• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrılık acısı nasıl en aza indirgenebilir?

bussraca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2011
660
2
46
Ankara
bu soruyu sorduğumdan nasıl bi ruh hali içerisinde olduğumu az çok tahmin etmişsinizdir kızlar..lütfen en ufak bi öneriye teselliye açığım..canım çok sıkkın yemek bile yiyemiyorum..dalıp dalıp gidiyorum aptallaştım resmen:( bunu haketmediğim aklıma geldikçe daha da üzülüyorum..neden bu kadar sevdim sorusuna gelince?inanın bende bilmiyorum...

hiç bir acı sonsuza dek sürmez. kim bile bilir belkide en hayırlısı budur. belki kader böyle olmasını istemiştir. karşına öyle biri çıkacaktırki, bu gün bu adam için üzülmek yerine iyiki bitmiş diyeceksin.

Olur ki hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olur. Olur ki sevip arzu ettiğiniz bir şey sizin için şerli olur. Gerçeği Allah bilir, siz bilmezsiniz. |Bakara-216|

neyin hayırlı olduğunu bir tek Allah bilir. çokta üzülme, şuan canın yanıyor ama düşünmemeye çalış bi süre sonra geçer. yarın çık dışarı alış-veriş yap, gez toz, eve kapanma. vakit daha çabuk geçer..

zordur ayrılık acısı..Hele de kendi isteğinle olmadıysa..Zamanla bu yangın azalacak..

Kendine boşluk bırakma..Ailenle vakit geçir..Birşeyler yap,kitap oku.Nete takıl,facede okey oyna..Kendine güzel giysiler al..
Başka birine kapılarını kapatma..Ama biraz zaman geçsin öyle..

unutmaya kararlı istekli olacaksın bittiğini kabul edıp hırslarından egolarından kurtulacaksın.baska yolu yok....
hala nasıl olur, haketmedım, onu ozledım vs dıye dusunursen ıstedıgın kadar gez toz unutamazsın...

için çok yanıyor belli. sana kim ne dese fayda etmez emin ol. kendını oyalasanda ufacık bır kagıt onu hatırlatır , dısarı cıksanda gordugun bı tabela onu hatırlatır , müzik dinlesen ıcınde gecen tek bir kelime seni saatlerce aglatır... hiç teselli arama kendıne.. en güzel yapacagın sey uzaklasmak... uzaklas ondan ve ona daır herseyden. kendını ıcıne kapatma.. daha fazla acıl.. baska ortamlara gır we bı bakmıssın anıden bıtmıs.. sen bıle ne zaman bıttıgını anlamazsın emın ol... kımse unutulmaz degıl.. aklına kotu yonlerını getır... belkı sana gore kotu yonu yoktur ama ondan uzaklasacagın dawranıslarını getır. beynınde onunla yuzlesmekten kacma. beynınde yuzles onunla senı haketmedıgını anlat ona...

slow şarkılar dinleme sakın
dalıp dalıp durcagına hemen kendine bir meşkale bul dergilere bak ne biliym bir iş gibi bişi bul oyalan oyalanki zaman geçsin oyalanki günler geçsin
ve unutma bundan bir ay sonra ne diceksin biliyormusun? ya ben nekadar üzülmüşüm çok aptalmışım diceksin
geçicek ne geçmiyorki ölüm acısı bile 3 ay sonra geçiyor bumu geçmicek sadece biraz sabır sadece zaman

Benim sevgilim de daha dün biraz uzak kalalım çok bunalttık birbirimizi dedi. Ara verdik anliycağın, sonu ne olur Allah bilir. Allah yardımcımız olsun çok zor bir şey bu.. İnsan sevgisine mi acısın, alışkanlıklarına mı acısın bilemiyor... Hele bir de hiç suçu yoksa:/ Ben KPSS ye çalışıyorum, bütün gün ders çalışıp uyudum mesela. aklıma geldiği anda başka şeylerle uğraşıyorum. Ders çalışmadığım zaman spor yapmayı ve el işi filan yapmayı düşünüyorum. Halbuki elişi yapmayı da bilmem ama yeter ki düşünmiyim onu. Düşündükçe mesaj atarım, ararım diye korkuyorum çünkü.

Sen de ilk bir kaç gün üzüntünü yaşa ağla arkadaşlarınla paylaş hislerini. buna da ihtiyacı var insanın. İçine atınca başka bir anda patlama yapar daha çok canın acır. sonra zamanla duyarsızlaşmaya başlıyor zaten insan....

hiçbir ilaci yok maalesef, sadece zamana birkmak lazim, hep derlerdi "zamana birak" diye bende iyiki bir$ey biliyorlar derdim ama gerçektende 3 ay geçince bayagi hafiliyor

ayrılık acısı kesinllikle çok yıpratıcı ve üzücü bi süreç ama dediğim gibi süreç, sınırlı bi zaman. çünkü dışarıda akan bi hayat var, bunun dışında bi hayat, tüm hayat ayrılık acısından ibaret olamaz, kendini iyi hissetiğin yerlerde seni iyi hissettirebilecek insanlarla biarada olursan bi nebze bu acıyı hafifletebilirsin, zaten zamanla hayat gailesine dalıp gittiğinde hafifler herşey, bir de bence yapılacak en iyi terapi duadır, ben böle çok rahatlıyorum. umarım kısa zamanda bu durumu atlatırsın, ayrıca hayatta senden daha değerli hiç birşey yok unutma...

malesef ayrilik acisi azaltilamaz.Hele tamamen kaybettiysen,geri donusu asla yoksa ve deli gibi seviyorsan...
iliklerine kadar yasiyorsun bu aciyi.. ha gecmiyormu,geciyor ama nasil geciyor..Cok iyi bilirim bu süreci.acilari,sancilari...
birgun unutuluyor lakin,kalbin delik desik..Yarali..
:50:

bu soruyu sorduğumdan nasıl bi ruh hali içerisinde olduğumu az çok tahmin etmişsinizdir kızlar..lütfen en ufak bi öneriye teselliye açığım..canım çok sıkkın yemek bile yiyemiyorum..dalıp dalıp gidiyorum aptallaştım resmen:( bunu haketmediğim aklıma geldikçe daha da üzülüyorum..neden bu kadar sevdim sorusuna gelince?inanın bende bilmiyorum...

bir buçuk yılı geçti ben henüz öyle bir çare bulamadım. sadece zaman geçtikçe alışıyosun ve hissizleşiyosun. yoksa o acının falan geçtiği yok. yıllar bile geçse en ufak bir şeyle darmadağın olabiliyor insan.
sana tavsiyem acını kabullen ve niye diye asla sorma böyle olması gerekiyomuş de gerisi yalan zaten.

askin karabasan halini yasiyorsun suan .. ruhun kilitli .. herseyin farkindasin ama elinden hic birsey gelmiyor ve hareket edemiyorsun sanki .. bu acinin gececegini biliyorsun ..
hicbirsey bedelsiz olmaz heleki ask .. acini sev ve doya doya yasa .. elbet gececek ..

............................................................
.......................................................

hayatın en hüzünlü ânı, mevsimine kapıldığın kişinin
bahçesinde açabilecek bir çiçek olmadığını anladığın ândır..

bırak, gitsin..
bırak, git..

| vladimir mayakovski

1- Tamamen bittiğini kabul et. Geri dönüşü olmadığına inan.
2- Ayrılık acısını yaşayacaksın ama geçecek buna inan .
3- Derin bir nefes al bu da geçecek de kendine. ALLAH'a sığın güven hakkımızda en hayırlısını o bilir.
4- Teleofun numarasını sil. Varsa sosyal paylaşım sitelerinde arkadaşlığın sil. Fotoğrafları sil at.
5- Onu hatırlatan eşyaları at.
6- Kafanı meşgul edecek uğraşlar bul. Halk eğitmin ,belediyelerin ücretsiz kurslarına gidebilirsin.
7- Havalar yavaş yavaş ısınıyor gez dolaş
8- Yeniden başla gül eğlen umutsuz olma hayatının merkezi kendin ol ...

Erdal demirkiran'in "sen simdi gidicen ya cehenneme git" kitabi ile tamamen gecmese de azalmisti benim acim. Siddetle tavsiye ederim!

Ben su anda spora verdim kendimi mesela, diyet yapiyorum, kendime bakiyorum, yeni bir iliski dusunmuyorum kendimi toparlamadan. Enerjini baska yere yansitinca daha cabuk geciyor. Bir de mehmet coskundenizin videolari var ayrilik acisi ile ilgili, ne zaman onu aramak istesem izliyorum, en dibe kadar acisini yasamaniz lazim diyor ve onu arar ya da iletisime gecerseniz her sey en basa doner diyo, hakli da.

Canım evde fazla durma.Yalnız kalmamaya çalış.
Bu dönemde arkadaşlarla aktivitelerini çoğalt. Gerçekten çok faydası oluyor.:34:
Ücretsiz meslek edindirme kursları var. Onlara kaydolabilirsin.
Onu hatırlatan bir eşya varsa çöpe at gitsin.:20:
Onu hatırlatan müzikler dinleme sakın. Slow müziklerde dahil.
Facende yada twitterinde ekli ise düşünmeden sil..:20:

Benim önerilerim bunlar canım..
Bi söz var çok severim bunu. Hayatında uygula derim ;)
"Eğer bir kişiyi gerçekten unutmak istiyorsan onunla yaşadıklarını değil sana YAŞATTIKLARINI hatırla."

Back
X