Ayrı yataklarda evlilik olur mu?

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

dün akşam komşumun kızının doğumgünü vardı, akrabaları da geldiği için ben davetli olmama rağmen biraz çekindim. Ve kalabalığın dağılmasını bekledim. Epeyce geç bir saatte gittim. Hediyemi vermekti amacım. Komşumun kızı çok yorulmuştu, babası onu salonda uyutmaya çalışıyordu. Birkaç dakika içinde çocuk uyudu. 3 yaşını doldurdu bu arada dün gece çocuk. Çocuğun adı Zeynep olsun. (gerçek adı bu değil)

Neyse ben hediyemi verememiş oldum. Annesine dedim ki, "yatağının baş ucuna koyayım, uyandığı anda hediyesini görsün sevinsin Zeynep". Olur dedi, birlikte yatak odalarına ilerledik. Ben Zeynep'in odasına girerken, "orada değil İpek'cim, burada" diyerek kendi yatak odalarına girdi.

Ben de şaşırdım, "neden buraya yatırdınız ki, ne güzel uyumuş, kendi odasına koysaydınızya" dedim. Biz de çünkü kızımızı bazen bizim yatakta uyutur ve sonra kendi odasına bırakırız. Ve arkadaşım beni çok şaşırtan şeyler anlattı bunun üstüne..

Zeynep'i annesi-babası her gece ebeveyn yatağında uyutuyorlarmış, sonra kendi odasına koyuyorlarmış. Ama Zeynep çok uyanıyormuş, annesi defalarca kez odasına gidip tekrar uyutmak zorunda kalıyormuş. Babasından da destek istemeye başlamış, "ben kaç defa kalktım, biraz da sen git bak" gibi. Adam sıkıntıya gelmediği için, Zeynep ağladığı an kapıp ebeveyn yatağına getirmeye başlamış. Böylece her gece 3 kişi yatmaya başlamışlar. Haftalarca bu durum sürmüş, Zeynep iyice alışmış. :96:

Arkadaşım bakmış ki, kocası 3 kişi uyumaktan hiç şikayetçi değil, sırf caydırıcı olsun diye "ben rahat edemiyorum 3 kişi, o zaman sen Zeynep'in yatağına git" demiş. Blöf olsun diye. Ama adam kalkıp gitmiş..:27:

Vee sıkı durun.. Olayın üstünden geçen zaman tam 1 sene.. :32:

Babası Zeynep salonda sızsa bile, alıp ebeveyn yatağına yatırıyormuş ve kendi uykusu gelince kızın yatağına gidip uyuyormuş. Allahım nasıl iş bu??

Peki dedim, mesela bizde cumartesi geceleri farklı olur. Film izleriz, sohbet ederiz, ne bileyim romantik olur, keyifli olur. Siz ne yapıyorsunuz? C.tesi geceleri onlarda geç saate dek oturuyormuş, ama adam uykusu gelince ev arkadaşı gibi "iyi geceler" dileyip kızın yatağına gidiyormuş.

Tabi hemen cinsel ilişki periyodunu sordum..:77::77:

Beklenildiği gibi, 2-3 ayda bir.. Ve daha genç bir çift..

E peki ne olacak böyle dedim, bir adım at, toparla, düzelt durumu.. Adam seni aldatsa, geçip karşına "ne yapayım sen benimle yatmıyordun" diye arsızca savunacak kendini.. Bu arada bunlar yaklaşık 5-6 senelik evliler. Ve 1 senedir bu durumdalar, 1 hafta değil, ay değil, yıl..!!

Kadın kaç defa sormuş, "en azından çocuk salonda uyuduğunda kendi odasına götür" demiş. Adam ne dese iyi.. "Yatağına koruyucu alacağım, bu şekilde düşer diye içim rahat değil".. Allahım şoklara girdim, ben mi abartıyorum. Alsana koruyucu o zaman be adam, 1 senedir neredesin?? Koruyucusuz yatarken nasıl için rahattı peki, daha öncesinde?

Komşumdan zaman zaman tartışma sesleri gelirdi bizim eve, duyardık.. Ama hiç gidip de sormadım, mahcup etmedim. Ne haddime zaten, ama bu kez konuyu kendisi açtı..

Bu kavgalar mı adamı soğuttu, yoksa ayrı yatmalar mı kavgaları doğurdu bilemedim..

Bana bir akıl ver, ne yapayım dedi. Ve eşinden çok soğmuş. Evli kadın gibi değilim, 1 senedir dul gibiyim diyor.

Allahım, ben ne akıl vereyim, aklım durdu.. Hiç duymadım ki böyle bişey? Sizler ne dersiniz??

Son düzenleme:
ya bence adamın yaptıgı seygercekten coksacma yatagında bır ınsan nıe uymuaskı karısyla yarahatsız oluodur yada hayatında baska bırı vardır bencebu iş yatak koruyucu zeyenp ın rahat yatması falan degıl baska seylerde vardır da kadın soyleyememıs olabılr sana ...uzuldum ama gercekten yanı :2:

çok şaşırdım.kavga edildiğinde bile yatakların ayrılmaması gerektiğini düşünen biriyim.Çok saçma geldi böyle bişey hadi kadın öyle bir söz sölemiş 3 kişi rahat edemiyorum adamda gitmiş yatmış kızın yatağa daha sonraki günlerde kadın neden kocasını yatağa çağırmamış ki geri eminim adam karısının onu istemediğini düşünüyodur.yanlış yapmış kadın da adamda

Son düzenleyen: Moderatör:
cok sacma,

adamın koruyucu baslık almasını nıye beklıyor kı gıtsın kadın kendı alsın ..

bir sene yahu :44:

ya bence adamın yaptıgı seygercekten coksacma yatagında bır ınsan nıe uymuaskı karısyla yarahatsız oluodur yada hayatında baska bırı vardır bencebu iş yatak koruyucu zeyenp ın rahat yatması falan degıl baska seylerde vardır da kadın soyleyememıs olabılr sana ...uzuldum ama gercekten yanı :2:

Aldatmasından şüphelenmiyor musun diye açıkça sordum. Çünkü bu yaşta bir erkeğin hiç mi cinsel ihtiyacı yok en basitinden??

Evinde dört dörtlük huzuru olan erkekler bile aldatabil,iyorken, bu şartlar altında adamın aldatması akla geliyor elbette. Veya benim aklıma bir de adamın cinsel sorunları olabileceği geliyor..??

Adam evden işe-işten eve modunda bir adam. Ama kimbilir ki, aldatıyor da olabilir.
Bu arada geçmişte böyle bir vukuat olmuş zaten, birkaç sene önce. Kocasının bir mesajlaşması olmuş. O zaman büyük olay çıkmış, boşanmalar konuşulmuş. Sonra adam tövbe etmiş, yuvasın ızar zor toplamış. Diyor ki komşum, bir daha aldatmaya cesaret edeceğini sanmıyorum.

E o zaman bu yaptığına nasıl cesret ediyor, aldatmaktan daha mı güzel yani bu yaptığı?

cok sacma,

adamın koruyucu baslık almasını nıye beklıyor kı gıtsın kadın kendı alsın ..

bir sene yahu :44:

Zeynep'in yatağında başlık var, adamın kastettiği herhalde yatağın yanına bir koruyucu almak. Ama oraya yastık konulabilir. Benim kızın yatağının yanına yastaık koyuyoruz biz mesela.
Kadın gidip onu alsa, adam yatağa gelir mi sence?

çok şaşırdım.kavga edildiğinde bile yatakların ayrılmaması gerektiğini düşünen biriyim.Çok saçma geldi böyle bişey hadi kadın öyle bir söz sölemiş 3 kişi rahat edemiyorum adamda gitmiş yatmış kızın yatağa daha sonraki günlerde kadın neden kocasını yatağa çağırmamış ki geri eminim adam karısının onu istemediğini düşünüyodur.yanlış yapmış kadın da adamda

Bu da farklı bir bakış açısı..
Adam da istenmediğini düşünüyor olabilir, ama hiç mi dile getirmez bu sorunu 1 sene içinde??
Kadın 2-3 defa sormuş "neden bizim yatağa yatırdın" diye, adam "sen beni istemiyosun" dememiş ki.. koruyucu alacağım demiş??

Başta yapılan hata çocuğun annesi ve babasıyla yatması tabi alıştırmışlar bir kere hasta olur anlarım o zaman bir kaç gün yatar sonrasında kendi yatağında uyur.
Bence her iki tarafta suçlu burada topu tek tarafa atmamak lazım .
Yatakta koruyucu yok diyen bir baba git al o zaman demi..
Uyuyunca yatağına götür yatır diyen bir anne ..
Burada devreye girmesi gereken annedir çocuk uyuyunca alıp hemen kendi odasında kendi yatağına yatıracak ve alışmasını sağlıyacak .
1 sene az zaman değil çünkü vardır bunun altında başka sebebler çocuk bahane olmaz yani ..

Ya ılk adımı bı kendı atsın evlılık bu ortada cocuk var bune bole yaslılar bıle bole degıl bıseyleryapsın kadın bu ıste aklına gelmıyomnu bıseyler koruyucu almakla baslıyabılır adamı bıraz kendıne ceksın ama adamın ıcınbde yoksa kadın napsınkı ah erkekler ah :(

Zeynep'in yatağında başlık var, adamın kastettiği herhalde yatağın yanına bir koruyucu almak. Ama oraya yastık konulabilir. Benim kızın yatağının yanına yastaık koyuyoruz biz mesela.
Kadın gidip onu alsa, adam yatağa gelir mi sence?

yanı bılmıyorum kı en azından bahanesı kaLmaz..

ama baska bır sorun var bence..

yıne de alırdım ben yatagın yanına koruyucu ,madem adamın bahanesı
bu ..

Ya ılk adımı bı kendı atsın evlılık bu ortada cocuk var bune bole yaslılar bıle bole degıl bıseyleryapsın kadın bu ıste aklına gelmıyomnu bıseyler koruyucu almakla baslıyabılır adamı bıraz kendıne ceksın ama adamın ıcınbde yoksa kadın napsınkı ah erkekler ah :(

Bir adam istemez mi gece karısına sarılıp da uyumayı, herhalde içinde yok adamın?
Karısına hevesi, isteği kalmamış.. Ama bu kadar ihmal de olmaz ki..
Koruyucu almıyor, karısını yatak koruyucusu olarak kullanıyor..

bizde de tam tesi bende oğlumun kokusunu almadan uyuyamıyorummm.
kocamda ben ne taraftaysam gelip o 5 cm lik yerden bana sarılıp uyuyo. :69:
daa bu iş illa yatak odasında o yatağın üstünmde olacak diye bir kural mı var?
isteyene heryer aşk mekanı olabilir :38: :17:
cinsel problemler aynı yatakta 3 kişi yatmaktan kaynaklanmıyoda bence kocanın isteksizliğinden veya başka biriyle ilişkisi olduğundan olabilir....

bizde de tam tesi bende oğlumun kokusunu almadan uyuyamıyorummm.
kocamda ben ne taraftaysam gelip o 5 cm lik yerden bana sarılıp uyuyo. :69:
daa bu iş illa yatak odasında o yatağın üstünmde olacak diye bir kural mı var?
isteyene heryer aşk mekanı olabilir :38: :17:
cinsel problemler aynı yatakta 3 kişi yatmaktan kaynaklanmıyoda bence kocanın isteksizliğinden veya başka biriyle ilişkisi olduğundan olabilir....

Her gece ayrı yatınca çiftler arasında soğukluk oluşması ve bunun cinsel soğukluğa yol açması da muhtemel.

Bana Tüm bu bahaneler saçma geldi
Bambaşka şeyler vardır yoksa herkesin çocuğu var
her çocuk sürekli uyanıyor her anne gece tam uyuyamıyor
çoğu baba şıkayet ediyor ben kalkamam kalk sen bak diyor
ama yinede yataklar ayrılmıyor...

Ayrıca birbirlerini arzulayan çiftler hiçbir şekilde aynı evin içinde
arkadaş modunda yaşayamazlar,ayrı yataklarda uyumaya başlamak
ve bunu uzun süre sürdürmek normal bir davranış değil...

Erkeği kendinden soğutacak şeyler yaptıktan sonra
toparlaması zor oluyor maalesef...

Biz kadınlara çok büyük iş düşüyor arkadaşlar

bence bir insan karısından ayrı yata yat soğumaz.
soğuduğu için ayrı yatar ve ayrı yatmak için bahaneler bulur.
3 yaşındaki çocuk laftan sözde anlayan çocuktur.
götürür yatğıana yatırırsın. gece kalkar gelir... ki çoğu çocuk böyledir.
eğerki çocuk ayrı odada yatmaktan korkuyosa bir süre yatağı aynı odaya getirilebilir...
bence kadın biraz sıcak davranmalı. kendisi bu konuda talepkar olmalı. ortamı tamda admanın istediği şekle sokmalı.
baklaım şartlar mükemmel olunca adam karısına eskisi kadar ilgili oluyo mu??

Son düzenleme:
Genelde evliliklerde fedakarlıklar hep kadından bekleniyor..
Açıkçası eşim bana 1 sene boyunca rahibe hayatı yaşatsaydı, ben birkaç defa "çocuğu keşke kendi yatağına koysaydın" dememe rağmen "koruyucu alayım da öyle" diye geçiştirseydi (gerçek sebebi saklasaydı, çözmeye çalışmasaydı) herhalde bir süre sonra artık işveyle,cilveyle onu kazanmaya çalışmayı bırakırdım.

Ne hali varsa görsün, derdim herhalde.. evlilikte çok doğru bir çözüm olmayabilri bu, ama neticede benim de duygularım, kadınlık gururum yok mu?

Tabi evliliğin bahsettiğim hale gelmesinde benim ortadan kaldırabileceğim sebepler yoksa. Yani bu hale gelmesine bizzat sebep olmamışsam..

İç durumlarını bilemezsin. Sen şuan komşunun sana anlattığı kadarıyla biliyorsun. Hiç kimse suç bende demez. Ortada büyük bir sorun olabilir. Nitekim sende kavga sesleri duymuştum diyorsun. Ama komşunun sana anlattığı şekilde ise açıkcası kabul edilir bir durum değil. Bana göre böyle bir evliliğin bitmesi bile gerekebilir.

İç durumlarını bilemezsin. Sen şuan komşunun sana anlattığı kadarıyla biliyorsun. Hiç kimse suç bende demez. Ortada büyük bir sorun olabilir. Nitekim sende kavga sesleri duymuştum diyorsun. Ama komşunun sana anlattığı şekilde ise açıkcası kabul edilir bir durum değil. Bana göre böyle bir evliliğin bitmesi bile gerekebilir.

Komşuma bu şekilde söylemedim, ama ben de böyle bir evliliğin bitmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi eğer ortada başka sebepler, sorunlar yoksa.. Ki muhtemelen vardır..

Kadın evin içinde dul hayatı yaşıyor, adam ne yapıyor onu bilemiyoruz zaten. Çok masum da olabilir, olmayabilir de..

Evliliğin çocuğa analık-babalık yapmak dışında gayesi kalmamış gibi görünüyor..

Back
X