦‍♀️🤦‍♀️ ama kimseye sagini solunu ögrenemezsin demem 😉 bu baya baya benim bi eksikligim 🤦‍♀️ baskalarina neden yukleyeyim ki 😉

Gelismeleri buraya veya kisisel gelisimdeki konunuza yazarsaniz seve seve okurum
Yolunuz acik olsun 🙏

Belki zorlanirsiniz belki de kolayca ogrenirsiniz ingilizceyi. Ben sagimi solumu karistiriyorum dedim ya 🤦‍♀️🤦‍♀️ ama kimseye sagini solunu ögrenemezsin demem 😉 bu baya baya benim bi eksikligim 🤦‍♀️ baskalarina neden yukleyeyim ki 😉

Gelismeleri buraya veya kisisel gelisimdeki konunuza yazarsaniz seve seve okurum
Yolunuz acik olsun 🙏
Bazı insanlarda oluyor vardır mutlaka bir sebebi. İzlediğim bir youtuber var başak kablan diye. Gerçekten bazen söylediği şeyler ışık oluyor. O da sagini solunu karıştırıyormus mesela. Bunun için saat kullanıyormuş.
Hepimizin başkalarının yaptığı ama yapamadığımız ya da onların yapamadığını yaptığımız konular oluyor.
Mesela bir sürü insan örgü örebiliyor ve o kadar hoşuma gidiyor ki. Ama ben yapamıyorum yani anlayamıyorum :D.

Çok teşekkür ederim mutlaka kişisel gelişim konuma yazacağım ilerledigim konuları vs
Çok sağ olun 😍

İlk çocuğuma hamileyken dışarıdan 2. Üniversiteyi bitirdim. 2. Çocuğuma hamileyken KPSS ye hazırlanıp atandım. 3. Çocuğuma hamileyken hem işe gittim, hem 2 küçük çocuğuma bakıp dışarıdan bir üniversite daha bitirdim şimdi 3 çocukla tezli yüksek lisans yapıp işe gidiyorum. Yüksek lisansim bitince yabancı dil eğitimi almayı planlıyorum ve doktora yapmayı.

Bana da KPSS ye hazırlanırken boşver çocuklarını büyüt diyenler oldu bu saatten sonra çalışıp ne yapacakmışım. Şimdi yüksek lisans yapıyorum diye başka işin mi yok başına iş açtın zaten atandın işin var yüksek lisans yapıp ne yapacaksın diyorlar. İnsanlara dinleseydim şimdi işsiz güçsüz evde çocuk büyütüyor olurdum.

bence çok saçma bir genelleme

Aynı anda pek çok şey öğrenilebilir.

Hem resim yapıp hem dil öğrenip hem enstrüman çalabilirsiniz.

Çok keyifli de olur.

Keşke zamanım olsa da bende pek çok şey keşfetsem

İlk çocuğuma hamileyken dışarıdan 2. Üniversiteyi bitirdim. 2. Çocuğuma hamileyken KPSS ye hazırlanıp atandım. 3. Çocuğuma hamileyken hem işe gittim, hem 2 küçük çocuğuma bakıp dışarıdan bir üniversite daha bitirdim şimdi 3 çocukla tezli yüksek lisans yapıp işe gidiyorum. Yüksek lisansim bitince yabancı dil eğitimi almayı planlıyorum ve doktora yapmayı.

Bana da KPSS ye hazırlanırken boşver çocuklarını büyüt diyenler oldu bu saatten sonra çalışıp ne yapacakmışım. Şimdi yüksek lisans yapıyorum diye başka işin mi yok başına iş açtın zaten atandın işin var yüksek lisans yapıp ne yapacaksın diyorlar. İnsanlara dinleseydim şimdi işsiz güçsüz evde çocuk büyütüyor olurdum.

Gerçekten tebrik ederim 😍😍
Demek ki gayet de yapılabiliyor 😊😊

bence çok saçma bir genelleme

Aynı anda pek çok şey öğrenilebilir.

Hem resim yapıp hem dil öğrenip hem enstrüman çalabilirsiniz.

Çok keyifli de olur.

Keşke zamanım olsa da bende pek çok şey keşfetsem
Gerçekten motive edici yorumlar aldım.
Belki siz de ufak ufak başlarsınız 🥰

Back
X