• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayranı yok içmeye....

Ben kullandığı kelimeler için söyledim onu..
Kayıt ettirdim, üniversiteye sokacam çümleleri irite etti beni..
Desteğimle liseye başladı, üniversite konusunda da ısrarcı olacağım gibi cümleler kursa anlardım..
Üslup çok çirkin ve saygısızca geldi bana..,
Takıldığım nokta bu..
Eğitime son derece önem veren biriyim..

Cümleleri yanlış anladığınızı farkettiğinize göre iriteliğiniz geçmiştir;) dediğim gibi kayıt ettirdim sürpriz oldu bütün akşam hayır duasını aldım ünivede cesaret edemiyor ama o cesareti ben vericem ona bisürü test kitabım var aldım getirdim bişekilde yapacak eskiden hayal ettiği şeyleri. Kaydını yine ben yapıcam hazırlicam. Kelimeler cümlenin ifade ettiği anlamların dışına çıkmamışlar siz biraz takıntılısınız sanırım ondan farklı görüyorsunuz

Yanlış mı düşünüyorum?

Kp parayı oraya buraya içkiye sigaraya verir. Evlenene kadar eve eşim baktı o sebeple nikah masraflarını bile ben karşıladım. Görümce gelmiş 22 yaşında çalışmıyor okula yazıldı bu sene "yine" 4 adet abla herbiri hem çalışmış hem okumış hatta eşim okuyamamış eve bakmaktan. Ama o görümcenin umurunda değil. Enson kızıp eşime " kendi kızları üzülmüyor annelerine ben mi üzülücem" dedim. Evet fazla oldu bu ama yine de eşim hakverdi bana. Gitti sen benim ablalarımdan daha mı kıymetlisin dedi görümceme herbiri dişiyle tırnağıyla birbiri ardına yardımcı olmuşlar bıral maddi yardımı evde bi sofraya bile yardım etmiyorsun prenses mi sanıyorsun kemdini" dedi. Herşeyi geçtim bari yaz tatilinde yan gelip yatıcana okul masrafını çıkarsaydın dedi. hakkatende öyle. Dedim ki beni ilgilendirmez annesi babası talep etmiyorsa baname dedim
Ama sonra düşündüm. Ben kvye kıyamayıp yardımcı olduğum zaman aslında görümceme yardım etmiş oluyorum çünkü onun yapması gerekeni annesi ona yaptırmıyor kıyamıyor diye ben neden yorulayım ya da maddi sıkıntı çekeyimki. Üniv okudum bitirdim hemde 12 yaşımdan bu yana çalışarak benim canım yokmuydu? Haksız mıyım abartıyprmuyım bilmiyorum ama çok gözüme batmaya başladı. Bide macbook pro "lazımmış"eşimden istemiş olmaz dedim. Bide üstüne yuh çektim.

Hee üstelik evleri var ama kirada oturuyorlar 1200lira kira ödüyorşar ondam geçinemiyorlar. Kendi evlerinde ki kiracıdan 200 lira alıyorlar akraba olduğu için. Neymiş oturdukları yer daha nezihmiş. Ayranı yok içmeye tahteravanla gider.... Demezler mi bu duruma.

Benim üniv mezunu olmamda battmıştı onlara bende ne yaptım:) eşimi liseye kayıt ettirdim:) bitirsin össyede sokucam:)

Uzun oldu ama 1 haftadır sinir olmuştum. İçimi döktüm okuyandan da yzun bulandan da Allah razı olsun.
Bende kp den dertliyim gündem beri ağlıyorum niye bu kadar kötüler niye niye ben iyi bir kızım bunlar niye böyleler

Yanlış mı düşünüyorum?

Kp parayı oraya buraya içkiye sigaraya verir. Evlenene kadar eve eşim baktı o sebeple nikah masraflarını bile ben karşıladım. Görümce gelmiş 22 yaşında çalışmıyor okula yazıldı bu sene "yine" 4 adet abla herbiri hem çalışmış hem okumış hatta eşim okuyamamış eve bakmaktan. Ama o görümcenin umurunda değil. Enson kızıp eşime " kendi kızları üzülmüyor annelerine ben mi üzülücem" dedim. Evet fazla oldu bu ama yine de eşim hakverdi bana. Gitti sen benim ablalarımdan daha mı kıymetlisin dedi görümceme herbiri dişiyle tırnağıyla birbiri ardına yardımcı olmuşlar bıral maddi yardımı evde bi sofraya bile yardım etmiyorsun prenses mi sanıyorsun kemdini" dedi. Herşeyi geçtim bari yaz tatilinde yan gelip yatıcana okul masrafını çıkarsaydın dedi. hakkatende öyle. Dedim ki beni ilgilendirmez annesi babası talep etmiyorsa baname dedim
Ama sonra düşündüm. Ben kvye kıyamayıp yardımcı olduğum zaman aslında görümceme yardım etmiş oluyorum çünkü onun yapması gerekeni annesi ona yaptırmıyor kıyamıyor diye ben neden yorulayım ya da maddi sıkıntı çekeyimki. Üniv okudum bitirdim hemde 12 yaşımdan bu yana çalışarak benim canım yokmuydu? Haksız mıyım abartıyprmuyım bilmiyorum ama çok gözüme batmaya başladı. Bide macbook pro "lazımmış"eşimden istemiş olmaz dedim. Bide üstüne yuh çektim.

Hee üstelik evleri var ama kirada oturuyorlar 1200lira kira ödüyorşar ondam geçinemiyorlar. Kendi evlerinde ki kiracıdan 200 lira alıyorlar akraba olduğu için. Neymiş oturdukları yer daha nezihmiş. Ayranı yok içmeye tahteravanla gider.... Demezler mi bu duruma.

Benim üniv mezunu olmamda battmıştı onlara bende ne yaptım:) eşimi liseye kayıt ettirdim:) bitirsin össyede sokucam:)

Uzun oldu ama 1 haftadır sinir olmuştum. İçimi döktüm okuyandan da yzun bulandan da Allah razı olsun.

Valla bu durumda en guzeli uc maymunu oynamak: hallerini gormedim; hallerini bilmiyorum; hallerini duymadim. Bence de siz kayinvalideye yardim yaptikca kizina yapmis oluyorsunuz. Ayrica kac yasina gelmis, anasi da bi zahmet kiyiversin artik... Kimse icin kendinizden odun vermeyin bence

Yanlış mı düşünüyorum?

haklısın cnm yardım etmeyin hiç bir şekilde maddi olarak manevi olarak

ah bu sanırım gelinlerin en büyük dertlerinden biri; sömürücü erkek ailesi, hem maddi hem manevi. benim başımda da var, yazmaya kalksam sayfalar yetmez, eşimin işten çıkarıldığı zamanda bile bize evlerinin faturasını ödetmeye devam ettiler diyim siz anlayın. bence eğer eşiniz ortadaki yanlışların farkındaysa açık açık söyleyin ailesine de. siz çalışıyorsunuz, kazanıyorsunuz ve kendinize harcamak en doğal hakkınız. herkes ayağını yorganına göre uzatmayı öğrenmeli. nedense özellikle erkek ailesinde 2 kişi çalışıyorlar çok iyi durumları gibi bir düşünce oluyor :işsiz: bu devirde 2 kişinin çalışmasıyla ancak insan gibi yaşanıyor ama işte "asalak" geçinen insanlar bunu anlayamıyor ne yazık ki.

Yanlış mı düşünüyorum?

biraz dengeden yoksun bir aile sanki, ablalar yar doc olmus esin orta okul meszunu?
kendisimi okumamis okutmmaislarmi?
gorumce seni hic ilgilendirmemeli bence, ne istiyosa onu yapsin, annesi babasi sag, okutsunlar yada evlendirsinler. esin belki arada bi yardimn eder ama oda gerektigi olcude, mac pro almalar falan sacmalik istemek pro yuzsuzluk.

Kuzenim yani teyze kızı daha 20 yaşında lise yıllarında hem okudu hem çalıştı yaz tatilini bile çalışarak geçirirdi dershane parasını kendi kazandı sekizinci sınıftan bu yana hiç kimseye muhtaç olmadan yaşayor annesinin mutfağına dolap bonyosunu tadilatını yaptı ve hukuk okuyor
Böyle insanlarin olduğu yerde ne kadar aciz ve düşük profilli kalır sizin anlatınız insanlar
Ne giyip ne yediklerinin nasıl gorunduklerinin ne önemi var parazit asalakça yaşadıktan sonra

Mac book pro'ya kadar "acaba?" diyerek okudum ama şu an emin oldum. Kesinlikle haklısınız.
Artık maddi desteği kesin de ayaklarını yorganlarına göre uzatmayı öğrensinler.

macbook pro mu? gözlerim açıldı. çalışsın alsın, engelleyen mi var? töbe yarebbim. Destek oldukça millet istemeye ne alışıyor yawf. kardeş mardeş dinlemeyin yawf. ihtiyacı olduğunda tabiki yardım edin de bu kadar da değil ama. sorumluluk vermezsen bir insana tüm hayatı boyunca istemekten rahatsız olmaz maalesef. sinirlendim çok, saydım da saydım.

benim erkek kardeşim de üniv. okuyor okul parası masraflı diye ektradan kasiyerlik yaptı
dedik kaç defa çalışan var çok şükür eğer derslerine zorluk çıkarsa sakın devam etme diye ama devam etti
2 yıl tekrara kaldı sonunda annem biz üstüne gittik işten çıktı
şimdide sırf kaç yaşındayım para isteyemem diyor bu yüzden tüm yaz iş kovaladı
otellere baktı garsonluk işlerine baktı part time a baktı
sürekli işi kesin dille istemediğimiz tatile falanda gidip geleceğimiz için kasiyer vs. uzun süreli iş olmadı

bunları anlattım
çünkü demek istediğim gerçekten ihtiyacı olan çalışır bim, a101, şok haftasonu çalışacak asiyer alıyorlar üstelik sigorta falan da yapıyorlar (sigorta başlangıcı da olur)

birde kardeşim eve hırsız girdi bilg. falan çalındı diye bilgisayar alalım dedik okul açılınca ben kütüphanede falan hallederim boşuna masraf yapmayın kütüphane her zaman açık olmaz dedik arkadaşlardan da alabilirim sıkıntı olmaz diye üsteledi

yani bizim evde çalışan nüfus fazla olmasına rağmen mac pro gibi devesa ücrete sahip bir makina almayı aklımdan bile geçiremiyorum
macproyu okuyunca gözlerim açıldı yeminlen
millet ne rahat ya kendi kazanmıyor nasıl olsa
çok istiyorsa yaz tatilinde çalışsaydı alsaydı cidden bu kadar uçuk bir makina gereksiz
grafiker dahil olsa paylamşımsız ekran kartlı laptop yeterli

Yok deyince bidahakine başka bişeyle geliyorlar. Başka bi masraf çıkarıyorlar. Senelerdir kullandıkları şeyler nedense şimdi kötü oldu geçen gün dondurucu alıcam diyordu annesi. Sen napıcan onu diyesim geldi sonrada borc var oğlum yardım etsin. Dayısı geçen gün eşime aen hayırsızsın demiş evini ayırdı gitti diye. Dedimki insanlar aileyle yeni evlenene yardı olsum para büriktirsinler diye oturıyor aileye para vermek için değil.

curiouss curiouss aynı fikirdeyimbemde öyle okudum tüm masraflarımı çıkardım bir kuruş almadım evden okurken. Kışın yırtık paltoyla gittiğimi bilirim yinede aileme demedim sakladım. Oyüzden ağır aaçma geliyor. Garfikerlikte değil halkla ilişkiler gibi bişey okuyor. İyi olsa kardeş gibi olsa heves etmiş deyip sıkımtıya da girerim. Ama sırf nikahımda masraf olacak diye sözünü benim nikahtan 2 hafta öncesine aldırdı. Biton masraf yaptırdı orda annesine kozdım oğlunu düşünmesi gerekirdi sıra kapmaca oynadı resmen ki daha okulu var evlenmicem diyor ne gerek var öyle masraflı söz ypmaya şimdiden. Fotoğraf çekilirken beni atlayıp yanımdakini çağıran biri yani. Gecenin tüm ameleliğini de ben çektim teşekkür bile etmedi. eşimle kavga ettiler somrasında ama umurunda olmadı Dedim ya iyi olsa sıkıntıda çeleim benimde kardeşim derim ama yok.

Hiç arayasım gidesim gelmiyor oraya

curiouss curiouss aynı fikirdeyimbemde öyle okudum tüm masraflarımı çıkardım bir kuruş almadım evden okurken. Kışın yırtık paltoyla gittiğimi bilirim yinede aileme demedim sakladım. Oyüzden ağır aaçma geliyor. Garfikerlikte değil halkla ilişkiler gibi bişey okuyor. İyi olsa kardeş gibi olsa heves etmiş deyip sıkımtıya da girerim. Ama sırf nikahımda masraf olacak diye sözünü benim nikahtan 2 hafta öncesine aldırdı. Biton masraf yaptırdı orda annesine kozdım oğlunu düşünmesi gerekirdi sıra kapmaca oynadı resmen ki daha okulu var evlenmicem diyor ne gerek var öyle masraflı söz ypmaya şimdiden. Fotoğraf çekilirken beni atlayıp yanımdakini çağıran biri yani. Gecenin tüm ameleliğini de ben çektim teşekkür bile etmedi. eşimle kavga ettiler somrasında ama umurunda olmadı Dedim ya iyi olsa sıkıntıda çeleim benimde kardeşim derim ama yok.

Hiç arayasım gidesim gelmiyor oraya
İyilikleri el ile dertleri bizimle
O MacBook Pro 15 bin mi ben mi yanlış gördüm
Araba isteseymiş Aaa ayıp ama bi MacBook nedir ki
Kadı kızı o

1200 kira verip de sunu sunu yiyemiyoruz diye duygu somurusu yapana baska bir yiyecek tavsiye ederim de ban yemek istemiyorum. Macbook lazimmiz bak bak goren de ne yarali parmaga isedin de o yuzle istiyorsun der. Senin yerine ben sinir oldum burda.

1200 kira verip de sunu sunu yiyemiyoruz diye duygu somurusu yapana baska bir yiyecek tavsiye ederim de ban yemek istemiyorum. Macbook lazimmiz bak bak goren de ne yarali parmaga isedin de o yuzle istiyorsun der. Senin yerine ben sinir oldum burda.
Bide her gittiğimizde eşime sende gittin sen bakıyordun bize falan diyorlar saçma ni şekilde kötü hissettiriyorlar. Eşimde enson babam varya dedi. Baksın karısına çocuğuna yardım edeyim bende diyince babası sana mı sorucam paramı nereye vereceğimi ben kazanıyorum onu dedi. Eşimde bende kazancımla evimi anca geçindiriyorum dedi. Ay sinir oluyorum aklıma geldikçe. Bidd benim babama laf ettiler enson neymiş çocuklarından bişey almıyormuş. Almaz dedim vermeye kalksak "ben daha ayaktayım" der kızar. onlara da bu garip geliyormuş.

İyilikleri el ile dertleri bizimle
O MacBook Pro 15 bin mi ben mi yanlış gördüm
Araba isteseymiş Aaa ayıp ama bi MacBook nedir ki
Kadı kızı o
5 bin civarı canım 4binede bulursun benim son teknoloji i7 bilgisayarım var. Ablalık edip ihtiyacı var diye onu vereyim dedim bizde masaüstü var masılsa kullansın dedim ona da tenezzül etmedi yok dedi ben bana ait olsun isterim dedi al senin olsun dedim bu aeferde ben yeni istiyorum macbook istiyorum dedi. Şımarıklık değilde ne kim kime 3000binliralık pcsini veripte al senin olsun der. Eşime söyledim böyle böyle diye. Ne hali varsa görsün o zaman gitsin alabiliyorsa alsın dedi

Back
X