Aynı anda çok şey başarılamaz mı?

Aslında siz de birçok şeyi bir arada yapabiliyorsunuz o zaman bak ne güzelmiş.
Onu ben de düşünüyorum günlere ayırabilirim diye demek ki olabiliyor.

Bende kasnakta punç öğreniyorum sürekli kumaş çıkıyor fıtık oluyorum.
İşleme de zor bir şeydir bravo valla yapabiliyorsanız 😊
Evet hedeflerini bölerek ilerlersen daha çok verim alırsın. Punç denemedim ama oda zevkli gibi duruyor yaptıkça ustalaşırsın.

Burda kastedilen yapamayacak olmamız değil. Uzmanlaşamayacak olmamız. Derdiniz bir meselede derinleşmekse bir dolu şey ile ilgilenmek bu derinliğe engel olur. Yoksa hobi olarak iki üç şey yapabilirsiniz
Hmm doğru aslında.
Benimkiler aşırı iyi olmalıyım işleri değil o yüzden sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Sanırım bilgilerin ve ögrenileceklerin birbiriyle çakışmaması gerekiyor.
Hepsi benzer olunca dediğiniz gibi kafa da çorba oluyor.

Hayırlısı buymuş üzülmeyin. Bazen hayatta bir şeyler ters gidebiliyor.
Umarım bundan sonra işleriniz kolaylaşsın 😊
Evet çok doğru düşündünüz belkide bu yüzden olmadı hepsi zihin gerektiriyordu. Genede tabii kendim için yorum yapmak zorundayım belki bir başkası rahatlıkla yapabilir.
Çok sağolun önceden üzülmüş kafama takmıştım ancak tecrübe oldu. Şimdi üzgün değilim ben elimden geleni yapıyorum geçmişten ders çıkararak zaten her şey de olacağına varıyor 😊. İnşallah teşekkür ederim sizin içinde öyle olur 🏵️

Evet çok doğru düşündünüz belkide bu yüzden olmadı hepsi zihin gerektiriyordu. Genede tabii kendim için yorum yapmak zorundayım belki bir başkası rahatlıkla yapabilir.
Çok sağolun önceden üzülmüş kafama takmıştım ancak tecrübe oldu. Şimdi üzgün değilim ben elimden geleni yapıyorum geçmişten ders çıkararak zaten her şey de olacağına varıyor 😊. İnşallah teşekkür ederim sizin içinde öyle olur 🏵️
Çok teşekkür ederim
Bu bakış açısına aynen devam..
Adı üstünde geçmiş 😍

İşte bunlar insan değil mi ya demek ki yapılabiliyor.
Hocaya mesaj atıp kizayım ben moralimi bozdunuz diye :))
Ben doktora yapiyordum. Ayni zamanda iste calisiyordum. Ayni zamanda anneydim ve evimin isi de vardi. O zamanlar bu dort isi birden yapabiliyordim. Simdi yapacak gucum yok. Belki de o zamanin sartlari sonucu yapabildim bilmiyorum. Yani insani biraz da sartlar da zorlayabiliyor. Insan isterse yapabilir, yapamaz diye birsey yok.
Ancak olaya topluma bakarak genel olarak konusursak insanlar tek bir iste daha cok basari gosteriyor, digerlerini hobi olarak yapiyor genelde. Tabi herkes icin gecerli degil bu. Istisnalar elbet var.

Ben doktora yapiyordum. Ayni zamanda iste calisiyordum. Ayni zamanda anneydim ve evimin isi de vardi. O zamanlar bu dort isi birden yapabiliyordim. Simdi yapacak gucum yok. Belki de o zamanin sartlari sonucu yapabildim bilmiyorum. Yani insani biraz da sartlar da zorlayabiliyor. Insan isterse yapabilir, yapamaz diye birsey yok.
Ancak olaya topluma bakarak genel olarak konusursak insanlar tek bir iste daha cok basari gosteriyor, digerlerini hobi olarak yapiyor genelde. Tabi herkes icin gecerli degil bu. Istisnalar elbet var.
Kesinlikle haklısınız
İşte tam olarak her şeye yetişebilen kadınlara gerçekten bayılıyorum
Müthiş şeyler başarıyorlar bana göre.

İnşallah ben de güzel bir düzenleme yapıp iyi şeyler yapmaya çalışacağım.

Teşekkür ederim 🥰

Tabi ki yapabilirsiniz ama başaranilmek için yeteri kadar vakit ve emek harcamanız gerekir.
Hop bi ondan bir bundan olmaz.
Biliyorsunuzdur, birşey de başarlı olmak ve uzmanlaşmak için en 10000 saat harcanmalı mevzusu var.

Tabi ki yapabilirsiniz ama başaranilmek için yeteri kadar vakit ve emek harcamanız gerekir.
Hop bi ondan bir bundan olmaz.
Biliyorsunuzdur, birşey de başarlı olmak ve uzmanlaşmak için en 10000 saat harcanmalı mevzusu var.
Evet onu da dün derste duymuştum.
Ne olursa olsun 10 bin saat ayirirsan öğreniyormuşsun.
Teşekkür ederim.

Bu genelde yeni bir alışkanlık edinmek üzere söylenilir. Aynı günde hem erken kalkmaya, sağlıklı yemeye, spor yapmaya birden karar vermeyin, yavaş yavaş üzerine koyun gibi. Çünkü öylesi yıpratır erken yorar ve uzun vadeli olmaz.
Öğrenme konusu da kişiden kişiye değişir dil öğrenmekle yeni bir hobiyi beraber öğrenmek atla deve değil. Biri 3 ayda öğrenir ikisini aynı anda başka biri 9 ayda.

Bu genelde yeni bir alışkanlık edinmek üzere söylenilir. Aynı günde hem erken kalkmaya, sağlıklı yemeye, spor yapmaya birden karar vermeyin, yavaş yavaş üzerine koyun gibi. Çünkü öylesi yıpratır erken yorar ve uzun vadeli olmaz.
Öğrenme konusu da kişiden kişiye değişir dil öğrenmekle yeni bir hobiyi beraber öğrenmek atla deve değil. Biri 3 ayda öğrenir ikisini aynı anda başka biri 9 ayda.
Evet herşeye aynı gün başlamak gerçekten olmuyor.
Test edildi onaylandı 😁
Teşekkür ederim 😊

Kizlar günaydın.
Size bir sorum olacak.

Dün yine o malum cümleyi duydum ve kafama takıldı.
"Aynı anda birçok şeye yönelen hiçbirisini başaramaz"
Aynı anda birçok şey öğrenilemez mi ya da hayatımıza katamaz mıyız gerçekten?
Ne bilim hem dil öğrenip hem resim çizmeyi öğrenemez miyiz?
Bu sırada başka hobilerimiz de olamaz mı?
Bu gerçekten çok mu imkansız bir şey ya :KK43:

Yani mantık olarak doğru olabilir ama o zaman insanlar kpssyi nasıl kazanıyor bir sürü konuyu öğreniyorlar? Ay bilemedim saçma mi oldu örnek..

Sizin var mı çevrenizde böyle birçok şeyi başaran yoksa gerçekten haklı bir cümle mi?
Moralim bozuluyor bu cümleyi duyunca. :KK43:
Ben istiyorum ki böyle her şeyi öğreneyim her şeyi yapayım.
Gerçi yapamıyorum ama bu erteleme huyumla alakalı onu değiştirmek için çabalıyorum bu süreçte zaten.

Siz ne düşünüyorsunuz? :KK43:
Valla ben bir iş bitmeden diğerine geçemiyorum, ilk ünimi bitirdim ardından 2. Üni okumaya karar verdim hem devlet kurumunda çalışıyordum hem de örgün okumaya çalışıyordum resmen saçlarım beyazladı bitene kadar 😅 Yapabilen varsa tebrik ederim , benim için zor bir süreçti...

Bahsettiğinizi karşılar mı emin değilim ama, noroplastisite kavramı var; kısaca beynin yeni bağlantılar üretmesi. Denedikce aynı anda daha çok iş/olgu yapmak daha kolaylaşır. Cok sevdiğim bir söz var 'beyin çalıştıkça gelişen bir organdir' diye. Ve sanırım zaman yönetimi de aynı anda çok şey yapma da etkili.

Valla ben bir iş bitmeden diğerine geçemiyorum, ilk ünimi bitirdim ardından 2. Üni okumaya karar verdim hem devlet kurumunda çalışıyordum hem de örgün okumaya çalışıyordum resmen saçlarım beyazladı bitene kadar 😅 Yapabilen varsa tebrik ederim , benim için zor bir süreçti...
Ama başardınız değil mi 😆
Eğer öyleyse tebrik ederim zor olmuş ama olmuş 🤗
İnancım artıyor böyle yorumlar okudukça
Teşekkür ederim

Bahsettiğinizi karşılar mı emin değilim ama, noroplastisite kavramı var; kısaca beynin yeni bağlantılar üretmesi. Denedikce aynı anda daha çok iş/olgu yapmak daha kolaylaşır. Cok sevdiğim bir söz var 'beyin çalıştıkça gelişen bir organdir' diye. Ve sanırım zaman yönetimi de aynı anda çok şey yapma da etkili.
Hiç duymamıştım bu kavramı.
Araştıracağım
Çok çok teşekkürler 😍

Hiç duymamıştım bu kavramı.
Araştıracağım
Çok çok teşekkürler 😍
Rica ederim☺️ link ekleyemedim, ekşi sözlükte 'uzaydandelenfare' nick'li yazarın bu konuda çok güzel bir entrysi var, bakmanızı öneririm (yazarın norobilimle ilgili de güzel entryleri var).

Ama başardınız değil mi 😆
Eğer öyleyse tebrik ederim zor olmuş ama olmuş 🤗
İnancım artıyor böyle yorumlar okudukça
Teşekkür ederim
Başardım çok şükür ama herşeyi bir arada yapmak yerine bence plânlı yapmak daha iyi, ben o zamanlarda mecbur kalmıştım bekletme durumum yoktu maalesef ... Ama şimdi mutluyum ıyiki diyorum 😅

Kizlar günaydın.
Size bir sorum olacak.

Dün yine o malum cümleyi duydum ve kafama takıldı.
"Aynı anda birçok şeye yönelen hiçbirisini başaramaz"
Aynı anda birçok şey öğrenilemez mi ya da hayatımıza katamaz mıyız gerçekten?
Ne bilim hem dil öğrenip hem resim çizmeyi öğrenemez miyiz?
Bu sırada başka hobilerimiz de olamaz mı?
Bu gerçekten çok mu imkansız bir şey ya :KK43:

Yani mantık olarak doğru olabilir ama o zaman insanlar kpssyi nasıl kazanıyor bir sürü konuyu öğreniyorlar? Ay bilemedim saçma mi oldu örnek..

Sizin var mı çevrenizde böyle birçok şeyi başaran yoksa gerçekten haklı bir cümle mi?
Moralim bozuluyor bu cümleyi duyunca. :KK43:
Ben istiyorum ki böyle her şeyi öğreneyim her şeyi yapayım.
Gerçi yapamıyorum ama bu erteleme huyumla alakalı onu değiştirmek için çabalıyorum bu süreçte zaten.

Siz ne düşünüyorsunuz? :KK43:
Yaş, öğrenim ve hedeflerinizi bilsek daha doğru tavsiye veririz. Ben KPSS’den yüksek bir puan aldım. Öğretmen olduğum için iki sınava gireceğimden çok çalışmam gerekiyordu. O yılı sadece sınava çalışmaya ayırdım. Çalışma aralarında örgü ördüm, bisiklete bildim. Yıl ortasında da bir kez Uludağ’a gittim. Hayatımdaki diğer her şeyi durdurdum.
Ama şu an çalışma hayatı, spor ve resimi bir arada devam ettirebilirim. Yani ne yapmak istediğiniz önemli. Çok zor ve kapsamlı işler bir arada olmuyor tabii

Back
X