ayrı yattık...

yazıyı uzatmamak için sorunlarımızı kavga nedenlerimizi yazmadım, daha önce kavga edip hep birlkte yatıyoduk sonra hiç bişey olmamış gibi uyanıyorduk. gördümki bu çözüm değil. Eşim inatçı biri bi şekilde onu zora sokmam gerekiyordu, belki hata ettim.
İnanın yatağı ayırmak da çözüm değil. Araya soğukluk giriyor, yaşadığınız şeyi basite almıyorum ama yatak ayırmaya gerek yok bence.

Siz kendi çevrenizle aktivite yapsanız? Arkadaşlarınızı davet edin mesela, siz onlara gidin vs.

2yıldır evliyiz, ilk günlerde çok zor zamanlar geçirdik, hep kavga ediyorduk, Son bir senedir biraz daha iyi aramız ama eşim bana uyum sağlayamıyor. O biyere gitmek istediğinde gidiyoruz , o bişey yemek istediğinde yiyoruz, o spor yapmak istediğinde yapıyoruz. ama ben isteklerde bulununca hemen hayır deniyor.İsteklerimde örneğin evi badana yaptırmak,evin eksiklerini gidermek, yürüyüş yapmak,film izlemek, hafta sonu için değişik bişeyler yapmak.
Dün akşamki tartışmamızda yine o hayır dedi tabi benimde suratım düştü. Bi süre konuşmadık. Sonra ''evliliğimizi daha sağlıklı,mutlu,huzurlu yürütebilmemiz için danışmana gitmemiz gerek yoksa ben çok yoruldum böyle devam etmez'' dedim. Oda ben gitmem dedi. Sorun hep sen çıkarıyosun sen git dedi. Bende birlkte gitmemiz gerekiyor diye bikaç kere daha sordum oda asla kabul etmeyeceğini söyledi.
Ben evliliğimizi onarmaya düzeltmeye çalışıyorum ama sen kabul etmiyorsun ozaman yatak odasına girme bidaha dedim, Kalktım. Ve ayrı yattık. ee şimdi ne olcak ??

Lütfen en az birkere bile boşanmamış olanlar ^'boşa gitsin'diye yorum yazmasınlar.
E böyle devam etmez diye adama söyleyip sonra da boşan demeyelim istiyorsun. Bir değişik... Sakin kafayla orta yol bulunmazsa, istemesen de yürümez zaten. Eşin adım atmadıkça sen tek başına ne yapabilirsin ki???

Naptım; 2.gece dışardaydı geç geldi ben camda bekledim :110:
Sonra gece dayanamadım gittim yanına kıvrıldım. Gece Mutlu sonla bitti tabi:KK22:
Gündüz daha sakin kafayla konuştuk, bir daha böyle bi noktaya gelmek istemediğimi söyledim. Eşim sevgisini öpücüklerle çok güzel gösterir ama tabi yetiştirme farklılıklarından uyum sorunumuz oluyor öyle durumlardada konuşarak halletmeye bakıcaz...

Biz de çok ayırırız yatakları ama ikimizin de pek umrunda değil. Üç dört gün hiç konuşmadan ayrı odalarda,ayrı yemek siparişi vererek ayrı şeyler izleyerek yaşarız. Bence dünyanın sonu değil yine barışılıyor. Ama o sinirle yanında yatsam ne yani, yanında yatarken tahrik olup iç güdüleri için barışacaksa hiç barışmasın. Ayrı yaşayınca birkaç gün düşünme fırsatı oluyor

Yatağa küs gidilmez, çok ciddi söylüyorum bunu. Evliliğimde dikkat ettiğim şeylerden birisidir bu.

Yapmak istediğiniz şeyleri bir süre tek başınıza yapmaya başlayın.
Sinema mı? Hop seans bulun, ben sinemaya gidiyorum deyin ve gidin. 1-2-3-4 derken zaten rahatsız olacaktır. "e sen benimle şuraya/buraya gelmiyorsun, gel dersem tartışma çıkıyor; ben de tek gidiyorum" dersiniz. 3 kere olmasa da 1 kere katılacaktır size diye düşünüyorum.

2yıldır evliyiz, ilk günlerde çok zor zamanlar geçirdik, hep kavga ediyorduk, Son bir senedir biraz daha iyi aramız ama eşim bana uyum sağlayamıyor. O biyere gitmek istediğinde gidiyoruz , o bişey yemek istediğinde yiyoruz, o spor yapmak istediğinde yapıyoruz. ama ben isteklerde bulununca hemen hayır deniyor.İsteklerimde örneğin evi badana yaptırmak,evin eksiklerini gidermek, yürüyüş yapmak,film izlemek, hafta sonu için değişik bişeyler yapmak.
Dün akşamki tartışmamızda yine o hayır dedi tabi benimde suratım düştü. Bi süre konuşmadık. Sonra ''evliliğimizi daha sağlıklı,mutlu,huzurlu yürütebilmemiz için danışmana gitmemiz gerek yoksa ben çok yoruldum böyle devam etmez'' dedim. Oda ben gitmem dedi. Sorun hep sen çıkarıyosun sen git dedi. Bende birlkte gitmemiz gerekiyor diye bikaç kere daha sordum oda asla kabul etmeyeceğini söyledi.
Ben evliliğimizi onarmaya düzeltmeye çalışıyorum ama sen kabul etmiyorsun ozaman yatak odasına girme bidaha dedim, Kalktım. Ve ayrı yattık. ee şimdi ne olcak ??

Lütfen en az birkere bile boşanmamış olanlar ^'boşa gitsin'diye yorum yazmasınlar.
Benimde ilk 2 senem kabir azabı gibiydi, sabrettim biraz alttan aldım ,sitem de ettim ama etrafımı pek karıştırmadım herkes boşa diyip duruyordu ve kocam inanılmaz kabaydı bana aileme karşı ...ve evlendikten sonra bu haldeydi neredeyse 15 yıldır tanıyorum hiç bu hallerini görmemiştim erkekler evliliği hemen hazmedemiyor insanın sabrını sınıyorlar şuan 3.yılı devredeceğiz sabrın sonu selamettir derler 4-4'lük olmasak da 4'2.5 yakaladık:) ve bebişimiz olacak.
İnan onun bile ilk günlerini bana zehir etmişti ama şimdi herşeyin farkında ve düzeldi,sana ve kendime güvendikçe evliliğin tadına yeni varıyorum dedi. Şimdi ben acısını çıkartıyorum :):D

Bosanacak bir sorun yok tatlım. Bence uyumlu olmaya calistiginiz aşikar. Arada esinizin isteklerine siz de hayır diyin. Ama muhalefet olmaya değil, gerçekten istemiyorsanız. Zorlamaya da gerek yok. Ben de yaptım aynı hatayı. Bi hafta sonu dışarı çıkmak istedim, eşim istemedi. Once offladim, pofladim. baktım değişeceği yok, Ok dedim giyindim, çıktım istediğim yere gittim. Ben mutlu , o mutlu. Geldiğimde de tesekkur etti. Plan yaptığında gelmek istiyor musun/ xxxx yapmak istiyor musun diye soruyorum. Cevap hayirsa bozmuyorum planımi. Bu arada çok olmuyor bunlar. Ama insan arada yalnız kalmak isteyebilir. Bu konuda anlayissiz eşlerin Yaptığını fark etmesi gerek, inatlasmadan, kavga etmeden tabiki.

Ben de 11 aylık evliyim. 3 günde bir kavga ediyoruz. Ama rayına oturacak illa ki. Boşanacak durum yok

Hayatımda bir kez boşanmış birisi olarak söyleyeyim yazdıklarınızda birşey yok. Toplumumuzda insanlar öyle bir evleniyor ki çevrenin verdiği gazlaa "oooo diyor ben kurallarımı kabul ettirdim ettirdim yoksa ömür boyu süreneceğim".
Eşinizede evlenmeden önce birileri fazlasıyla gaz vermiş anlaşılan. Zamanla geçer anlar ki o işler hep ben diye diye olmuyor. Ama şimdiden sizde onun isteklerine hayır deyin ki ne hissettiğinizi anlasın.

Esin hep kendi istediklerini yapiyor ve sizin istediginiz seyi hic mi yapmiyor yani? Eger öyleyse esin cok bencil gercekten cekilecek gibi degil. Ama odaya gelme demissin en azindan ona uymuş esin.
Bencede birsey yapmak istedigin zaman esine teklif etme kendin yap ne istedigini. Mesela disari cikmak istiyorsun ona haber ver sadece ben disariya cikiyorum de.
Ya da esin film seredmek istiyor sen git baska birsey yap yaninda durma. Ben öyle yapardim yerinde olsam. Ama bunlari surat asarak degil gayet normal neseli huzurlu herzaman oldugun gibi yani tavir yaptigini düsünmesin.

Ve yatak ayirmayi ben okadar da kötü bulmuyorum ne yalan söyliyim kendi yatagimda cok rahat yatarim. Esimde koltukda cok rahat yalniz uyur bazen ona diyorum gelme bugün yataga rahat yatiyim sıkışmadan onunda zaten canina minnet ben gercekten sorun etmiyorum her gece ayri yatmiyoruz ama arada bir

Biz de çok ayırırız yatakları ama ikimizin de pek umrunda değil. Üç dört gün hiç konuşmadan ayrı odalarda,ayrı yemek siparişi vererek ayrı şeyler izleyerek yaşarız. Bence dünyanın sonu değil yine barışılıyor. Ama o sinirle yanında yatsam ne yani, yanında yatarken tahrik olup iç güdüleri için barışacaksa hiç barışmasın. Ayrı yaşayınca birkaç gün düşünme fırsatı oluyor

3,4 gün hiç konuşmadan nasıl durur insan :eek::KK58:

Valla 1 yıllık evliyim arada böyle sorun bizde de çıkıyor. Haspam arada sıkılıyormuş evlilikten. Yatak odasını daha ayırmadık ama ilerde ne olur bilemem.

Ben ayrı yatalım ozaman diyip yastığını atınca üzülmüş gözleri dolmuş.. İçimden iyi dedim bi ilerleme var. Umarım bir ders olur.ertesi gün konuştuk gayrette açık açık isteklerimizi söyledik. ben küs kalmayı hiç bi ilişkide Aile-kardeş-eş iyi bulmuyorum, yani bir daha hiç muhattap olmayacağım birine küsebilirim ancak. Her zaman konuşmaktan yanayım. Birde akrep burcuyum küs KALIP kin beslersem durum daha vahim.
3-4gün hende arada bir ayrı yatıp ayrı yemek siparişi vermek hiç bana göre değil.

İlk evlendiğimiz aylar çok kavgalarımız oluyordu, sonradan okudumki herkes öyleymiş meğer
tabi ben bunu bilmediğimden bi biz kavga ediyoruz sanıyordum. Yani insan balaylarını niye kavgayla geçirir ki diye çok üzerdim kendimi.
Şimdi evlenecek arkadaşlarıma söylüyorum alışma süreci zor kavgalarınız olabilir kendini üzme diye. Ama erkeklerin doğasını (öküzlüğünü, odunluğunu, bazen merhametsizliğini, düşüncesizliğini) anlamak zor.

Back
X