Ayrı ev ve masraflar

istanbulda çocuk için uygun bir ev ve 1.250 kira bence çok iyi
eşyalar çok daha pahalı en ufak bir şey alsanız 2bin lira
ucuza malederim deseniz demonte olur kime monte ettireceksiniz.
hep dışarda yedim diyorsunuz demek ki yemek yapacak zaman olmamış, soba kuracak nasıl zamanınız olacak?
o soba bir kere yakıldı mı hiç sönmüyor da değil, çocuğunuz ufak.
maaşınız da fazla değil ama yeterli gelecektir bir süre.
kararınız doğru, eğer annenize yakınsa şimdi tuttuğunuz ev çocuğu işe giderken bırakıp dönerken alabilirsiniz.
üvey babayla da muhatap olmamış olursunuz
Ev arama zamanları bir de uvey babadan yeyip içermediği.m için dışarı kacmistim hep.haftasonlari evdeduramiuprsum

Ben 2.500 maaş alıyorum 1.150 kira ödüyorum 2 tane evladımla geçiniyorum hamd olsun lüksten kaçınırsanız geçinirsiniz
Cacacim.borca batmakta çok korkuyorum.ama bu eve çıkmakla hayatta daha farklı şeyleri keşfettim.hic ev gecindirmemistim.mesela.neyse buay böyle gitsin de öteki ay Allah kerim.

Ev çok lukse Degil ama çok rahatım.cevre çok güzel.tekrar eşya doldur taşı vs.benim bu ev sahibi ile anlasmam gerek.anlasamazsam da yeni bir eşyalı ev tutucam

yani lükse kaçmayın derken herhngi bir şey için de demiş sanırım
yani çocuğa atıyorum nike ayakkabı kendinize başka pahalı bişey almayın idare edersiniz demiş.

Ben aslında hiç ayrı ev tutmak istemedim.allah sonumu hayra getire
Yavrum ayrı eve çıkmadan nasıl boşanmayı düşünüyorsun peki? Sonuçta bir evin kirasını sen odeyecektin!! Ben hala oğlana kim bakıyor sen işteyken anlamadım ?

valla ayrı ev kadar rahat bişey yok boşverr borca da girsen ödenir kafan rahat en azından ama sen fazla harcama yapma sadece oğlunla yiyebileceğiniz şeyleri al kıyafete harcama yapma elektriği suyu idareli kullan borca girmeden geçinirsin kafan rahat en azından boşver

Yavrum ayrı eve çıkmadan nasıl boşanmayı düşünüyorsun peki? Sonuçta bir evin kirasını sen odeyecektin!! Ben hala oğlana kim bakıyor sen işteyken anlamadım ?
Şu an izinliyim beş gün.krese gidecek.dun görüştüm kresle

Ayrı ev tuttum ama bu benim tercihim değildi.ailemle yaşamak istemiştim o da olmadi

Konu sahibi arkadaşım, özel ders vermeye başla, yanlış anlamadıysam öğretmensin. Bir yıl sonra bugünleri unutacaksın bile. Az sabır. Kul sıkışmayınca Hızır yeşmezmiş.

Ayrı ev tuttum ama bu benim tercihim değildi.ailemle yaşamak istemiştim o da olmadi
Ama babanla bir evde yapamadiginiz bu kadar ortadayken nasıl olacaktı ki o? İnsanların anne /babası bu kadar torunlarına düşkün olmayabiliyor ,veya zaten vefat etmiş olabiliyorlar. İnan kendi ayakları üzerinde durabiliyorlar yinede .Sen de üstesinden geleceksin ama çok hesap kitap yapıyorsun ,sürekli zihninde rakamlar...bırak bunları bir kenara .Çocuğunun tek ihtiyacı olan dengeli sağlıklı ebeveynler ve koşulsuz sevildiğini bilmek.Sen oglun her gün protein alsin,yediği köy tavuğu olsun ,sütü organik olsun peşindesin ama ruhsal sağlığını kaybetmek üzeresin... Lütfen bir psikiyatriste basvur ve ilaçlarını da kullan.Sen iyi ol herşey yoluna girer meraketme

Çok iyi yapmışsın arkana bakma ...Allah yardımcın olsun aldığın parayla gayet gecinirsin.sobali ev bakma küçük çocukla yapamazsın.

Sen kesinlikle ilkbahari bekleyen üyesin. Yazdikların neredeyse aynı.sadece baban üvey baba olmuş.
Paranın harcamaktan korkma. Bugünlerde harcamicaksan ne zaman harcicaksin? Her öneriyi onu yapamam bunu şey edemem diye reddediyosun. O zman fikir isteme insanı da yorma. Eve çıktım rahatladım diyosun ya, bence senden ayrılanlar sukrediyordur.
Sadece çocuğuna üzülüyorum..keşke dedesigilde kalsaydı.

Ama babanla bir evde yapamadiginiz bu kadar ortadayken nasıl olacaktı ki o? İnsanların anne /babası bu kadar torunlarına düşkün olmayabiliyor ,veya zaten vefat etmiş olabiliyorlar. İnan kendi ayakları üzerinde durabiliyorlar yinede .Sen de üstesinden geleceksin ama çok hesap kitap yapıyorsun ,sürekli zihninde rakamlar...bırak bunları bir kenara .Çocuğunun tek ihtiyacı olan dengeli sağlıklı ebeveynler ve koşulsuz sevildiğini bilmek.Sen oglun her gün protein alsin,yediği köy tavuğu olsun ,sütü organik olsun peşindesin ama ruhsal sağlığını kaybetmek üzeresin... Lütfen bir psikiyatriste basvur ve ilaçlarını da kullan.Sen iyi ol herşey yoluna girer meraketme
Artık çok takıntılı değilim ama ilk kez ayrı evdeyim.endiselerimi doğal bence

Büyükşehir değilse bulursun bence 850ye, öğrenciler çıkacak yakında, eşyalı apart bile bulabilirsin.
Boş ev bile olsa çift kişilik bir yatak, 2 el buzdolabı, ocak, çamaşır makinası işini görür.
Kenarda 40.000 liran varmış çok ihtiyacın olursa biraz da kullanırsın.

2 kişisiniz 1+1 bir eve çıksanız da rahat edebilirdiniz hem kirası da uygun olur. Biraz şartları zorlayın, herşeyin daha uygun fiyatlısına yönelin, indirimleri takip edin, mutfak masrafınıza dikkat edin. Mesela dışarda yemek yerıne bir süre evde yıyebilirsiniz.
Evı ayırmakla en doğrusunu yapmışsınız tebrik ederim sizi , emin olun düzeniniz oturacak ve daha mutlu olacaksınız.

Sanmıyorum birikiminden harcasın ....kendini güvende hissetmekle ilgili sorunları var arkadaşın .Ha birikiminden harcamış ha vücudunda bir organını kaybetmiş aynı tepkileri verecektir.Ustelik o şehirden gidecekse minimum eşya onun için daha iyi çünkü bir yıllık kira farkı (eşyalı ile esyasiz ev arasındaki) üç dört bin TL iken tayin görüp giderse nakliye masrafi bile bu farktan daha fazla olur .Gitmeyi düşünüyorsa gittiği yerde döşesin evini.

Haklısın valla ha böbreğini satmış ha birikimden harcamış..

Back
X