ayriliga gidiyorum galiba:'(

madem öyle sen gidersin bir psikolog veya psikiyatr, zaten doktor eğer senlik bişeyle hallolacak bişey değilse eşinide davet eder.
kimseden bişey beklememek lazım, bak çocuğunda var, eşini filan boşver öncelik senin sağlıklı bir psikolojiye sahip olman ve çocuğun,
eşin bile 2.veya 3.sırada olabilir. o sana o şekilde davranıyo ise sende onu umursama, duygusal iken daha fazla ilgi bekliyosun ama eşler genelde pek o dala basmak istemezler, sadece senin eşinde değil herkeste bu böle, nadirdir karısının gözünün içine bakan.

Bazen diyorum ben ilk zamanlar eşimi yipratmasaydim belki suan gözüme bakiyo olurdu ama bilemiyorum yasamadigim şeyi bilemicem...zaten pskologa gidicem ınş

Bu yavrucak harap olup gidecek,
Birde babası farketse yaptığı kötülükleri.
14 yaşında anne babası ayrı bir çocuk var sitemizde.
Aynı sizin çocuğunuz gibi sınırsız yetiştirilmiş.
O yaşa gelmiş bahçede oynarken istediği olmadığında ağlıyor:53: çocuk.
Dolayısıyla hiç arkadaşı yok. Yaşıtları çekmiyor tabii onun kaprisini, dışlıyorlar. 5-6 yaş grubu çocuklarla oynuyor.:50:
Madem size üvey anne muamelesi yapılıp her hareketiniz eleştiriliyor, açıkça konuşun eşinizle.
" ben elimden gelenin fazlasını yapıp bu çocuğa düzgün bir eğitim vermeye çalışıyorum ama madem sen uygun görmüyorsun, sen bak bundan sonra" de.

Bu yavrucak harap olup gidecek,
Birde babası farketse yaptığı kötülükleri.
14 yaşında anne babası ayrı bir çocuk var sitemizde.
Aynı sizin çocuğunuz gibi sınırsız yetiştirilmiş.
O yaşa gelmiş bahçede oynarken istediği olmadığında ağlıyor:53: çocuk.
Dolayısıyla hiç arkadaşı yok. Yaşıtları çekmiyor tabii onun kaprisini, dışlıyorlar. 5-6 yaş grubu çocuklarla oynuyor.:50:
Madem size üvey anne muamelesi yapılıp her hareketiniz eleştiriliyor, açıkça konuşun eşinizle.
" ben elimden gelenin fazlasını yapıp bu çocuğa düzgün bir eğitim vermeye çalışıyorum ama madem sen uygun görmüyorsun, sen bak bundan sonra" de.

Eşimle konuştum..soledim senin beyninde benim üvey anne olduğum işlenmia ki allah biliyo sevgimi kendim dogurdugumsa anlicaksin beni dedim..eşimin cevabı ben yine böyle kızarım sana dedi neymiş çocuklara bağırmak iyi değilmia yarın obur gün sen iyi anne baba değilsin dermiş birileri eşimin bu konuda pskolojisni bozmuş saniyorum

Eşimle konuştum..soledim senin beyninde benim üvey anne olduğum işlenmia ki allah biliyo sevgimi kendim dogurdugumsa anlicaksin beni dedim..eşimin cevabı ben yine böyle kızarım sana dedi neymiş çocuklara bağırmak iyi değilmia yarın obur gün sen iyi anne baba değilsin dermiş birileri eşimin bu konuda pskolojisni bozmuş saniyorum

Bagirmanin cocukta bir ise yaramadigini dusunenlerdenim ben de. Tabi cocuktan cocuga farkeder diyenler de olabilir. Benim de cocugum var, bagirmadan buyutuyorum, dezavantaji da var tabiki. O kadar alismamis ki benim kizim bagirsam cok kotu olur heralde. Ben bagirmadan istediklerimi yapmasini elimden geldigince sagliyorum, zaten alisik olmadigindan ciddi soylemem yetiyor kuzuma. Inanin bagirmak ne bileyim hos gelmiyor bana. Ama sanmayin ki simarip herseye agliyor. Birseyleri ogretme gudusuyle davraniyorsunuz ama ise yaramaz. Cubku boyle ogretmeye calisan bir siz olunca kotu algilanirsiniz kocanizin gozunde. Birseyleri de dokebilir cocuk, kalemlerle de boyayabiliyor. Ben kazara dokulene tepki dahi vermiyorum. Eger atmaya kalkiyorsa o zaman tepki veriyorum. Siz bu yasinizda kazara birsey dokseniz ve size bagirsalar, hosunuza gitmez. Bir de boyle dusunun...

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

Bagirmanin cocukta bir ise yaramadigini dusunenlerdenim ben de. Tabi cocuktan cocuga farkeder diyenler de olabilir. Benim de cocugum var, bagirmadan buyutuyorum, dezavantaji da var tabiki. O kadar alismamis ki benim kizim bagirsam cok kotu olur heralde. Ben bagirmadan istediklerimi yapmasini elimden geldigince sagliyorum, zaten alisik olmadigindan ciddi soylemem yetiyor kuzuma. Inanin bagirmak ne bileyim hos gelmiyor bana. Ama sanmayin ki simarip herseye agliyor. Birseyleri ogretme gudusuyle davraniyorsunuz ama ise yaramaz. Cubku boyle ogretmeye calisan bir siz olunca kotu algilanirsiniz kocanizin gozunde. Birseyleri de dokebilir cocuk, kalemlerle de boyayabiliyor. Ben kazara dokulene tepki dahi vermiyorum. Eger atmaya kalkiyorsa o zaman tepki veriyorum. Siz bu yasinizda kazara birsey dokseniz ve size bagirsalar, hosunuza gitmez. Bir de boyle dusunun...

Zaten kesinlikle kazara yaptığı şeylere kizmam bilinçli yaptığı şeylere kiziyorum...siz evladinizi sadece kendiniz buyutuyorsunuz bizimki iki ayrı aile yapısıyla buyuyo inanın bazen aliyorum huyları çok acayip olmuş..mesele toplum içinde gaz çıkarıp gukuyor..yemek yiyoruz dışarıda masadan kalkıp başkalarının masasına gidip tabaklarindan istiyor burnunu karıştırıp ağzına sürüyor...geçen günde kapı dinliyordu..he diceksiniz ki her cocuk yapar diye evet her cocuk yapar tabi ama biz anne baba olarak doğruyu solemek zorundayiz..mesela insanlara hist baksana hey o bu gibi hitap ediyor ben kizinca bakıyorum tekrarlasa bile hemen gözümün içine bakıyor.annesine soyluyorum aman o çocuk diyo..ya cocuk tamam da her gördüğünden bişey istemesi doğru degil..bakın ben bizdeyken giydiğinde bile dikkat ediyorum kocamla seviyeli hareket ediyorum..çocuk bu boş vazo nasıl doldurursan oyle dolacak cunku. Belki yanlış yapıyorumddur bilemem ama ben evladimin güzel temiz ahlaklı bi çocuk olmasıni istiyorum..

Zaten kesinlikle kazara yaptığı şeylere kizmam bilinçli yaptığı şeylere kiziyorum...siz evladinizi sadece kendiniz buyutuyorsunuz bizimki iki ayrı aile yapısıyla buyuyo inanın bazen aliyorum huyları çok acayip olmuş..mesele toplum içinde gaz çıkarıp gukuyor..yemek yiyoruz dışarıda masadan kalkıp başkalarının masasına gidip tabaklarindan istiyor burnunu karıştırıp ağzına sürüyor...geçen günde kapı dinliyordu..he diceksiniz ki her cocuk yapar diye evet her cocuk yapar tabi ama biz anne baba olarak doğruyu solemek zorundayiz..mesela insanlara hist baksana hey o bu gibi hitap ediyor ben kizinca bakıyorum tekrarlasa bile hemen gözümün içine bakıyor.annesine soyluyorum aman o çocuk diyo..ya cocuk tamam da her gördüğünden bişey istemesi doğru degil..bakın ben bizdeyken giydiğinde bile dikkat ediyorum kocamla seviyeli hareket ediyorum..çocuk bu boş vazo nasıl doldurursan oyle dolacak cunku. Belki yanlış yapıyorumddur bilemem ama ben evladimin güzel temiz ahlaklı bi çocuk olmasıni istiyorum..

Dedigim gibi malesef sizin terbiye edebileceginiz gibi bir durum degil. Iki aile ve bircok insan sozkonusu. Anne-babasinda bitecek is bu. Malesef terbiye vermiyorlarsa boyle buyuyecek. Mudahele etmeyin, yoksa daha kotu algilanirsiniz. Herkesin kendine gore buyutme sekli var, begensek de begenmesek de... Oluruna birakin daha rahat edeceksiniz.

Dedigim gibi malesef sizin terbiye edebileceginiz gibi bir durum degil. Iki aile ve bircok insan sozkonusu. Anne-babasinda bitecek is bu. Malesef terbiye vermiyorlarsa boyle buyuyecek. Mudahele etmeyin, yoksa daha kotu algilanirsiniz. Herkesin kendine gore buyutme sekli var, begensek de begenmesek de... Oluruna birakin daha rahat edeceksiniz.

Gerçi doğru söylüyorsunuz kötü olan üvey ola. Ben oluyorum

Sizde amma alıngansınız çocuk büyütürken herkesde olur bunlar
tutup boşanmak, ayrılığı düşünmek çok saçma, bu çocuğun ergenliğinde ne yapacaksınız
yetişşin gibi davranın odaya gidipte ağlamak saçma, evlilik oturup ağlamak değil oturup konuşmak gerekirse tartışmak
yanlış yoldasın ,ağlamakla birşey düzelmez açık açık konuş eşin , duygularını anlat bence

Günaydın arkadaşlar.
Hemen konuma gireceğim zira kafam allak bullak sabaha kadar yatamadim..dün yine konu açmıştım..akşam olan olay canımdan etti artık..eşimle dün öğlen buluştuk işini sabahtan halletti öğleden sonra buluştuk neyse benim buaralar çok büyük ailevi sıkıntim var o olay sürekli kafamda zaten olaylar biraz karıştığı icin akşam geç donduk bende orucluydum iftar bile yapamadım ki düşünün ıstanbul ne kadar geç iftar yapıyor ve ben sahura kalkamamistim..gece saat 11 i geviyodu iftar yaptım:'(bayilicak gibiydim.. neyse bizim yavru vişne suyu içiyordu benim bardagimi da istedi almak isterken kendi bardagini devirdi yere hali leke oldu tabi ama inanın hiç ağzımı açmadım..neyse yine oturdum masaya bu sefer başka bişey istedi ağladı vermeyince bende sus yavrum aglama onundekini bitir vercem dedim hala agliyo tabi bende aldım istedigini sert bi şekilde koydum masaya eşim bi bağırdı sen Napiyosun niye bagitiyosun..ya bende. E sacmaliyosun hiç sesimi cikarmiyim mi allahtan kork ya dedim napiyo cocuk dedi..bak zaten bagirmiyrm sabretmeye cakisiyrm ama goruyosun dedim baktım daha ileri gidiyi ben rahatsız ediyosam sen bakarsın dedim bu gidişle böyle olcak dedi..yemin ederim elimdeki lokmayı bıraktım ki çok az yemistim gittim odaya yatıp ağladım..sabahya kalktı gayet normal gitti ise..yanlış anlaşılmasın beni üzen yavrum değil eşimin tepkileri...eşimden soguyorum ne yapabilirim

eşiniz kaç yaşında
kaç yıl oldu eski eşinden ayrılalı eşinizin
bir de nasıl tanıştınız? yani görücü mü sevgililik dönemi mi?
ona göre yazıcam

Esim 32 yaşında..sevgililik dönemimiz oldu

eşin kendi çocuğu olduğu için arkandn gelmemiş.
yüz bulupta yine bu şekilde davranma diye

insan kendi çocuğuna bağırınca çağırınca kimsenin gözüne batmaz ama başkasının çocuğuna yaparken 2 kere düşünmelisin eşin de bu şekilde anlamış. üvey anne damgası yemişsin
orucun verdiği sinirde vardır tabiki

çocuk kızmaktan anlar evet her zaman her dediği olmaz ama sen öz annesi olmadığın için göze batar bu durum maalesef.
kendi annesi yaşıyor mu kaç sene olmuş ayrılalı

Son düzenleme:
eşinin yaptığı da senin rahatsız olman da çok normal..

normal olmayan şey,o çocuğun gerçek annesiyle olmayışı
aama şartlar nedir bilemem

allah kolaylık versin zor gerçekten

ve ben şuna kanaat getirdim anlattıklarından,ikinizde de tahammül sınırı düşmüş,tolere edebilirliğiniz azalmış..hem hayat şartları hem aranızda geçenler sizi birhayli doldurmuş ve birrbirinize patlıyorsunuz sanırım

uzman yardımı almalısınız

Yaşadıklarınız kolay değil. Size o cocuğun sorumluluğı verilmiş ama yetki verilmemiş. Yani; bakıyorsunuz, iilgileniyorsunuz ama kızamıyorsunuz, eğitemiyorsunuz. Ufacık bağırmanızda eşinizin tepkisini alıyorsunuz, hal böyle olunca da kırılıyorsunuz.

Eşinizle güzel güzel konuşun, eğer o cocuğun sorumluluğu size bırakıldıysa herşeyiyle eğitmek istediğinizi ve müdahale etmemesini isteyin. Başka türlü çözemesiniz. O el kadar cocuk bir süre sonra olayı çözer ve hepinizi parmağında oynatır.

eşin kendi çocuğu olduğu için arkandn gelmemiş.
yüz bulupta yine bu şekilde davranma diye

insan kendi çocuğuna bağırınca çağırınca kimsenin gözüne batmaz ama başkasının çocuğuna yaparken 2 kere düşünmelisin eşin de bu şekilde anlamış. üvey anne damgası yemişsin
orucun verdiği sinirde vardır tabiki

çocuk kızmaktan anlar evet her zaman her dediği olmaz ama sen öz annesi olmadığın için göze batar bu durum maalesef.
kendi annesi yaşıyor mu kaç sene olmuş ayrılalı

Yaşıyor annesi..ama yaşıyor ışte...her zamn şunu diyorum hayvanlarda doğuruyor ve bazı annelerden daha iyi annelik yapiyr..esim beni acayip yipratti

eşinin yaptığı da senin rahatsız olman da çok normal..

normal olmayan şey,o çocuğun gerçek annesiyle olmayışı
aama şartlar nedir bilemem

allah kolaylık versin zor gerçekten

ve ben şuna kanaat getirdim anlattıklarından,ikinizde de tahammül sınırı düşmüş,tolere edebilirliğiniz azalmış..hem hayat şartları hem aranızda geçenler sizi birhayli doldurmuş ve birrbirinize patlıyorsunuz sanırım

uzman yardımı almalısınız

Kanaat getirdiğiniz şey çok doğru..ayrıca cocik annesiyle ben sadece babasi görsün diye aliyorum

Yaşadıklarınız kolay değil. Size o cocuğun sorumluluğı verilmiş ama yetki verilmemiş. Yani; bakıyorsunuz, iilgileniyorsunuz ama kızamıyorsunuz, eğitemiyorsunuz. Ufacık bağırmanızda eşinizin tepkisini alıyorsunuz, hal böyle olunca da kırılıyorsunuz.

Eşinizle güzel güzel konuşun, eğer o cocuğun sorumluluğu size bırakıldıysa herşeyiyle eğitmek istediğinizi ve müdahale etmemesini isteyin. Başka türlü çözemesiniz. O el kadar cocuk bir süre sonra olayı çözer ve hepinizi parmağında oynatır.

Eşimle konuştum bak dedim sen dolduruşa gelmissin benim icin üvey anne olduğumu düşünüyorsun ama yarın öbür gün çocuk doğurduğumda onada aynı davrandıgimda anlicaksin yemin ederim sadece ben dogurmadim ama çık seviyrm dedim eşimin cevabı sende dogursam ben yine böyle kızarım dedi...

Eşimle konuştum bak dedim sen dolduruşa gelmissin benim icin üvey anne olduğumu düşünüyorsun ama yarın öbür gün çocuk doğurduğumda onada aynı davrandıgimda anlicaksin yemin ederim sadece ben dogurmadim ama çık seviyrm dedim eşimin cevabı sende dogursam ben yine böyle kızarım dedi...
O zaman otursun kendi baksın. Ise bak ya kizarmis. Kolay mı cocuk büyütmek hep melek gibi davranamayiz ki

Back
X