Ayrılıklar ne zormuş

Hayatsever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2019
36
4
38
33
Kardeşim doğuda öğretmen bize 15 saat uzaklıkta ocak ayında Allah nasip ederse gelebilirse kış kar engel olmazsa görebileceğiz, yeni yola çıktı hüngür hüngür ağladım evimizin en miniği, annem belli etmeden geceden sabaha ağlamış, ne zormuş bu durumlarda bir öneriniz var mı? Nasıl başa çıkıyorsunuz böyle durumlarda
 
Son düzenleme:
Kardeşim doğuda öğretmen bize 15 saat uzaklıkta ocak ayında Allah nasip ederse gelebilirse kış kar engel olmazsa görebileceğiz, yeni yola çıktı hüngür hüngür ağladım evimizin en miniği, annem belli etmeden geceden sabaha ağlamış, ne zormuş bu durumlarda bir öneriniz var mı?


Böyle bi durumum olmadı ama Allah kavuştursun demek istedim. 🙏🏻
 
16 yıllık öğretmenim. 16 yıldır 14 saat uzaklıkta bir şehirde görev yapıyorum. Atandığım ilk yıl evlendim. İlk 6-7 sene eşim benim memleketime tayin istemek istemedi. Bu arada ikimizde çalıştığımız şehirden değiliz. Eşimim memleketi de 8 saat uzaklıkta. Ben Eskişehirliyim, eşim Artvinli. Yıllarca yalvardım. Kimsemiz yok. İkimiz zehirlendik bizi hastaneye götürecek adam bulamadık. Bayramlarda gideceğimiz kimse yok. En sonunda 2012-2013 de eşim benim memleketime tayin istemeyi kabul etti. O zamandır bekliyorum ki Eskişehir de okul açılsın. Yok. Açılmıyor. Her yaz 1 ay onun memleketinde, bir ay benimkinde kalıyoruz. Annemler yanımıza geliyor. Ama her ayrılış o kadar koyuyor ki. Alışılmıyor. Bir yanın orada kalıyor. Emanet yaşıyorum hissi hiç geçmiyor
 
Doğuda onu nasıl güzel dostlukların, masum çocukların ve hayatında hep ayrı yeri olacak günlerin beklediğini bilseydiniz üzülmezdiniz. 5 yıl haritanın en solundan en sağına gittim. Hala ararım o günleri dostlarımı velilerinin öğrencilerimi bebeğim olmasa geri dön deseler dönerim keza eşim de aynı fikirde. Üzülmeyin dua edin Allah iyi insanlarla karşılaştırsın deyin
 
En büyük teselli Türkiye gibi işsizler tımarhanesi bi ülkede şükür ki atanmış sevinin hemde çok sevinin.
Bu ülkede ayakları yere basan bir kadın daha oldu.
Ben çok sevindim.
Issizler tımarhanesi mi.🤣🤣🤣

En sağlam deli benim burda. Çekilin önümden🤣
 
Benim kardeşim de birkaç hafta sonra Erasmusla gidecek..
Bende üzüntüsü, belli olduğu gün başlamıştı.
Seni çok iyi anlıyorum.
 
benım kardesımle hıc boyle bır bagım olmadıgı ıcın anlayamadım durumu
ben 13 yasımda aılemden ayrı okumaya gıttım lısede de yatılı okudum ne bıleyım bana bu tarz baglar abartı gelıyor sonucta bunun ataması var evlılıgı var yanı bırlıkte dogduk buyuduk dıye bır ömür dip dibe olmak sıkıcı olmazmıydı ...

ne guzel atanmıs hayırlı ugurlu olsun
 
Çok sıkı aile bağlarım vardır. Kardeşlerim öl dese ölürüm o derece. Ancak sizin durum bağlılıktan ziyade bağımlılığa varmış gibi. 18 yaşımda ailemin yanından ayrıldım okul için, bu kadar hırpalamadım kendimi o yaşta bile. Koskoca kadın atanmış iş güç sahibi. Bu kadar abartmayın isterseniz.
 
Canım sana şöyle söyleyeyim guzel kardeşim en sevdiği insanlari ya gurbete yada özellikle genç yaşta topraga şehit veren biri olarak..
Hem mutlu oluyosun hem üzüntülü.. en. Guzel yada en kötu zamanlarinizda birbirinzle olamıyorsun fakat onun mutlu başarılı ve en önemlisi kendini iyi hissettiğini bildikce hissettikce sende iyi oluyorsun.. bazen bi şarki seni gemise göturuyor yada bisey oldugunda keske olsa dedirtiyor ama emin ol sevdigin insanlarin kendi hayallerinin pesinden gitmesi ve hatta gerekirse can verip topraga girmesi diyosun ki hiç degilse ideallerini gerceklestirdi içinde kalmadi.. bi tarafin eksik bi tarafin tam oluyor. Hepsi bu bahtıda şansıda açık olsun kardesinin dilerim her daim guzellilere hayra imzasini atar hayır duaları alan bi evlad olur Rabbim sizinde kardesininde zorunu kolaylastırsın.
 
Rabbim dilerim atanmak isteyen kardeşlerimizede bu guzelliği nasip eder herkesin şansi bahtı acik olsun hersey olmasi gereken zamanda oluyor amma gec amma erken ama zor ama kolay.. olmuyorsada ardinda bir sır vardır
 
Hayatta kendi ailemde dair, kardeşimden başka kimsem yok. O mutlu olacağı yerdeyse, iyiyse isterse dünyanın öbür ucunda olsun hiç farketmez. Özlüyorum bazen uzun zaman görüşmeyince ama sesini duyduğumda mutlu olduğunu hissediyorsam ben de mutlu oluyorum. Görmesem de olur diyorum. Allahtan telefon icat edilmiş :)
allah kavuştursun.
 
Şükredin sadece. Kardeşiniz bir gün istediği yere tayinini alır. Ne güzel mesleği var. Kardeşinizin yerinde olmak isteyen binler var. Ben de doğuda görev yapıyorum ailem batıda. Kardeşinize özendim açıkçası. Benim hiç koşa koşa gidecek güzel bir ailem olmadı. Ayrılırken hiç ağlamadım, hiç arkamdan ağlamadılar. Okulla birlikte 6 yıldır gurbetteyim. Rabbim ailecek mutluluğunuzu daim etsin.
 
Nasıl dayanılır? Hayatta, sağlıklı, iş güç sahibi olduğunu düşünüp, mutlu, huzurlu olmasını da umarak dayanılır. Başka çare yok. Atanamayan öğretmenler diye bir kaos var bu ülkede. Ne güzel ki kardeşiniz şuan bunu yaşamıyor, ekmeğini eline almış. Gün gelir, size daha yakın bir yere de tayin olur belki. Sonsuza kadar uzağınızda olmasına gerek yok. Özlem zor bir şey ama hayatta yahu, dayanamayacak hale geldiğinizde bir çareniz var en azında. Ya bu çaresi olmayanlar ne yapsınlar? Benim de bir zamanlar bir kardeşim vardı. Şimdi yok. Benim gibi bir insanın baktığı pencereden o kadar şanslı görünüyorsunuz ki.
 
Ablam Türkiye'nin değil, bakın dünyanın bir ucuna gitti, evlendi.
13 sene orda kaldı.
Yılda bir ya geldi, ya gelemedi..
Yeğenim orda büyüdü..

İlk zamanlar çok zordu, çok özlem vardı.
Ama sonra herkes alıştı..
Alisirsiniz, mecbur.
 
Back
X