Ayrılmak İstiyorum Ama Dilim Varmıyor..

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Selam,
Evliliğinde türlü problemler yaşayanlar, aldatılanlar, şiddet görenler beni yadırgayacaklar belki de. Ama işte gel gelelim ki evlilik benim kaldırabileceğim kadar hafif bir yük değilmiş. Kalp ve akciğerle ilgili sıkıntılarım var önceki konularımda bahsetmiştim. Yani tek çarem kalp ve akciğer nakli olmak. Tabi bu durum haliyle henüz ikinci yılını doldurduğum evliliğimde sıkıntılar yaşatıyor. Nasıl mı? Kısaca anlatmaya çalışacağım;
Eşim çok merhametli ve gerçekten iyi biridir. Zaten onunla bu yüzden evlendim. Yıllarca kaçtığım evliliğe beni ikna eden o oldu. Hastayım dedim, çocuğumun olması yasak dedim, temizlik yapamam dedim, yatakta sana yetemem dedim ama ben seni her halinle istiyorum dedi Velhasıl evlendik. Zaman içinde anladım ki çok da iyi bir karar değilmiş bu. Çok fazla sorumluluğu varmış evliliğin. Çocuk özlemi çekmek kolay değilmiş. Eşimde de çok yoğun bir çocuk özlemi hissediyorum. Bana belli etmek istemese de. Ve tabi en önemlisi evlendiğimden beri hastalığımda bir hızlı ilerleme söz konusu. Çünkü dedim ya çok yoruyor insanı. Kaynanası, görümcesi, eltisi, misafiri, lafı sözü, cinselliği, temizliği....
Bütün bunları şapkama koyduğumda diyorum ki, ayrılmalıyım. Hem kendim için hem de eşim için en iyisi bu gibi. Hem o baba olma özlemine kavuşur belki. Hayatı hastanelerde geçmez. Ben de bu kadar hırpalanmam.. Düşündüklerim mantıklı mı sizce? Yoksa ben duygusal kararlar mı alıyorum? Okuyan cevap versin lütfen..

Ayrıldığında nasıl bir hayat bekliyor seni bekarlıkta da sağlık sorunları devam edecek ailen ne diyor bu düşüncene

Umarım en yakın zamanda nakil gerçekleşir . Hayat birazda bizim mucadelemizle anlam kazanir. Vazgeçmeyin derim boyle merhametli bir insandan. Eşiniz için sorun olmayacak gibi duruyor sorumluluklarınızı azaltmaya çalışsanız?

Çok geçmiş olsun...
Evlilik bence yol arkadaşlığı demek.. Sizin fiziksel yükünüz hafiflerse evlilik size şifa gibi bile gelebilir.

Ev işi için yardımcı tutun mutlaka, cinselliği kontrollü bir şekilde halletmeye çalışın. Eşiniz sizi seviyorsa, bu durumdan hala şikayetçi değilse, pişmanlık hissetmiyorsanız bence böyle şeyleri düşünmeyin.. Eşiniz sizi böyle kabul etmiş, ne güzel sizinle yola çıkmış.. Böyle insanlar çok yok...

Eşinle uzun uzadıya oturup tartışmadan alınacak bir karar değil bu . yaşadığınız ikilemi çok iyi anlıyorum . ama hayatta öncelikler vardır. Herkesin önceliği farklıdır. Kimi insan önceliği çocuğa verir , kimisi iş hayatına , kimisi aşka. Herkesi hayata bağlayan şeyler farklıdır.
Peki ya eşinizin hayattaki önceliği sizseniz?
Sizsiz olmak her ihtimalden daha kötü gelecek belki ona ?
Bu zamanda çocuk için türlü çareler var .
Umarım Rabbim size şifa verir
Yapacağınız en iyi şey eşinizle konuşup ona kulak vermek olur

Öncelikle çok geçmiş olsun en kıza zamanda sağlığınıza kavuşmanızı dilerim.
Ayrılma düşünceniz bana göre ilk bakışta mantıklı görünüyor çünkü bir insanın hayallerini
elinden alma düşüncesi sizi iki katı fazla yoruyordur eminim ama yine de eşinizle hatta mümkünse
uzman desteğiyle eşinizle konuşup orta yol bulmaya çalışmalısınız.
Siz ayrılınca eşiniz yıkılabilir sizi bencillikle suçlayıp yıpratabilir vs vs kolay bir karar değil
allah yardımcınız olsun ne karar verirseniz verin umarım mutlu olursunuz :kahve:

Başkasının adına karar vermeyin. O bu yolu seçtiyse sizle beraberken mutluysa almayın bu mutluluğu elinden. Buna hakkınız yok.

Ama diyorsanız ki eskisi gibi değil, artık kırıcı olmaya başladı, pişman olduğuna eminim o zaman tabi ki boşanmalısınız.

peki boşanırsanız üzülmeyecek misiniz?
hangi yükleriniz hafifleyecek?
çocuk sahibi olmak iyidir elbet ama sadece biyolojik baba-anne olarak olmaz
eğer bakabilecekseniz ikiniz de isterse koruyucu aile olabilirsiniz
ya da küçük bebek evlat edinmezsiniz de özbakımını yapabilen bir çocuğa anne babalık yaparsınız

Back
X