• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyım?

Başta bana da çok saçma geliyordu ama biz sunniyiz,teyzem vedayım aleviyle evlihiç bir fark yok herşey aynı.. yani o sunniliğe aleviliğe değilde kişiye bağlı .. tıpkı kendi yörenden farklı biriyle evlenmek gibi... bence tek sorun buysa ayrılınılacak bişey yopk ayak uyduruluyorsa tabiii ...

Bi adam için kendinden vazgeçmişsin be yavrum. Hem de sana saygısı olmayan, seni olduğun gibi kabullenmeyen bir adam için. Yaşın kaç merak ettim. Normal şartlarda hiç bir alevi, alevi değilim demez. Sen mensubu olduğun topluluğu, mezhebi ya da dini (nasıl adlandırıyorsan artık) inkar ediyorsun. Bu oturmamışlık, olgunlaşmamışlık göstergesi bence. İçinde bulunduğun durumdan utanıyorsun çünkü. Bunu oruç tutarım, namaz kılarım aslında sünni bir müslüman gibiyim hatta daha iyisiyim diyerek taçlandırıyorsun. O adamda suç bulmam, bulamam. Saygısızlığını bir tarafa bırakırsan kendi görüşlerini savunuyor sonuçta. Ama sen ben buyum diyemiyorsun.

Hadi diyelim ki sen "ben alevi değilim, alevilik diye bir şey yok" dedin. Yarın öbür gün bu adamı ailenin karşısına nasıl çıkaracaksın. Babana "alevilik yok, sen dinsizsin" dese ki bu zihniyette bi adam bunu der, o zaman ne yapacaksın?

Not: alevi değilim.

İlişkide saygı çok önemli, kaldı ki inanç yalnızca kişinin kendisini ilgilendirir. Muhtemelen ailesi bu konuda çok sert, o da kendisine göre şimdiden önlemini alıyor. Çok zor işin Allah yardımcın olsun...

ayrıca belirteyim ki ben gerçekten seviyorsam vız gelir tırıs geçer
Gerçekten sevdiğiniz sevgiliniz veya eşiniz Ateist olsa mesela ve dese ki Allah diye bir şey yoktur. Bunlar saçma. Ateistim demediğin sürece görüşmeyelim.... Vız gelip tırıs geçer mi çok merak ediyorum. İnsanların inançları kutsaldır. Kendilerine özeldir. Kimse karışamaz. O yoktur, bu vardır demeye kimsenin hakkı yok. "Sizin inancınız size, benim inancım banadır" bilmem cümle tanıdık geldi mi. O yüzden biraz daha hassas olun bu tip konularda rica ediyorum.

Gerçekten sevdiğiniz sevgiliniz veya eşiniz Ateist olsa mesela ve dese ki Allah diye bir şey yoktur. Bunlar saçma. Ateistim demediğin sürece görüşmeyelim.... Vız gelip tırıs geçer mi çok merak ediyorum. İnsanların inançları kutsaldır. Kendilerine özeldir. Kimse karışamaz. O yoktur, bu vardır demeye kimsenin hakkı yok. "Sizin inancınız size, benim inancım banadır" bilmem cümle tanıdık geldi mi. O yüzden biraz daha hassas olun bu tip konularda rica ediyorum.

ben evlendiğimde eşim ateistim diyordu.görüşmeyelim diyemedim.sevmeme engel olmadı.neden mi dindarım diyenleri de bildiğim için.sevmek için ne alevilik ne sünnilik hesap edilmiyor.saygı da duymayı öğreniyor insan ama konu sahibi kendisi de karşı tarafa çok saygılı davranmıyor direk saygısızlıkla suçluyor ve gerginlik yaratıyor.

Toplum olarak ayrıştırmayı seviyoruz. Görüşler, inançlar farklı olabilir. Önemli olan iyi bi insan olma niteliğini kazanabilmek. Sıfatlarımız bizlere bu niteliği beraberinde getirmiyor. Muhtemelen ilerisini düşünüyor, evlenmek istesek ailem kabul etmez diyor, o niyetle sana öyle yaklaşıyordur. Ama kendini yetiştirebilmiş bir insanın söyleyeceği şeyler değil bunlar. Kimse kimseden aslını inkâr etmesini isteyemez.

ben evlendiğimde eşim ateistim diyordu.görüşmeyelim diyemedim.sevmeme engel olmadı.neden mi dindarım diyenleri de bildiğim için.sevmek için ne alevilik ne sünnilik hesap edilmiyor.saygı da duymayı öğreniyor insan ama konu sahibi kendisi de karşı tarafa çok saygılı davranmıyor direk saygısızlıkla suçluyor ve gerginlik yaratıyor.
Benim sorduğum soru çok farklı. Evlendiğinizde eşiniz ateistmiş. Kendi tercihi buna bir sözüm yok. Ben şunu soruyorum, size "Ya sen de ateist olacaksın ya da görüşmeyelim" deseydi tavrınız ne olurdu? Başka biri uğruna dini inanç gibi çok özel bir konuda bile taviz verebilen bir insana zaten vazgeçmesini isteyen kişinin bile saygısı kalmaz hanımefendi emin olun.

Evlenince inanc konusunda daha saygi duyan biri ile beraber olmaniz gerektigini ogreneceksiniz
Ben daha inancliyimdir esim degil ben bazi seylerden rahatsiz oluyorum
Birde boyle laflar oluyorsa bence ayrilmak iyi bir secenek

bence saygısızlık ediyor.bence ayrıl sen nekadar ben alevi değilim desen ailen alevi ozamanda ailene takacak kafayı sorunlar çıkaracak sana ileriyi düşün

Ben sünniyim kocam alevi . Yaşam felsefeniz uyduktan sonra sıkıntı olmaz .İyi düşünüp taşının belki de niyeti kötü değildir .Oturup enine boyuna konuşun .

sevginin dili dini mezhebi olmazki!ayrıca sizle evlenirken bilmiyrmuydu.bu dayatmacı ve farklı görüşlere olan saygısız ,tahammülsüz davranşlar aşkından ölüyor dahi olsanız tolere edilemez.

Benim sorduğum soru çok farklı. Evlendiğinizde eşiniz ateistmiş. Kendi tercihi buna bir sözüm yok. Ben şunu soruyorum, size "Ya sen de ateist olacaksın ya da görüşmeyelim" deseydi tavrınız ne olurdu? Başka biri uğruna dini inanç gibi çok özel bir konuda bile taviz verebilen bir insana zaten vazgeçmesini isteyen kişinin bile saygısı kalmaz hanımefendi emin olun.

dedi :))) ben de tamam dedim.haftalarca görüşmedik mesajlaşmadık telefon etmedik.sonra dayanamadık bu bir süreç.zamana bırakmak lazım.sevgi her şeyi yenebilir öğretebilir.

bence saygısızlık ediyor.bence ayrıl sen nekadar ben alevi değilim desen ailen alevi ozamanda ailene takacak kafayı sorunlar çıkaracak sana ileriyi düşün

çok ön yargılısınız bence sabretmeli aşılmayacak bir konu değil hele de şu devirde.

dini konular biraz derindir cnm. burda tartışmayla çözülmez.
ben insanların evlenirken dil, din, ırk ve mezhep olarak aynı olmalarından yanayım. daha doğrusu kendim bunu yapmak için çabaladım. çünkü bu tür sorunlar karşıma çıkarsa hata bende olur dedim. bile isteye bir seçim olmuş olur dedim.

ama farklı dil,din,ırk ve mezhepten evlenenlere ya da birliktelikleri olanlara saygım sonsuz.
burda merak ettiğim senin alevi olduğunu bilerek başladıysanız birlikteliğe şimdi saçmalamış.
eğer bilmiyorduysa ve bu bir problemse medeni insan gibi sana bunu anlatıp bir çözüm yolu arayacaktınız. ya sen ona uyacaktın ya o sana ya da medenice ayrılacaktınız.
bence sen onun yaptığının bir saygısızlık olduğunu söyle. konuşun bir sonuca varın. bunlar çok hassas konular. seni incitip kırmaya hakkı yok.
dikkatli davranın zira ileride bunun birde aile kısmı var ki o çok fena..

dedi :))) ben de tamam dedim.haftalarca görüşmedik mesajlaşmadık telefon etmedik.sonra dayanamadık bu bir süreç.zamana bırakmak lazım.sevgi her şeyi yenebilir öğretebilir.
Bakın işte siz de vazgeçmemişsiniz inancınızdan. Ben de bundan bahsediyorum. Peki siz tamam görüşmeyelim demek yerine peki ben de artık ateistim deseydiniz durumunuz ne olurdu hiç düşündünüz mü? Ben çok ciddiyim, evet sevgi her şeyi yenebilir ve öğretebilir ama ama kişinin kendine öz saygısını kaybetmesine yol açacak bir sevgi sevgi değildir. Siz şu an eşiniz o zaman sevgiliniz olan erkek uğruna dini inancınızdan vazgeçseydiniz zerre öz saygınız kalmazdı. Eşinizin de size saygısı kalmazdı onu da söyleyeyim. O yüzden bu arkadaşın da geri adım atmaması gerekiyor.

Bakın işte siz de vazgeçmemişsiniz inancınızdan. Ben de bundan bahsediyorum. Peki siz tamam görüşmeyelim demek yerine peki ben de artık ateistim deseydiniz durumunuz ne olurdu hiç düşündünüz mü? Ben çok ciddiyim, evet sevgi her şeyi yenebilir ve öğretebilir ama ama kişinin kendine öz saygısını kaybetmesine yol açacak bir sevgi sevgi değildir. Siz şu an eşiniz o zaman sevgiliniz olan erkek uğruna dini inancınızdan vazgeçseydiniz zerre öz saygınız kalmazdı. Eşinizin de size saygısı kalmazdı onu da söyleyeyim. O yüzden bu arkadaşın da geri adım atmaması gerekiyor.

benim demek istediğim şu ki konu sahibinin sevgilisi de öğrenecek saygı duymayı biraz sabırlı olsun diyorum, tıbkı benim eşim gibi diyorum.benim gibi sevgilisinin de aleviliğe inanmadığını ama bunun konu sahibiyle bir gelecek düşünmeye engel olmayabileceğini söylemeye çalışıyorum.bu tipten konuşmalar sevgililiğin verdiği rahatlıktan oldugunu aslında maksadın saygısızlık olmadıgını rahat bir şekilde düşüncesini söylediğini söylüyorum

Back
X