Ayni dili konusmuyoruz:(

maybe_

evli, mutlu, cocuklu :)
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2013
407
252
103
Esimle ayni dili konusmuyormuyuz?
Neden bazen birbirimizi anlamakta gucluk cekiyoruz?
O kadar kucuk meselelerden dolayi tartisiyoruzki sasirip kaliyorum nasil basardik bu sebep yuzunden tartismayi diyorum. Nedense bana beni gucsuz hissettiriyor.. Ben gucsuz hissediyorum kendimi cok uzuluyorum .. Hatta bazen ezik hissediyorum.. Ona guzelce derdimi anlatmaya calisiyorum, beni dinliyor, sonunda bi bakiyorum, konuyu cook baska yerlere cekmis ve iliskimiz aleyhinde olabilecek kararlar almis.
Ya ben onu anlamiyorum, ya o beni.. Sorun nerde bulamiyorumm..
Cok seviyoruz, cok asigiz ama gercekten kendimi cogu zaman yorgun ve gucsuz hissediyorum. Evliligi yurut ek zor..
Bunu soylemekte zorlaniyorum ama o da bana guclu biri gibi gelmiyor.. Yani ben sunu diyemiyorum; basim skissa, dara dussem, buyuk bir derdim olsa, ona sirtimi yaslayamicam gibi geliyor. Arkamda duran guclu bir erkek goremiyorum ben.
Allah korusun bir hastaliga yakalansam 2 gun sabreder bakar ama 3. gun dayanamaz gider..
Su an bunlari aglayarak yaziyorum. Derdimi tam olarak anlatamiyorum, sadece rahatlamak amaciyla yaziyorum.
Anladim ki sevgi, ask hersey demek degilmis.. Evlilik icin yeterli degil.. Anladimki evliligin saglam olabilmesi icin bir degil bircok sey lazim.. Sevgi, saygi, guven, anlayis, hosgoru, merhamet.. Bu kelimeler sadece kelime degil, biri olmazsa evlilik zorlasiyor iste
Bilmiyorum sonumuz ne olur? Bazen ayrilik gelir aklima, ama bana o kadar cok sevgi veriyorki o sevgisiz yasayamam diyorum, ve biliyorum ben de cok seviyorum.. Ne kadar celiskili geliyor kulaga, seviyoruz ama o zaman sorun ne?
Kendimi degistirmeye calisirim, o kendini degistirmeye calisir ama yok olanlar yine oluyor..engel olunmuyor.
Farkli biri, anlayislari, konusmasi, dusunmesi, zevkleri benimkinden cok farkli.. Onula oturup saatlerce sohbet edemem.. Cunku sonunda konuyu oyle bir yere cekerki konudan cook uzaga gidersin ve yolun sonuna gelirsin.. Bekarken annemle, abimle sabahlara kadar sohbet ettigim olurdu, hic skilmadan, usanmadan konusurduk.. Ama esimle hic sabaha kadar tatli tatli sohbet ettigim olmadi.. Oyle bisey derki derinlere dalarsin hm evet dogru dersin ve sohbet biter..
Biseyleri eksik hissediyorum.. Hayatimdan cikarsa tamam olacakmiyim tabiykide hayir..daha kotu olacam, daha eksik kalacam.. Ama boyle de cok harikayim diyemem.
Com farkli biri, anlatamiyorum bile nasil farkli biri oldugunu.. Mesela kimisi esi icin cok asabi der kimisi cok suskun der kimisi cok maco der ben bunlarin hicbirini diyemem. Cunku benim esim birgun farklidir, ertesi gun farkli olabilir. Bir bakarsin bugun bir karar alir, baska bir gun tam tersi bir karar almis.. Anlayamiyorum..esim hakkinda o boyledir bunu sever bunu sevmez bile demekte zorlaniyorum bazen.. Ve neden bilmiyorum bana beni hep ezik hissetiriyor.. Bunu o bilmiyor, bilerek yapmiyor.. Bu sadece benim sorunum ve ustesinden bir turlu gelemiyorum bu sorunun.

Evlenmeden önce durum nasıldı?

O zaman bir süre iki tarafta sussun. Resetlemek gibi düşün yani. Bir süre ayrı kalabilirsiniz iletişim kurmamak şartıyla. İkinizde kafaları iyice dinleyip topladıktan sonra tekrar konuşmayı deneyin

Evlenmeden once hersey toz pembeydi
cok sevilen biridir.. Herkez sever cunku cok iyi biri.. Cok efendi, durust, guler yuzlu olmasi falan..sevdirir kendini.. Ama gel gor ki benim icimde yasadigim kucuk kucuk ama birikip kocaman olmus derdim var

O zaman bir süre iki tarafta sussun. Resetlemek gibi düşün yani. Bir süre ayrı kalabilirsiniz iletişim kurmamak şartıyla. İkinizde kafaları iyice dinleyip topladıktan sonra tekrar konuşmayı deneyin
Konusmayi hep deniyoruz, hep sakin kafayla iyi animizda konusuyoruz ama yok.. Ben bugun anladim ki konusmakla hicbir yere varamiyoruz.. E konusmazsak da icimize atacagiz o hic saglikli gelmiyor kulaga.. Bilemiyorum

Aile terapistine gitmek inanın iyi gelecek. Sorunlarinizla yüzleşir nerde yanlış yaptığınızı anlarsınız.

Kardeşim bilmeden bu kişiyle evlenmek ile büyük bir çıkmaza girmişsin, seni çok iyi anlıyorum. Benim için de hayal ettiğim evlilik bu yaşadığım değil. Maddi konularla hiç ilgisi yok. İletişim problemleri sürekli ilişkiye hasar veriyor. Kavga gürültü şiddet olması gerekmiyor illa ki. Artılar eksileri en iyi sen bilirsin. Biz yapamadık ama psikolog ile görüşün. İnsanlar kendiliğinden değişmiyor maalesef.

Bazen sorunun sadece kendimde oldugunu dusunuyorum aslinda. Ozguvenim eksik sanirim.. Cunku eger oyle olmasaydi bu kadar seviliyor olmama ragmen, kendimi ezik, yetersiz hissetmezdim..
En cok canimi acitan bu oluyor.. Kendimi yetersiz hissetmek..

Sizin sıkıntınız eşli terapiyle çözülür bence
Tek sıkıntınız iletişim sıkıntısı çünkü

birsey soracagim esinizle sohbet ederken birden bir sekilde sizi elestirmeye sende boyle yapiyorsun gibi konuyu hoopp oraya getirir mi

E canım yani böyle çok köklü bir sorun gibi gelmedi bana,sen çok talepkarsin galiba mutluyum da daha mutlu olmak istiyorsun. Da herşey hiçbir zaman kusursuz olamaz.

birsey soracagim esinizle sohbet ederken birden bir sekilde sizi elestirmeye sende boyle yapiyorsun gibi konuyu hoopp oraya getirir mi
Yani her zaman degil, ama acik sozludur, pat diye soyler yani soyleyecegini..ve duygudan hic anlamaz..duygulanmak aglamak ona sacma gelir..merhametli de degil. basit bir grip olsam cani skilir, niye hastalandin der, iyi beslenmiyorsun der. Grip olmamda bile ben hataliymisim gibi davranir

Evlenmeden once hersey toz pembeydi
cok sevilen biridir.. Herkez sever cunku cok iyi biri.. Cok efendi, durust, guler yuzlu olmasi falan..sevdirir kendini.. Ama gel gor ki benim icimde yasadigim kucuk kucuk ama birikip kocaman olmus derdim var
Kaç çocuk var

Bilemedim ne desem. Aile terapistine gidin tabiki de. Sevilen bi adamla evliymişsinz eşinizi baya övmüşsünz. Başka insanlarla sorunu yok sanırım. Bi ego çatışması olabilir mi aranızdaki

Sanki hep bekliyorsunuz hep karşı taraf anlasın yapsın ama öyle olmaz anlatmak lazım. Karı koca olarak asilmayacak şeyler değil bunlar.

Bilemedim ne desem. Aile terapistine gidin tabiki de. Sevilen bi adamla evliymişsinz eşinizi baya övmüşsünz. Başka insanlarla sorunu yok sanırım. Bi ego çatışması olabilir mi aranızdaki
Ego catismasi degilde, baslikta da dedigim gibi ayni dili konusmuyoruz gibi geliyor bana.. Ben bisey diyorum o baska bisey diyor.. Derdimi anlatmaya calisiyorum anlamiyor. O derdini anlatmaya calisiyor ben anlamiyorum..
Aslinda ikimizde birbirimizi sevdigimiz icin cogu zaman kendimizden odun veririz, birbirimizi mutlu etmek adina kendimizden vazgectigimiz anlar olur.
Demek istedigim sey farkli dusunen biri..1 toplumda 1 sey hakkinda herkes ayni dusunur benim esim cok baska bisey soyler.. Herkes gibi degil.. Anlatmakta zorlaniyorum..degisik biri :)
Ama yine soylicem benim en cok canimi acitan sey zaman zaman kendimi yetersiz ezik hissetmem.. Bana oyle hissettiriyor farkinda olmadan.

Birbirinizi anlattigin kadar sevip, aşık olma sebebiniz nedir? Şunu birlikte çok iyi yapiyoruz ve anlasiyoruz diyebileceginiz bisey var mi merak ettim. Cunku surekli anlasamiyoruz, konusamiyoruz, tartisiyoruz ama cok seviliyorum diyorsun. Nerden hissediyorsun bu sevgiyi?

Bu yazdiklarinizdan ,aranızda saygı olmadigini dusunuyorum.
Esime gore saygi onun her dedigine istedigini tamam olur sen bilirsin kocacim demek.. Ben cogu zaman esime hayir demem onu mutlu etmek adina kabul ederim cogu seyi. Ama tabi haliyle heeerseyede evet diyemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…