- 13 Ocak 2020
- 46.365
- En iyi cevaplar
- 2
- 179.701
- 598
- 33
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Haklısın valla. Yazıklar olsun burcuuuu.10 dk çocuğu oynatıp çocuk huzursuzlanmaya başlayınca annesiiii seni istiyor diyerek çocuğu başından atan adamlara laf yok. Her zamanki gibi anneanne suçlu, babaanne suçlu.
5 aydır niye gelip görmüyor denmiş de, kadın diğer kızının izin günlerinde kafa dinliyordur. Diğerine gitse o da çocuk kitleyecek. 60 yaşındaki kadın ne ara dinlenecek?
Çok yanlış insana laf anlatmaya çalışıyorsun darkkuşumYetişkin koskoca kadın neyine ihmal edilecek ki? Halletmesi gereken işi kadının kendi işi. Kendi çocuğu. Artık bakıma ihtiyacı yok. Herkes kendi doğrusunu yapmalı ve uygulamalı. Kardeşleri bilinçsiz diye kendisi de bilinçsiz olmasın,baksın başının çaresine.
Ne yetişkin ne okumuş kadınlar var,kimseye yüzü tutmayan,utangaç olan,derdini anlatamayan. Benim annem de böyle biridir mesela. Bir kardeşim olsaydı da annemi enayi gibi söğüşleseydi annem de hayır diyemezdi eminimiyi ki yokmuş kardeşim diye şükrediyorum şahsen. Annem benim çocuğum gibidir,ne istese yaparım mesela. Ondan beklemem,o benden bekler. Ve bu da beni mutlu ediyor. Yarın akşam ne yiyeceğinden bu haftaki pazar alışverişine kadar ben düşünürüm. Bu sene nereye tatile gidecek ben ayarlar götürürüm yanımda. Artık insan ailesinden bir şey beklememeli bana göre. Gücü olan kendisi annesine yardımcı olabilir.
Napam ne diyem Mahmut mu diyem sen söyle bebitomÇok yanlış insana laf anlatmaya çalışıyorsun darkkuşum
Sal gitsin benceNapam ne diyem Mahmut mu diyem sen söyle bebitom
aslında daha çok ilk çocuğun bebelerine bakılır (ilk çocuğu olanın diyelim ya da)Bazi anneler boyle.
Benimkiler ilk Torun. Obur kardeslerimin gec cocuklari oldu. Kendim baktim buyuttum. Ikiside acil sezeryan. Hic gelmedi, esim gunduz okula aksam ise giderdi ilkinde.ikincide neyse evdeydi. Evimiz 10dk mesafede bu arada.
Erkek kardesimden cikmaz ama. 45 dk mesafede oturuyor. Iki cocuguna bakiyor surekli. Banada kizar uzaga gittin diyeevin buyugu, enayisi benim. Dibinde oturmami bekliyordu.
Kesinlikle kiz/ erkek evladi ayrimi.aslında daha çok ilk çocuğun bebelerine bakılır (ilk çocuğu olanın diyelim ya da)
bir de işini bırakamayacak olan doktor filan olanın bebelerine çok bakılıyor bizim etrafta kızıyla/geliniyle zorunluda filan şehir şehir gezip gelen bi sürü anne/k.valide biliyorum
ABDye avrupaya giden bi dünya var torun bakmaya mesela oralarda bulunmuyor diye...
işi daha az vasıflı ise bıraksın evde baksın bebesine ne olcak deniyor mesela
tüm çocuklarının çocuklarına %100 aynı bakan pek bir kimse yok valla
hiç gelmemesi apayrı bir konu tabi de sizinki kız/erkek çocuk ayrımı gibi sanki.
İşte tam ben de onu diyorum. Sevmeye gelmeliydi. Hadi iki gün değil yarım gün de olsa vakit gecirmeliydi.Düşüncenize saygı duyuyorum ama yalnız çocuk büyütmek isteyen insanlara hemen "umarım bu sözünü yutmazsın, umarım fikrin değişmez" gibi söylemler çok can sıkıcıAyrıca burada konu sahibinin şartlarını okudum ama annesinin şartlarını okumadım. Belki de gelmek istedi ama başka nedenlerden gelemedi biz bilemeyiz. Ben burda 5 ay gelip gelmemesini eleştirmiyorum annesi sevmeye gelebilir miydi? Evet hatta bence kesinlikle gelmeliydi. Ama bakmıyor diye hayıflanmanında hak verilecek tarafı yok. Ayrıca kimseye güvenerek çocuk yapmıypruz sözümün de arkasındayım. Kimse kendine, eşine güvenmiyorsa çocuk yapmasın. Herkes bugün var yarın yok. Kimse yardım almasın demiyorum ama bazı insanlar istiyor ki çocuk oldu diye herkes pervane olsun. Yok öyle bi şey
Bu kadını nasıl haksız buldunuz yaDiyorum ya orayı bırakmamak adına bir gün kapımı çalmadı bir gün sen tecrübesizsin senin de ihtiyacın vardır demedi ben evladı değil miyim bu torunu değil mi? Bnm yaşadığm zorluk umrunda değil mi bnm isyanım en çok buna sanki hayatında sadece onlar var gibi hissettiriyor herkes demiş evet onların ihtiyacı var bencil olma ama ben de bi evladım bmde anneye ihtiyacım var
Doğru diyorsun da zorla olmuyor bu işler. Ne ablası uğramış ne annesi… böyle yapanlara gönül koysa ne olacak, kızıp bağırsa ne değişecek.Bu kadını nasıl haksız buldunuz yabal gibi haklı kadın. Ablasının çocuklarına full time bakmaktan diğer torununu sevmeye bile uğrayamıyor kadın. Bu kadın gelsin annem çocuğuma baksın şunu yapsın bunu yapsın demiyor ki. Gelsin yeter yani. Bunalmış kadın ben buradan anlayabiliyorum. Yani diğer taraftakilerin de düşünüp annenizin en azından ayda birkaç gün size gelip sizi rahatlatacak kadar plan yapması gerekiyor bence. Ablanızın kayınvalidesi ya da başka bir çözüm. Önce doğum yaptı diye anneniz sizin çocuğunuzu sevmeye bile gelemeyecek mi ya oldu
Haklı bir isyan.Yapın da görelim kardeşim sizin çocuksuz yaşamaya ne hakkınız var?
o kadar iyi anlayabiliyorum ki sizi benzer durumlardan ben de geçtim. Şuan çocuklar büyüdü o evde kocamın işten gelmesini dört gözle beklediğim zamanlar geçti şükür. İşe servisle değil kendi arabamızla yollardım neden biliyor musunuz çünkü on beş dakika erken gelirdi. Onbeş dakika için ücretsiz servisi kullanmazdı. O derece bir bunalmışlık. İşten çıktı ya sürekli arardım şimdi nerdesin diye.Kısaca özetleyim ben kimseye gel yatılı kal demiyorum yorgunum depresyondayım bitkinim
Gelsin illa çocuk baksın demiyorum ama çocuğunuz varsa anlarsınız dört duvar içine nasıl sıkıştığını bir annenin bebeğini yere koyup tuvalete bile gidemediğini... kapmı çalıp bir kahve bile yapsa lüks şuan bnm içşn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?