Ayrı ev açamadı,ayrıldık

Kurkmantolu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2008
3.951
531
163
37
Üzgünüm ,yaralıyım gerçekten sevdim ama çok arada kaldım çok yoruldum.Sevgilimin sadece annesi var babası yok ablası var oda evli. sevgilim annesi ile yaşıyor,kendi evleri tanıştıgımızda ben durumun böyle oldugunu bilmiyordum sonra öğrendim ona evlendiğinde annenle mi yaşıcaksın diye sordugumda evet dedi.

Ozamandan bu zamana hep konuştuk ben yapamam dedim o bende ayrı hane açamam dedim,etrafım herkes arkadaslarım bir oturulmaz aynı evde yaşanmaz dedi yüksekokul mezunuyum iş arıyorum çalışmama giyimime kuşamıma hiçbişeyime karışmıyor ve inanılmaz anlaşıyoruz çok seviyoruz onun gibisini bulamıcamı biliyorum ama korkuyorum çevrem ailem arkadaslarım herkez böyle dediği için korkuyorum dün akşam sonkez sordu bana ben buyum benım durumumda bu benım zaten bir evim var,ayrı hane açamam dedi.ya bana tamam dersin basımın tacı olursun ya da severek ayrılırız dedi

seni çok seviyorum ama yapamıcam dedim çok sevdim gerçekten çok iyi çok güzel ama kimse dört dörtlük olmuyor derler ya işte ben bunu yaşadım umarım pişman olmam,oda ağladı bende ağladım ağlaya ağlaya ayrıldık

sen aynı evde 3 kişiyle yaşabilir misin? hiçbir zaman kendıne ait bir evin olmayacak,bır müddet sonra
kayınvalıdenle aranız bozulacak
isterse melek olsun, aynı evde yaşanmaz.

ben böyle bir durumla karşılaşsam 2 gün öncesine kadar belkı yapabılecegımı annesıyle yasayabılecegımı soylerdım..Ama artık ögrendım kı ıstemedıgım seyler ıcın tavızler vermek zorunda degılım. Herkesın kafasında çizdigi bir yolu vardır. Bu yolda mutlu olmana ne engel olacaksa onları hayatımızdan cıkarmalıyız.Cok seviyorsun,mutlusun belki fakat bu ılerde mutlulugunuzu engelleyecekse ayrılman çok daha iyi.. Hayırlısı olsun inşallah.. ama eşinin annesiyle yaşamak cok zor olsa gerek. Kabullenmek kolay degıl

Canimm üzülmeee
benim kuzenimde ayni seyii yasadii
cünki ben kayinvalidemle 1sene oturmustumm ve neler yasadigimi bildigi icinn istemedii onlarda severek ayrildii
sakinn ama sakinn oturmaaaaa

canim ne var Ki kadincagiz zaten yanlizmis sen bence baskalarini dinleme gülü seven dikenine katlanir bende 4 ay önce sevgilimden ayrildim onun babasi oldugu halde ayni evde yasamamizi istiyorlardi ailenin tek oglu oldugu icin ama babasi zaten var kadin yanliz degil ve daha evlenmeden herseye karismaya basladi 4 bucuk yilimi adadim sonunda istemeyerekte olsa onu da kabul etmistim ici.den gelmeyerek ama sonra öyle bi duruma getirdiler Ki ayrildik aglayarak severek dedigin gibi ama eger annesi yanliz olsaydi severek kabul ederdim herseye ragmen sonucta sevdigim adamin annesi onu büyütmüs bence keske bu Kadar severken ayrilmasaydin gercekten ayriliktan sonraki dönemi atlatmak ve yeniden sevmek cooook zor olamayacak bisey degil ama karsilikli bu Kadar cok sevmek ve anlasabilmek cok zor bence herkesi birakip tekrar kendi sakin kafanla ve kalbinle dúsün yanliz bi kadin zamanla onu da annen gibi sevebilirsin tabi Ki zor olur ama alisilmayacak ve katlanilmayacak bi durumda degil sen anlayisli olduktan sonra o da zamanla Sana karsi anlayisli olacaktir sevmek ve mutlu olmak cok emek istiyor

Allah kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın. Bir anaya bakmak bukadar zormu .Hayatın size neler getireceğinden haberiniz varmı ?

Allah kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın. Bir anaya bakmak bukadar zormu .Hayatın size neler getireceğinden haberiniz varmı ?

cidden böylemi düşünüyorsunuz?anlaşabilir miyiz? etrafımda ki herkez bana asla olmaz diyor. sizin gibi söyleeyen hiç olmadı. Annem bile yapamazsın diyor ayrı ev istediğinde de bi konu açmıştım okadar çok olumsuz şeyler okudum ki koktum kıyamıyorum bir anne işte başka kimsesi yok ikimizde çok seviyoruz.

ev üstüne ev olmaz...
madem ayrı oturmak istıyorsun onun annesıne yakın bir yerde oturun (alt kat ,üst kat, karşı apart.)
ha bunları maddi olanaksızlıklardan dıyorsa o ayrı ama manevi yonden dıyorsa bu teklıfı goturebılırsın...
sımdı burda anneye bakmamamak vs sorun deil,gün gelir herkes bırbırıne bakar onemlı olan evlılıgınde huzuru yakalayabılmen ...
hatta bu bır kumar çok ıyı de olabılır ,hayatının hatasını da yapmış olabılırsın...sana tavsıyem kesınlıkle ayrı ev

evleri müstakil bir ev. evlerının çatısıda var ki zaten maddi açıdan iyi olmadıkları için ayrı hane açamam diyor. Hem düğün borcu hemde kira ödeyemem diyor. he ilerde durumumuz düzelir biriktiririz 1 değil 2 ev alırız diyor.

Annedir atılmaz satılmaz elbet bakacak evlatlar
ancak hep bu tip konularda merak ettiğim bişey vardır
bir insanın kız evladı varken oğlu ve geliniyle yaşamasını anlayamıyorum
benim annem, 2 dayım olduğu halde anneanneme 4 sene baktı aynı evde yaşadık
yengelerim geldi ilgilendi gel bize diye çok ısrar da ettiler
anneannemin gittiği en fazla 1 geceydi
rahat ettirmiyorlar mıydı, çoook ama o rahatsızlık vermeyeyim diye düşünceliydi
kızı olmaz sadece oğlu vardır, sağlık problemi vardır anlayabilirim de.. ne bileyim..

Canım ben de senin yerinde olsaydım bende aynısını yapardım
Çünkü ev üstüne ev olmuyor çevremden biliyorum.
Onların yatmasını kalkmasını beklicen. Evde rahat giyinemicen vs vs.. bunlar uzayıp gider ..
Hakkında herşey hayırlı olsun inşaAllah ..

Benim anlamadığım evli ablası neden annesine bakmıyormuş? Şimdi seni kötüleyebilirler, ayy bir kadına bakamadı diyebilirler ama sakın istemediğin, içine sinmeyen bir şeyi yapma. Bence doğru karar verdin çünkü fedakarlığı hep senden beklemişler.

Orta yolu bulmaya çalışan, çözümcü insanlar olsa en azından siz yeni evliyken bebek falan olana kadar ablasında kalsa sonra sana da yardımcı olurdu ya da dönüşümlü olarak kalsa iyi olurdu. Ya açıkça konuşayım siz daha yeni evli kıpır kıpır ateşli olacaksınız kaynana varken rahat rahat istediğiniz zaman sevişemezsiniz de, birbirinize laf söz de söyleyemezsiniz. İçinde çook şey ukte kalır.

bence çok haklısınız.
benim de anneannem 10 sene yaşadı bizimle. dayım var ama onlarda kalmadı. kızı varken gelinine düşmez bence bakmak.

konu sahibinin sevgilisinin ablası varmış zaten. o rahat rahat kendi evini yuvasını kurmuşken neden oğluyla oturmak zorunda ki?
zaten olay bakıp bakmama meselesi değil. kendine bakamayacak duruma geldiğinde tabiiki bütün evlatları bakar ama yeni evli bir çift en azından ilk seneler baş başa olmalı. kayınvalide isterse melek gibi olsun ama onun evinde onun düzeni geçerli olur. dolayısıyla sorun çıkar.
bence doğru kararı vermişsiniz.

Sevdiğinizin, annesiyle yaşamaktan başka bir seçeneği yok ki size başka çözüm önerileri sunsun...
Ne yapsın kadını yalnız mı bıraksın?Sizin gönlünüz buna razı olacak mı?
Yorum yapan bayanlara da çok şaşırdım herhangi bir anne bu bayanların gözlerinde bu kadar mı değersiz..
Siz insanlara merhamet gösterirseniz, Allah da size gösterir.Kimseyi dinlemeyin , kendi hislerinizle hareket edin. Onunla olan sevginizin degerini biz anlayamayız , ancak siz ikiniz bilirsiniz.

Son düzenleme:

ikizbalık belki haklısın ama senin ananenin düşüncesi oymuş ben sana şunu diyim benim ananemde tam tersiniz düşünür. kızım sen evlendin kendine bi aile bi yuva kurdun kocan beni ister istemez bilemem ama el oğlunun yanında nasıl rahat ederim . ben ne tek taraflı kadın baksın nede tek taraflı erkek baksın derim. eğer ki evlatsan sende bakıcaksın kardeşin varsa o da bakıcak sorumluluk almayı biliceksin. zamanında sana bakan anne o sorumluluğu nasıl aldıysa sende alıcaksın kardeşinle. bir sen bakıcaksın bir o

El oğlu dediğiniz babamla anne-oğuldan farksızdı ilişkileri anneannemin..
Benim dayılarım ve eşleri de bakardı ama kızı varken, her türlü yemeğini banyosunu yaptırırken
El kızı! neden yeni evleneceği bir dönemde böyle bişeye mecbur bırakılsın ki?
Kocan beni ister istemez diye düşünüyormuş sizin anneanneniz,
peki oğullarının karıları ister istemez diye düşünmüyor mu ki?
yoksa kadınlara söz hakkı düşmüyor mu?
Taraflı düşünmüyorum, elbet bütün evlatları bakmalı anneye
ancak muhtaç ise,
konu sahibinin müstakbel görümcesi bir süre alır sonra dönüşümlü de bakabilirler.
Valla damat ile gelin bir olmuyor benim bugüne kadar gördüklerimde duyduklarımda
Konu çok farklı yerlere uzar da her neyse..
Yani netice itibariyle yeni evlenecek bir çift var, bir kızı bir gelini var..

Son düzenleme:
Bir de o annenin durumunu düşünmek lazım, istenmemek ne feci.
durumun zor tatlım üstelik severken bbu kadar , allah yardımcın olsun

arkadaşlar, ben şunu anlamıyorum. Sadece bir annesi var, tamam onuda muhtaç yalnız bırakmak istemiyor, fakat bırakın kadında kendine gelsin, sık sık ziyaretine giderseniz zaten.

Varsayalım ki, kadın yalnız yaşayamaz, peki niçin oğlunun evinde kalmak istesin??? Niçin kızında oturmak istemiyor?
Sonuçta birşey olur, anne kendi öz kızıyla daha iyi anlaşmazmı?? tamam yeri geliyor anne kız atışabiliyorlar, fakat onlar huyunu suyunu bildikleri için, birbirlerine ağır gelmez, hemen unutabilirler.
Fakat gelinle kayınvalide atıştığında ortada adam kalmıyormu??
Ben çok saçma buluyorum açıkcası. Kos koca kadınsın, çocuklarına bir höt dedimmi, mecburen onlarda birşey yapamaz.
Bence sevdiğiniz adama, ya ablası ya başka birileri, annene sen bakman lazım falan demiştir.
Yaa anlamıyorum inanın, bakıma muhtaç olsa dediğiniz doğru, ama eli ayağı tutuyorsa gerçekten niye onunla yaşansın.

sizin ilerde misafiriniz veya kız arkadaşların gelse, ona bile karışabilir. Ben misafir istemiyorum falan filan. ya ne gereği var.
Binevi siz evlendikten sonra, kayınvalidene taşınacaksınız gibi birşey olacak. Birşey olduğu zamanda eşininle annesinden dolayı aran açılacak ve ilişkiniz belkide noktalanacaktır! bu tür şeyleri çok görüyoruz ve kk da okuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…