Ayrılık psikolojisini üzerimden atamıyorum

22 yaşındasınız. Aralıklarla 7 yıl flört etmişsiniz. En son reşit ve yetişkin halinizle 1 yıl önce yeniden konuşmaya başlamışsınız. 5 aylık konuşmadan sonra, babanızın size yaptığı " ne zaman tanışacağız " ısrarıyla çocuk annesini alıp gelmiş. Gidişat hoşunuza gitmeyince ; siz ayrılmışsınız.

Çocukla ilkokulda tanışsanız 15 yıllık ilişkim veya 15 yıl emek verdim mi diyecektiniz ?

" 7 yıllık ilişkim biteli 7 ay olacak ama ben kendimi henüz toparlayamadım. "

Kendinizi toparlamışsınız işte. Bu 7 ay içinde : bir başkasıyla görüşebilecek kadar atlatmışsınız.
Bir başkasıyla konuşacak kadar toparlandım belki ama ne zaman bir boşluğa düşsem yine ona sarılıyorum. Düzgün bir ilişkiye çok ihtiyacım var belki onu unutturacak birine.

22 yaşındasınız. Aralıklarla 7 yıl flört etmişsiniz. En son reşit ve yetişkin halinizle 1 yıl önce yeniden konuşmaya başlamışsınız. 5 aylık konuşmadan sonra, babanızın size yaptığı " ne zaman tanışacağız " ısrarıyla çocuk annesini alıp gelmiş. Gidişat hoşunuza gitmeyince ; siz ayrılmışsınız.
Israrı yapan benim babam değil, onun babasıydı.

Yaptıkları yanına kâr kalmasın istiyorum. Bir daha böyle sevilmesin, değer görmesin. Zaten akli başında bir insan zerre kadar değeri hak etmediğini görür. Herkes benim gibi aptal değil. Kendisi de üzülsün, o zaman anlasın beni ne kadar üzdüğünü.

Canım o şimdi sana mutlu gibi geliyor ama kazın ayağı öyle değil. Biliyorum acı çekiyorsun o da çeksin istiyorsun, ama her şeyin zamanı var ilahi adalet hep işler.

Kendimden örnek vereyim sana, 18 yaşında üniversiteye metropol bir şehire gittim hayatımda ilk kez tek başımayım. bulunduğum yerden tanıdığım erkek arkadaşımla bir ilişkiye başladık, elini tutmadım diye pat diye ayrıldı benden. çok koymuştu bana. başka kızlarla takılıyordu gününü gün ediyordu. aradan yıllar geçti biz aynı kurumda çalışıyoruz, boşanmış , eşi bırakmış bunu, bana çok ihtiyacı varmış kahve içelimmiş :D:D yani yaşattığını yaşamadan ölmezsin, eşi malı mülkünü almış, kızını yanına almış atmış bunu evden :)

Bu söylediklerini etrafımdaki herkes söylüyor. Evlenip huzursuzluk yaşasan sonra da boşansan daha mı iyi olurdu diyor herkes. Sonuna kadar haklılar. Cicim ayları derler ya şu zamanlara benim için hiç de öyle olmadı. Verdiğim değerin karşılığını hiçbir zaman göremedim, buna rağmen hâlâ bir karşılık bekledim. Akılsızlık ettim. İleride daha fazla üzülmekten Allah korudu beni belki de.
Tabi ki öyle oldu derin bir nefes alıp çok şükür demen gereken bir zaman kendini üzme lütfen. Belki dipte hissediyorsun birdaha sevemem sanıyorsun gururunu inciten birini sevmeye onda olumlu şeyleri görmeyi aramaya devam ediyorsun ama Allah karşına daha iyi seveni, daha mutlu edeni çıkardığı an; keşke kendimi hiç üzmeseydim diye en çok kendin için vicdan yapıcaksın. Bu yüzden bugün kendine değer ver sen kıymetini bilirsen, kıymetini bilenler ile olacaksın inşallah ☺️☺️☺️

Yaptıkları yanına kâr kalmasın istiyorum. Bir daha böyle sevilmesin, değer görmesin. Zaten akli başında bir insan zerre kadar değeri hak etmediğini görür. Herkes benim gibi aptal değil. Kendisi de üzülsün, o zaman anlasın beni ne kadar üzdüğünü.
Merak etme kimse yaşattığını yaşamadan göçmez bu dünyadan 🙏🏻

Merak etme, onu çok mutlu edecek biri karşısına çıksa bile ya bunu fark etmez ya da onu da mahveder böyle birisi. Genelde kendi kuyularını da kazıyorlar.

Bence ailesinin evlen demesi ama sizin evlenmeye yanaşmıyor gibi görünmeniz sebebiyle ailesi bu kız seni oyalıyor atanıp gidince arkasına bile bakmaz demişler gibi geldi 🧐

Bence ailesinin evlen demesi ama sizin evlenmeye yanaşmıyor gibi görünmeniz sebebiyle ailesi bu kız seni oyalıyor atanıp gidince arkasına bile bakmaz demişler gibi geldi 🧐
Evlilik istiyordum tabii ki ama bu kadar erken istemiyordum. Hiçbir hazırlığımız yoktu onun da doğru düzgün bir isi olmadığı için bari ben de bir işe gireyim en azından eve iki maaş girsin dedim ama çok acele ettiler. Daha ortada bir şey yokken babasıyla birlikte beni beyaz eşya almaya götürdüler. Hiç içime sinmemişti zaten seçtiklerim. Annem de kızdı bana neden tek başına gittin ne acelesi vardı diye ama o an çok boşluğuma geldi bir şey diyemedim. Çok saçmaydı daha ortada bir şey yokken beni alelacele beyaz eşya almaya götürmeleri.

Nasil ki bizi izleyen bir cift gözü uzerimizde hemen hissederiz. O da izlendiginin farkında. Enerji akışı diye bir sey okumuştum. İlişki koclarindan. Siz ne zmaan vurdumduymaz olur ve bakmazsaniz (biliyorum cok zor 🥺) o da bazi seyleri yasamaya ve içine bastırdığı duyguları açığa cikacak. Ne zman vazgecersen o zaman gelir sözü sanirim bu yuzden söylenmiş 👌🏻 (artik bir önemi olmasa da )
Tam da öyle oldu. Ben vazgeçtim o geldi bana yalvardı konumun üzerinden buçuk yıl geçti birkaç gün önce bana yalvarırken gördüm onu. İçimde ne kaldıysa hepsini söyledim çok zoruna gitti sonra da engelledim her yerden

Evet ben de aynı şeyi düşündüm. Ayrılmak istiyorum deyip bitirseydi beni birkaç hafta süründürmeseydi keşke. Sorun ailesinin istememesiydi ama demek ki kendisinin de pek gönlü yoktu. Belki de ailesi o kadar evlen diye sıkıştırdığı için peşimden koştu.
Annesi istememiş besbelli
Evlenseniz kabusu yaşardın dibine kadar
Sonra yine mücadele ederdin yıllarca
Sonra da patlardın ve ayrılırdınız yine
Rabbim karşına seni ve emeklerini hakedecekmiş kısmet çıkartsın
Öyle de oldu

Böyle konuları çok görmeye başladım. Kızlar Sorunlu ilişkilerden ayrılamamanın adını emek koymuşlar. Emek nedir bu tarz ilişkide emekten kasıt nedir çok merak ediyorum açıkçası. Çünkü genelde oğlan hayatını yaşıyor kız ayrılamıyor emek verdim diyor finalde de bu

Böyle konuları çok görmeye başladım. Kızlar Sorunlu ilişkilerden ayrılamamanın adını emek koymuşlar. Emek nedir bu tarz ilişkide emekten kasıt nedir çok merak ediyorum açıkçası. Çünkü genelde oğlan hayatını yaşıyor kız ayrılamıyor emek verdim diyor finalde de bu
Valla ben öyle yapmadım bitirdim tıpış tıpış geldi şimdi de ben kabul etmedim

Back
X