aynı anda gelen fırsatlar ve kararsızlık, yardımcı olur musunuz?

Yorgunbirisi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2024
324
216
23
herkese iyi günler. Bir süre önce eğitim ve iş sistemi ile alakalı bir konu açmıştım. O zamandan bu zamana değişen şeyler oldu ve kafam çok karışmaya başladı. Bunu düşünmekten de ileri gidemez oldum. Sizlere danışmak istedim.

Grafik alanından mezunum ve işi öğrenmek istiyordum. Ama uzun süre bu alanda bir kıpırtı olmayınca ve köle gibi bi sistem olduğu için başka sektöre kayayım dedim. Hatta uzun süre bunu kafaya takmaktan stres olduğum için en iyisi boş verip tatil yapayım dedim. Her şey bundan sonra başladı. Başka düşündüğüm bir sektör için görüştüğüm bir yerle olumlu görüşme sağladım ve peşinden grafikle alakalı gelişme fırsatımın olduğu bir haber geldi. Tabi o da yine deneme süresince. Şimdi benim kafam çok karıştı. Artık n istediğimi bilemez oldum. Tam vazgeçtim önüme geldi. Grafik işlerinin çoğunu artık basit yapılı uygulamalar hallediyor ve yapay zeka sağolsun çoğu işimizi almış bulunmakta. Diğer iş içinde ilerde dükkan açma ihtimalinin olduğu ve yüksek kazanç sağlanabilecek bi alan. Ama tatillerimi düşünüyorum ve o alanda hafta sonları daha yoğun hafta içi daha seyrek bir iş. Şuan iki taraftan birisine dönüş sağlamam lazım ve karar veremiyorum. Hangisinin benim için fırsat olduğu hakkında.
Kendi işini yapan kişiler sizler nasıl bakıyosunuz bu duruma? Okuduğum alanda sürekli pc ekran masabaşı bir iş. Ve grafikle alakalı olan gelişme teklifini reddedersem o kişi ilerde bana istesemde yardımcı olmayacak sanırım. Diğeri hareketli bir iş. Yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Bir tasarımcı olarak grafik işlerinin artık cok basit iş yapay zeka vs demeniz üzücü. Ben moda tasarımcısıyım ancak yeri geliyor grafik de yapıyorum ürünlere. Ayrıca bir ajansla da freelance olarak çalışıyorum. müşterilerden gelen revizeler, yaparken kör olma noktasına gelmek vs vs. bunları değerlendirin. ayrıca birisi benim mesleğimle ilgili artık cok kolay yaaa yapay zeka uygulamaları derse otur sen yap o zaman derim. sanıyormusunuz ki yapay zeka bastan sona her şeyi yapıyor? Yapay zekaya mockup yaptırmak istemiş bir müşterim evet komutu vermiş ama dekupe etmeyi beceremediği için iğrenc olmus. Tekrar bana yazdı ücreti karşılığında tam 5 günde 20 ürünü ancak yaptım. Bence siz grafik tasarıma bu sekilde bakıyorsanız zaten cok ilerleme sağlayamazsınız. Diğer seçenek hayrınıza olur gibi. :)

Bir tasarımcı olarak grafik işlerinin artık cok basit iş yapay zeka vs demeniz üzücü. Ben moda tasarımcısıyım ancak yeri geliyor grafik de yapıyorum ürünlere. Ayrıca bir ajansla da freelance olarak çalışıyorum. müşterilerden gelen revizeler, yaparken kör olma noktasına gelmek vs vs. bunları değerlendirin. ayrıca birisi benim mesleğimle ilgili artık cok kolay yaaa yapay zeka uygulamaları derse otur sen yap o zaman derim. sanıyormusunuz ki yapay zeka bastan sona her şeyi yapıyor? Yapay zekaya mockup yaptırmak istemiş bir müşterim evet komutu vermiş ama dekupe etmeyi beceremediği için iğrenc olmus. Tekrar bana yazdı ücreti karşılığında tam 5 günde 20 ürünü ancak yaptım. Bence siz grafik tasarıma bu sekilde bakıyorsanız zaten cok ilerleme sağlayamazsınız. Diğer seçenek hayrınıza olur gibi. :)
benim demek istediğim işler örneğin, davetiye, broşür, afiş, kartvizit ve buna benzeyen çoğu şey. Detaylı işleri tabiki yapay zeka bir yere kadar yapabilir. Ama yapay zekanın da neler yapabildiğini açıkça görmüyor muyuz? Tamamen yapay zeka ile çekilmiş reklam filmleri var artık. Yaptığım iş görüşmelerinde de bunu diyenler çok oldu. Bir grafikere o kadar para sayacağıma abonelik alırım, hem zamandan da tasarruf ederim diyorlar. Bunları söylerken yazarken düşüncelerimi aktararak yazmıyorum. Piyasanın halini görerek yazıyorum. Sadece kaç sene okuyup program öğrendiğim işi düşünüyorum. Yurtdışından arkadaşlarım da çok kazandırmıyor seçmedim yada meslek değiştim diyenler var. Yine sizin düşüncenize bir şey diyemem. Gelecek hakkında endişelerim var ve yol almak istiyorum o yüzden zaten fikir almak için konuyu açtım. Yol ayrımındayım ve duygusal olarak bakmak istemiyorum. Kendi işini kuranlar var burada çok. Benim durumumu yaşamış olanlardan fikir vermelerini istiyorum.

mesela revize dediğiniz yerde hak veriyorum. Bende şuan bir kişinin işlerini yapıyorum. Ve onu bekleyerek iş yapıyorum keyfine göre. Müşterinin ne istediğini bilmemesi falan beni yoruyor. Ben pcde o işi bana net söylese belki saate bitirirm ama onun kararsızlığından bu 12 saat olabiliyır.

benim demek istediğim işler örneğin, davetiye, broşür, afiş, kartvizit ve buna benzeyen çoğu şey. Detaylı işleri tabiki yapay zeka bir yere kadar yapabilir. Ama yapay zekanın da neler yapabildiğini açıkça görmüyor muyuz? Tamamen yapay zeka ile çekilmiş reklam filmleri var artık. Yaptığım iş görüşmelerinde de bunu diyenler çok oldu. Bir grafikere o kadar para sayacağıma abonelik alırım, hem zamandan da tasarruf ederim diyorlar. Bunları söylerken yazarken düşüncelerimi aktararak yazmıyorum. Piyasanın halini görerek yazıyorum. Sadece kaç sene okuyup program öğrendiğim işi düşünüyorum. Yurtdışından arkadaşlarım da çok kazandırmıyor seçmedim yada meslek değiştim diyenler var. Yine sizin düşüncenize bir şey diyemem. Gelecek hakkında endişelerim var ve yol almak istiyorum o yüzden zaten fikir almak için konuyu açtım. Yol ayrımındayım ve duygusal olarak bakmak istemiyorum. Kendi işini kuranlar var burada çok. Benim durumumu yaşamış olanlardan fikir vermelerini istiyorum.

mesela revize dediğiniz yerde hak veriyorum. Bende şuan bir kişinin işlerini yapıyorum. Ve onu bekleyerek iş yapıyorum keyfine göre. Müşterinin ne istediğini bilmemesi falan beni yoruyor. Ben pcde o işi bana net söylese belki saate bitirirm ama onun kararsızlığından bu 12 saat olabiliyır.
5 bucuk senedir tasarımcıyım. bunun 2.5 senesi türkiyenin en büyük tekstil firmasında çalıştım. Tasarımcılık her anlamda sabır işi. Herkesin yaptığınız iş hakkında fikri olacak bilen de bilmeyen de. ben güclü bir karakter gerektirdiğini düşünüyorum. Bence çok zor bir meslek sürekli gelişime açık olmak vs vs. Yani biraz gusto meselesi aynı zamanda.
Az kazanıyorum diyenlere cok inanmıyorum kendim de az kazanmıyorum freelance destek verdiğim işi arkadasımın ajansı oldugu ve sevdiğim için yapıyorum biraz da boş durmayı asla sevmem. Size biri neden para versin onemli olan o. Yani çıkan her yeniliğe ayak uydurmak önemli. Yapay zeka konusunda da bir işverenin bunu uygulama alırım vs vs diyerek dile getirmesi cok kötü. O zaman açmasın ilan almasın birini otursun yapsın, öyle bir yer sizi zaten geliştiremez.
Yani sektörle beraber siz de gelişirseniz gayet iyi paralar kazanırsınız. 3d programları, yapay zeka araçlarını vs kullanabilmek de cok onemli cunku. Bunlar sizi diğerlerinden ayıran seyler oluyor. Tamamen yapay zeka ile yapılan reklam filmlerine hangi komutun verileceğini bilen insan da değerli. Bana sorarsanız yapay zeka iş akış kolaylığı saglayabilir ama asla bir insanın yerini, gözünü ve gustosunu alamaz.
Evet uzun saatler sürüyor işler bazen bir kıvrımla dakikalarca uğraşıyoruz.
Duygusal olarak neye yakın oldugunuz tasarımcı oldugunuz için önemli cunku ben mesela bana milyonlar da verseler keyif alamazdım baska bir işten :(
,

Grafik hiç basit bir iş falan değil, profesyonelce çalışan hiçbir şirket de oyle applerle yapmıyor bu işi. Bulmuşsun mis gibi bir iş fırsatı da, değerlendir tabi hem de iş dünyasını tanırsın.

Grafik hiç basit bir iş falan değil, profesyonelce çalışan hiçbir şirket de oyle applerle yapmıyor bu işi. Bulmuşsun mis gibi bir iş fırsatı da, değerlendir tabi hem de iş dünyasını tanırsın.
Ben basit bir iş demedim. Basit yapılı programlar uygulamalar dedim. Grafik basit bir iş değil zaten. Ya Apple da yada Windows vb. Tabanlı bilgisayarlarda yapılıyor. Başka bir seçenek yok ki, görüşmelerde olsun çevremdekilerdr gördüğüm Herkes neyde rahatsa onu seçmiş olması. Ajanslar Apple tercih ediyor genelde. Konu bu değil zaten.

Back
X