Ayrıldık

Babam hiç mutlu olmadı ömrünün son gününe kadar bu karardan hem o hem annem hem bizlerin geleceği açısından.... Yoksa ülke farkı vs aşılır yeterki hayallere engel olunmasın.... Destek sevginin uzantısıdır .... Değer gördüğün yer evindir konu sahibi..barışmanızı diliyorum 🙏

Gerçekten seven hemen bitirir mi peki böyle bir olayda. Ki bence bitiriyorsa gerçekten sevmemiştir zaten
Sende seninle gidemem dersen gerçekten sevmemilsindir zaten.... Yahu konu sahibi..... İnadın hiç faydası yok sana..... Sormuşsun üyede iyi niyetle başak burcu erkeğinin özelliğini belirtmiş.... Ben olsam başağı buğdayı Bi tarafa bırakır yapılması gerekeni de Bi şekilde yapmaya çalışırdım.... Konu açmışsın..... Demekki boşver inadı gururu.... Sevmese gel demezdi.... Sen bir an önce tabi tek sorun buysa..., güzelce Bi şeyler yap araya birini kat ne bileyim duygusal güzel mantıklı bişeyler yaz..... Dualarım seninle.... Mutlu haberini alırım umarım iyi g🙏eceler

Gerçekten seven hemen bitirir mi peki böyle bir olayda. Ki bence bitiriyorsa gerçekten sevmemiştir zaten
Konunun başında sevgilim diye başlamış, sonra küsüz yazmış, adamın bitirdiğini okumadım.
Konu burca geçince ben onu yorumlamak istedim:) Ben başak erkeğinin karakterlerini yazdım zaten, karakter özelliğini taşımıyor olma ihtimalide bi hayli yüksek :KK56:

Evlenmeyi düşünmüyor muydunuz? Evlenin ve yerleşin. Ne bileyim, sevgiliyken sırf onun için gitmeniz saçma tabi. Onun da sizin için kalması saçma. Evlilik planınız var-dı ise evlenir, gider yerleşirsiniz. Ben sorun ettiğiniz noktayı tam anlamadım.

Yeni uye derken, konu bana fake geldi acikcasi

Kanada@ya gocmen vizesi alacak olgunlukta bir insan, akraba var birakamam diyen, karsi taraf basak erkegi ne yapsam yazan bir kizceyle evlenmek istiyor. Allah affetsin ama konu bana pek gercekci gelmedi, 2 taraf birbiriyle alakasiz insanlar.

Sevgilim Kanadadan iş teklifi aldı oraya gidecek, ben burada yaşayalım dedim. Kavga ettik, ayrıldım. Ailem izin vermez zaten gitmeme

Bana dedi ki evlenelim hemen beraber gidelim benim düzenim burada kurulu ailemi arkadaslarımı nasıl bırakayım dedim

Moralim çok bozuk, ben 23 yaşındayım o 27 yaşında .

Ne tavsiye edersiniz bana
Kafam allak bullak çok ani oldu zaten sinirle ayrıldık. Küsüz yani .

Çok inat biri, ben oğlak burcuyum o başak burcu . Pişman olur mu başak erkeği

Hayata aynı yerden bakmıyorsunuz zaten. Kanada’ya gitmese de ayrılmanız iyi olmuş.

Yeni uye derken, konu bana fake geldi acikcasi

Kanada@ya gocmen vizesi alacak olgunlukta bir insan, akraba var birakamam diyen, karsi taraf basak erkegi ne yapsam yazan bir kizceyle evlenmek istiyor. Allah affetsin ama konu bana pek gercekci gelmedi, 2 taraf birbiriyle alakasiz insanlar.
Belki şaka! gibi bir çifttir gerçekten..ya da birbiriyle olmaması gereken alakasız uyumsuz 🤔 olmaması gerektiği için olmamıştır belki de .:KK14:

Seven sevdiğinin yolunu tıkamaz... Adım atması için yanında destek olur. Baktı adım atmasını bilmiyor yanlış adımlar atıyor o zaman müdahale eder. Sen ne şans vermişsin ne zaman ne imkan. Hayırlısı olsun diyelim 😔

Direk teklifi reddetmeseydiniz, ben buraya alıştım ailem arkadaşım burda diyerek onu 3. 4. Plana atmış oldunuz. Bu onun için çok gurur yıkıcı bi olay.
Hem zaten evlenelim demiş, keşke ailenle tanıştırsaydınız. Belki aileninde gözü tutarsa nişanlıykende onunla beraber gidebilirdiniz.

Eğer sevgisine güveniyorsanız ve sizde seviyorsanız arayın onu. Hatta özür bile dileyebilirsiniz, bu hayatta kesin ve net birşey biliyorsam, hatalıyken özür dilemekten asla çekinmeyin, bu davranış bizi hep doğru yola götürür.

Hayat çizgimizi biz kendimiz çizeriz. Bazen ayağımıza gelen şansları teptiğimizi çoook sonradan farkederiz.

Direk teklifi reddetmeseydiniz, ben buraya alıştım ailem arkadaşım burda diyerek onu 3. 4. Plana atmış oldunuz. Bu onun için çok gurur yıkıcı bi olay.
Hem zaten evlenelim demiş, keşke ailenle tanıştırsaydınız. Belki aileninde gözü tutarsa nişanlıykende onunla beraber gidebilirdiniz.

Eğer sevgisine güveniyorsanız ve sizde seviyorsanız arayın onu. Hatta özür bile dileyebilirsiniz, bu hayatta kesin ve net birşey biliyorsam, hatalıyken özür dilemekten asla çekinmeyin, bu davranış bizi hep doğru yola götürür.

Hayat çizgimizi biz kendimiz çizeriz. Bazen ayağımıza gelen şansları teptiğimizi çoook sonradan farkederiz.

Ben bu yoruma katılmıyorum

Sırf aşk için ülke değiştirmek çok çok kötü bir fikir. Yerli eş ya da iş teklifi alan eş sosyalleşiyor, insan içine karışıyor ama diğer eş çalışamıyor, dille cebelleşiyor, orda arkadaşsız ailesiz kalıp sıkılıyor... Eş için ülke değiştirmek ben çok aşığım bu olmadan yaşayamam diyorsan olur.

FBda yabancı kadınlar grubuna üyeyim, ordan ABDye geri gitmek isteyen, mutsuz en az 4 ABDli kadın tanıyorum, Alman erkeklerle evli. Evlerinde mutlular, çocukları da var ama geriye kalan şeylerde mutsuz olunca sonu depresyon olabiliyor.

Yani ben Kanada/Almanya'da kapağı attımla mutlu olma garantisi yok, göçmek beraberinde sosyal problemler getirebiliyor.

Konu sahibesi ne gelince, kendi bilir ama ailem, arkadaşlarım diye düşünüyorsa gitmesin orda mutsuz olur. Çocuk, göçmek isteyen macera seven biriyle olur. Konu sahibesi de daha geleneksel bir erkekle mutlu olur. Birbirine hiç benzemeyen insanların şartları da zorlayarak birlikte olmasına gerek yok bence (arada çok çok büyük bir aşk olmadığı sürece)

Son düzenleme:
Eş için ülke değiştirmek ben çok aşığım bu olmadan yaşayamam diyorsan olur.
Yorumumda da yazdığım gibi "eğer onun sevgisine güveniyorsanız ve sizde onu seviyorsanız" diye belirttim.
Bu arada Kim kiminle mutlu olur yaşamadan bilemeyeceğiz. Belkide bu çift çok çok aşık olacaklar, ki adam bence aşıkmış evlenelim dediğine göre.
Belkide mutlu bi gelecekleri olması bu karara bile bağlı olabilir, bunları bilemiyoruz. Dedim ya bazen fırsatlar gelir geçer çok sonradan farkederiz. Belkide bu konu sahibi için iyi bir fırsattı, çünkü adam aşık olmasa gider ayak evlilik teklifi etmezdi.

Gerçekten sevseydi bitirmezdi demişsiniz. Siz gerçekten sevseydiniz anamgilleri, arkadaşlarımı, düzenimi bırakamam demez bir düşünürdünüz.
Yaşam standardı çok iyi olan bir ülkede iş imkanı herkesin ulaşabileceği bir şans değil.

Sevgilim Kanadadan iş teklifi aldı oraya gidecek, ben burada yaşayalım dedim. Kavga ettik, ayrıldım. Ailem izin vermez zaten gitmeme

Bana dedi ki evlenelim hemen beraber gidelim benim düzenim burada kurulu ailemi arkadaslarımı nasıl bırakayım dedim

Moralim çok bozuk, ben 23 yaşındayım o 27 yaşında .

Ne tavsiye edersiniz bana
Ben olsaydım giderdim ama sen ben değilsin bitirmişsin

Yorumumda da yazdığım gibi "eğer onun sevgisine güveniyorsanız ve sizde onu seviyorsanız" diye belirttim.
Bu arada Kim kiminle mutlu olur yaşamadan bilemeyeceğiz. Belkide bu çift çok çok aşık olacaklar, ki adam bence aşıkmış evlenelim dediğine göre.
Belkide mutlu bi gelecekleri olması bu karara bile bağlı olabilir, bunları bilemiyoruz. Dedim ya bazen fırsatlar gelir geçer çok sonradan farkederiz. Belkide bu konu sahibi için iyi bir fırsattı, çünkü adam aşık olmasa gider ayak evlilik teklifi etmezdi.

Şimdi panpacım o son paragraf da doğru bir çıkarım değil. Evleneyim, orda yalnız kalmayayım şeklinde bir evlenme sebebi var. Tayin çıktı yalnız gitmeyeyim gibi🙈 yurtdışında sevgili bulma işi Türk erkekleri için çok zor. Sosyal ortam bulamıyorlar, yerli erkekle rekabet edemiyorlar, yabancı kız ırka sebep horluyor, orda bekar Türk kızı olmuyor derken tek giden erkeğin sonu %99u yalnızlık. Yabancılar için sosyal ortam yapmak zor, ama erkeksen kabul görmek daha da zor.
Sonra aileleri veya arkadaşları Türkiye'den kız bakıyor. Yani giderayak evlenme teklifinin motivasyonu her zaman büyük aşk olmayabiliyor, çoğunlukla yalnız gitmemek oluyor. Elimde bu var madem bununla evleneyim diyorsun.

Bunu sadece bizim erkekler de yapmıyor, başka ülke erkekleri de yapıyor. Alman birini tanıyorum, ABDye göç etmeden önce alakasız biriyle evlendi sonra orda boşanıp rezil oldu... Rus iş arkadaşlarım var çok hızlı/genç evlenen. Yani zaten bilinmeyen bir yere ve hayata yelken açarken yanında bilindik bir şey götürmek istiyorsun: kendi kültüründen biri. İnsan göçe çok hevesli olsa bile mutlaka kendi dilini, kültürünü arıyor. Evde Türkçe konuşabilmek büyük nimet.

Konu sahibesi kendi bilir tabi, karar onun.

Son düzenleme:
Back
X