Ayrı yaşayan evliler

Sekiz yıl önce eşimi bitip tükenmek bilmeyen borçları, icraları ve öfkesini kontrol edemeyip bağırıp çağırmaları yüzünden terkettim. Karakola gidip dilekçe verdim ve anneme sığındım. Boşanma davası açtım. Derdim çok.

Annem dırdır ve vırvırları bitip tükenmek bilmiyordu. Beni alt kata ayırdı. İki sene soba yaktım, aç sefil süründüm. Çocuk devamlı hasta oldu. Annem dayanamayıp beni tekrar yanına aldı. Derdim bitmedi. Ablam da kızıyla boşanıp geldiydi daha önce. Bir curcuna. Kavga gürültü patırtı.

Çocuk baba yokluğuna dayanamayıp hasta olup duruyordu. Bu arada eşim pişmanım diyor etrafımda dolanıp duruyordu. Çocuk baba sevgisi alsın diye parkta, lokantada çocuğu buluşturdum

Annemin evinin kavgaları bitmiyordu. Hala anne evindeyim. Ne yapacağını bilmez durumda.

Yeni üyeyim. Nereye yazılacağını nasıl potal açılacağını bilmiyorum. Nasıl kısım açarım acaba. Açmak isterim. Yıllardır bir oyunun bir bilinmezin içindeyim. Kızım da bu kargaşada büyüyor ve psikolojik sorunları olan bir çocuk haline geldi.

Allah yardımcın olsun.

8 yıl çok uzun bir süre değil mi neden boşanmıyorsun, çocuğun kaç yaşında, okula gidiyordur herhalde 8 yıldır ayrı yaşadığınıza göre... bence bi iş bulup çalışmalısın

8 yil once bosanip kendi hayatini kurmaya cabalamaliydin.calisirdin.
Kizinda bu duzene alisirdi.
Bende 8 yil once bosandim ve kizim gayet mutlu cunku anne ve babalarin ayrilabilecegini fakat cocuklarin amme babasindan hic ayrilmayacagini biliyor.
Kiziniz anneanne evinde kalabalikta dediginiz gibi bagirmalar dolu bir evde zaten mutsuz olur.
Kendi hayatinizi kurmalisiniz.

Anne evindeki kavgalar sözel şiddeti aşıp fiziksel şiddete kadar gidiyordu. Yine büyük bir kavganın sonunda ev tuttum. Kaporayı verdim ve taşınacaktım. Bu arada çalışan ve maaşı olan biriyim zaten. Babam ağza alınmayacak küfürler etti ve kaporamı da geri alamadım. Keşke o küfürlere aldırmasaydım ve gitseydim. Acısını kızım çekiyor. Korkak, kaygılı, endişeli, içekapanık bir çocuk oldu.ö

Dertliyim başlığı altında yazmaya devam ediyorum. Acemiyim biraz. Sanırım oraya yazmam gerekiyor.

Her bir Paragraf için ayrı ayrı mesaj yazmanıza gerek yok. Bir seferde yazabilirsiniz. Cevap verildikçe cevap yazarsınız

Alın çocuğu gidin o zaman. Bi ev tutun. Babanız da saçmalamış. Kavga gürültüyü niye yaşatıyorsunuz çocuğa madem imkanınız var.

Tamam şu yazma işini anladım. Ben annemin evine sığındığıma pişmanım. Keşke sığınma evine sığınıp bir süre sonra ev tutsaydım.

çok tuhaf gerçekten maaşlı çalışan kadınsın git otelde kal kiraya çık çocuğunu o ortamda neden tutuyorsun neden 8 yıldır bir düzen kuramadın günah değil mi o çocuk o ortamda yıpranıyor

Back
X