Ayrılık ve boşanma davası arasındaki arafta birleşen var mı?

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
842
198
Boşanma aşamasına gelip de dava olmadan barışıp evliliğini eskisinden daha sağlam ve iyi
yaşayanlar var mı aranızda kızlar? Ben bunu çok merak ediyorum,günlerdir çevremdekiler bana
bu tarz ayrı yaşayıp dönen ve uzun yıllardır evliliği devam edenleri anlatıp duruyorlar..Ayrılık
olup adam gittikten sonra ..Dönse nasıl eskisi gibi olunur ki..Nasıl sarılınır,tekrar güvenilir??
Kafam hiç almıyor bunu..Buna benzer birşeyler yaşayan var mı aramızda kızlar beni aydınlatır
mısınız ?Neden ayrılmıstınız ,sonra neler olmustu ve şimdi neler değişti??

Boşanma aşamasına gelip de dava olmadan barışıp evliliğini eskisinden daha sağlam ve iyi
yaşayanlar var mı aranızda kızlar? Ben bunu çok merak ediyorum,günlerdir çevremdekiler bana
bu tarz ayrı yaşayıp dönen ve uzun yıllardır evliliği devam edenleri anlatıp duruyorlar..Ayrılık
olup adam gittikten sonra ..Dönse nasıl eskisi gibi olunur ki..Nasıl sarılınır,tekrar güvenilir??
Kafam hiç almıyor bunu..Buna benzer birşeyler yaşayan var mı aramızda kızlar beni aydınlatır

Bu kişiden kişiye değişir tabiki. Bir arkadaşım eşinin ailesiyle sorun yaşayınca eşiyle de sorun oldu. Boşanma aşamasına geldiler ve o süreçte eşi facebook a bir sürü kız eklemiş açık saçık fotolar beğeniler falan. Hatta birileri olduğunu da ima etmiş. Arada çok kötü şeyler oldu, eşi arkadaşımın babasıyla yumruk yumruğa birbirine girdi, iki aile ve karı koca arasında küfrler tehditler havada uçuştu. Ama 1 yıldan uzun bir süre sonunda barıştılar ve bunları kıskandırmak için yaptığını söyleyerek özür diledi ve barıştılar. Normal yeni evli gibi devam ediyorlar. Öyle olmasa bile inanmak istedi ve böyle mutlu. Bir tanıdığımsa 25 yıllık evliliğini adamın bir mailiyle bitirdi. Midem almaz daha dedi ve bıraktı. Herkesin ruh hali, yaşanmışlıkları, düşünceleri farklıdır. Sizinki de öyle olacak tabiki. Ama neye karar verirseniz verin, seçiminizi kendiniz için yapın.

benim bir tanıdığım var bunlar 5-6 yıl ayrı kaldılar ama bir türlü boşanamadılar iki aile arasında kavga gürültü küfür hakaret hepsi yaşandı ama sonunda barıştılar:53: nasıl oldu detaylı bilmiyorum ama şimdi yıllardır evliliklerini sürdürüyorlar önce bir kızları vardı şimdi 3 tane daha çocukları olmuş ben bu çifte çok şaşırmıştım.başka bir tanıdıkta resmen boşandı sonra tekrar biraraya geldiler yeniden evlendiler böyle durumlar oluyor en güzeli Allahtan hakkımızda hayırlısını dilemek senin içinde en hayırlısı neyse o olsun canım:31:

canım diğer konunu takip ediyorum, hatta şöyle söyleyeyim gün içinde buraya bakmaya bile pek vaktim olmadığı halde sana bakıp arada yorum da yapıyorum. nedeni şu; senin samimiyetine inanıyorum ve bebeğinle beraber çok mutlu olmayı hakettiğini düşünüyorum, senin için dua ediyorum..

sorduğun sorunun cevabını bilemem ama sana şunu söyleyebilirim eğer birgün eşim pişman olup da gelirse gururuna yenilme, evet sana hiç kimsenin haketmeyeceği şeyler yaşattı ama ben yine de senin onu sevdiğini ve içten içe geri istediğini düşünüyorum..

umarım hayat sana bundan sonra hep güzel şeyler getirir..mutlu olacağın kişi eşinse umarım en kısa zamanda pişman olur döner..seni mutlu edecek kişi bir başkasıysa umarım bu kötü zamanlar biran önce biter ve o kişi karşına çıkar..

bizim bi tanıdığımız mahkemeye düştükten sonra birleştirler...şimdi ikiz bebekleri oldu...evlilikleri nasıl gidiyor orasını bilemem tabi...

Eşiniz sizinle barışmaya mı karar verdi??

Hayır cnm nerdee onda o kafa..Sadece cevremdekıler bana böyle ornekler vererek kafamı
karıstırdılar da burda da var mı ,gercekten bu kadar sey yasayanlar sonra duzelır mı yoksa
bır ıkı yıl sonra daha kötu mu ayrılır ..Bunu cok merak ettım.

DİAZ dediğin gibi tam kararlı degılım cok çelişkiliyim hem kızımı düşünüyorum hem özledıgımı..
Ama eğer yol yakınken dönmeyı dusunmezse ,ilerde gelırse de kabul etmeyecegımı cok ıyı
bıldıgım ıcın hemen olacaksa olmasını ıstıyorum,bundan sabırsızlıgım ..Yıllarca gezıp tozup
ben zorluklarla bebegımı buyuttukten sonra gelse de bana ne fayda..:(

herkeste durum farklıdır ama benim çevremde pek olumlu örnek yok malesef
dayım ve yengem defalarca mahkemeden döndüler ama yapadılar ve en sonunda tamamen ayrıldırlar
bir arkadaşım bundan bikaç sene önce kocası istemiyorum seni dedi çekti gitti
kız çocuğunu aldı eşyalarını dağıttı annesine gitti mahkeme görülmeden tekrar birleştiler
sonra kocası tekrar çocuk istedi kız hamile kaldı 3 aylık hamileyken yine terketildi
kasımda boşandı kasımda doğum yaptı 2. kızına :50:
herşey kader kısmet ama dikkatli olmakta fayda görüyorum ben

Size verilen örneklerle sizin durumunuz biraz farklı sanki, eşiniz bu evliliği istemiyorum diyor ve gidiyor. Evini, sizi ve yavrusunu terkediyor bunun özrü veya geri dönüşü mümkün mü ?

Size verilen örneklerle sizin durumunuz biraz farklı sanki, eşiniz bu evliliği istemiyorum diyor ve gidiyor. Evini, sizi ve yavrusunu terkediyor bunun özrü veya geri dönüşü mümkün mü ?

Ben örneklerle kendı olayımı kıyaslamıyorum kı,sadece bana böyle 1 yıl ayrı bıle olsa duzelen evlılıkler oldugu
söylendı ben de gercekten o kadar olaydan aradan sonra duzelen var mı dıye sordum..Benım kafam karısık,
ama esım benım hatalarım yuzunden gıttıyse telafı etmeyı ısterdım tabı kı ama baska nedenlerle gıttıyse
o zaman tabı kı dönusu olamaz..

o kadar genel bir soru sormuşsun ki, bu yaşanılanlarla alakalıdır bence. Güven kaybı söz konusuysa bence asla geri dönüşü yok bunun.

Ve de çevremden gördüğüm kadarıyla bir kez koparsa ve saygı yitirilirse bir daha dikiş tutmuyor...

Son düzenleme:
Benim çevremde yok ama elbette barışanlar ve mutlu olanlar vardır.
Ancak bana kalırsa beynini şu anda bunlarla doldurma.
Sen kendine ve bebene bak. Hayata asılmaya çalış. Zor olduğunu biliyorum anlıyorum ama lütfen kendin için olmasa bile beben için toparlanmalısın.
Eğer nasibinizde beraberliğiniz söz konusu ise zaten bunun önüne hiç kimse geçemez,boşanıp yeniden aynı kişiyle evlenenler de var.
Sanırım hala dava açmadın bence bu da yanlış,bu belirsizlik ve beklemek seni daha çok üzebilir.
Dik durmalısın,o gitmek istedi ve onun dönmesini bekliyorsun. Hayır. Gitmek isteyene kapı göstermek yakışır güçlü bir anneye.
O dönmek istese bile hemen kabul edilme gibi bir şansı olmamalı bence.
Davayı onun açmasını beklemek hiç doğru değil bana inan. Adamın aklında gitmek istedim gittim,gelmek isterim gelirim. Kadın zaten her koşulda beni bekliyor imajı olduğu sürece üzgünüm kaybeden sen olursun.

Dava konusunda fıkrım net ,bu kararı veren kımse o davayı acsın ,ayrı olduktan sonra davanın olup
olmaması da önemlı degıl zaten..Ben onu beklemıyorum hayatıma devam edıyorum neyse konu bana
gelmesın lutfen ben bu konuda kendım ıcın soru sormadım merak edıyorum bı tarz hıkayelerı duymak ıcın actım sadece..Benle ılgılı yorumlarınızı da gercek konuma yaparsanız sevınırım !

Son düzenleme:
canım bende şuan boşanma aşamasındayım belki biliyosundur...bende eşimden her türlü şeyi gördüm kaç kez ailemin yanına gittim değişcem dedi affettim döndüm..şimdi ise ailem hayatta onu istemiyor...
ben mi ? inan hala kararsızım eşim ağlıyo sızlıyor affet diyor ama dönsemde değişmeyecek bunu biliyorum keşke bir mucize olsada eşim değişse....

Back
X