Ayrı ev açamadı,ayrıldık

Ailesini Tanımadan Nasıl böyle bir ayrılığa adım attın anlamış değilim...! Burda arkadaşlar yazmış arkadaşın gelir karışır şu gelir böyle der yazmışlar ne kadar fesat insanlarsınız hemen tanımadınız insan hakkında konuşuyorsunuz ? Ben kayınvalidem de 4 ay kaldım kaçarak evlendim çokta rahat ettim ve ailesiinii fazla tanımıyordum. ordan çevrede edindim arkadaşlarımda oldu kısları eve topladım hiç kimse hiç bişi demedi. arkadaşlarıma karışmadı misafirlerimide hoş görü içinde karşıladı... Her gittiğimde kızları toplarım eve sohbet eder eğleniriz kayınvalidem bişi demez gülüşmeler çığlık atmalar şımarmalar mevcuttur gayette hoşuna gider...! Ailesini Tanımadan böyle yapman Bencillik olmuş.... Bence 1 şans verip ailesinle tanışmayı dene. Zaman Geçir Belkide Ön yargılarının ne kadar anlamsız olduğunu görüceksin

Unutmayın İlerde Sizde Anne olacaksınız Sizinde Yavrunuz olacak.! Bugün bal Börek yiyebilirsiniz ama İleride Ne olucağını rabbim bilir bu kadar sağlıklı olamaya bilirsiniz. Sizde Ele Muhtac olucaksınız Evladınıza muhtaç olucaksınız. Sizin Başınıza Böyle bişi Gelse Hoşmu Olucak Düşününki Eşinizin Değilde Sizin başınıza böyle bir olay gelse Eşiniz İstemese Ne Düşünürdünüz.!!!! Kendi Egolarınız İçin bir Anneyi itelemek insanlık dışı karaktersizlik gibi geliyor bana...

gerçekten böyle aileler var mı ? ben anneyi asla atmak istemiyorum ki sevgilimde annem asla bize ya da karışmaz diyor.durumumuz düzeldiğinde maddiyatımız iyi olduğunda ister yazlık alır ister ev alırız diyor. çevremde ve buradaki okuduklarımdan okadar çok korktum ki kafam çok karıştı

Kayınvalidem den Allah Razı olsun Pek birbirimizi tanımadımız halde bana yardımcı oldu kendi annemden daha yakın oldu.. Ameliyat oldum yanımda kayınvalidem kaldı annem dururken.... 3 Gün uyumadan başımda bekledi evimi temizledi yemeğimi yaptı. Aramız Çok iyi Bence tanımadan hemen ayrılma derimmm...! Annesini Tanı ondan sonra karar verrr

ben türkiyede tek çocugum bir abim var oda yurtdısında yasıyor.benım annem babam ve ben yasıyoruz yani. allah korusun birinden birine bişey olsa ben tekim mecburum onlara bakıcam. kendim kendi ailem için bunu düşünüyorum sevgilimin bir annesi var babası yok bende erkek olsam böyle yapardım haklısınız görmeden tanımadan karar vermek allah katındada günah dedim ya çevremden çok etkilendim çok korktum sevgilimde zaten sen 26 yasında insansın çocuk değilsin diyor annem senin cahil olmadıgnı biliyor diyor. bu akşam konuşucam.çok teşekkür ederim içimi ferahlattın. allah bozmasın huzurunuzu.

Amin Sağolasın..! Ama Sevgilinden Özür Dile Bence Tanımadan ayrılmayı Secmişsin yazık çok üzülmüştür kahrolmuştur...

o ana ogluna yillarca bakmis büyütmüs, kadinin varligi cok gelmemeli.. seviyorsan fedakarlik yapacaksin.. bide sevdigin insanin yerine koymalisin kendini.. yüregi olan insan annesini yalniz birakmaz ve demekki senin sevdigin adamda yürek varmiski zaten sanada gel basimin taci ol demis.. seviyorsan vazgecme! sevaptan baska birsey kazanamazsin bence

şu ne olacak bir anneye bakmak zor mu diye diretenleri anlamıyorum bu kızın annesi yok mu o da gelsin o zaman anneyse bu kızın annesi de anne değilmi fedakarlığı neden kadın yapıyor erkekler ne yapıyor anca yatıp hizmet beklesinler.. erkekleri böyle diye diye şımartıyorsunuz eşek gibi ayrı ev açmak zorunda erkek medeni kanunda bile var bu. ben mecbur değilim anasına bakmaya.

Tatlım büyük konuşmamak gerek bizim başımıza gelirse ne yaparız bilemeyiz ama ben de sana katılıyorum ki fikrimi daha önce belirtmiştim. Zaten konunun en başını okursan adamın kız kardeşi var. Pek tabi o da bakabilir.

böyle bir şey düşünen insanlara yazıklar olsun iki kelimeyle. Bir gün sen de anne olacaksın ve bir gün KİMBİLİR senin de eşin yanından göçüp oğlunla aynı evde kalmak zorunda kalacak ve o evladım dediğin insan seni bırakıpta evleneceği insanla yeni bir evde kalacak... Hiç mi için burkulmaz. Eğer oğlumun mutluluğu için ayrı evde kalırım diyorsanda yazıklar olsun. Birde yorumlarda yazmışlar rezil insanlar, anasına bakmak zorunda mıyım diye. Yanımda olsalar suratlarına tükürmeye bile erinirim. Bende bir bayanım ama eğer ki ben seninle aynı durumda olsaydım ve benim eşime değil de eşimin bana ayrı bir evde kalmaya teklif etmesini bile kabul etmem. Çünkü bir gün bende anne olacağım.

Hee kaynana amiyane tabirle şeytanın tekiyse, sevgilide aynı kaynana gibiyse durum farklı ancak onun dışında iç burkutucu.

Son düzenleme:
bizde nişanlanmadan önce bu sebepten ayrıldık ki ben kesinlikle istemiyordum ve bitirdim ilişkiyi.
Oda ben annemden ayrılmam onu yalnız bırakmam diyordu cunkü babası yok ablası evli aynı hikaye yani.
Ama o benim kararlılığımı görünce annesi ile konustu olur yolu buldular birdaha da konusu bşle acılmadı biz kendi evimizi döşicez.
Sende kararının arkasında durursan yola gelir bence.

üzüldüm durumuna. ben de şöyle söyliyim evet erkekler kendi açılarına göre haklılar bir anne nereye koysun bi de evin tek oğluysa.... kabullendirmeye çalışırlar yok zaten yaşlı kaç yıl yaşayacak yok ev işlerine yardım eder yok çocuğumuza bakar falan... sen de acır gibi olur kabul edersin ammma gel gelelim hesapladığın gibi olmuyor.ilk günlerde başlıyor anlaşmazlıklar. başta önemsemiyor hoşgörüyorsun ama sonu gelmiyor çekemez oluyorsun.sen sıkıntı yapıyosun eşin arada kalıyo ve aranız bozuluyo.zeten birbirinizi evlilikle yeniden tanıyor oluyosunuz evliliğe mi alışacaksın kaynanaya mı alışacaksın şaşırıp kalıyosun. Ne tozpembe hayallerle evleniyosun en taze en genç yılların sıkıntıyla stresle geçiyo.Rahat rahat misafir kabul edemiyosun onlar da zaten evde yabancı var diye çekinip gelemiyolar. Bunun gibi bi sürü bi sürü şey.... Bunalımlı bi kadın olup çıkıyosun... en sonunda da böyle olacağına hiç evlenmeseymişim diyosun senin durumuna geliyor. Böylesi eminim senin için daha iyi olmuştur. Çünkü sadece aşk evliliği sürdüremiyor...aşkından da nefret etmeden böyle anlaşarak bitmesi daha iyi BENCE.

seni okuduktan sonra aklıma geldi bi de işin görümceler kısmı var... görümcen evliyse mesela eşiyle arası bozulur veya ayrılır falan annemin evi diye gelinin evine gelir aynı ev ya sonuçta. anne kızını istediği zaman çağırır kal der geline sorulmaz bile. annedir tabi diyecek, o da kızı tabi anne evine istediği gibi girip çıkacak ama aynı evde gelin de var bunu kimse düşünmez nedense onun da bir evliliği düzeni var. Ayrı evi biraz da bu yüzden savunuyorum.

kv dediğin öyle bişe ki önce herkese melek görünür
sonra oğluna ama oğluna melek görünürken sanki sana melekmişi yansıtır
beraber yaşadığında o evin gelini hanımı değil kızı yada hizmetçisi olacaksın
yeri gelecek eşinle özelin bile olamayacak kurulu bi düzenin üstüne gideceksin bi çöpü yerinden oynatamayacaksın
hepsinden fenası erkek sen o evde yokken o evdeki yaşayışı neyse sen geldikten sonrada aynı olacak yeni bi evim ailem kavramını bilmeyecek
o herşeyi yolunda bilecek çoğu zaman ama sen çektiğinle kalacaksın..evet burda ihtimaller var kv çok iyi bi insan çıkabilir yada sevdiğin taraf tutmaz yada arada kalmaz seni ezdirmez gibi ama bunlar geçici sürelidir dışardan gelen o eve giren sensin o yüzden o evdeki hayat nasılsa senin ona uyman beklenecek bi sorun çıktığında sorumlusu sen olacaksın
harika bi seçim yapmışsın diyemem asla çünkü aşkı bilen ve aşkı için ölüme gitmeye inanan biriyim ama senin yaptığının adı da öngörü olmuş
yarın birgün başkası ona ayrı ev açtırırsa üzüleceksin belki ama keşke bu kadar kesin konuşmak yerine zamana bıraksaydınız belki kv iyi çıkardı da tamam oğlum siz evinizi kurun derdi
yada aynı yerde karşılıklı otururdunuz yada altlı üstlü burda önemli olan şey herkesin kendi kapısını örtmesi ve yakın yaşanıyorsa mesafeli kendine emin bi ilişki sürdürülmesi..herşeyin hayırlısı olsun ne diyelim

Bende yeni evliyim ve eşimin babası olmadığı için birlikte oturuyrz .Benim eşimde evlenmeden önce ben annemden ayrı oturmam dedi bende kabul ettim aynı zamnda kayınvalidem benm babamın teyzesi akrabayız.Ben kabul ederken kendimi düşündüm allah korusun bnm annem yanlız kalsa naparım diye sonucta insanın annesi hiçkimseye benzemez.Şimdi kayınvalidemle oturuyorum ama görümcemin cocuguna baktığı için kayınvalidem sadece haftasonları geliyor bize bazen birlikte geliyorlar bizde kalıyorlar ben memnunum cok şükür.Ama insan kendi evim olsa nasıl hissederdim diye düşünüyor o duyguyu tatmak istiyor tabi.Benim kayınvalidemle öyle büyük problemim hiç olmadı anlayışlı biri ama sadece bazen bazı lafları agır geliyor hani mutlaka üzlüyorsun ne bileyim birşeyin yerini değiştirsen neden değiştirdin eskisi daha güzeldi falan yani problemler böyle oluyor.Ayrıca kayınvalidene bakmıyorsun o sana bakıyor eli ayağı tutuyorsa hasta değilse zaten temizliğini yemegini ütünü herşeyini yapıyor.Sagolsun bnm kayınvalidem her geldiğinde mutlaka ütü varsa yapar yemek yapar yani aslında artıları cok fazla.Dönüşümlü olarak biraz görümcende biraz sende kalabilir ozamn bir problem olacagını sanmıyorum. zor birsey yok alıştıktan sonra belki bakarsın cok cok mutlu olursun.Hiç kimse birbirine benzemez ki. Enazından kayınvalidenle tanış nasıl biri oldugunu gör ondan sonra karar ver .Hakkında hayrlısı olsun cnmm.

biraz sende kalır biraz kızında geçinip gidersiniz bence. sevdiğin adamı bu günlere getiren insan o kadın sırf bunun için bile el üstünde tutmalısın.

zaten seciminizi yapmissiniz, kendinizi tartip bir karara varmissiniz. evet, su an uzgunsunuz, olmamaniz garip olurdu, ama bu kadar kararli olmaniz zaten boyle bir evlilige girseydiniz cok daha mutsuz olacaginizi gosteriyor. kayinvalideyle yasamak veya yasamamak, bunlar secimdir, evlilikte de uzlasma olmazsa o is yurumez. yani demem o ki, eger siz bu evlilige girseydiniz, ve annesine katlanirim deseydiniz, her gecen gun iliskiniz yipranacak ve sonunda birbirini gormeye tahammul edemeyen ama cocuk falan varsa birbirini de terkedemeyen iki bos insan kilifi olarak dolasacaktiniz. evlilik bir anlamda da uzlasma demek, hayati PAYLASMAK demek, birbirine dikte etmek degil. uzulmeyin, yeni bir ask elbette bulursunuz. hatta sonra bu adamin secimi icin ona icinizden tesekkur bile edersiniz, yeter ki size gercekten uyan birini bekleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…