Ayrı ev ve masraflar

Sen beni anlamışsın.parayi tutmak istemem parayı sevmekle değil de güvende hissetme duygusu ile birebir ilgili.sobali evde yapabilir.miyim

Seni çok iyi anlıyorum, ama inan bana parayı harcamaktan ne kadar kaçarsan işler o kadar sarpa sarar.. Ve bereketin gider. Harcadığın zaman yerine gelşceğine inan ve mutlu olucağınada

Kizlar boşanma aşamasındayım ve üvey babamla olan son kavgadan sonra ayrı eve çıktım.hatta çocuğu da alıp otele gidecektim.geceligi 80 lira deyince bulduğum ilk eşyalı eve geldim.burasi güzel eşyalar yeni rahatız da.kira 1250 lira.komsilar iyi.yalniz merkezden uzak.aylik 200 liralık yol parası olur.ev eşyalı ama yine bayağı masraf ettim.bir kaç gece uyuyamadım korktum.simdi alıştım sanırım.4.5 yaşındaki oğlumla yaşayıp gidiyoruz.
Gerçek hayatı öğrendim.bir şekilde ev kuracak tim da ani oldu.uvey baba yine benim ekmeğimi yiyorsun.psikolojik sorunlisin.universitede o Ali'yle de zamanında yaptığını biliyorum bana namustan bahsetme dedi.zaten gitmemi istiyordu.esasinda tayin sonuçları haziran sonu açıklanacak ama o kadar bile bekleyemedim.dusunun.mantiksizdi.kavga esnasında üvey baba üzerime yürüyor falan.sokaklarda aç kalacaksın ama kapımı acmicam diyo.sana bakmak zorunda değilim.7 ay seni besledim vs dedi.
Çocukla geldik buraya.cocugum için üzüldüm.keske diğer çocuklar gibi anası babası birlikte olabileydi.kendime acıdım.neredeyim.esyali evdeyim.bir düzeni m yok.boaaniyirum.ailemle görüşmüyorum sildim onları...kendimi dine verdim.sikintilarim gitti.unutkanlik başladı öyle ki bayram tatili sonrası şifremi unutturacak kadar bir unutkanlık.uzulemiuorum hicbiseye.sanki antidepresan kullaniuormusum gibi.cok sakinim.Anlasilir gibi değil.evin olduğu yer çok güzel.kus cıvıltıları doğa sakinlik.tatilde gibiyim.
Maaş 3300.iceri girmeye başladım sanorim.keedi karti ekstresine bakamıyorum bile.1250 lira kira vermek çok mu.ortalama kiralar 850 burada.ama inanin o parayı gözüm görmedi.nasil kaçacağımi şaşırdım o evden.
Yanlış mı yapıyorum.cocugukrese verecem.aslinda ailem iyi bakıyordu.simdi krese gitmemek için herşeyi yapacak oğlan.sevmiuor kresleri.ote yandan o üvey babayla hep tartisiyorduk.evden göndermek için yapmadığı kalmamıştı.
Herşey de para değil ama bu kira çok yüksek geliyor bana.cocukla da her yerde yasanmaz.burada odası bile var.evde bulaşık makinasına kadar herşey var.kredi kartı ayın 15 ine kadar 2000 lirayı geçer.disarda çok yemek yedim.ondan oldu birazda.kalan 1300 lira nasıl olacak bilemiyorum.
1250 kira vermeyi uzun süre goturemem.ev kurmak da mantıksız.seneye gidebilirim belki buradan.nasil.halledicem geçim işini bilmiyorum.maasin yarıya yakını kira ulaşıma gidiyor.ne yapmalı.nasil gecinmrliyim

İlk dönem afallamanız normal. Ama eşyasız eve 850 verirken eşyalı eve 1250 verebilirsiniz. SAdece kendinizi toparlayıp borçlarınızı ödeyene kadar biraz dikkatli olun.

Mümkün olduğu kadar dışarıdan yemeyin ve paranızı çarçur etmeyin. Harcama planınızı oluşturun. Bu sayede 3300 ile kısa sürede kendinizi toparlayabilirsiniz.

Harcamalarınıza bu şekilde dikkat ederseniz kısa sürede sorununuzu çözebilirsiniz...

Tüm mesajları okudum. Sarımanolyanın kocası 8000 civarı almıyor muydu? Hakim vere vere 300 mü vermiş? Bana bu kısım pek mümkün gelmedi nedense. Ayrı eve çıkmasına da şaşırdım, tebrik ederim. 👏🏻

Tüm mesajları okudum. Sarımanolyanın kocası 8000 civarı almıyor muydu? Hakim vere vere 300 mü vermiş? Bana bu kısım pek mümkün gelmedi nedense. Ayrı eve çıkmasına da şaşırdım, tebrik ederim. 👏🏻
Boşanma gerçekleşmediyse tedbir nafakasıdır. Düşük olması normal.

Bence daha ucuz bi yere çıkın mutlaka. Evin çok iyi olması önemli değil..4 yaşında çocuk misafir arkadaş getirecek değil sonuçta.
Arkadaşın 40 bin birikmiş parası vardı en son. Ama parasına dokunmak istemiyor. Ailesiyle yaşarken de eve katkıda bulunmuyordu hatırladığım kadarıyla. O yüzden babasıyla tartışıyorlardı.öğretmen maaşı 4000 civarı artık. Ekders kurs vesaire olsa +1000-2000 de ordan geliri vardır. Çaresi çok olan ama kendini umutsuz gibi hissedip öyle yaşayan, para konusunda tecrübesiz yada pinti bilemiyorum artık

Arkadaşın 40 bin birikmiş parası vardı en son. Ama parasına dokunmak istemiyor. Ailesiyle yaşarken de eve katkıda bulunmuyordu hatırladığım kadarıyla. O yüzden babasıyla tartışıyorlardı.öğretmen maaşı 4000 civarı artık. Ekders kurs vesaire olsa +1000-2000 de ordan geliri vardır. Çaresi çok olan ama kendini umutsuz gibi hissedip öyle yaşayan, para konusunda tecrübesiz yada pinti bilemiyorum artık
Bu üye o üye mi ya. Hatırladım şimdi.

Kuru ekmeğe muhtaç, çocuğunu yurda bırakmamak için bedenini satan Kadınlar var sen 3500 lira ile geçinir miyim diyorsun.. ya psikolojin bozuk ya da dalga geçiyorsun

Ayrıca okul müdürü tanıdıklarım var yaklaşık her öğretmenin maaşından haberdarım....kusura bakma ama o saf maaşın ek ders kurs kırtasiye .,,,,,.. Allah bize sabır versin

Ama babanla bir evde yapamadiginiz bu kadar ortadayken nasıl olacaktı ki o? İnsanların anne /babası bu kadar torunlarına düşkün olmayabiliyor ,veya zaten vefat etmiş olabiliyorlar. İnan kendi ayakları üzerinde durabiliyorlar yinede .Sen de üstesinden geleceksin ama çok hesap kitap yapıyorsun ,sürekli zihninde rakamlar...bırak bunları bir kenara .Çocuğunun tek ihtiyacı olan dengeli sağlıklı ebeveynler ve koşulsuz sevildiğini bilmek.Sen oglun her gün protein alsin,yediği köy tavuğu olsun ,sütü organik olsun peşindesin ama ruhsal sağlığını kaybetmek üzeresin... Lütfen bir psikiyatriste basvur ve ilaçlarını da kullan.Sen iyi ol herşey yoluna girer meraketme
Neden yalan soyliyim.ki.300 lira alıyorum.maas harici taşınmazı da olduğu halde.2000 lira talep ettim.dava açılır açılmaz 300 verildi.sosyal araştırmadan sonra tekrar değerlendirilmek üzere diyo.sosyal araştırma bitti nafaka hala 300.dava bitince nafaka degisecekmis.avukata artırım için yazalım dedim.olmuyor diyor

Kuru ekmeğe muhtaç, çocuğunu yurda bırakmamak için bedenini satan Kadınlar var sen 3500 lira ile geçinir miyim diyorsun.. ya psikolojin bozuk ya da dalga geçiyorsun

Ayrıca okul müdürü tanıdıklarım var yaklaşık her öğretmenin maaşından haberdarım....kusura bakma ama o saf maaşın ek ders kurs kırtasiye .,,,,,.. Allah bize sabır versin
Ben düz memurun.ogretmen değilim.3380 maaşım.80 i bireyse emekliliğe kesiliyor 200 de mesai alıyorum bazı aylar

Ayrı ev tuttum ama bu benim tercihim değildi.ailemle yaşamak istemiştim o da olmadi
Boşanan hiçbir kadını duymamıştım ki ailesiyle yaşamak istediğini ayrı ev özgürlük rahatlık azıcık aşım ağrısız başım idareli giderseniz hesaplı bir şekilde geçinebilirsiniz

Sarimanolya ayri eve cikmana çok sevindim.Bence bu senin için çok büyük bir adım.Evin eşyalarının tam olması ve muhiti kirani etkiler diye düşünüyorum.Bu rada senin psikolojik destek alman gerektiğini sen bunu duymayı sevmesen ve her seferinde zaten gittim ,bir işe yaramadı mealinde aciklamalarda bulunsan da yineleyecegim. Haziran ayındayiz tayin işi ne oldu? Var mı bir umut?
Ben de direk sarımanolya diye düşündüm ama babasını üvey yapmış

Ben de direk sarımanolya diye düşündüm ama babasını üvey yapmış
İki konudur babasını üvey yaptı...sanırım konu sahibi arkadaşımız artık babasinin üvey olduğunu ,bu yüzden kendisine kötü davrandığını düşünen bir ruh hali içerisinde ....bilemiyorum.Ama hepimiz biliyoruz ki çok az üvey dede torununa iyi bakılsın diye yaşadığı şehri degistirir...çok az üvey baba, kızı bile olmayan birisinin bosanmakta olduğu eşi tarafından sokaklarda tartaklanmayi göze alır.

Back
X