Hiç madde bağımlısıyla konuştunu mu bilmiyorum ama ben çok görüştüm. Maddeyi bulmak için inanın ki yapmayacakları hiçbir şey yok. Böbreklerini bile satabilirler abartmıyorum. Önce sadece içiyorlar. Sonra içtiklerinin parasını çıkarmak için bütün maaşlarını veriyorlar, asgari ücret yetmiyor tabi genelde. Bu sefer az buçuk satmaya başlıyorlar, sonrası zaten sürekli karakol-adliye-cezaevi-vs. Hayatları böyle geçiyor. Arada birkaç hırsızlık suçu, uyuşturucu ticareti, yaralama suçu vb. Çok daha çirkin şeyler de dönüyor, bu bahsettiklerim fix diyebileceğimiz olmazsa olmaz diyeceğimiz standart suçlar bağımlılar için. Onların hayatı böyle akıp gidiyor. Siz 10 sene önce tanımışsınız ama belli ki o bir perdenin arkasında başka bir hayat yaşamış ve sizi oraya dahil etmemiş hiç. Nişanlanmış, evlenir de sizinle niye yapmasın ki? O perdenin arkasında yaşamaya devam edecek, ama bi süre sonra kendini gizleyemeyecek evlenince bu hayatı birlikte yaşamaya başlayacaksınız. Bu işlerle alakanız yoksa(küçümsemek ve ayırt etmek için demiyorum ciddi söylüyorum) hırsızlık-uyuşturucu vb. sizin için sıradan ve normal şeylerse evlenin birlikte içer çalar coşarsınız, biriniz diğerini öldürene veya satana kadar. Ama böyle bir hayatınız olmadıysa uzak durun.