• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev ayrı düzen mi, araba mı?

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.553
598
Hanımlar merhaba. Kimsenin hayatı dört dörtlük değil, ben de son zamanlarda her şeyi kafama takar, sorgular hale geldim. Bu aralar ekstra agresifim, birşeylerden artık çok fazla sıkıldım. Yani bunlar ne zaman düzelir bilmiyorum. Bazen gerçekten sırf Allah hala daha canımı almadığı için yaşadığımı hissediyorum özellikle bu aralar. Yani keyfim yok, mutsuzum, umutsuzum falan filan. Annem zamanında sırf çocuk yapmak için beni yapmış, bugüne dek doğru düzgün ne ilgi ne de sevgi verdi. Maddi imkân diye bişey zaten yok. Bi kızkardeşim var o da öyle. Mecbur olduğumuz için yaşayıp gidiyoruz yani mecbur olduğum için üniversiteyi bitirdim. Mecbur olduğum için çalışacağım falan filan iş arıyorum şu an. Neyse uzatmayayım daha fazla, annemle babam seneler önce boşanınca biz de anneannem ve dayımın yaşadığı eve geldik. Yıllaaaaar oldu anneannem ve dayım bize hala sığıntı muamelesi yapar. Ama annemin hiç umrunda olmadı dışarıda esnaflık yapıyor ama geçimsizdir bu yüzden az kazanır. eve geldiği zaman yemeği hazır, temizlik derdi yok yani evle tek alakası eve para vermek, başka da yok. Bu yüzden burası annemin işine geliyor hiçbir işle uğraşmak zorunda olmadığı için. Benim küçük bi miktar param var birikmiş, o paranın üstüne biraz katıp maksimum 1 sene içinde bu evden ayrılıp kendi hayatımı ve düzenini kurma planım var. Maaşım,işim ne olursa olsun kafama koydum, yapacağım. İş başvurularında da birkaç ciddi yerden haber bekliyorum, bakalım. Anneme dedim ki (paramdan bahsetmeyerek) anne ben işe başladıktan sonra kenara para koyacağım, en fazla 1 sene içinde bu evden ayrılmak istiyorum, sen ben ve kardeşim üçümüz ayrı bi yere taşınalım dedim. Ama bunun için senin de destek olman lazım. Annem buna yanaşmadı, zor, yapamayız, benim şikayetim yok falan dedi, başka planım olabilir dedi kestirip attı. Başka plandan kastı muhtemelen evlenip beni kendi halime kardeşimi de anneanneme bırakmak ya da onu yanına almak. Söylemedi ama öyle olabilir diye düşünüyorum. Peki dedim, bu durumda bu ayrı ev konusunu kendi başıma yapacağım. ancak öte yandan ehliyeti yeni aldım, bi araba almak istiyordum o da hep hayalimdi. 15-20 bin arası bana göre bişey düşünüyordum 2. El. Şimdi ikisinin arasında kalıyorum bazen, siz olsanız ne yaparsınız ayrı eve çıkıp kendi hayatınızı mı kurarsınız yoksa araba mı alırsınız?
Derdim bazılarına saçma gelebilir, birşey diyemem ancak ben mantıklı fikirler, yorumlar bekliyorum. Mutlaka vardır içinizde böyle ailesinden ayrılıp tek yaşamaya başlayanlar, yeni hayat kuranlar falan. O zamana daha var diyebilirsiniz ama bir plan yapmam lazım ki paramı ona göre harcayıp tutayım. Şimdiden teşekkür ederim.

[QUOTE="Simsekkk, post: 52131545, member: 801uğraşınız kaç bilmiyorum ama bu yaşa kadar zaten sığıntı muamelesi gördüm diyorsunuz hâlâ sığıntı muamelesi görmek istemiyorsan ayrı eve cık derim. Araba olmasa da olur[/QUOTE]
O muameleyi hepimiz görüyoruz sadece annemin umrunda değil. Anneannem her şeye karışır, her şeye. Yaptığı haksızlıklar da çabası.

Araba lüks, huzurlu barınma ihtiyaç.
Ben olsam ikisini aynı kefeye koymam bile.

Yok derseniz çalışmaya başlayınca akşamdan akşama o eve gitmek çok batmaz, bir kaç yıla da evlenir o evden yine giderim onu bilemem..

Kafam da tam bu noktada karıştı mesela. Birkaç arkadaşım aynen böyle dedi, zaten işte yorulacaksın, akşam gelince evin sıcak olması, yemeğin hazır olması işine gelir, o parayla arabanı alır gezersin hafta sonları, kendi başına tatile gidersin falan dediler. Evlilik durumu şu an gündemimde, hayatımda yok ama yarınımız belli olmaz. Bilmiyorum ya yalnız yaşamak da çocukluk hayalim araba da.

Anneannenin yanında mutlu değilsiniz, bu durumda ayrı bir eve çıkmanız ve arabayı ikinci plana atmanız daha mantıklı görünüyor.

Kafam da tam bu noktada karıştı mesela. Birkaç arkadaşım aynen böyle dedi, zaten işte yorulacaksın, akşam gelince evin sıcak olması, yemeğin hazır olması işine gelir, o parayla arabanı alır gezersin hafta sonları, kendi başına tatile gidersin falan dediler. Evlilik durumu şu an gündemimde, hayatımda yok ama yarınımız belli olmaz. Bilmiyorum ya yalnız yaşamak da çocukluk hayalim araba da.

O zaman önce bir işe başlayın.. kararı şimdi vermeyin. Paraya iki şekilde de ihtiyacınız olacak...
Sıfırdan eve çıkmakta, araba almakta kolay degil.. biriktirebildiğiniz kadar biriktirin...

Zaten calismadan bu kadar para biriktirmissen, calismaya başlayınca hemen alirsin bir araba. Olmadı 20binlik degil de 10binlik alirsin. Motor alirsin. Ne bileyim alirsin yani iste bir seyler. :KK49:

Önce ayrı ev bence, arabayı sağlam ve düzenli bir işiniz olunca krediyle de halledersiniz.
Belli ki o evde mutlu değilsiniz, önce kendiniz için yaşamayı öğrenin, ayrı eviniz olsun, arabanız zaten olur, en kötü bir süre araba kiralar ilk hevesinizi alırsınız.

15-20 bine temiz bir araba bulamazsın
Bulduğun ise epey masraf çıkarır.
Bunu dip not olarak değerlendirebilirsin.

Biraz birikimin var, ortalama bir maaş ile ayrı eve çıkman daha doğru olur.
Annen değil ama kız kardeşin seninle gelebilir.
Oda çalışıyorsa birlikte çok rahat geçinirsiniz.

Eve çıkmanın araba kadar masrafı olmaz sonuçta herhalde. Bana 1+1 de olur, eşyaları ucuz tutarım, sadece ihtiyacım kadar alırım filan.

sigortası vergisi benzini.. birde 2.el alacaksın şans işi biraz.. işe girip arabayla gidip gelsen benzine gidecek paralar.. işe otobüsle giderim dersen arabaya para bağlamanın anlamı yok.. bide 20 bine alacağın araba külüstür olur. 30 bine bile km si iyi bir araba zor bulursun..

Back
X