Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısın valla. Yazıklar olsun burcuuuu.

Çok yanlış insana laf anlatmaya çalışıyorsun darkkuşum

Bazi anneler boyle.
Benimkiler ilk Torun. Obur kardeslerimin gec cocuklari oldu. Kendim baktim buyuttum. Ikiside acil sezeryan. Hic gelmedi, esim gunduz okula aksam ise giderdi ilkinde.ikincide neyse evdeydi. Evimiz 10dk mesafede bu arada.

Erkek kardesimden cikmaz ama. 45 dk mesafede oturuyor. Iki cocuguna bakiyor surekli. Banada kizar uzaga gittin diye evin buyugu, enayisi benim. Dibinde oturmami bekliyordu.

aslında daha çok ilk çocuğun bebelerine bakılır (ilk çocuğu olanın diyelim ya da)
bir de işini bırakamayacak olan doktor filan olanın bebelerine çok bakılıyor bizim etrafta kızıyla/geliniyle zorunluda filan şehir şehir gezip gelen bi sürü anne/k.valide biliyorum
ABDye avrupaya giden bi dünya var torun bakmaya mesela oralarda bulunmuyor diye...

işi daha az vasıflı ise bıraksın evde baksın bebesine ne olcak deniyor mesela
tüm çocuklarının çocuklarına %100 aynı bakan pek bir kimse yok valla

hiç gelmemesi apayrı bir konu tabi de sizinki kız/erkek çocuk ayrımı gibi sanki.

Kesinlikle kiz/ erkek evladi ayrimi.
Ben zaten pek yardim istemem. Benden cok esim garipsiyordu. Türkiyeden Kv geldi , annemden cok ilgilendi benimle,ev ile,cocuk ile.

İşte tam ben de onu diyorum. Sevmeye gelmeliydi. Hadi iki gün değil yarım gün de olsa vakit gecirmeliydi.
Bakma konusuna karşıyım ilk mesajimda da söyledim direk. Çocuklar anneyi sömürüyor resmen.
Benim kastım şu bazen bir ses nefes bile istersiniz. Evde bir yetişkin görmek istersiniz. Eş eve gelene kadar gün bitmez. Benim açımdan daha da kötüsü Eş eve gelince de evden kaçamazsınız çoğunluk çünkü sene 2020 ve sokağa çıkma yasakları vardır.
Şöyle söyleyeyim memlekete gittigimde çocuğum gece boyunca uyumazken ben onu sürekli emzirirken babam kapımızı çalıp hasta mısınız bir sorun mu var kızım dediği zaman zaten destek olmuş olur. Anlatabilmişimdir umarım. Bütün izinlerimi kullanıp oğlumu kreşe verdim zaten.

Bir de lohusalik öyle 40 günde biten bir durum değildir. Hormonlar öyle tak diye düzene girmez. Alınganlık, hüzün, depresyon daha yoğun olabilir. Bugünden itibaren günlere bakınca geçti hallettim, bi tane çocuk baktım alt tarafı desem de o günlerden geçerken öyle hissetmiyor insan.

Sizin şu an anyamamanız normal, zira ben de kardeşimi anlamıyordum . Ben anlatırken de çocuğu olmayan arkadaşım beni anlamıyordu. Hatta bana laf sokmuştu 'sen de klişe gibi anne olunca anlarsın deme bana' demişti. Geçen gün diyor ki seni şimdi anladım.

Size sağlıklı mutlu huzurlu doğumlar diliyorum. Umarım bebeğiniz gazsız uykuyu seven uyumlu bir bebek olur. Anneler zorlanmasın isterim .

Tam olarak aynı durumda sayılırız, çocukların yaşları ve bazı detaylar dışında. Ayrımcılık dediğiniz şeyi anlayamadım? Kanun mu var bu konuda. Benim annem de kız kardeşimin çocuğuna bakıyor, hatta babam da onunla birlikte çoğunlukla. Benim çocuğum doğduğunda da kardeşim başka bir şehirdeydi ve eşi yanında değil diye onun yanında duruyorlardı. Yalnız bir hamilelik geçirdim diyebilirim eşim dışında. Aksine ben dedim, gelmeyin yanında olun diye, hekeza kardeşim işe başladığında da anneme, zor gelmeyecek ise bak çocuğa, çalıştığını da bakıcıya vermesin ben sevinirim dedim. Bana olan minimum desteğin kesileceğini bile bile. Şu yazma şekliniz o kadar itici, o kadar rahatsız edici ki. Koca koca kadınlar, evlenmiş doğurmuş evlendirmiş büyükanne olmuş ama beklenti bitmiyor, siz sese nefese ihtiyaç duyuyorsunuz diye - ki yorgunum uyuyamıyorum bıktım kısımları amacınızı sesin nefesin dışına çıkarır - bi taraf tamamen yıkılsın istiyorsunuz. Kusura bakmayın ama ikiyüzlü bir yan da hissettim sizde, kakınç yaptığınız şeylerden yola çıkarak, öyle arayıp hesap sorup kötü olacak potansiyel de yok. Yine de en olur şekilde, insanca belki hakkım değil ama bu durum beni üzüyor, kırılıyorum, birbirimize daha fazla vakit ayıralım diyerek konuşabilirsiniz ama hakkınız yenmiş gibi davranmayın. Çok afedersiniz, Büyükler derlerdi ki kocaya aklın erip, çocuk yaptın ise çıkarttığına da kendiniz bakacaksınız. Kadıncağız yapsa kötü yapmasa kötü, ona köle bana da olsun yoksa kötü anne ilan edilir. Yaptığına minnet, yapmadığına anlayış göstereceksiniz. Şahsen annem kardeşimde yorulduğunu bildiğim için, boş günlerinde dinlensin diyerek gel bile demiyorum, imkanı olur görmek isterse gidiyorum ya da buyur ediyorum. Bu annenizi kötü yapmaz ama sizi bencil yapar. Eşinize bilenin, bu yeteneğinizi onun üzerinde kullanın.

Son düzenleme:
Eşiniz hiç yardım etmiyormu geç gelse de mesela . Benim eşim 3 vardiyalı . Bu hafta 4-12 de öğlen 2 ye kadar baktı işlerimi hallettim .. benim annem yanımdaydı ama İstanbul a giderken bi kaç hafta annemde kalacağım dedi bende tamam dedim . Dün gitti bugün annemin yokluğunu Aradım açıkçası allahtan bebeğim ilaç yüzünden uyuyor sık sıkta bana vakit kalıyor . İstanbuldan geldiğimiz içinde bir sürü çamaşır çıktı yıka şuan kurutmada çıkacak katlayacağım oğlanla becerebilirsem
Anlıyorum sizi ..

Oysa biz enayi gibi calisip cayir cayir bakici parasini bosa odedik. Bu kardes grubu gibi akilli olamadik.

Ben sizi anlayabiliyorum. Haklı ya da haksız olmanız önemli değil. Neler hissettiğinizi anlayabiliyorum. Kış günü 6 aylık bebekle sürekli evdesiniz. Eşiniz geç geliyormuş. İnsan evde bir ses arıyor bir nefes arıyor. Gelsin hiç bir iş yapmasın ama birlikte kahvaltı yapalım istiyor. Kargocu yolu gözlediğimi bile bilirim insan görmek için. Küçük bebekle evde çok zor, çok iyi anlıyorum sizi.

Annenizin sürekli çocuğunuza bakması değil de arada bir gelip birkaç gün kalıp gitmesi, destek olması, yetişemediğiniz yere yetişmesi. Ayda birkaç gün bile sizi o kadar rahatlatacakken annenizin full time ablanızda olması. Onun da ihtiyacı vardır muhakkak ama sizin de ihtiyacınız var belli ki. O depresif duygu durumu kolay değil. İnsan evde birini arıyor.

Daha kötüsünü söyleyeyim de belki iyi gelir.Son senelerde herkesin şükür sebebi oldum çünkü

5 aydır bebeğime kimsemin olmadığı yerde kendim bakıyorum.Bebekten değil de yalnızlıktan delirmeme ramak kaldı.Annem 3 saat mesafeye 5 aydır gelmedi.Daha da kotusune gelmedim bile.Bilin bakalım şimdi nerde ? Bu yaz evlenen erkek kardeşimin yanında. Keyif yapmaya gittiler.Beni arayıp kızımı soruyorlar bir deŞunu da ekleyeyim onu tutan orda hicbirsey yok,ne hayvan ne torun ne is.Tsmamen isteksizlikten gelmedi tek torununun yanına

Bu kadını nasıl haksız buldunuz ya bal gibi haklı kadın. Ablasının çocuklarına full time bakmaktan diğer torununu sevmeye bile uğrayamıyor kadın. Bu kadın gelsin annem çocuğuma baksın şunu yapsın bunu yapsın demiyor ki. Gelsin yeter yani. Bunalmış kadın ben buradan anlayabiliyorum. Yani diğer taraftakilerin de düşünüp annenizin en azından ayda birkaç gün size gelip sizi rahatlatacak kadar plan yapması gerekiyor bence. Ablanızın kayınvalidesi ya da başka bir çözüm. Önce doğum yaptı diye anneniz sizin çocuğunuzu sevmeye bile gelemeyecek mi ya oldu

Doğru diyorsun da zorla olmuyor bu işler. Ne ablası uğramış ne annesi… böyle yapanlara gönül koysa ne olacak, kızıp bağırsa ne değişecek.

o kadar iyi anlayabiliyorum ki sizi benzer durumlardan ben de geçtim. Şuan çocuklar büyüdü o evde kocamın işten gelmesini dört gözle beklediğim zamanlar geçti şükür. İşe servisle değil kendi arabamızla yollardım neden biliyor musunuz çünkü on beş dakika erken gelirdi. Onbeş dakika için ücretsiz servisi kullanmazdı. O derece bir bunalmışlık. İşten çıktı ya sürekli arardım şimdi nerdesin diye.

Arkadaşınız falan var mı yakınlarda? Arada çağırsanız sohbet muhabbet etseniz iyi gelir baya. İnsan seçmeyin kim olursa olsun gelsin. İki dk bebeği tutsa duşa girseniz bile olur. Kayınvalidenizi çağırın bir hafta kalsın gitsin. Eşiniz izin kullanabiliyorsa kullansın. O kadar iyi anlıyorum ki sizi keşke yardımcı olabilseydim. Orda olsam bebeğinize bakardım birkaç saat sizi dışarı gönderirdim bir tatlı kahve yapıp dönerdiniz

Noldu şimdi? Linçlediniz de elinize ne geçti?
Ne işine yaradı Burcumsunun bu durum? Dertlenmiş, yazmış yeni bir anne var karşınızda. Biraz daha kelimelerinizi doğru seçseniz ne olur? Lohusalığı hala devam ediyor bile olabilir. Bunalmış, yorulmuş yalnız bir anne dertleşmek istemiş. Konusunda haklı ya da haksız daha güzel anlatılamaz mıydı? Yanlış düşündüğü noktalar.

Ama Burcumsunun da hatası var. Bilmesi lazım kk nın akbabalarla dolu olduğunu. Ne diye buraya konu açıyorsa. Ama yalnız işte ne yapsın. Denize düşen yılana sarılıyor. Hepimizin sanki her kararı doğru, hiç yanlış yapmadık, hiç yanlış tercihlerde bulunmadık gibi bu hayatta gelip burcuya laf söylüyoruz.

Annesine bende üzüldüm. Dinlenmek en doğal hakkı ancak yapmak istemeyene zorla yaptırılamaz annesi demek ki memnun halinden. Burcuyu rahatsız eden şey ona kızım senin de evladın benim torunum bakmak isterim ancak şuan bakamıyorum denilmemiş olması olabilir mi? Yalnız bırakılmış olması olabilir mi? Bencillikse ablası da bencil. Burcumsu nasıl ki işten ayrıldıysa ablası da ayrılabilir ama nasılsa annesini kapaklamış. Bu hikayede herkesin düşüncesinde bir yanlışlık var evet ama birtek burcuda değil.

Kocası en büyük suçlu. Bu kadına kendini değerli hissettirmediği için bugün bu halde. Hepimiz bunu anlıyoruz ve hissediyoruz. Burcu belki de yanlış bir koca dolayısıyla baba tercihi yapmış olabilir ama bu şekilde konuşulması da haksızlık değil mi? Belli ki bir buhran anında yazmış.

Burcumsu senin yapabileceğin tek şey durumu kabul etmek. Üzgünüm ama yalnız büyüteceksin oğlunu. Kocanla konuş, hissettiklerini anlat. Umarım seni anlar. Anlamazsa da yanlış tercihlerin sonucu deyip hayatına devam ediceksin. Zamanı gelince kreşe yollayacaksın sosyalleşecek. Ama o zamana kadar direnmek durumundasın.

Bence anlatmadığınız başka şeyler var. Zaten siz yeğen kıskanan değişik kafada birisiniz Allahın sopası yok işte yengenize laf ediyodunuz. Şöyle bi baktım kocanız sanki taş taşıyo gibi yorumlar sizin eşiniz babalık yapmayı geçiyorum size destek olmuyorsa onda sorun var demektir. Pazar günü 2 saat gezmeye gidebilirsin, pazar günü öğlene kadar evinde uyuyabilirsin vs ne istersen artık. Annenin 6ayda 1 kez torun görmeside tuhaf ablanızın hiç mi izni yok çocukları kaç yaşımda ikiz falan mı? Bunlarıda yazmamışsınız ablanız haftada 6gün çalışıyosa ve uzaktaysa annenizin gelememesi normal çünkü. Siz fesatlık yapıyosunuz sürekli bunu bırakıp kendinize alan açın ve bunu eşinizle yapın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…