• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayranı yok içmeye....

blue_suede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
1.634
1.313
63
Yanlış mı düşünüyorum?

Kp parayı oraya buraya içkiye sigaraya verir. Evlenene kadar eve eşim baktı o sebeple nikah masraflarını bile ben karşıladım. Görümce gelmiş 22 yaşında çalışmıyor okula yazıldı bu sene "yine" 4 adet abla herbiri hem çalışmış hem okumış hatta eşim okuyamamış eve bakmaktan. Ama o görümcenin umurunda değil. Enson kızıp eşime " kendi kızları üzülmüyor annelerine ben mi üzülücem" dedim. Evet fazla oldu bu ama yine de eşim hakverdi bana. Gitti sen benim ablalarımdan daha mı kıymetlisin dedi görümceme herbiri dişiyle tırnağıyla birbiri ardına yardımcı olmuşlar bıral maddi yardımı evde bi sofraya bile yardım etmiyorsun prenses mi sanıyorsun kemdini" dedi. Herşeyi geçtim bari yaz tatilinde yan gelip yatıcana okul masrafını çıkarsaydın dedi. hakkatende öyle. Dedim ki beni ilgilendirmez annesi babası talep etmiyorsa baname dedim
Ama sonra düşündüm. Ben kvye kıyamayıp yardımcı olduğum zaman aslında görümceme yardım etmiş oluyorum çünkü onun yapması gerekeni annesi ona yaptırmıyor kıyamıyor diye ben neden yorulayım ya da maddi sıkıntı çekeyimki. Üniv okudum bitirdim hemde 12 yaşımdan bu yana çalışarak benim canım yokmuydu? Haksız mıyım abartıyprmuyım bilmiyorum ama çok gözüme batmaya başladı. Bide macbook pro "lazımmış"eşimden istemiş olmaz dedim. Bide üstüne yuh çektim.

Hee üstelik evleri var ama kirada oturuyorlar 1200lira kira ödüyorşar ondam geçinemiyorlar. Kendi evlerinde ki kiracıdan 200 lira alıyorlar akraba olduğu için. Neymiş oturdukları yer daha nezihmiş. Ayranı yok içmeye tahteravanla gider.... Demezler mi bu duruma.

Benim üniv mezunu olmamda battmıştı onlara bende ne yaptım:) eşimi liseye kayıt ettirdim:) bitirsin össyede sokucam:)

Uzun oldu ama 1 haftadır sinir olmuştum. İçimi döktüm okuyandan da yzun bulandan da Allah razı olsun.

Duygu sömürüleri var. Sürekli bi beklemti içinde oldukları için huzursuz oluyorum. Eşimin üzüntüsüne sebep oluyor bu durum. Bişekilde etkileniyoruz. Hayır demek zor oluyor bazen. Gidiyoruz mesela oraya "ne zamandır şunu bunu vs.yiyemedik" deniliyor. E mecbur kalkıp alıp getiriyorsun. Bide pişirip önlerine koyuyorsun. E hadi hep beraber yiyelim deseniz ben tuzu getirene kadar herşey bitmiş oluyor mesela. Cevapta şu oluyor "aKıllı olucan yoksa bı evde aç kalırsın" bende çok aç değilim zaten diyorum eşim biz bir tabaktan yeriz deyip yanına alıyor beni bazen. çok bozulduğu için sık götürmemeye başladı. Ayda bir falan. evin bi gideri için eşimi aramışlar çok üzüldü bende çok karşı duramadım. 150 lirayada var 500 lirayada dedilerki kaliteli olsun bozulmasın iyi tamam da nasıl olacak. Eşimn kredi kartını ben ödüyorum çünkü ihtiyaçlarımı ordan karşılayacağım eşimde başka borçları ödüyor. belli bir limit olunca ihtiyacım olan bir iki ev eşyası var onları alıcam neden 500 lira eksilsinli ordan zaten kiradayız zaten borcumuz var.

Kesinlikle sonuna kadar haklisin sen calis didin uç kurusun hesabini yaparak yasa,hanimefendiler kullanicagi laptopun markasina kadar istesin,yok öyle bir dünya,totolarinin üzerine yatip yolunacak tavuk görüyorlar eşini,eşine tepkini göster hatta onlara da saka yoluyla ignelemelerde bulun...kimseye de acima sonra acinacak duruma sen dusersin kendimden biliyorum iyilikten hep maraz doğuyor...

Kocaman bir ah cekiyorum..benim esiminde iyi bir meslegi var.cok iyi yerlerde calismis zamaninda;iyi kazanmış.ama herşeyi hepsini ailesi yemiş.çok yalanlarla evlendim.eşimin yanında anne ve ablasına hep bakmış.ben ve ailem başka ilde yaşadıklarını;eşimi evlendirmek için geldiklerini biliyorduk.megerse altı baglar gazeliymiş..evlendim esim iki ev bakmış.ben yine yalanlarla uyutuldum.çoçugumun doğumuyla çok şey öğrendim.Allah koymasın.Allah çıkarsın.kocam sıfır geldi bana.ve iş yok.kazanamıyor.Benim çabamla üç yıldır geçiniyoruz.evimde kayınvalide olacak kadının çöpü olmadıgı gibi;yaşına başına bakmadan (abdestli namazlı)sürekli laf sokar ;kıskanır bizi;agzının içinde konuşur.hareketlerini görseniz.bende çok iyi yetişmiş;çok şükür yokluk görmemiş ;kibar hoş biriyimdir.Çevremde beğenilip;sevilirim.eşilin hatrına yuttum çok şeyi.mahcup olup;utanacaklarına fütursuzca davranırlar.evdeki ablanın bize kazıkları;entrikalarını anlatamam.dizilere konu olacak türden.kalbim hep beddua ediyor.bir adamı okutup;hepimiz çoçuklarınızla yemişsiniz.bu adamda evlenir evini barkını alsın dememişsiniz.Allah bildiği gibi yapsın.geçte evlendi yaş olarak.beterin beteri. Var arkadaşlar.eşimle çok çok çoookkkk kavgalar ettim.bana sevgisi ve iyiliği mahçubiyeti karşısında;evliliğimi devam ettirip;ona dag olmaya karar verdim.Lakin çok yıprandım.Çoçugumun gelecegini düşünmekten;ikinci çoçuk Rabbim nasip ederse;çok istiyorum.maddiyat yok.dusunemiyorum.bizimde erkek kardeslerimiz var.asla onlari kullanmak;dusunmedik.Hep kalkinlar isteriz.Bunlarsa tam tersi..Allah koymaz yanlarina insallah bizden uzakta.

yapa_yalniz yapa_yalniz aynen öyle ben mecbur değilim ki. Yani emeklisi olan ayrıca iki tane asgeri ücret alan bir baba oğlundan harçlık ister mi? Fakirlerse fakir gibi yaşasınlar.

Tuana01 Tuana01 benim ailemde sizinki gibi hep daha fazlasını vermeye kalkarlar erkek kardeşimden para beklemezler babam gurur yapar almaz. Oyüzden aşırı aşırı garip geliyor.onlar hiçbişey görmemişler bide burunlar havada bi haller. İlk zamanlar eşim çok bağlıydı sözlerini dinlerdi şimdi çok şükür öyle değil.
Söyledim bana akıl vereblecekleri tek bir konu göster dedim sustu kaldı.

Bana ne kadar tokgözlüsün diyr şaşırıyorlardı. Bende görmüşüö gezmişim yemişim içmişim bişeyde gözüm kalmadı ki çok şükür niye aç gözlü olayım dedim sonra da ama aileyle de ilgili biraz ben böyle gördüm annemden babamdan dedim.

Benim üzüntüm eşime. Gerçekten bir dediğimi iki etmiyor.geçen annemlere gittim geldim evi komple baştan aşağı silmiş süpürmüş çamaşırları asmış bide bana sevdiğim tatlıdan almış. Ben bu adamı üzmek istemiyorum ama biyandan ailesine de tavır koymak istiyorum. Ailesine düşkün ama bu durum yüzünden utanıyor. Benim iznim dışında bişey yapmıyor. Bide lafımı yaptılar "senin karın soğuk" diye eşim yüzüme baktı ses etmedim. Hiç cevap vermedim. Eşime de söyledim benim için senin me düşümdüğün mühim onların bu tarz sözlerini ciddiye almam ben dedim.

Daha detaylı çooook şey varda sıkmak istemiyorum hepsini yazıp. Nikahtan gelen altınlarımı bile zor aldım sürekli bişeyleri bahane edip bi kısmı da araklandı zaten. Masraf yapsalar anlicam kendim çıkarıp vericem ama onuda yapmadılar neyin altını yani. İmam nikahı kıyıldı resmi nikah günü, direk mihir ne diye sordular. Bu liste uzar gider.
Ama asıl mesele eşimi kırmadan nasıl mesafe koyarım.

Macbook pro mu
En ucuzu 5000 tl denn fazladir onun ya
Çüş artik

Bende yuh dedim "lazım" kısmına takıldım ençokta. Alsın binliralık bi makina kullansın alt tarafı sınav sonuçlarına falan bakacak iş kadını mı bu macbook istiyor dedim. Hepsinin elinde ıphonelar. Bende aldım ama kendi kazancımla aldım ve eski modelini aldım o kadar çalışıyorum ben dahi son çıkanını bırak ondan öncekini alamamışım sen kime güvenip alıyorsun.

Ailem tüm çeyizimi tam yaptı onların yapması gerekenleri de çalışıp taksit taksit ben yaptım. Düğün yapamayız dediler benden salonda nişan istediler yapmadım. Kınayıda mı evde yapıcan dediler bende yok dedim düğün yapamadığınız için bari kınamda eğlence olsun diye yer tutucaz dedim.

Eşya alınacak ailem bisürü borca girmiş onlar kendi evine masraf edip "bırcumuz var alamayız" dediler. Onlarıda ben aldım. Bu borçlar onların yapmadığı şeylerden kaynaklı yani zaten ben yardım edeceğim kadar etmiş oluyorum. Enaz 10binliralık masraftan kurtarmışım onları. Daha ne yapayım.

Akraba diye 200 lira kira al kıyama ama kendi çocuğuna kıy. Çok saçma geliyor bana.

Evlilil öncesi kv hastalandı herkes eşime sana üzülüyor yardıö edemiyor diye dedi eşimde ciddiye aldı üzüldü ağladı kafaya taktı. Allahtam ben ordaydım duydum topladım kafasını. Seni üzmek için diyorlar asıl annei yoran üzen yıpratanlar belli dedim. Resmen anneni kullanıp acındırıyorlar kendilerini dedim. Annesi iyileşti oda aynını söyledi size üzüldüm dedi.

Bende niye bise üzüldün ki bilmediğimiz bi halimiz mi var dedim gülümseyerek. Eşimde seni kızların sıkıntıya sokuyor anne dedi. Döndü görümcelere bağırdı her sıkıntınızda boğmayın kadını sizin yüzünüzden hasta oluyor dedi. Eve gelince de uyandırdığım için teşekkür etti bana

Çok tehlikelisiniz, sessiz sessiz caktırmadan dolduruyorsunuz :)

Doldurmak demeyelim de uyandırmak diyelim:) başka türlü başedemem zaten diğer türlüsüne eşimde kızar. Kendisi söyledi zaten orda bişey deme bma söyle ya da belli et farketmezsem ama sen karışma dedi. Yeri gelince ufak ufak çıtlatıyorum. Sert tepki versem evimde de huzursuzluk çıkar eşim sakin biridir gelemez öyle şeylere hemen "dırdır" der derdimi anlatamadan:)

Sen kendine kıymet vermemişsin. Hal böyleyken, başkasından da beklememelisin. Evde 22 yasında kız varken, sen neden yardıma gidiyorsun, hiç anlamadım.
Tamam, 1, 2 yardım edersin ama her ay, her ay zor. Kirada oturmak kendi tercihleriyse, ayağını da yorganına göre uzatacak kv'niz.

Ama cidden öyle hwrkes birbirini sömürüyor rahatsız oluyorum eşime söylediklerimde en ufak abartı yok aksine baZı şeyleri söyleyemiyorum bile çok oluyor diye. Bitek haksızlık yaptıklarında birde sömürmeye çLıştıklarında. Diğer aptalcanşeylere yorum dahi yapmıyorum

vermeyin madem eşinizde size destek veriyor nasıl olsa geliyor diyo macbook pro nedir ben almıyorum paraya kıyıpta kendime :kahve:

Back
X