• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyım?

alevi değilim dediğinde konusuruz demiş bunun aşıcak neresi kalmış ki?

ben bi sünniyim sevgilim alevi olsa bana sünni değilim diyince görüşelim dese güle güle derdim böyle bişey isteyemez, istenemez. tavrını değiştirene bana ve inancıma saygı duyana kadar da böyle devam ederdi. geri adım atma ayrıl ve o kendi hatasını anlayana kadar asla taviz verme, bu alttan alıncak bi konu değil.

bu çağda alevilik sünnilik olayına girenler böyle bir durumun mantıksızlığını anlamayanlara kızıyorum.bence sevgiliniz haklı alevilik diye bir şey yok .müslümanlık belli.şartları apaçık ortada.
Alevilik diye bir şey yok diyerek 4 hak mezhebi inkaretmiş olursunuz.alevilikde Hz Muhammed(SAV) İN son peygamber Hz Alin nin imamlığı esasdır.

benim demek istediğim şu ki konu sahibinin sevgilisi de öğrenecek saygı duymayı biraz sabırlı olsun diyorum, tıbkı benim eşim gibi diyorum.benim gibi sevgilisinin de aleviliğe inanmadığını ama bunun konu sahibiyle bir gelecek düşünmeye engel olmayabileceğini söylemeye çalışıyorum.bu tipten konuşmalar sevgililiğin verdiği rahatlıktan oldugunu aslında maksadın saygısızlık olmadıgını rahat bir şekilde düşüncesini söylediğini söylüyorum
Benim demek istediğim de şu ki konu sahibi eğer sevgilisen "Evet kabul ediyorum. Alevilik diye bir şey yoktur. Ben de Alevi değilim" derse o sevgili asla saygı duymayı öğrenemeyecek. O yüzden şimdiden tavrını koyması gerekiyor. Bir insanın düşüncelerini açıklaması ancak şu şekilde olur; "Ben mezheplere inanmıyorum. Bana saçma geliyor. Ama insanların inançlarına da saygı duyarım. Kendi bileceğin iş..." Bakın ne kadar kolay. Ama Alevilik diye bir şey yoktur. Aleviyim demeyeceksin. Alevilik diye bir şeyin olmadığını kabul edene kadar görüşmeyelim demek baskının dik alası oluyor. Ben olsam bir daha yüzüne bile bakmazdım böyle bir adamın. Kendime olan saygımdan dolayı...

konuyu dini platformlara taşımak saçma kızın tavsiye almak istediği yer belli!insanları proveke edecek yorum yapanlara sözüm.

cnm bu artık din yada başka bi konu olmaktan çıkmış bence inanmasa bile seni seven birinin her görüşüne saygı göstermesi lazım ayrıl demek kolay 1,5 yıl geçiren seven sensin ama inan evlenince bunlar daha büyük sıkıntılara yol açıyo iyi bi evlilik istiyosan saygı şart. seni böyle bi ikileme sürükleyen birine bence taviz verme

Alevilik diye bir şey yok diyerek 4 hak mezhebi inkaretmiş olursunuz.alevilikde Hz Muhammed(SAV) İN son peygamber Hz Alin nin imamlığı esasdır.

walla ne deyim size eger alevilik sizin söylediğiniz şey ise ben herkesten daha çok aleviyim hatta hasıyım.4 hak mezhepte hiç alevilik geçmez.islamın şartları bellidir illaki bir mezhepe mensup olmak hele de şu zamanda her şeyin kolaylaştıgı bir zamanda çok gerekli değil.mezheplere şartların zorlaştıgı zamanlarda ne yapmak konusunda baş vurulur.milleti bölmek ayırmak parçalamak nifak saçmak için değildir.

alevi değilim dediğinde konusuruz demiş bunun aşıcak neresi kalmış ki?

ben bi sünniyim sevgilim alevi olsa bana sünni değilim diyince görüşelim dese güle güle derdim böyle bişey isteyemez, istenemez. tavrını değiştirene bana ve inancıma saygı duyana kadar da böyle devam ederdi. geri adım atma ayrıl ve o kendi hatasını anlayana kadar asla taviz verme, bu alttan alıncak bi konu değil.

böyle konularla ilişkilerini yıpratanlara çok üzülüyorum.etrafta onca ahlaksızlık varken bunlara takılmak çok saçma

walla ne deyim size eger alevilik sizin söylediğiniz şey ise ben herkesten daha çok aleviyim hatta hasıyım.4 hak mezhepte hiç alevilik geçmez.islamın şartları bellidir illaki bir mezhepe mensup olmak hele de şu zamanda her şeyin kolaylaştıgı bir zamanda çok gerekli değil.mezheplere şartların zorlaştıgı zamanlarda ne yapmak konusunda baş vurulur.milleti bölmek ayırmak parçalamak nifak saçmak için değildir.

bir mezhebi yok saymak asıl nifaktır, ne dediğinizin farkına varın.

böyle konularla ilişkilerini yıpratanlara çok üzülüyorum.etrafta onca ahlaksızlık varken bunlara takılmak çok saçma
Peki konu sahibesi ne yapmalı abla? Tamam alevi değilim sünniyim mi demeli ilişkisini "yıpratmamak" adına.
Bir insanın inancına müdahele etmek ahlaksızlık değil mi?

Herhangi bir dine ya da mezhebe inanan bir kişi dahi varsa öyle bir şey yok denemez. Bu budizm yok demek gibi bişey. Siz yok deyince budistler birden ortadan kaybolmayacağına göre var demektir. İnançlar var ya da yok olarak ifade edilemez. Sadece ben inanmıyorum ya da bana göre ters diyebilirsiniz. Alevilik yok demek, o inanışta olan milyonlarca insana hakaret etmektir.

kimseye bir
kime ne gereklidir kendisi bilir kişinin.dinini kitabını bilmeyen yaratılış gayesiniunutan topluluklar bölünmeye mahkumdur.konumuz bu değildi:) Alevilik yokdur diyerek farklı yerlere konuyu taşımak yanlış

Benim sorduğum soru çok farklı. Evlendiğinizde eşiniz ateistmiş. Kendi tercihi buna bir sözüm yok. Ben şunu soruyorum, size "Ya sen de ateist olacaksın ya da görüşmeyelim" deseydi tavrınız ne olurdu? Başka biri uğruna dini inanç gibi çok özel bir konuda bile taviz verebilen bir insana zaten vazgeçmesini isteyen kişinin bile saygısı kalmaz hanımefendi emin olun.

hiçbir ateist öyle bişey demez
iplemez çünkü :KK45:
bunları ciddiye alanlar dindarlar

mantıklı düşünen bi bayansınız lütfen anlayıslı olun ve insanları üzcek yorumlar yapmayın. sizi okurken ben geriliyorum ve rahatsız oluyorum .

dedim ya benim için yok.2 dünya bir araya gelse bu fikrim değişmez ben buyum değişmez.benim gibiler vardır ona göre davranın beni değiştirmek mümkün değildir.ben bir örneğim konu sahibi için bir kıssas olur muyum bilmem ama buyum.

Sevgilimle çok güzel bir ilişkimiz vardı 1,5 yıldır. O sünni ben alevi. Ama ben alevilikle ilgili bişi yapmıyorum her müslüman gibi oruç tutuyorum abdest alıyorum görüşümde aynı. Ona uyum sağlıyorum ama o bunu anlamıyor kendime alevi demicekmişim uydurmaymış vs. Saygıszlık yapma dedim ama bildiğini okuyor alevi değilim dediğinde konuşuruz yazma dedi. Sizce ayrılık mı gerekli çünkü bu yaptığı şey çok saçma. Ne yapmalıyım?
alevilikle ilgili bir şey yapmıyorumu anlamadım.
önce ne olduğunuza karar verin.
ve birinin inancına saygısızlık yapan her kim olursa olsun o kişiye ağzının payını vermenin gerektiğine inanırım.
evet bence ayrılmalısın. çünkü o saygısızlığın doruğuna çıkmış.

hiçbir ateist öyle bişey demez
iplemez çünkü :KK45:
bunları ciddiye alanlar dindarlar

dindarımdır ama ben de pek ciddiye almadım ama etrafım pek bir ciddiye almıştı.sen dindarsın bu dindar değil.aaaaa bak bak oruç bile tutmuyor aaaa bir de Allaha inanmıyormuş diyenler vardı :))))) eglenceli oluyordu onları dinlemek

dedim ya benim için yok.2 dünya bir araya gelse bu fikrim değişmez ben buyum değişmez.benim gibiler vardır ona göre davranın beni değiştirmek mümkün değildir.ben bir örneğim konu sahibi için bir kıssas olur muyum bilmem ama buyum.
keşke milyonlarca kişinin inancına yok diyerek saygısızlık etmeseydiniz. gerçekten yorumunuz onur kırıcı ve üzücü.

Back
X