Ayrı ev ve masraflar

Sogukcay

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2019
36
12
3
42
Kizlar boşanma aşamasındayım ve üvey babamla olan son kavgadan sonra ayrı eve çıktım.hatta çocuğu da alıp otele gidecektim.geceligi 80 lira deyince bulduğum ilk eşyalı eve geldim.burasi güzel eşyalar yeni rahatız da.kira 1250 lira.komsilar iyi.yalniz merkezden uzak.aylik 200 liralık yol parası olur.ev eşyalı ama yine bayağı masraf ettim.bir kaç gece uyuyamadım korktum.simdi alıştım sanırım.4.5 yaşındaki oğlumla yaşayıp gidiyoruz.
Gerçek hayatı öğrendim.bir şekilde ev kuracak tim da ani oldu.uvey baba yine benim ekmeğimi yiyorsun.psikolojik sorunlisin.universitede o Ali'yle de zamanında yaptığını biliyorum bana namustan bahsetme dedi.zaten gitmemi istiyordu.esasinda tayin sonuçları haziran sonu açıklanacak ama o kadar bile bekleyemedim.dusunun.mantiksizdi.kavga esnasında üvey baba üzerime yürüyor falan.sokaklarda aç kalacaksın ama kapımı acmicam diyo.sana bakmak zorunda değilim.7 ay seni besledim vs dedi.
Çocukla geldik buraya.cocugum için üzüldüm.keske diğer çocuklar gibi anası babası birlikte olabileydi.kendime acıdım.neredeyim.esyali evdeyim.bir düzeni m yok.boaaniyirum.ailemle görüşmüyorum sildim onları...kendimi dine verdim.sikintilarim gitti.unutkanlik başladı öyle ki bayram tatili sonrası şifremi unutturacak kadar bir unutkanlık.uzulemiuorum hicbiseye.sanki antidepresan kullaniuormusum gibi.cok sakinim.Anlasilir gibi değil.evin olduğu yer çok güzel.kus cıvıltıları doğa sakinlik.tatilde gibiyim.
Maaş 3300.iceri girmeye başladım sanorim.keedi karti ekstresine bakamıyorum bile.1250 lira kira vermek çok mu.ortalama kiralar 850 burada.ama inanin o parayı gözüm görmedi.nasil kaçacağımi şaşırdım o evden.
Yanlış mı yapıyorum.cocugukrese verecem.aslinda ailem iyi bakıyordu.simdi krese gitmemek için herşeyi yapacak oğlan.sevmiuor kresleri.ote yandan o üvey babayla hep tartisiyorduk.evden göndermek için yapmadığı kalmamıştı.
Herşey de para değil ama bu kira çok yüksek geliyor bana.cocukla da her yerde yasanmaz.burada odası bile var.evde bulaşık makinasına kadar herşey var.kredi kartı ayın 15 ine kadar 2000 lirayı geçer.disarda çok yemek yedim.ondan oldu birazda.kalan 1300 lira nasıl olacak bilemiyorum.
1250 kira vermeyi uzun süre goturemem.ev kurmak da mantıksız.seneye gidebilirim belki buradan.nasil.halledicem geçim işini bilmiyorum.maasin yarıya yakını kira ulaşıma gidiyor.ne yapmalı.nasil gecinmrliyim

Son düzenleme:
Öncelikle üvey babana neden karşı çıkmadı ki annen. Kocası mı daha öncelikli.

Acilen bi ev bulmuşsun ama daha ucuz daha küçük bir ev bulmalısın. Ve mümkün mertebe iş yerine yakın bi ev tutup yol giderini yok etmelisin.

Seni istemeyenler çocuğuna da bakmaz haliyle uygun ücretlerde kreş bakmalısın.

Acilen bi ev bulmuşsun ama daha ucuz daha küçük bir ev bulmalısın. Ve mümkün mertebe iş yerine yakın bi ev tutup yol giderini yok etmelisin.

Burayı geçici olarak düşündum.bir aylık tuttum burayı.ev geçindirmek ev düzeni bir öğreniyim.ondan sonra yine ev Arıcam.mart ayında 800 evardi.kacirdim orayı.ama otelden iyi.otele gidecektim dusun

Kasım ayında 550 liraya ev vardı.elektrik şu sahil ama çocukla yaşanacak gibi değildi.1+1.850 ye bulabilirsem iyi.

Son anda yeter dedi annem.hep beni suçlu bulurdu oysa.bu sefer tavır koydu ona.seni boşaldım vs dedi ona.anlayabiliyorum annemi.o kadar da kizamiyorum artik

Kasım ayında 550 liraya ev vardı.elektrik şu sahil ama çocukla yaşanacak gibi değildi.1+1.850 ye bulabilirsem iyi.

eşyalı mı bu fiyat?
eşya için ciddi bir harcamanız da olacak ama gözünüzde buyumesin. yavaş yavaş yaparsınız her şeyi.
bir yandan şimdi uyguna ev bakmaya başlayın.
tayin yeriniz ne zaman belli olacak?
siz işe giderken çocuğunuza kim bakacak?

Sarimanolya ayri eve cikmana çok sevindim.Bence bu senin için çok büyük bir adım.Evin eşyalarının tam olması ve muhiti kirani etkiler diye düşünüyorum.Bu rada senin psikolojik destek alman gerektiğini sen bunu duymayı sevmesen ve her seferinde zaten gittim ,bir işe yaramadı mealinde aciklamalarda bulunsan da yineleyecegim. Haziran ayındayiz tayin işi ne oldu? Var mı bir umut?

eşyalı mı bu fiyat?
eşya için ciddi bir harcamanız da olacak ama gözünüzde buyumesin. yavaş yavaş yaparsınız her şeyi.
bir yandan şimdi uyguna ev bakmaya başlayın.
tayin yeriniz ne zaman belli olacak?
siz işe giderken çocuğunuza kim bakacak?
Bu fiyat eşyalı fiyat.normal bir ev burası.haziran son haftası belli olacak ama burda ev kursam mi bilemiyorum.cok masraf olucak.bu hafta izinliyim.dun bir kreş buldum.oraya götürecek çocuğu.1 ay tatile girecek öbür ay kreş.tadilat için.o da ayrı bir sorun

Sarimanolya ayri eve cikmana çok sevindim.Bence bu senin için çok büyük bir adım.Evin eşyalarının tam olması ve muhiti kirani etkiler diye düşünüyorum.Bu rada senin psikolojik destek alman gerektiğini sen bunu duymayı sevmesen ve her seferinde zaten gittim ,bir işe yaramadı mealinde aciklamalarda bulunsan da yineleyecegim. Haziran ayındayiz tayin işi ne oldu? Var mı bir umut?
Kizlar tayin olmak.istemiyorum.o manyiksizdi.gidecegim yerde özel kresyoktu.ilkokila kadar burada kalmam lazım.4 kreş artı iki Özel anaokulu var burda.sistemden tayini iptal ettim ama dilekçe göndermedim.cikma ihtimali var.ama kalacak yerim var ayın onuna kadar önemli değil.
Sen benim.duydugum lafları duysaydin.bir de telefonda da görüştüm üvey babayla yarım saat.telefonumda görüşme.kaydedici var.acaba ayrı eve cikmasa mıydım dediğimde sürekli o telefon görüşmesini dinliyorum.gercekten cikmaliymisim.
Ayrı ev ruhuma iyi geldi.su an çok salınım.sinorlanamiuorum.uzulemiuoeun

Keşke aile evinde yaşadığınız dönemde para birikimi yapsaydınız .
Bence küçük bir meblağ ihtiyaç kredisi çekin.
Isınızın yanına bir eşyasız bir ev tutun. Ve doseyin.
Başka türlü kalan 2 bin lira bile değilken o ev dönmez . Sizin 550 650 civarı bi ev tutmanız lazım en fazla .
Şimdi 300 verilmiş davadan sonrada çok verebileceğini sanmıyorum. 5 yıldır yalnız yaşıyorum ben ve market alışverişi faturalar son bir kaç ayda resmen 2 katına çıktı. Çocuğunuz var iyi beslenmesi gerekiyor . Evin güzelliği önceliğiniz olmamalı.
Bu arada ısınma vs dahil mi 1250 ye ?

Yeni üyelik almışsınız ve babanız da üvey baba olmuş anlatımınızda ama üslubunuz ve olaylar çok tanıdık.

Ayrı eve çıkmanıza sevindim. Ama kira+yol çok fazla dayanamazsınız. Üstelik şu anda ısınma gideri de yok, kış gelmeden mutlaka ev değiştirmeli. Şu sıralar öğrencilerin mezuniyet, öğretmenlerin de tayin dönemi, boşalan evleri iyi takip edin, gerekirse bir iki emlakçıya haber bırakın.

Yerinizde olsam tayin isterdim kesinlikle. Özel kreş yoktu vs demişsiniz ama koca Türkiye'de bir tek yer mi vardı tayin isteyebileceğiniz? İyi araştırırsanız tam sizlik yerler bulabilirsiniz bence.

Borçlarla yüzleşmekten de kaçmayın, iyi bir yaklaşım değil. İnsanlar kredi kartından bu şekilde batıyor. Borcu görmezden gelip harcama yapmaya devam etmek sizin için intihar olur.

Umarım iç huzurunuzu bulur, oğlunuzu sağlıklı bir birey olarak yetiştirebilirsiniz.

Bence daha ucuz bi yere çıkın mutlaka. Evin çok iyi olması önemli değil..4 yaşında çocuk misafir arkadaş getirecek değil sonuçta.

Soğukçay sen eşinle olan birikimine el koymuştun o paranın bi kısmıyla ev kursan. Daha düşük bütçeli kiralık bi ev tutsan. Zaten birikimler böyle günler içindir. Düzen oturduktan sonra da artık gelen maaşla evi döndürmeye başlaman gerekir.

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama boş daireler en az 1000 tl. Sana fazla geliyor lakin normal. Kendini toplayana kadar idare etmelisin. Bu belirsizlikle eşya almak seni daha zorlayacak. Bu arada ne iş yapıyorsun maaş kaç tl?

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama boş daireler en az 1000 tl. Sana fazla geliyor lakin normal. Kendini toplayana kadar idare etmelisin. Bu belirsizlikle eşya almak seni daha zorlayacak. Bu arada ne iş yapıyorsun maaş kaç tl?
3300+300 nafaka+200 mesai o da arada
Burda dediğin gibi boş evler 850.acaba şimdiki ev sahibiyle konusunun indirim mi istesem?şehrin merkezinde 450 liraya bir ev var oda sobalı.bilemedim.termosifon gerek.soba yakmak gerek vs.

Soğukçay sen eşinle olan birikimine el koymuştun o paranın bi kısmıyla ev kursan. Daha düşük bütçeli kiralık bi ev tutsan. Zaten birikimler böyle günler içindir. Düzen oturduktan sonra da artık gelen maaşla evi döndürmeye başlaman gerekir.
Arkadaş şehir merkezinde d.gazli ev 750 ye bile bilinmez.800 850 1200 boş evler.o da herkese verilmiyor.sobali ev mantıklı olur.mu bilmiuorum

Keşke aile evinde yaşadığınız dönemde para birikimi yapsaydınız .
Bence küçük bir meblağ ihtiyaç kredisi çekin.
Isınızın yanına bir eşyasız bir ev tutun. Ve doseyin.
Başka türlü kalan 2 bin lira bile değilken o ev dönmez . Sizin 550 650 civarı bi ev tutmanız lazım en fazla .
Şimdi 300 verilmiş davadan sonrada çok verebileceğini sanmıyorum. 5 yıldır yalnız yaşıyorum ben ve market alışverişi faturalar son bir kaç ayda resmen 2 katına çıktı. Çocuğunuz var iyi beslenmesi gerekiyor . Evin güzelliği önceliğiniz olmamalı.
Bu arada ısınma vs dahil mi 1250 ye ?
İşinin yanındaki evler 850900 .550 600 sobalı evler var.vasat evler.yapaboloriyim bilmiuorum

Back
X