ayni babasi

Benzetme olayı artık adet olmuş doğan büyümekte olan her çocuk için aynı şeyi söylüyorlar Boşwer takma

Takmayin kafaniza tabiki babasina benzeyecek baska kime benzeyecek diyip gulun kayinvalidenize...

Benimde 3 aylik bebegim var ve objektif bakilirsa bana benziyor. Esim daha koyu tenli oglumla ben daha acik tenliyiz ayrica esim yesil gozlu oglumla ben kahverengi gözlüyüz ama esimin akrabalari israrla ayni babasi diyip duruyorlar hatta abarttip ayni dedesi (kayinbabam) diyorlarki kayinbabam bayagi esmer bir insan bebegim ise bembeyaz dogdu hatta su an sari renkli.

Esimde cevabini veriyor göz var nizam var annesine benziyor bu cocuk bana benzemiyor diyor hatta 9 ay o karninda tasidi birakinda annesine benzesin diyor.

Velhasili tipik turk toplumunun olagan davranislari bunlar. Takmayin kafaniza.

aynısını yaşadım :KK53:
şimdi Allah var benim kızım ilk doğduğunda babasına çok benziyordu ama sadece görüntüsü değil el kadar bebenin sanki kendi tercihiymiş gibi tüm hareketlerini benzetir üstüne bir de anılar anlatırdı kayınvalidem. bazen dayanamayıp "aslında birçok bebek böyle yapar, içgüdüsel" derdim.
benzetme konusunda herkesten teyit alırdı "aynı babası değil mi? "diye ben de lafa girer "evet hamilelik süresince eşime baktım ona benzesin diye çok şükür gözler filan aynı babası" derdim (beyim yağuşukludur :KK8:)
zamanla azaldı, tam bitti diyemem ama artık sıklığı azaldığı için sinirime dokunmuyor. Hatta bugün gittik kızımı görür görmez "saçını toplamışsın yüzü ortaya çıkmış aynı sen" dedi:rolleyes:

çok ayrıntıya girdim ama şimdi konuya şöyle bakın, ilk zamanlar böyle hepimizde bir buldumcuk havası oluyor işte ne bileyim "yavrumun yavrusu mürüvvet gördüm ne güzel" sevincini belki de bu şekilde dışa vuruyorlar.
zamanla geçer takılmayın :KK73:

Ne kadar gereksiz bir sorun. Benim de torunum olsa ben de her şeyini kızıma benzetirdim. Ne bileyim ben damadın bebekliğini. Kadının derdi sizi ötelemek değil. Sadece eşinizin bebeklik günlerine geri dönüyor, onları anımsıyor. Allah aşkına bunda ne kötülük var?

Niye bu kadar takıldınız ki, bebek sevdiğiniz adama benziyor bundan güzel ne var? Benzemiyorsa da öyle desinler her aile büyüğü kendi tarafına benzetir yeni doğanları.
Benim kv de ''Şu burun şu dik dik bakışlar aynı benim oğluma benziyor'' deyip durdu. İnşallah huyu da kocam gibi olur dedim. Kocam da dik dik falan bakmıyor yani.
Aynı babası dedikleri adam sizin sevdiğiniz adam, bundan memnun olun yani.

Yalniz aslinda kayinvalideniz hakli olabilir :) neden derseniz... Eskiden DNA testi vs olmadigi icin cocuklarin kimden oldugunu anlamanin bir yolu yoktu. Antropolojik bakis acisi der ki anneler zaten 9 ay karninda tasidigi yavrusuna olesiye baglidir. ancak babalar surecin biraz disinda oldugundan cocuklari dogduklari zaman onlari hemen benimseyip, kendilerinin oldugunu anlayip bag kurabilmeleri icin cocuklar burus burusluklari gittiginde babalarina daha cok benzer fiziki olarak.(ayni irktan olan ebeveynlerde daha cok bellidir bu)
Ha ama diyorsaniz ki kv inadina yapiyor yani bana daha cok benziyor onu bilemem :)

Bebegim daha dogmadi ama 4D ultrasonla asagi yukari esime benzedigini biliyoruz. Ben ciddi ciddi esime benzettim. Dahasi ailem ve arkadaslarim da gorur gormez "ayni babasi" diyor ve bunu her duydugumda mutlu oluyorum. Asik oldugum adamin bir kopyasi, daha ne isterim.

Siz esinizi sevdiginize emin misiniz?

Oğlum doğduğunda yeşil gözlüydü (süt gözü)ağzı burnu aynı ben.4.ayda gözleri kahverengi ye döndü
Saçları aynı babası diyorlardı benim saç tonumla aynı su an açık kumral ve kıvırcık(babamın saçları gibi)/
Eşimin saçlari düz kumraldir.ısrarla kesildikce saçı degisecek babası gibi olacak diyolar gülüyorum.alakası yok yani babasıyla kendi benzetiyo sadece kardeşleri geliyor bana,babama benzetiyolar.

İnşallah benim bebişim bana benzer amin :anne::dondurma: azcık babaya benzerse bende aynı cümleleri duyucam eminim bende sinir olcam. Ben 9 ay karnımda taşıcam bana benzeyecek!!!!:63:

Neyse ki babasina benzetiyor, benim cocugum ne yapsa hep halasi oluyordu nedense...

Uyumaz ayni halasi, cok uyur ayni halasi, kitap okur aynı halasi, ingilizceyi hizli öğrendi ayni halasi...

Bende hic bisey yok cunku..

Takilmayin bence. Onlara kafayi takip bebeginizin buyumesini kaçırmayın :)

Zira ben takildim sinir sahibi olmaktan baska bir ise yaramadi.

Benim tam tersi, esimin ailesi ayni sen diyip dururdu, her seyini bana benzetirdi, ben de ayni babasi derdim, inanmazlardi, ben de acaba benimseyemedi de ondan mj ayni gelin diye kafasinda kuruyir diye dusunurdum, cunku bir sure cocuk yapmayin diyordu, daha dogrusu hamiel oldgumu soyledigimde tuh falan demisti. bir sure sonra kayinvalidem evet ya cidden ayni babasiymis demisti :)

Ahahaha aynı biz
Kızım esner aynı babası gibi esniyor
Yoğurt yer babası da yoğurt severdi
Hatta babası kızımdan daha güzelmiş o kadar fotoğrafı yok ve fotoğrafların Çekim kalitesi kötü o yüzden bilemiyormuşum:işsiz:
Hatta eşimin anneannesi geldi aynı babaannesine benziyor dedi
Ve ekledi
Babaannesi doğduğunda senin kızından daha güzeldi :işsiz:
Ben kimseye kızım güzel falan demedim ki hey Allahım

Kvalide kendi babasına benzetmemiş ya?
Bebeğin babası tabi benzeyecek
Benim de oğlum aynı baba, kızım da aynı annemin güzelliği (ben yine hiç devrede yokum)
Çok takılmışsınız gibi geldi bana

Kizlar merhaba yeni dogum yaptm herkes bebegimi esime benzetiyor.ama artik kayinvalidemin her soledigine kizmaya basladim.ninni yaparak uyuyor diorm ayy ayni babasi .sole yapio diorum ayy ayni babasi her gittigmiz ortamda hep bunu soluyo.Bise olsa babasida boleydi ayni babasi. art niyet asla aramiyorum kendisinide cok sewiyorum.ama icten ice uyuz oluyorum bu duruma sizde de bole oldumu?yoksa benmi yasiyorum tek bu duyguyu .Yani birazda anneye benzetinn ben dogurdum onu ya valla cocugumu kiskaniorum kizlar

bilimsel olarak araştırmalara konu olmuş dünyanın gayriihtiyari söylenen en çok yalanı bebeğin babasına benzediği yalanıymış..
takmayın kafanıza hepsi böyle ..

konu sahıbı sen ne dıyosun
benım kaynanamın naptıgını soylıyım
sulalenın ! ılk kız torunu kızım okadar sevındıler cok sukur bı kız oldu sonunda dıye
ama dogumumun 2.gunu kaynanam basladı kızımı paşam dıye sevmeeye :oha:
ayyy paşam kuzum paşam :skandal: anne o kız dedıgımde aaa evet 2. erkek olcak ozaman dedı :KK17:
agzımızdakı cevızı bı kıralımda once 2 gun oldu ne dıyosun anne yaa dedım :deli:
kızımın emzıgını verıyor ama kendı gogsune dayayarak sankı emzırıyomus gıbı sonrada dıyorkı hıcbırısınde sutum olmadı ben emzıremedım
hasta ruhlu ya :bicak:
zaten kovaladım evden baktım benı hasta edecek :KK70:
sen halıne sukret :işsiz:

Kizlar merhaba yeni dogum yaptm herkes bebegimi esime benzetiyor.ama artik kayinvalidemin her soledigine kizmaya basladim.ninni yaparak uyuyor diorm ayy ayni babasi .sole yapio diorum ayy ayni babasi her gittigmiz ortamda hep bunu soluyo.Bise olsa babasida boleydi ayni babasi. art niyet asla aramiyorum kendisinide cok sewiyorum.ama icten ice uyuz oluyorum bu duruma sizde de bole oldumu?yoksa benmi yasiyorum tek bu duyguyu .Yani birazda anneye benzetinn ben dogurdum onu ya valla cocugumu kiskaniorum kizlar
Lohusalıktan o. Benimki de öyleydi. Bir de beni kokumdan tanıyor havalarına girmişti(Allah aşkına ya) insan alınıyor öyle bir psikolojideyken

Back
X