Ayrılık Sonrası Yaşanan Ümitsizlik Duygusu

Verdali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2018
659
1.332
63
Galiba umut dolu sözler işitmeye ihtiyacım var. Güzel insanların, güzel ilişkilerin hala var olduğunu duymaya ihtiyacım var...

Son düzenleme:
Hayatta çok güzel insanlar var emin ol .. belki de hayatına öyle bir insan girecek ki diğer yaşadıkların için şükür sebebi olacak .. yaşadığın gerçekten çok zor ama anladığım kadarıyla kararlısın ve sen bu yüzden çok mutlu olursun

Ümitsizliğe kapılma.
Aksine kurtulduğuna şükret.
Tek tavsiyem birinin her halini tanımadan (kavgada sorunlarda zor anlarda hastalığında) nişan yapma.
1.5 ayda nişan çok çok erken olmuş.
Hayırlısı olsun bundan sonra hakkında.

Çok teşekkür ederim desteğiniz ve güzel temenniniz için.
Evet kararlı biriyimdir. Yani bittiyse bitti. Gerekirse içimden kanata kanata çıkartırım onu.Güven bir kez kırılınca tamiri olmuyor çünkü.

1.5 ayda aileler tanıştı. İstedim ki ailem de görsün iş ilerlemeden. Hem ailesi nasıl insanlar görmek ,hem de ailemin fikri ve onayını almak istedim. Tabi aileler tanışınca iş hızlı ilerledi. İşte ilkinde 1.5 yıl tanıdım da ne oldu ,bu sefer uzatmayayım dedim ama olmadı. Haklısınız bir insanın her halini görüp öyle karar vermek gerek.

Merhaba,

hakkınızda hayırlısı olsun evlenmeden bitmesi çok daha iyi olmuş belli ki...

yalnız bende aynı tavsiyeyi vereceğim, insanlara bu kadar çabuk güvenmeyin 1,buçuk ayda ben sevgili olamıyorum bırakın nişanlanmayı... kaldı ki 1 senedir beraber yaşadığım gözümün içine bakan sevgilimin ne mal olduğunu aslında ne kadar karaktersiz bir insan olduğunu öğrendim. değil 1,buçuk ay 1 yıl beraber yaşadığım adam...

ama merak etmeyin başlarda güvenemezmişsiniz gibi geliyor olsa da yine seviyorsunuz yine güveniyorsunuz birilerine, insanoğlu çok çabuk unutuyor yaşananları.

umarım güzel insanlar çıkar karşınıza...

Teşekkür ederim desteğiniz ve fikriniz için. Umarım sarsılan güvenimi onarabilirim.

kusura bakmayın, tamamını okuyamadım ama nişan değil sevgiliden ayrılmış olsak da o ümitsizlik duygusu sarıyor bizi. bu gayet normal. sizinki biraz daha ağır bi tecrübe olmuş. ama zamanla geçer. iyiler var kötüler var. hepsi ile karşılaşıcaz mecbur.

Kendinize biraz zaman verin, yeniden birine güvenme fikri için bile çok erken daha.

Karşınıza sizi seven, saygı gösteren biri çıkacaktır eminim.

Olayı ağır atlatmak ve ikinci kez yaşamak belki de bu umutsuzluğa sebep. Zamana bırakmaktan başka çarem yok. Zaman her şeyin ilacı derler. Sabırla bu sürecin geçmesini ve iyileşmeyi beklemem gerek galiba.

Olayı ağır atlatmak ve ikinci kez yaşamak belki de bu umutsuzluğa sebep. Zamana bırakmaktan başka çarem yok. Zaman her şeyin ilacı derler. Sabırla bu sürecin geçmesini ve iyileşmeyi beklemem gerek galiba.

bi de aceleye getirmişsiniz. tam kafanızda netleştirmeden evlenmiş olmak için evlenmeye kalkışmışsınız gibi.

bi de aceleye getirmişsiniz. tam kafanızda netleştirmeden evlenmiş olmak için evlenmeye kalkışmışsınız gibi.

Hayır bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Evlenmiş olmak için evlensem şimdiye kadar çoktan evlenebilirdim. Mantık olarak her şey uygundu ve duygu oluşmuştu,ailem de şahsiyet ve ailesini onaylamıştı. Farklı şehirlerde olduğumuz için çok uzatmak yıpratıcı bir süreç olur diye düşündük. 2.5 ay çok kısa sayılmaz aslında. Önemli olan bu süreçte ne kadar çok paylaşım yaptığınız. Yani süreci ne kadar iyi değerlendirdiğiniz. Buraya konumu yoruma açıyor olmam konu sahibi kişiyi istediğiniz gibi yargılama hakkkı vermez. Rica ediyorum buna dikkat edin. Bu sizin fikriniz ama yazının sonunda belirttiğim gibi ben kendimi biliyorum. Olgun ve ne istediğinin farkında olan biriyim. Evlenmiş olmak için evlenecek biri asla değilim.

ben görüneni söyledim. açıp da içinizi okumadım. doğal olarak yanlış düşünmüş olabilirim. hakaret etmişim gibi celallenmenize gerek yok. ben de çok kısa sürede evlilik kararı aldım. 2,5 aydan kısa da olabilir. ama biz aynı şehirdeydik ve neredeyse her gün görüşüyorduk. sizin uzak mesafeymiş, ne kadar tanıyabilirsiniz ki. nihayetinde aceleye getirilmiş, yanlış bi kararmış.

Yazımın üslubunu dikkate alırsanız celallenmediğimi görmüş olursunuz. Yazımın sonunda "umut dolu şeyler işitmeye ihtiyacım var" diyorum. Siz ısrarla evlenmek için evlenmişsiniz, yanlış karar vermişsiniz diyorsunuz. Sizin için önemli olan haklı olmak galiba. Karşısınızdaki kişinin duygularını dikkate almadan yorum yapmak ,yanlış düşünüyorsunuz dendiğinde ısrarla hayır ben doğru düşünüyorum demek saygısızlıktır.
Aman evleneyim de evleneyim tarzında davranabilecek biri değilim. Evlilik kurumu benim için çok değerli.
İnsanları bu kadar kolay yargılamayın derim. İnsanız sonuçta hepimiz birilerini yanlış tanıyabiliriz , karşımızdaki insan kendini yanlış tanıtabilir,yanılabiliriz. Ama yapıcı olmak vardır yıkıcı olmak vardır. Yapıcı olanlardan olmanızı tavsiye ederim. Zira yıkıcı olmak en kolayı

bi arkadasım üc kere birer yıl arayla nisan atıp dördüncüyle dört ay icinde evlendi
ve dogululardı inanılmaz dedikodular döndü üzüldüler vs vs
ama suanda bilmem kac yıllık cocuklu bi aile ve inanılmaz mutlular
bu bir sürec herşey atlatıyor insan ve emin olun gönlünüze göre biri sizi bulucak

ben doğru düşünüyorum demedim ki. aksine siz öyle değil deyince içinizi açıp okumadım, yanlış olabilir dedim. sadece yazdığınıza göre yorum yapıyorum, yanılmış olmam normal bunu zaten mesajımda belirttim. illa haklıyım demiyorum ki. evlenmiş olmak için acele etmişsiniz demem de hakaret değil, siz hakaret etmişim gibi tepki verdiniz. onu söylüyorum.

ben bundan sonra adımları daha dikkatli ve yavaş atarsanız sizin için daha iyi olur diyorum. 10 sene sonra boşanan da var, kimse hata yapmaz, kimse yanılmaz diye bişey yok.

yaşınız genç. boşanacağınıza nişandan dönün.

Arkadaşınız adına çok sevindim. İnşallah mutluluğu daim olsun. Güzel temenniniz ve umut dolu sözleriniz için teşekkür ederim.

öncelikle tebrik ederim, kendini ezdirip o sahsin kulu kölesi olmadidigin icin..var böyle seyler malesef..okuyoruz hergün

sen cokk Güclü bir kizsin bence ve insallah karsina degerini bilecek biri cikar, bunu en icten diliyorum.

biliyosun sende, gececek bu günler..bu yasadigin sancili dönem kalici degil..eve acitiyor..Hemde cok..ama cok sükür ki geciyor, merak etme tabikide birgün yeniden birine güvenecek ve duygular besleyeceksin..bu insanin icinde var..ne Kadar simdi korksan da o gün geldiginde sanki cani yanan sen degilsmissin gibi yeniden güveneceksin.. yeniden seveceksin.. hayaller kuracaksin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…