Ayrılmanın Eşiğindeyiz.

eftelya95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2015
624
423
Evet burada herkese akıl veriyoruz ama kkonu kendimiz olunca tıkanıp kalıyoruz.Nişanlımla ayrılmanın eşiğindeyim.Çünkü bugün farkettim ki varsa yoksa ailesi benim ailemi düşünen yok!Yanlış anlaşılmasın kayınvalidemi çok severim ailesini hatta onların yanına taşınmayı bile kendim düşündüm yaşlı kadın tek kalmasın diyerek.Konuya gelecek olursak babam vefat etti annem memlekete tekirdağ/çorluya dönecek ev alıp orda dedemler teyzemlerle yaşamak istiyor.Nişanlımın ailesi Bursa/mustafakemalpaşa da .Abileri bayramda kayınvalidemin yanındaydı bende yengenlerin aileleri yok mu niye 3 gün sizde geçti dedim ve konu açıldı.İleri de evlenince bayramlarda benim ailemin yanında oluruz izinde de senin ailene gideriz diye.Hatta annene Bursa dan ev alalım uzağa gitmesin demeler kadının memleketi gider gitmez nasıl karışayım neyse bu baya ciddi ciddi bayramlarda bizdeyiz dedi.Tabi açtım ağzımı yumdum gözümü.Ben senin annene yakın oturmayı kabul etmişim,işimi değiştirmeyi yeni hayata başlamayı kabul etmişim sen ne diyorsun dedim.O zaman benim ailemin yakınında oturalım da seninkilere izinlerde gideriz sen baakalım kabul edecek misin.Bir senin ailen yok bencilliğe lüzum yok benden adım bekleyemezsin artık ılımlı olmamı da .Sadece senin ailen,isteklerin yok benim de isteklerim,ailem,hayatım hayallerim var diye baya çıkıştım.Tabi bu hemen canım bakarız demeler ama aşırı sinirlendim.Beni annem zorluklarla okutmuş,dedemler iyi kötü köy yerinde büyütmüş ben bu insanlara nasıl gitmem bayramda kendisi vefa borcum var anneme der bizim yok sanki.İlk senin ailene gider sonra tekirdağa geçeriz dedim ona bile bakarız konuşuruz dedi belki ben sinirliyim diye çekindi ama O kadar sinirliyim ki git abi kardeş ana bacı yaşayın benden uzak durun diyesim var.Böyle tartışmalar herkes yaşar ama evlendikten sonra daha da büyüyor mu bu konular evli olup böyle sorunlar yaşayan varsa yardımcı olursanız sevinirim.Sinirle hareket etmek istemiyorum çok iyi saygılı sevecen biridir nişanlım ama bu konuda ailemi asla geri plana atamam bende bir onun mu ana babası var canım.Aklım bulandı vallahi gece gece delirdim:mad::mad:

Hem annesinin dibinde yaşayıp hem de bayramda mı orada olacaksınız ?
Mantıklısı ilk gün orda olup sizin ailenize geçmektir.
Olaya bak...
Evlenince kavgalarınız bu yüzden olur. Sakın geri adım atmayın. Yazık annenize ya. Sizin aileniz yok mu ?
Abilerine erkeklik taslayacak güya

Evet evliliklerde bu sorunlar bihayli oluyor, açılan konulardan da belli. şimdiden anlaşmaya çalışın. Karşılıklı iyi niyetlerinizi göz ardı etmeyin. Aslında izinlerde sizinkilere gitmek daha mantıklı geldi bana izinler daha uzun oluyor çünkü. ben ailemin yanında olayımda bayram izin farketmez diye düşünenlerden olduğum için bir bayram takıntım yok açıkcası. (pardon zaten kayınvalidenin yanındaymışsınız, o zaman bir bayram onlarla bir bayram artı izinlerde sizinkilerle daha mantıklı sanki)

Hem annesinin dibinde yaşayıp hem de bayramda mı orada olacaksınız ?
Mantıklısı ilk gün orda olup sizin ailenize geçmektir.
Olaya bak...
Evlenince kavgalarınız bu yüzden olur. Sakın geri adım atmayın. Yazık annenize ya. Sizin aileniz yok mu ?
Abilerine erkeklik taslayacak güya

valla ailesi çok iyi insanlar.abilerinin eşleri gidiyor ilk gün sonraki gün kendi annelerine geçiyor.bizimki böyle de değil.hem yakında olalım hem bayramda olalım oldu canım dedim bende çok sinirliyim.o kadar baskı kuran biri değil ama bayramlarda yok ayrılmaz abileri de var ya şimdi.çok iyi anlaşır severiz birbirmizi ama yok ailemi geri plana atamam.çok sinirliyim sinirle karar vermek istemedim ama kabul edilir yanı yok!

valla ailesi çok iyi insanlar.abilerinin eşleri gidiyor ilk gün sonraki gün kendi annelerine geçiyor.bizimki böyle de değil.hem yakında olalım hem bayramda olalım oldu canım dedim bende çok sinirliyim.o kadar baskı kuran biri değil ama bayramlarda yok ayrılmaz abileri de var ya şimdi.çok iyi anlaşır severiz birbirmizi ama yok ailemi geri plana atamam.çok sinirliyim sinirle karar vermek istemedim ama kabul edilir yanı yok!

Bencede yok sakın kabul etmeyin
Siz geçin olmadı ailenize. O gelmezse gelmesin. Ama gelmezse sizde onun ailesine gitmeyin. Bazen yaptırımı hakediyorlar

Sevgililik nişanlılık yani evlilik öncesi evrelerde çözülmeden rafa kaldırılan bütün sorunlar evlenince daha da büyümüş bir şekilde insanın karşısına çıkıyor tecrübeyle sabittir. Size tavsiyem sorunlarınızı evlenmeden önce kesin sonuçlara bağlamanız aksi halde şimdi karşı tarafı kırmamak için gösterilen çabaları da bulamayabilirsiniz.

Evet evliliklerde bu sorunlar bihayli oluyor, açılan konulardan da belli. şimdiden anlaşmaya çalışın. Karşılıklı iyi niyetlerinizi göz ardı etmeyin. Aslında izinlerde sizinkilere gitmek daha mantıklı geldi bana izinler daha uzun oluyor çünkü. ben ailemin yanında olayımda bayram izin farketmez diye düşünenlerden olduğum için bir bayram takıntım yok açıkcası. (pardon zaten kayınvalidenin yanındaymışsınız, o zaman bir bayram onlarla bir bayram artı izinlerde sizinkilerle daha mantıklı sanki)

bizimki hem yakın olalım hem bayramda orda olalım.izinlerde gider görürüz derdinde.bende çok takılmam bayrama ama dedem ninem annem teyzem var.haliyle yaşlandıkça onlar daha çok önemsiyor.bayramın ilk günü onun ailesinde sonra bizimkilere gitsek ölecek sanki 5-6 saatlik yol sanki türkiyenin öbür ucu.ılımlı oldukça tepeme mi çıktı ne:KK43:

Sevgililik nişanlılık yani evlilik öncesi evrelerde çözülmeden rafa kaldırılan bütün sorunlar evlenince daha da büyümüş bir şekilde insanın karşısına çıkıyor tecrübeyle sabittir. Size tavsiyem sorunlarınızı evlenmeden önce kesin sonuçlara bağlamanız aksi halde şimdi karşı tarafı kırmamak için gösterilen çabaları da bulamayabilirsiniz.

açıkçası bir kere böyle dedikten sonra tamam dese de evlenince sorun olabilir diye şüpheye kapıldım.güvenim tamdır ama çevreden gördükçe ileride çok ssorun olur geliyor.acaba böyle tartışma yaşayıp orta yolu bulan var mıdır

bizimki hem yakın olalım hem bayramda orda olalım.izinlerde gider görürüz derdinde.bende çok takılmam bayrama ama dedem ninem annem teyzem var.haliyle yaşlandıkça onlar daha çok önemsiyor.bayramın ilk günü onun ailesinde sonra bizimkilere gitsek ölecek sanki 5-6 saatlik yol sanki türkiyenin öbür ucu.ılımlı oldukça tepeme mi çıktı ne:KK43:
ama siz sinirlenince alttan almış, bu da güzel bişey, düşünürüz konuşuruz demiş. Öyle diretip dediğim dedik dememiş. bunu da göz önünde bulundurun.

erkek ailesi sanki kraliyet dairesi.. çok önemliler aman diyim hergün gidin hergün.. onların gözünde gelinler eve alınmış bir köle maalesef çoğu böyle düşünüyor. gelinin ailesi her zaman 2. hatta 3.4. planda kalır. bu böyledir. erkek ailesi kıymetlidir her daim orda olmak gerek

Bencede yok sakın kabul etmeyin
Siz geçin olmadı ailenize. O gelmezse gelmesin. Ama gelmezse sizde onun ailesine gitmeyin. Bazen yaptırımı hakediyorlar

asla gitmem zaten yok öyle bir dünya benide leylekler getirmedi .ama bu şimdi konuşsak tamam dese de evlenince sorun olur mudiye düşünüyorum

erkek ailesi sanki kraliyet dairesi.. çok önemliler aman diyim hergün gidin hergün.. onların gözünde gelinler eve alınmış bir köle maalesef çoğu böyle düşünüyor. gelinin ailesi her zaman 2. hatta 3.4. planda kalır. bu böyledir. erkek ailesi kıymetlidir her daim orda olmak gerek

valla abileri kayınvalide kendiniz mutlu olun der çekilirler kenara onlara bir şey diyemem.ama bizimki yok vefa borcum var yok bayramda bize gideriz yok yakın otururuz.ben senin için işimi gücümü tekrar kurmayı göze almışım sen hala neyin derdindesin be adam deyip çok pis çirkefleşesim var ama sakin kalmaya çalışıp kızıp tavrımı koyup sustum.düşünmem gerek cidden bu sorun olur mu diye

ama siz sinirlenince alttan almış, bu da güzel bişey, düşünürüz konuşuruz demiş. Öyle diretip dediğim dedik dememiş. bunu da göz önünde bulundurun.

evet her şeyi olgunlukla karşılar aramızda epey yaş farkı var.ama sonuç olarak o konuşur ben konuşurum tamam hayatım der konuyu kapatır kesin sonuç alınmaz yani

Ben daha geçen ki konuna yorum yazacaktım ama hadi dedim pişmiş aşa şu katmayayim...
sen normal üstü fedakarlık yapıyorsun...köye tasinip sınava hazirlanmayi falan düşünmüştün dimi?
İnan evlendikten sonra ne oluyor bilmem ama Madalyonun diğer yüzü dönüyor...
ilişkin hakkında ayril vs diyemem ama hayatında köklü değişiklikler yapma lütfen...evlilik başlı başına bir değişim zaten..

açıkçası bir kere böyle dedikten sonra tamam dese de evlenince sorun olabilir diye şüpheye kapıldım.güvenim tamdır ama çevreden gördükçe ileride çok ssorun olur geliyor.acaba böyle tartışma yaşayıp orta yolu bulan var mıdır
Nişanlınızın samimi olup olmadığını zaman gösterir tabi ama her iki tarafın da uzlaşmaya açık olması gerekiyor. Yani siz nişanlınızın sizi anlamasını ne kadar istiyorsaız onu da o kadar anlamaya çalışmalısınız. Bu tip konularda uzlaşabilmenin tek yolu karşılıklı hoşgörü.

Ben daha geçen ki konuna yorum yazacaktım ama hadi dedim pişmiş aşa şu katmayayim...
sen normal üstü fedakarlık yapıyorsun...köye tasinip sınava hazirlanmayi falan düşünmüştün dimi?
İnan evlendikten sonra ne oluyor bilmem ama Madalyonun diğer yüzü dönüyor...
ilişkin hakkında ayril vs diyemem ama hayatında köklü değişiklikler yapma lütfen...evlilik başlı başına bir değişim zaten..

yok ben onun için o kadar fedakarlığı göze almışım ailesi de öyle karışmaz gel demez iyi insanlar ama bizim ki vallahi bencil sanırım daha evlenmeden bu nasıl her şeyi ben bilirim kafasında olmaktır.benim gibi sakin insanı delirtti.ve ilişkilerimde öyle ayrılmayı asla düşünmem ama yok ailem söz konusuysa saygısızlık olarak nitelendirirm.

Nişanlınızın samimi olup olmadığını zaman gösterir tabi ama her iki tarafın da uzlaşmaya açık olması gerekiyor. Yani siz nişanlınızın sizi anlamasını ne kadar istiyorsaız onu da o kadar anlamaya çalışmalısınız. Bu tip konularda uzlaşabilmenin tek yolu karşılıklı hoşgörü.

daha ne kadar anlayabilirim ki annene yakın olalım bir düzen kurmaya çalışırım tekrardan işim konusundada dedim.yalnız bırakmayalım dedim.ilk gün seninkilere sonraki gün benimkilere gideriz dedim ama yok illa beyefendi ilk gün köyde olacak herkesle bayramlaşacak ikinci gün abileri gelecek mangal piknik derken takılacak.

daha ne kadar anlayabilirim ki annene yakın olalım bir düzen kurmaya çalışırım tekrardan işim konusundada dedim.yalnız bırakmayalım dedim.ilk gün seninkilere sonraki gün benimkilere gideriz dedim ama yok illa beyefendi ilk gün köyde olacak herkesle bayramlaşacak ikinci gün abileri gelecek mangal piknik derken takılacak.
Valla çok zor bir durum. Bu konunun sizin için gerçekten çok önemli olduğunu anlayıp buna rağmen fikrini değiştirmezse evlendikten sonra hayatta ortak bir yol bulamazsınız.

Valla çok zor bir durum. Bu konunun sizin için gerçekten çok önemli olduğunu anlayıp buna rağmen fikrini değiştirmezse evlendikten sonra hayatta ortak bir yol bulamazsınız.

yani şimdi tamam sakin ol dese de ben niyeyse bir kere içim bulandı bu konudan çok sprun yaşayanları da görünce korkuyorum.çok arada kaldım

Bayram boyunca bu sitede öyle çok 'kocam beni bayramda zorla annesine götürüyor' konusu vardı ki ufukta kayınvalide olmamasına rağmen karşıma çıkan ilk yaşlı kadına saldıracak hale geldim. Herhalde sen de biraz bundan etkilendin. Aslında iyi olmuş. Böyle şeyler yumurta kapıya dayanmadan konuşulup kırmızı çizgiler belirlenmeli. Niye hep erkek annesi daha kıymetli oluyor anlamış değilim. Avukatlığını kullan hakkını koru.

Yalnız küçük bir uyarı. Annemden biliyorum. Çocukluğumdan beri ne zaman bir şey istesem 'bakarız' der ve o istediğim hiçbir zaman olmaz. 'Bakarız' güvenilir bir taahhüt değildir.

X