Doğuma Hazırlık Ayperi ismi sizce Nasıl?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bence de güzel değil canm daha güzel isimler var mesele kiz olursa ben eylül , ada, hira , sare gibi isimler düşünüyorum ayliz ve asel de çok moda son zamanlarsa

Hira ve Sare Arapça kökenli bir isim. Ben daha çok Türkçe kökenli Bi isim arıyorum. :/ ama Ada ismini sevdim :) teşekkür ederim

Kızlar hepinize tek tek cevap veremedim sanırım.
Farklı bir isim arayışından ziyade, kızıma Türkçe isim koymak istiyorum. Evet Arapça'da çok güzel isimler var ve biz Elhamdulillah müslümanız ama İslamiyette Arapça kökenli bir isim koyma zorunluluğumuz olduğunu düşünmüyorum. Bende Türk olduğumuzdan dolayı, ve Türkiye'de yaşamamızdan dolayı sadece Türkçe isim koymak istiyorum.

Tavsiye ettiğiniz isimler arasında Almila, Aybike dışında olanlar hep Arapça ve Farsça kökenli.

Ayperi isminden de vazgeçtim. :)) teşekkür ediyorum ilginize.

Farklı bir isim arayışından ziyade, kızıma Türkçe isim koymak istiyorum. Evet Arapça'da çok güzel isimler var ve biz Elhamdulillah müslümanız ama İslamiyette Arapça kökenli bir isim koyma zorunluluğumuz olduğunu düşünmüyorum. Bende Türk olduğumuzdan dolayı, ve Türkiye'de yaşamamızdan dolayı sadece Türkçe isim koymak istiyorum.

Tavsiye ettiğiniz isimler arasında Almila, Aybike dışında olanlar hep Arapça ve Farsça kökenli.

Banu Türkçe bir isimm:)))

Ben çocukluğumdan beri Defne adını çok seviyorum. Ama ilk isim de güzeldi yine de :)

Buldum buldum,bir isim bulduuum:AYRİS :KK200:
Anlamı: ay ışığının kumsaldaki yansıması.
Türkçe bir isim.:KK45:gerçi kokeni belli değil diyen siteler de var ama bu ismi koyan kişi Türkçe dedi.Türkçe oldugunu yazan siteler çoğunlukta:KK45:

kızlar ahsen hira nasıl sizce esim ahsen var ya sen diye dalga geçerler diyor sizce nasıl uyumlu mu

Ahsen dalga geçilecek bir isim değil bence. Gayet güzel, naif bi isim.

Ben asıl Hira ismini hiç beğenmiyorum! Kızınızın yaşındaki her 10 kızdan 5i Hira, Hiranur olacak. Bunu da düşünün bence.

Ayperi güzel bir isim aslında... vazgeçmenize üzüldüm.
Moda olmayan isimlere genelde olumsuz yorum yapılır forumda. Aynı şekilde Buğlem, Belinay, Elisa gibi saçma isimler önerilir (evet saçma! Hala bu isimlerin gerçekten dini olduğunu, gerçekten Cennetle ilgili bi anlam taşıdıgını düşünenler var... yazık)

Türkçe kökenli isimlerden Esin, Inci, Ilke, Ayla, Ayda, Ayça, Bilge, Işıl, Işık, Selen...
Çok güzel isimlerimiz var :)

Ada Arapça kökenlidir bu arada.

modernliğinde bi güzelliği var ama anlamsızlaştırmak modernlik olmuyor hira mağra demek mina mira lina bu isimler kusura bakmayın ama bi ağırlığı yok örneğin Peygamber efendimiz anlamlı isimler buyurmuş türkçemizdede mevcut kökenide çok önemli değil isimlerin anlamları dha önemli

Kızlar kızımın ismini Rabbim nasip ederse "Asya Lina" koymaya karar verdik. Asya Türkçe, Lina Arapça. Annem Lina isteyince kıramadık. :)

Türkçe kökenli bir isim istediğini bildiğim için bunu belirtme gereği duydum canım... Asya bildiğim kadarıyla Türkçe kökenli değil, Yunanca kökenli.
Yunan mitolojisinde de Asia adında tanrıça var zaten. Kıtanın isminin buradan geldiği düşünülüyor.

Türkçe kökenli bir isim istediğini bildiğim için bunu belirtme gereği duydum canım... Asya bildiğim kadarıyla Türkçe kökenli değil, Yunanca kökenli.
Yunan mitolojisinde de Asia adında tanrıça var zaten. Kıtanın isminin buradan geldiği düşünülüyor.

Asya ismi Göktürk Zamanında kullanılan bir isimmiş ama, ve hala kırgızlarda Tatarlarda kullanılıyormuş. :/

Asya ismi Göktürk Zamanında kullanılan bir isimmiş ama, ve hala kırgızlarda Tatarlarda kullanılıyormuş. :/

Orasını bilmiyorum canım. Muhakkak benden daha iyi araştırmişsındır. :) Aklımda kalan bir bilgiyi paylaşayım dedim. Yanlış hatırladıysam da ekstradan araştırmaya teşvik etmiş oldum... fena mı : ))
NisanyanSözlük var nette, orada çoğu kelimenin asıl kökeni yazıyor, Asya kelimesi de olmalı.

Back
X