ayrilik ve sonrasi.benim elimdemiydi

Lamiha

MEOW!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2015
1.351
647
123
Selam kizlar

Bi ay oldu ailemin yanina dondum. Bana gore esimle hic bi sorunum yoktu. Soyleki bana cok iyi davranir kiyamaz, gezdirirdi vs.
Bi insan icin 'iyi' demek herkes icin farkli olabilir. Bi insan ne zaman iyidir ve ne zaman iyi anlasabiliyosundur.. kendi aramizda sorun yoktu. Su vardiki ailesiyle yasadigim sorunlarda icten ice beni sucladi ve ailesi icin yeterince bisey yapmadigimi dusundu. Ailesiyle sorunlar yasaninca yasadigimiz yerden tasinmak istedim ve direttim sirf iyi olalim diye ailesiz bi yerde. Zaten tasindiktan sonra kendimize gelemedik. Kendini hic bi zaman iyi hissetmedi, bazi zamanlar mutsuzlugundan bahsetti, evliligin tatmin vermedigini, uzatmalara oynuyoruz gibi dedi. Yinede yaninda kaldim. Bana yeterince sahip cikamadigi icin ona karsi bi sinirim gicikligim vardi ginede iyi davranmaya calistim alisir onun icinde kolay degil zor diye dusunerek.
Bu bi yil icerisinde ailesiyle gorusmedim gitmedim gelmedim bayramlarda bile. Esimden guven bekledim. Guven verecek biseyler.
Esim iciin zor olmus gerek.

Bi yil sonra yani haftalar once gelecek goremedigini, bu evlilige guvenmedigini soyledi. Ayni zamanda beni yemege cikardi cinemaya goturdu. Yinede bitirmeyelim dedi. Ben seni istiyorum seviyorum demedim. Ondan bu evliligi gercekten istedigine dair biseyler gormek istedim bi caba. Kelimeler, gezmeler yetmedi bana. Boylelikle ailemin yanina dondum. Biliyodu gidecegim gunu. Sabah agladi sonra ise gitti. Tek dedigi eminmisin bunu mu istiyosun. Bende o gun dondum geri zaten.
Bittigi icin olmaliki ondan sonra hic gorusmedik. Ben geldikten bikac hafta sonra esyalari satiliga cikarmis ve avukatla gorusuldu bile.
Canim yaniyo bukadar kolaymiydi diye. Evliligimiz icin hicbisy bukadar hizli gelismedi hicbizaman.
Umudum oldugu icin degil ama o bukadar uzulmedigini ve kendini suclamadigini bildigim icin.

Bu karardan sonra sert bi tavir sergiledim esime karsi ama bukadar icim yanacagini sevdigimi bilmezdim.

Ailesiyle yasadiklarimi ilk yoruma yazacam.

Biz evlendigimizin ilk gununden beri laf isitiyoruz annesinden. Ariyor, yanina cagiriyor soyleniyor kiziyor bagiriyor hep boyle devam etti. Evlendin diye adam mi oldun diyerek basladi ve ben senin hayatina her turlu karisirim benden izin alacaksin diyerek devam etti. Ayni sekilde bendende isteklerde bulundu gittigin yerleri haber edeceksin kocandan izin alman yetmez, gelemediginiz her gun arayacaksiniz, altinlari niye bana vermediniz, dugun sabahi niye gelip kahvalti yapmadiniz misafirleri agirlamadin, esyalarini secerken niye ben yoktum, baban dugunde niye oynamadi, gelinlik bakmaya gittigimizde benim begendigimi niye denedemedin ama en onemlisi ben esimle evli degilmisim aileyle evliymisim, esimle sadece nikahliymisim. Bu soz cok agrima gidiyo hala
Ben buyuk bir sehirden tasindim buraya. Burasi kucuk bir koy, dogru duzgun genci birakin insan yok. Is imkani hele hic yok ve cok bunaldim esimden tasinmayi istedim mutsuz da olsak burda yasayacaz dedi. Halbuki tasinacaz diye birbirimize soz vermistik dugunden once olsun sonra olsun. Neyse bu beni umursamamaya baslamisti son zamanlar yine annesi her gun arayip benimle arasinin nasil oldugunu sorguluyordu. Her gelip gidildiginde evde teror estiriyormus meger sonra bi gun msj gordum kaynimdan. Esime yazmis boyle olmuyor biseyler yap diye annem cok uzuluyo diye. Neye uzuldugunu hala bilmem cunku herseyi laf eder diken ustunde olurum yaninda.
Piskolojik olarak geriledim babamin evine gittim dedim tasinalim bi ev bul. Boylelikle bi ay gecti bi ay icinde bana degisik sozler verip sozlerini yedi esim ama ginede vazgecmedim ondan. Oda bana kizdi yanindan gittim diye ailesi bunu baya bi doldurmus yalan dolanla ama esim her sey onun istedigi gibi olsun istedi fikirlerime kulak vermiyodu. benim hayatim kalmamisti onun ve ailesinin hayatini yasiyodum ben yoktum. Ayaklari uzerinde duran biriyken burda ezilip buzuldum. Haksizim belki ayri kalmakla ama caresizdim sevgisine guvendim tasinmayi kabul eder diye... Sonucta yanlis birsey istemedim tasinmakla gayette dogal cunku burda hayat yok bunu esimde biliyo
Oyle iste zar zor izin aldik ailesinden ama esim huzursuz tasinirsak ailesinden uzak olacak yapamicak diye korkuyo sanirim. Cok saf bazende salak biridir evin maskarasidir ona ben deger verdim ama simdi kiymete binmis durumda... Ailesine cok bagli olduguu icinmidir bana guvenmedigi icinmidir tasinmak onu korkutuyo. Mesele bu kizlar soz verdi ev bulacaz tasinacaz sozum soz dedi guvendim tekrar ve geri geldim ama iyimi oldu kotumu oldu tartisilir

En sonunda zaten tasinmak istiyorum diye kaynim ustume yuruyup seni gebertirim dedi elini kaldirdi.

Selam kizlar

Bi ay oldu ailemin yanina dondum. Bana gore esimle hic bi sorunum yoktu. Soyleki bana cok iyi davranir kiyamaz, gezdirirdi vs.
Bi insan icin 'iyi' demek herkes icin farkli olabilir. Bi insan ne zaman iyidir ve ne zaman iyi anlasabiliyosundur.. kendi aramizda sorun yoktu. Su vardiki ailesiyle yasadigim sorunlarda icten ice beni sucladi ve ailesi icin yeterince bisey yapmadigimi dusundu. Ailesiyle sorunlar yasaninca yasadigimiz yerden tasinmak istedim ve direttim sirf iyi olalim diye ailesiz bi yerde. Zaten tasindiktan sonra kendimize gelemedik. Kendini hic bi zaman iyi hissetmedi, bazi zamanlar mutsuzlugundan bahsetti, evliligin tatmin vermedigini, uzatmalara oynuyoruz gibi dedi. Yinede yaninda kaldim. Bana yeterince sahip cikamadigi icin ona karsi bi sinirim gicikligim vardi ginede iyi davranmaya calistim alisir onun icinde kolay degil zor diye dusunerek.
Bu bi yil icerisinde ailesiyle gorusmedim gitmedim gelmedim bayramlarda bile. Esimden guven bekledim. Guven verecek biseyler.

Bi yil sonra yani haftalar once gelecek goremedigini, bu evlilige guvenmedigini soyledi. Ayni zamanda beni yemege cikardi cinemaya goturdu. Yinede bitirmeyelim dedi. Ben seni istiyorum seviyorum demedim. Ondan bu evliligi gercekten istedigine dair biseyler gormek istedim bi caba. Kelimeler, gezmeler yetmedi bana. Boylelikle ailemin yanina dondum. Biliyodu gidecegim gunu. Sabah agladi sonra ise gitti. Tek dedigi eminmisin bunu mu istiyosun. Bende o gun dondum geri zaten.
Bittigi icin olmaliki ondan sonra hic gorusmedik. Ben geldikten bikac hafta sonra esyalari satiliga cikarmis ve avukatla gorusuldu bile.
Canim yaniyo bukadar kolaymiydi diye. Evliligimiz icin hicbisy bukadar hizli gelismedi hicbizaman.
Umudum oldugu icin degil ama o bukadar uzulmedigini ve kendini suclamadigini bildigim icin.

Bu karardan sonra sert bi tavir sergiledim esime karsi ama bukadar icim yanacagini sevdigimi bilmezdim.

Ailesiyle yasadiklarimi ilk yoruma yazacam.
Ailenizin yanına gittikten sonra tekrar dönmediniz değil mi tam olarak anlayamadım yani size gittiğiniz gün emin misin diye sormuş ya siz de geri döndüm yazmışsınız nereye geri döndünüz anlaşılmıyor? yorum yapmak size fikir vermek istiyorum zor bir durum Allah yardımcınız olsun

Şimdi mutlaka çok üzülüyorsun .
Ne söylesek faydası olmayacak
Ama dışarıdan bakan biri olarak kurtuldugunu düşünüyorum .
Sadece bir hayatın var . neden kendinden emin olmayan huzursuz bir adamla geçiresin ki

Kendi kendine çözüme ulasamamis ruhlar seni de düğümler uzak dur demişler .

Esiniz size deger vermis ama ailesini karsisinda degil sadece ikiniz arasinda kalmis bu deger cevreye bu benim hayat arkadasim katisamazsiniz gibi durus sergilememis.

Aslinda giden siz oldugunuz icin cabalamamis gibi gozuksenizde ailesine karsi dik duramadigi icin esiniz cabalamamis.

Ama ben uzuldum birbirinizi seviyorsunuz belliki askta gurur olmaz son kez arayip konusun keskeleriniz kalmasin icinizde.

yaşadıklarınızı okudum, hiç üzülmemeniz gerektiğini düşünüyorum kurtulmuşsunuz böyle bir adamdan eş değil arkadaş bile olmaz verdiği sözü tutmayan sizi yok sayıp ailesinin kararlarıyla yaşayan aam için çabalamaya değmez. hiiiççç üzülmeyin güzel günler göreceksiniz bundan sonra inşallah.

Ayrılmanız isabet olmuş. o aileyle ömür geçmez.
Kendine güvenmeyen anasının eteğinden ayrılmayan adamla hiç hiç ömür geçmez.

Kesinlikle haklısın. Herkes-kadın erkek dahil- belli bir yaşa geldiğinde ailesinin kanatlarının altından çıkıp kendi ayakları üstünde durabilmeli. Nedir yani kaynın bile üstüne yürüyebiliyor da eşin hem bir şey yapmıyor hem de onları haklı görüyor.

Ailesinin bu kadar etkisinde kalıyorsa yanlış anlamayın ama bitmesi iyi olmuş.Ailelerin bu kadar söz sahibi oldukları evlilikleri ben sağlıklı bulmuyorum,izin veren tarafı da anlayışla karşılayamıyorum.

Ailenizin yanına gittikten sonra tekrar dönmediniz değil mi tam olarak anlayamadım yani size gittiğiniz gün emin misin diye sormuş ya siz de geri döndüm yazmışsınız nereye geri döndünüz anlaşılmıyor? yorum yapmak size fikir vermek istiyorum zor bir durum Allah yardımcınız olsun

Yok ailemin yanina gelmeden once dedi sonrasinda hic gorusmedik zaten.
Sozunu benim zorumlada olsa tuttu ama mutlu edemedim. Birazda mutlu olmaya odakli degildi. Ginede iyi anlasirdik eglenirdik. Beni herseyi bukadar acele yapacak kadar sevmedigini istemedigini bilemedim

Oo 2.mesaj tam bir kabus.
Eşin de adam olsa seni bırakmazdı zaten.
O hala minik bir ana kuzusu.
Anasının dibinde çimdirsin bu saatten sonra.

Esiniz size deger vermis ama ailesini karsisinda degil sadece ikiniz arasinda kalmis bu deger cevreye bu benim hayat arkadasim katisamazsiniz gibi durus sergilememis.

Aslinda giden siz oldugunuz icin cabalamamis gibi gozuksenizde ailesine karsi dik duramadigi icin esiniz cabalamamis.

Ama ben uzuldum birbirinizi seviyorsunuz belliki askta gurur olmaz son kez arayip konusun keskeleriniz kalmasin icinizde.

Aynen dedigini gibi ailesine karsi gostermedi degil basta gosterdi ama ailesi tepki verdi. Onumu koruyosun bize karsi diye. Ailesi onlari istemedigimi dusundu belirli bi mesafeyle yaklastigim icin.
Ve tasinmak isteyince esimde buna iyice inandi sanirim..

Seviyoruz evet ama bukadar herseyi acele halledecek kadar yetersiz sevdigimizi dusunmedim. Ikinci hafta ailesi avukat diye aradi bizi..

Oo 2.mesaj tam bir kabus.
Eşin de adam olsa seni bırakmazdı zaten.
O hala minik bir ana kuzusu.
Anasının dibinde çimdirsin bu saatten sonra.

Ikna etmedigi icin kalmadim.. gitsemde kalsamda ayniymis gibi hissediyorum. Hemen ev bosaltilip avukat araninca..

Yok ailemin yanina gelmeden once dedi sonrasinda hic gorusmedik zaten.
Sozunu benim zorumlada olsa tuttu ama mutlu edemedim. Birazda mutlu olmaya odakli degildi. Ginede iyi anlasirdik eglenirdik. Beni herseyi bukadar acele yapacak kadar sevmedigini istemedigini bilemedim

buyuk hayallerle kurdugunuz yuvaniz yikilmis tabiki hayal kirikliginizin buyuklugu tartisilamaz.ancak esimle sorunumuz yoktu demissiniz ya, esinizle en buyuk sorununuz onun birey olmamasiymis aslinda. Birey olmak kendi kararlarina sahip cikmak demek ayni zamanda, esinizin bir karari bile yok gorsugum kadariyla, o ailesinin izin verdigi kadar hayatini yasarken sizi de buna mecbur birakmis, hic bir yetiskin bir insanin hayatinda bu kadar cok soz sahibi olamaz.

Esiniz sizi sevmis belliki, ama asla ailesinin artik siz oldugunu idrak edememis. Muhtemelen hayati boyunca da boyle olacak, uzucu bir durum onun icin de hic bir zaman kendi hayatini yasayamayacak onlari ne kadar mutlu ederse o kadar mutlu olacak.

Ayrilmaniz sizin hayatinizi kurtarmaniz acisindan cozum olmus, iyi de olmus aslinda. Ama o ailenin mutlaka bu durumdan kurtulmasi lazim hepsi hastalikli gibi gorunuyor, yarin birgun aileden birisi daha evlense o kozcagiza da yazik olacak. Turemesinler boyleleri

Sizi çok çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumları hatta çok daha fazlasını yaşadım okurken kendi yaşadıklarımı anımsadım ben de sevilmediğimi gözden çıkarılacak kadar istenmediğimi düşünmüştüm bu nedenle de onu ben çıkardım hayatımdan ve hiç pişman olmadım o ise yıllarca beni kaybetmenin acısını yaşadı, sürekli af diledi ama inanın hiç umrumda değil eminim sizi çok daha fazla sevecek ve ne istediğini bilen net bir insan çıkacaktır

buyuk hayallerle kurdugunuz yuvaniz yikilmis tabiki hayal kirikliginizin buyuklugu tartisilamaz.ancak esimle sorunumuz yoktu demissiniz ya, esinizle en buyuk sorununuz onun birey olmamasiymis aslinda. Birey olmak kendi kararlarina sahip cikmak demek ayni zamanda, esinizin bir karari bile yok gorsugum kadariyla, o ailesinin izin verdigi kadar hayatini yasarken sizi de buna mecbur birakmis, hic bir yetiskin bir insanin hayatinda bu kadar cok soz sahibi olamaz.

Esiniz sizi sevmis belliki, ama asla ailesinin artik siz oldugunu idrak edememis. Muhtemelen hayati boyunca da boyle olacak, uzucu bir durum onun icin de hic bir zaman kendi hayatini yasayamayacak onlari ne kadar mutlu ederse o kadar mutlu olacak.

Ayrilmaniz sizin hayatinizi kurtarmaniz acisindan cozum olmus, iyi de olmus aslinda. Ama o ailenin mutlaka bu durumdan kurtulmasi lazim hepsi hastalikli gibi gorunuyor, yarin birgun aileden birisi daha evlense o kozcagiza da yazik olacak. Turemesinler boyleleri

Evet aynen oyle. Kendi fikri durusu yoktu. Bu yuzden cok kavga ettik agir seyler soyledim.
Dedigin gibi ailesi nekadar mutluysa oda okadar mutluydu ve ben bi yildir gitmedigim icin ailesine uzuldu muhtemelen. Ama bir gun olsun beraber gidelim guven bana vs seyler demedi cunku biliyodu her gittigimizde bi kavga oluyodu kiziyodum niye bisey soylemiyosun onlara diye. Hani banada kizsin soylesin oda yok. Gitmekte yetmiyodu niye senden gelmiyo ailene gidelim fikri diye takmisti bastada.

çok yerinde bir yorum yapmışsınız durum aynen anlattığınız gibi

Sizi çok çok iyi anlıyorum çünkü aynı durumları hatta çok daha fazlasını yaşadım okurken kendi yaşadıklarımı anımsadım ben de sevilmediğimi gözden çıkarılacak kadar istenmediğimi düşünmüştüm bu nedenle de onu ben çıkardım hayatımdan ve hiç pişman olmadım o ise yıllarca beni kaybetmenin acısını yaşadı, sürekli af diledi ama inanın hiç umrumda değil eminim sizi çok daha fazla sevecek ve ne istediğini bilen net bir insan çıkacaktır

Gecmis olsun.. pisman olmadiginiza sevindim gercekten. Cunku ben kendimi suclayacak biseyler ariyorum nasil olduda bu hale geldik bukadarda seviyorken diye dusunuyorum. Boylesi daha iyi diye dusunuyo olabilir iki haftada avukat ayarladi. Ailesi ona neler soyluyolardir simdi sisiriyolardir.. ben huzurlu degilim mutsuzum oda ayni hissetsib istiyorum sadece

Back
X