Aynı şeyi yaşayan var mı?

Ben eski esle 4 yil flort ettim. Flort donemiyle evliligi karistirmamak lazim. Flort doneminde de ben bunlari yasamadim. Zaten yasasaydim evlenmezdim. Flortte anlasilmiyor ki... ayni evin icine girip te bir yil falan yasamadan... cicim aylarindan sonra yavas yavas gercekler ortaya cikiyor. Hele ki kultur farki varsa cok fena. Cunku ailesiyle de sorun yasayabilirsin.
Mesela benim söylediğim şeyler ile ilgili sorunlar yaşadınız mı sizi kısıtlama gibi kıyafetinizle ilgili, gezdiğimiz yerlerle ilgili VS kısıtlamaları oldu mu ve bunlar dışında yer şey yolunda olsaydı sizi çok sevseydi üzerinize titreseydş sırf bu tarz durumlar için çok mutsuz olup bırakır mıydınız

Mesela benim söylediğim şeyler ile ilgili sorunlar yaşadınız mı sizi kısıtlama gibi kıyafetinizle ilgili, gezdiğimiz yerlerle ilgili VS kısıtlamaları oldu mu ve bunlar dışında yer şey yolunda olsaydı sizi çok sevseydi üzerinize titreseydş sırf bu tarz durumlar için çok mutsuz olup bırakır mıydınız
Hayir hic kisitlamadi. Ben birakmadim zaten o terk etti.

Çünkü yanında çok mutluyum, ailem de bana çok düşkün ama ilk kez ailem kadar bana önem veren birine rastladım. Başım ağrısa sabaha kadar da olsa uzaklık bile olsa ağrım geçmeden yatmaz, yanımda olsa 2 saatlik yol bile olsa çıkıp o ilacı alıp gelir, benim yanımdan gidince gözyaşlarına hakim olamaz çocuk gibi ağlar her seferinde, yolda yürürken ayağım takılmasın diye bazen fark ediyorum benden önce ayağımın dibindeki taşı itiyor, ezmeye falan da çalışmıyor sürekli ders çalış atanmak istiyorsun ben yanındayım diyor arayıp ders anlatıyor bana saatlerce yeterki güçlü dur diyor, yani bilmiyorum buna benzer çok şey var söküpte atamıyorum o yüzden. Ne ailem ne başka kimse anlamıyor beni o yüzden

Hayir hic kisitlamadi. Ben birakmadim zaten o terk etti.
O zaman bizim durumlar çok farklı. Benim tek çekindiğim şey kısıtlama olayı, çünkü gelenekçi bir ailede büyüdü ve kuralları var eşim bikini giyip havuza denize giremez, çok erkekli ortamda bulunamaz, kıyafetine dikkat eder vb şeyler. Siz de üzmeyin kendinizi bunu yapan adamdan hayır gelmezdi zaten tez vakitte kurtulmuşsunuz. Allah ıslah etsin böylelerini

Ya elbette bunu ben de çok duydum 10 yıl da birlikte olsan aynı ev de farklı çıkabilir. Onu da ne edek şans mı diyelim kader kısmet mi diyelim bilmiyorum ama onun için bir şry yapamam. Her şey harika giderken bile evlenip çok kötü sonuçlar alan var ne yazık ki üzücü ana bunun için ben bir şey yapamam. Şuan benim sorunum sadece söylediklerim olduğu için ancak onlar üzerinden yorumlar alabilirim. :(
Sen bilirsin. Hayat senin hayatin. Ben kimseyi dinlememistim.12 yil surdu evlilik. Annem hakliymis. Ha desen ki yeniden dunyaya gelsen yine ayni hatalari yapar miydin? Bilmiyorum..tek bildigim aci tecrubeler kazandim.
Sanirim kendini hakli cikarmak icin konu actin ve buradakileri dinlemeyeceksin. Sen bilirsin. Hayat senin. Karar senin. Dilerim mutlu olursun.

O zaman bizim durumlar çok farklı. Benim tek çekindiğim şey kısıtlama olayı, çünkü gelenekçi bir ailede büyüdü ve kuralları var eşim bikini giyip havuza denize giremez, çok erkekli ortamda bulunamaz, kıyafetine dikkat eder vb şeyler. Siz de üzmeyin kendinizi bunu yapan adamdan hayır gelmezdi zaten tez vakitte kurtulmuşsunuz. Allah ıslah etsin böylelerini
Bunlar simdi sana basit seyler gorunuyor ve ister istemez baskalarinin yasadiklariyla kiyaslama yapiyorsun. Ancak olayi giyim kusam olarak dusunme. Adam seni oldugun gibi kabul etmiyor. Kaliplara sokuyor. Simdi kiyafetten badlar ilk. Tamam dersin. Ancak bunlar ilerde sorun olur. Herseye "ben bilmem esim bilir" dersin. Sindirilme boyle basliyor.
Neyse bosver herkes yasayip goruyor.

Sen bilirsin. Hayat senin hayatin. Ben kimseyi dinlememistim.12 yil surdu evlilik. Annem hakliymis. Ha desen ki yeniden dunyaya gelsen yine ayni hatalari yapar miydin? Bilmiyorum..tek bildigim aci tecrubeler kazandim.
Sanirim kendini hakli cikarmak icin konu actin ve buradakileri dinlemeyeceksin. Sen bilirsin. Hayat senin. Karar senin. Dilerim mutlu olursun.
Hayır yanlış anlamayın, ben çok güzel tavsiyeler aldım örnekler gördüm ve 3 gündür erkek arkadaşımla konuşmuyorum. Sizin yorumlarınızı almasaydın belki hemen konuşurdum bile. Ama tek söylemek istediğim benim problemlerim sizinkinden daha farklı

Çünkü yanında çok mutluyum, ailem de bana çok düşkün ama ilk kez ailem kadar bana önem veren birine rastladım. Başım ağrısa sabaha kadar da olsa uzaklık bile olsa ağrım geçmeden yatmaz, yanımda olsa 2 saatlik yol bile olsa çıkıp o ilacı alıp gelir, benim yanımdan gidince gözyaşlarına hakim olamaz çocuk gibi ağlar her seferinde, yolda yürürken ayağım takılmasın diye bazen fark ediyorum benden önce ayağımın dibindeki taşı itiyor, ezmeye falan da çalışmıyor sürekli ders çalış atanmak istiyorsun ben yanındayım diyor arayıp ders anlatıyor bana saatlerce yeterki güçlü dur diyor, yani bilmiyorum buna benzer çok şey var söküpte atamıyorum o yüzden. Ne ailem ne başka kimse anlamıyor beni o yüzden
Ya canim soylede bisey var.. zaten evli olunca ortak hareket ediyosun.. oyle baska sehir olayi beraber, gidip gelme beraber... bunca yazdigini okuyunca merhamette cok onemli soylediklerin.. anlayis gisteriyosa yavas yavas oda alisir.. garisiyo ama sonucta sana boyle yapmicaksin diye sinirlar cizmiyo sanirim.

Arkadaşlar dün de bir konu açmıştım. O kadar ikilemdeyim ki kendimi buraya atıyorum hiç tanımadığım insanlardan tavsiye alıp bir nebze içimi döküyorum. Teşekkür ederim sizlere. Arkadaşlar ilişkilerinizde, evliliklerinizde, iki tarafın ailesi arasında maddi, kültürel, örf adet kavramları arasında çok büyük farklılıklar olanlar var mı. Olumlu ya da olumsuz neler oldu. Kendi hayatlarınızda neler oldu. Pişman mısınız? Nasıl çözülebilir. Özellikle maddiyat benim dert ettiğim bir şey değil iki kişide çabalama hırsı varsa halledilir çünkü. Ailesinin nerede yaşadığı maddiyat beni hiç ilgilendirmez. Ama ailem hem maddi hem kültürel açıdan kendilerine denk olmadığını düşünüp bana o şekilde söylemleri oluyor. Aynı şekilde karşı tarafta bunu hissetmiş ailemin çok yüksek beklentileri olduğunu ve onları görünce hayal kırıklığına uğradıklarını düşünüp üzülmüiler. Bu tarz şeylerin içinde yer almaktan dolayı çok üzgünüm. Ailem iyiliğimi düşündüklerini söyleyip duruyorlar. Ters bir şry dememişler karşı tarafa ama hissettirmişler. Kafam çok karışıkkkk yardım edin
farklılıklar önemli değil.önemli olan uyum sağlayabilmek.çok farklı kültürlerden evlenmiş olan bir arkadaşım oldu.evliliği yürüuyor ve mutlu.
ama genel anlamda bence konu evlilikse benzer aile yapıları vebenzer sosyo ekonomik durum bir avantaj, ve biz eşimle benzer ailelerden benzer sosyo ekonomik durumda idik.aynı evde iken garipsediğim bir sürü davranışı oldu eşimin, keza benim de bazı davranışlarım ona garip geldi.bazen aynı kültürde olmak da yetmiyor.
önemli olan uzun süre evleneceğin insnaı tanımak...

Back
X